Eş mi iş mi

Sunacak şartım yok diyorsunuz da gayet de sunacak şartınız var işte.
“Dil öğrenip Rusya’ya alışana kadar çocuk istemiyorum. Alıştıktan sonra yaparız” diyebilirsiniz. Yoksa hemen çocuk yaparsanız tüm hayatınız çocuk olacak, dil de öğrenmeyeceksiniz. Rusya size hiçbirşey katmamış olacak. Çocukların okulu için bile olsa Türkiye’ye dönünce de yıllarınız boş geçmiş olacağı için yeni iş de bulamayacaksınız.
Konu açacak kadar iş hayatı sizin için önemliyse bu şartı koşun. Ömür boyu kocam bana bakar diyorsanız şartsız gidin yaşayın.

Aslında dogru soyluyorsunuz

Aslında dogru soyluyorsunuz
He bu şartınızı da kabul etmezse “hayır illa çocuk hemen olacak” derse de bi durup düşünün bence. Hep şartları sevgiliniz koyuyor ve siz ya ona uymak ya da ayrılmak zorunda kalıyorsunuz. Bu da çok sağlam bir ilişki olmasa gerek. Köklü bir değişim yapmadan önce sevgilinizi iyice tartmış olursunuz böylece.

Benim onu tartmaya ihtiyacım YÖK artık anlatamayacağım şeyler var ve her seferinde beni seçiyor ben de kendime göre zeki bir insanım ondan zerre şüphem kalmadı

hayat ailenden uzaga gidip hasret kalinamayacak kadar kisa o yuzden bence vazgec bu evlilikten

hayat ailenden uzaga gidip hasret kalinamayacak kadar kisa o yuzden bence vazgec bu evlilikten
Siz konuları okuyor musunuz gerçekten yazmak için mi yazıyorsunuz evlenmeyeyim o zaman annemin evinde kalayım ölene kadar

Sanırım ben gidemeyeceğim sorun değil tek basıma kalırım heralde ölene kadar evlenmeden tek basıma çünkü ev hanımı olmak bana çok korkutucu geliyor

Rus erkekleri calismaz, agir is makinelerinde bile kadinlar calisir. Anaerkil aile yapisi hakimdir bu sebeple. Rus kadinlari bizim calisan erkekleri gorunce o yuzden nimetten sayiyor bir de kendi ulkelerinden kurtulmak icin. Neden? Cunku Rusya gelismis gozukup gelisememis bir ulke tipki bizim gibi hatta bizden kotu. Rusya’da maaslar dusuktur epey ucuz isgucu bulunur. Kiralar fahiştir sovyet doneminden kalma eski püskü evler ates pahasidir. Yiyecekler pahalidir markette kilo ile degil tane ile sebze meyve alinir. Dogalgaz, su, alkol cok ucuzdur.
Tr’den kalifiye olarak gitmiyorsam gitmezdim Rusya’ya. Cunku burda bir kiraya 800 tl vereceksen orada 1000 dolardan asagi olmaz. Rusya’nin neresine gideceksiniz? Orda vasifsiz isci olacaksaniz gitmeyin cunku hayat zor olacak epey

Benim onu tartmaya ihtiyacım YÖK artık anlatamayacağım şeyler var ve her seferinde beni seçiyor ben de kendime göre zeki bir insanım ondan zerre şüphem kalmadı

Çocuk konusunda ısrar etse ve sizin isteklerinizi hiçe saysa da mı yok?
Neyse hakkınızda hayırlısı olur umarım. İleride çocuk yaptım, sıkılıyorum konularınızı okumayız inşallah.

Hanımlar,
rica ediyorum polemik olmasın.

Konu sahibesi,
yaşınız doğruysa 30 yaşında kocaman kadınsınız, kendi kararlarınızı kendiniz verecek yaştasınız, erkek arkadaşınızla evlenmek istiyorsanız evlenirsiniz, Rusya'ya gitmek istiyorsanız da gidersiniz, kanunen reşitsiniz ve olgun yaş sayılacak bir yaştasınız, o yüzden nasıl istiyorsanız öyle yaparsınız, konu başlığınız Eş mi, iş mi'ye cevabım çalışan evli kadın olun, ilişkinin 6 senelik olması önemli değil, insanlar 40 yıllık evliliklerinden vazgeçebiliyor, hayatın garantisi olmadığı gibi evliliklerinde garantisi yok, o yüzden evlenin ama mutlaka çalışma hayatınızda olsun.

İşte ikisi bir arada olamıyor su an benim de tercihim bu ama

Neden olamıyor? Erkek arkadaşınızın istemediğini söylemezsiniz umarım.
Türkiye’de yaşamaya şartlarımız el vermiyor yurt dısına çıkınca da ben çok sıkılacagm gibi geliyor ve korkuyorum bu kadar senedir beni bekliyor

Acik yazayim Amerika, Kanada, Avrupa falan olsa bir saniye dusunme git, giderken de gobek bagini kes derdim.. bakma sen gurbet cok zor diye aglayanlara, cocuk bakimini annelerine kakalayamadiklarindan o yanma.. elbette ki sartlari daha iyi ise gideceksin, ac kalma pahasina aile yaninda yasamayi aklim almiyor kusura bakmayin.. o kadar aileci bir yapiniz varsa zaten evlenmeyin..

ama Rusya’nin sartlari ne kadar iyi bilemiyorum, kulagima cok harika seyler gelmedi.. ustelik sevgilinizin sizi eve baglamaya calismasi da ayri bir trajedi.. farkli ulkelere baksaniz daha iyi olmazmi?

Türkiye’de yaşamaya şartlarımız el vermiyor yurt dısına çıkınca da ben çok sıkılacagm gibi geliyor ve korkuyorum bu kadar senedir beni bekliyor
Rusya'da çalışın, size göre iş vardır, erkek arkadaşınızın eşi olarak gitmeyecek misiniz nasılsa, çalışma izni çıkartırsınız, bir işe girer çalışırsınız.

Rusya'da çalışın, size göre iş vardır, erkek arkadaşınızın eşi olarak gitmeyecek misiniz nasılsa, çalışma izni çıkartırsınız, bir işe girer çalışırsınız.
Haklısınız sevgili yönetici konuyu kapatabilir misiniz ben kararımı verdim tesekkürler ilgili olan herkese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…