- 16 Haziran 2013
- 1.098
- 852
- 123
- Konu Sahibi Papatya Kokulu Hayaller
-
Annemin yanina gidemiyorum tayin zamani gecti aslinda bu surecte oglumu emanet edecek ona iyi bakacak kimsem yok sifirdan baslamak tek basina zorken hasta cocukla daha zor bosanma sureci cok uzun surecek bir yandan işe gitmek bir yandan tedaviler yeniden bir hayata baslamak nasil olacak bilmiyorumYapmanız gereken sey oglunuzu da alıp o adamın yanından gitmeniz. Kendisi; sizi insan yerine koymayan bir goril. Hoş, goriller bile evlatlarını düsünürya, neyse.
Yapmanız gereken sey bosanmak ancak carenizin olmadıgını düsünüyorsunuz. Acaba gercekten careniz yok mu? Her seyi sakin kafayla tekrar gözden gecirin.
*Yavrunuz ile birlikte annenizin yanına taşınsanız, siz calısırken anneniz baksa? Bunun karsılıgı olarak da evi gecindirseniz.
*Ayrı eve çıksanız, paraya ihtiyacı olan bir konu komşu akrabaya siz calısırken oglunuza para karsılıgı bakmasını teklif etseniz?
*Annenizin bulumdugu yerde hastane olmaması bir meseleyse, o zaman bosanma davası sonuclar sonuclanmaz kredi cekip araba alsanız, cocugunuz hastalandıgında apar topar götürebilseniz?
Tüm imkanları zorlayarak düsünün. Sakın "cocugum babasız kalmasın, baskı görüyorum ama en azından evladım rahat, benim basımi sokacak evim var" diye düsünmeyin. Bu adamın kölelik sözlesmesi zaman gectikce artacak ve siz mutsuz-tahammülsüz bir anne olarak evladınıza bile gerekli olan bakımı sefkatle veremeyecek hale geleceksiniz.
Her seyi düsünün, bosandıktan sonra siz işteyken cocugunuza bakabilecek biri varsa hic durmayın.
Allah yardımcınız olsun, sifa versin.
Yanlis hatirlamiyorsam eger haziranin ilk haftalariydi tayin o zaman burdaydim terk etme niyetiyle gitmedim bayram nedeniyle gittik ama orda tartisti gelme eve bir daha dedi oglum hastalaninca acil dondum tek basima olsam ya da oglum hazta olmasa dedikleriniz kolaydi bana da bu kadar zor gelmezdi belki oglum derdim degil emanetim sadece o iyi olana kadar ya da duzene girene kadar neler yapaBilirim bunu dusunuyorumGerçekten kararlı olsanız -ki evi terk edip geri dönmüşsünüz- haziran-temmuz aylarındaki il içi-il dışı atamalardan başvuru yapardınız. Bir öğretmen maaşı ev geçindirir. Ben tek maaşla ev geçindirdim, kira ödedim, kredi çektim araba aldım, kredi kartı ödedim. Siz o araba parasını bakıcıya bağlarsınız. Değil mi?
Ben daha çok sizin çocuğu kullandığınızı düşünüyorum. Ben de anneyim, bana böyle çocuğumun hastalığını kullanarak şart şurt sunacak adama maddi manevi tazminat, nafaka davası açarım, iyi bir avukat tutarım, ayrıca onun alnını karışlarım. Kapımdan içeri giremez.
Ayrıca Siz çocuğunuz için mi dert yanıyorsunuz, kocanız için mi? Konunuzu tekrar okuyun.
zor valla katlanılmazDaha onceki konularimi bilenler icin bastan yazmadim. Diger konularimi okuyabilirsiniz. Bir bucuk ayriligin ardindan evdeyim oglum rahatsizlandi donmek zorunda kaldim gelme senin yuzunu bile gormek istemiyorum dedigi halde. Oglumun tedavilerini yaptirdik simdi iyi sukur toparladi bayaği. Artik konusma vakti deyip basladi konusmaya. Bazi sartlarim var bu evliligin devam etmesi icin dedi.
1. Eve destek saglamam yetmiyormus kartimi istiyor. Yoksa gidersin bu evden diyor.
2. Tesetturluyum pantolon tunik giymemi istemiyormus elbise giymeliymisim.
3.Tatillerde ailemin yaninda 2 geceden fazla kalamazmisim. İki ay tatilimi ailesinin yaninda ya da kendisinin yaninda gecirmeliymisim.Ailesi koyde ve her gittigimizde bikac gun bile kaldigimizda oglum hasta oluyor bana bir ay kalmaktan bahsediyor. Ailesine beni kotuledigi halde ve ailesi beni sevmedigi halde.
4. Onsuz carsiya bile gitmemeliymisim her yere beraber gidecekmisiz yapisik ikiz gibi. Bikac gun once ciktim ben sana gitmeyeceksin demedim mi diye yarim saat kapida bekletti.
