Eş kişisiyle para meselesi

Yok ben o işe girmem zaten kendisine ne durumda bilmiyorum sadece bana dediği buydu düğünden sonra verecekti zaten kendinin garanti ili var borcuna sadıktır geri ödeyeceğinden şüphem olsa zaten teklif etmexdim

bakın kardeşinizin kişiliği sadıktır, ona bir şey diyemem, ama elinde imkan kalmazsa ki gidişatı çok süpheli o zaman ne kadar dürüst de olsa ne ile ödeyecek?
şu anda piyasalarda 5.000 tl ile 50.000 tl lik pozisyon açabiliyorsunuz, %10 luk oynamada yok olup gidiyorsunuz mesela

Evet parası var ama hisseye yatırdığı için çekemedi
işte o biraz doğru değil gibi
hisseye yatırdığı için değil, hisse zararda olduğu için çekemedi, zaten işin tehlikeli olan tarafı bu, bu biraz acemi işidir

Ben teklif ettim hem hissesini bozdurup zarar etmesin hemde faiz ödemesin baştan yere diye verdiğim gram kadar geri bana ödeyecektir zaten tek başına ýapıyır herşeyi ailem destek olamıyor
kardeşin gerçekten çok dürüst olabilir olabilir de acemi davranıyor biraz

ama neyse, ben çok da karıştırmayayım kafanı, Allah yardımcısı olsun kardeşinin

Arkadaşlar kardeşim herşeyi tel başına yapacak ailemin desteği.olamıyor zaten bir sürü masraf yapacak birde bunlardan zarar etsin istemedim abla olarak yapabileceğim şey borç vermekti zaten düğünden sonra ödeyecekti bağış yapmayacaktı eşim köşede duracağına işine yarasaydı çok alakasız yorumlar yapılıyor kendi borcum ödeniyor sıkıntı yok bu eşimin tarafından da birine lazım olsa yine aynı şekilde hoş karşılardım

genelde hissiyat şu: hisseyi satıp zarar etsem, bir daha o zararı çıkaramam
ama krediye faiz ödesem hisseler elimde kalır, bir süre sonra hem zararımı çıkartırım hem faizi
oysa mesela dediğiniz gibi şu an 1,000 tl zararda olsa, krediye de 1300 tl faiz ödeyecek olsa eder 2300 tl
diyelim ki para zararla 5.000 e düştü
5,000 tl ile 2300 tl kazanmak %50 kar beklentisi anlamına gelir! ki anca tapi olursun yani
bence küçük yatırımcılar, ihtiyaçları olan paralarla! böyle riskler almamalılar
paran boldur, zevkine oynuyorsundur, 5,000 tl umurunda değildir ne ala
ama konu sahibinin kardeşi öyle değil

Bu tarz para meseleleri bence önce eş ile konuşulup karar verilmeli, ondan sonra geri dönüş yapılmalı. Eğer önce eşinle konuşsaydın, kardeşine önce olumlu sonra olumsuz yanıt vermiş olmazdın.

Ortak kullanma düşüncesinde bile değil bence

Bu tarz para meseleleri bence önce eş ile konuşulup karar verilmeli, ondan sonra geri dönüş yapılmalı. Eğer önce eşinle konuşsaydın, kardeşine önce olumlu sonra olumsuz yanıt vermiş olmazdın.

Eşimle konuştum sen bilirsin dedikten sonra kardeşime bahsettim sonra caydı

Kesinlikle katılıyorum bu paraya ihtiyacı var böyle riskli.işlere girmemeliydi

Eşin haklı, evlilik düşünen parasını hazırlasın, ablanın tek birikimini de istemezsin nikah yapar tek gmz oda oturursun.

Madem parayı sana hibe etmişti o zaman neden kardeşine vermeye itiraz etti? kardeşiniz tek başına birşeyler yapmaya çalışıyor dediniz eşiniz de bu parayı ödeyemez geri diye düşünerek vermek istememiştir. Ki geri vermese de bir abla olarak kardeşinize düğün hediyesi olarak vermek isteyebilirsiniz bu gayet normal bir şey. Bu konuda haklısınız bence. Ama eşler arasında uzun süren küslükler de iyi olmuyor

kaynın ıstese verırmıydın dıyenlere kaynı ıstese belkıde esı sormadan verırdı...bırde o yonden bakın meseleye...

hep erkek tarafamı ısteyecek...ne olur yanı kardesının ısı gorulseydı...zaten calışan bır bayan...hıcmı eslerın hatırı yok...bana zamanında kardesımde borc verdı...gorumcemın esıde sagolsunlar...hepsınıde odedik....sukurler olsun...cokta duacıyım..

Imkanı varken insan kardeşine, ailesine yardımda bulunamayacaksa yere batsın o kazançlar.
Sorumluluğu üstlenerek kardeşime ödeme yapardım ben olsaydım, eğer sadık bir kardeşse tabi.
Çokta uçuk bir rakam değil batarsa kimse batmaz.

Vermesin diyenlerin yorumlarini hayretle okudum.

Konu sahibi ortak paradan bahsetmiyor. Kendine ait olandan bahsediyor ki esi once ver demis, sonra caymis.
Para konu sahibinin ister kardesine verir, ister bagis yapar .

Konu sahibi haklisin.

eşin haklı bence
mantıklı ayrıca da
İKİNİZ için zor günler için saklıyor

kardesın parasını bozmayacak sen neden altınını vereceksın ki

ben genelde verdiklerimi geri alamadığım için verme taraftarı değilim,
bende durmayan para benim değildir, borç vermiş dahi olsam o parayı artık kendimin kabul edemiyorum ben ,
borç vermeyi sevmiyorum artık,
almam da , rabbim muhtaç etmesin,
illa vercem dersem eşim de karşı çıkarsa içime batar elbet ama ben vermemem gerektiğini eşimi karıştırmadan öğrendim.......

Ben kardeşe falan böyle para verilmesine karşıyım özellikle kendi çocuğum varsa.
Kardeşinizin zaten hissesi varmış ony bozsaymış.

eşin haklı kusura bakma ,

kardeşim zarar etmesin ben ederim diye düşünüyorsun dogal olarak ta eşin buna karşı çıkmış ,

Konu sahibi bu sana ders olsun. Kendi paranda hükmün yokmuş. Ben konuya değil yazdığın yorumlara göre bunu düşündüm.
Birikim konularını kocan kendine göre yapıyor.
Sende işe başlayınca kendi paranı kendin yönet. Kimseye güven olmaz paranı biriktir.

birine borç verirken iki kişinin razı olması gerekir.
küsecek birşey yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…