Hakliyken haksizliga maruz kaliyorum. Ne yapmaliyim bilmiyorum. Bildigim tek sey var bunlarada tamam dersem benim ustumdeki baskisi artacak. Demezsem oglumun sagligi soz konusu. İkna olmuyor. Denedim.
Şartlarina tamam demezsem oglumun aralik ayinda çişi icin sondaya baslama durumu var. Bu adam nasıl ikna olur, insan olur ailesini değil evladini dusunur bir fikir verin ne olur.
Bu kölelik maddelerinin altına imzanı atmayacaksın herhalde ? Çalışıyormuşsun, kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin ..bunlar ,üste çıkmaya çalışan adam tavırları ..kendini ezdirme ..ailen destek oluyor mu ? Boşanıp ayrı eve çıkma imkanın var mı ?Daha onceki konularimi bilenler icin bastan yazmadim. Diger konularimi okuyabilirsiniz. Bir bucuk ayriligin ardindan evdeyim oglum rahatsizlandi donmek zorunda kaldim gelme senin yuzunu bile gormek istemiyorum dedigi halde. Oglumun tedavilerini yaptirdik simdi iyi sukur toparladi bayaği. Artik konusma vakti deyip basladi konusmaya. Bazi sartlarim var bu evliligin devam etmesi icin dedi.
1. Eve destek saglamam yetmiyormus kartimi istiyor. Yoksa gidersin bu evden diyor.
2. Tesetturluyum pantolon tunik giymemi istemiyormus elbise giymeliymisim.
3.Tatillerde ailemin yaninda 2 geceden fazla kalamazmisim. İki ay tatilimi ailesinin yaninda ya da kendisinin yaninda gecirmeliymisim.Ailesi koyde ve her gittigimizde bikac gun bile kaldigimizda oglum hasta oluyor bana bir ay kalmaktan bahsediyor. Ailesine beni kotuledigi halde ve ailesi beni sevmedigi halde.
4. Onsuz carsiya bile gitmemeliymisim her yere beraber gidecekmisiz yapisik ikiz gibi. Bikac gun once ciktim ben sana gitmeyeceksin demedim mi diye yarim saat kapida bekletti.
Hakliyken haksizliga maruz kaliyorum. Ne yapmaliyim bilmiyorum. Bildigim tek sey var bunlarada tamam dersem benim ustumdeki baskisi artacak. Demezsem oglumun sagligi soz konusu. İkna olmuyor. Denedim.
Şartlarina tamam demezsem oglumun aralik ayinda çişi icin sondaya baslama durumu var. Bu adam nasıl ikna olur, insan olur ailesini değil evladini dusunur bir fikir verin ne olur.
Biliyorum cok konu actigimi ama oglum iyiye gitmiyor o zamana kadar zaman kazanirim belki bira z daha iyi olur oglumbu adamla kaçıncı konunuz, herkes size, ayrılın, nafaka alın, bakıcı tutun, bu adama mecbur değilsiniz diyor ama siz asla kabul etmiyorsunuz.
o zaman kabul edin şartları ne diyelim.
ama tekrar söylüyorum, bu adama köle de olsanız sizi terkedecek, hem de en ihtiyaç duyduğunuz anda.
Orta yolu var ..boşan ,nafakanı al ,çocuğuna bakıcı tut ,zaten çalışıyorsun ..çekmek için bir sebebin yok ..Bagimlilik mi yorgunluk mu bilmiyorum orta yolu var midir onu dusunuyorum
ee fikriniz buysa bize ne diye anlatıyorsunuz peki?Biliyorum cok konu actigimi ama oglum iyiye gitmiyor o zamana kadar zaman kazanirim belki bira z daha iyi olur oglum
Biliyorum cok konu actigimi ama oglum iyiye gitmiyor o zamana kadar zaman kazanirim belki bira z daha iyi olur oglum
bu yoruma sonuna kadar katiliyorum. kendine gel diye sarsmak istiyorum seni mesela. yapma bunu kendine. bak sen cocugunun gelecegi icin para biriktiriyordun eger bu adama kartini verirsen hicbisey kalmayacak elinde. cocugunun gelecegi de kalmayacak. neden mahkumsun bu adama?bakın mesele çok konu açmanız değil, çözüme kapalı olmanız,
bu adam apaçık sizi sevmiyor, istemiyor, defalarca kez bunu dile getirmiş,
şimdi de akılalmaz ve insan onuruna aykırı koşullar sunuyor size, bunları kabul ederseniz bir ömür mutlu mesut yaşayacağınızı mı sanıyorsunuz, hayır?
bunu böyle söylemek istemezdim ama gerçekten yoksul, kimsesiz, çaresiz bir kadın değilsiniz siz,
yanınıza 2. öğretim okuyan bir öğrenci bile alsanız barınma, yemek +makul bir ücret karşılığında çocuğunuzun bakımına destek olur, bu adam için bu ısrar niye?
şimdi maaş kartınızı da alacak elinizden 5 kuruş birikim yapamayıp, beyefendi sıkıldım ben gidiyorum dediğinde dımdızlak kalacaksınız. o zaman ne yapacaksınız, var mı bir b planınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?