Eş sorunsalı

zeynepl00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2025
4
-6
1
25
3 senelik evliyim şöyle özetlim ilgi bağımlısı biriyim kendim değilim açıkçası sevgimi belli etmem ama karşımdaki insandan beklerim sürekli söylesin sürekli anlatsın benim için bişeyler yapsın mesala nebilim benden habersiz hediyeler benden habersiz sürprizler şımartılmak istiyorum ki maalesef eşim böyle biri değil ve sürekli sevilmedigimi hisediyorum beraber aktivite yapmayız gezmeyi sevmiyor ama aksine ben çok seviyorum sürekli gezmek bi yerleri görmek kısacası birlikte hayatı yaşamak eşim de aksine işine bağlı evimiz yok arabamız var ev almak için çalışıyor ama çalış çalışta nereye kadar para mal mülk her türlü gelir önemli olan bu yaşları güzel geçirmek
Sürekli şey der mesala beni hep başkalarıyla kıyaslıyorsun ama sende kıyaslancak duruma gelme dedimki misal Ahmet karısını şu yere götürmüş şu şunu yapmış bu böyle olmuş insan özeniyor ister istemez 3 senedir evliyiz bikere kendi isteğiyle demedi hadi kalk bugün seni gezmeye gotirim yada en basitinden kahvaltıya nebilim kartımı sana veriyorum kendine ihtiyacın olan şeyi al yada her gün yada hafta 1 bişey ihtiyacın var mı diye sorması bence bunlar hepsi sevgi kavramı değerli hisederim kendimi ne dersem yine aynı değişen bişey yok.....

İlgi bağımlısından ziyade düşünülmek istiyorsunuz. Gayet normal bence. Biraz da size vakit ayırsın istiyorsunuz ama eşiniz buna gerek duymuyor bence bilemedim. İşe girip çalışın isterseniz veya kursa yazılın, siz sosyalleşin.

Çalışın paranız kartınız olsun o ev için birikimi yapsın sizde kendi paranızla gezin onuda gezdirin
Falancanın karısı gezip tozuyor
Falancanın karısı parada getiriyor
Ay özenti tipleri hiç sevmiyorum
Prenses herkes onun için çalışsın ama kendisi kıçını kaldırıp bi işin ucundan tutmasın
Oldu

E adam boyle biri degilse niye evlendiniz ki?

E niye evlendin bu adamla

Bi sorunum var evlendiğim ilk günden beride var kocam cimri baya hemde çok nadir cömertliği tutar herşeyi lüzumsuz der.

Niye evlendiniz cimri adamla? Evlendikten sonra farkettiyseniz de hemen çocuk yapmayıp çalışabilirdiniz. Ayrıca adam cimri değil ailesine yağdırıyor. Önceki konunuzda üç kuruş için kavga çıkaran para vermek istemeyen, çok harcıyorsun diyen biriydi ama şimdi kartını veriyor ne istersen al diyor. Çok önemli değil ama bir 2 yıllık bir 3 yıllık evliyim yazmışsınız. Kocanızı başka adamlarla kıyaslarsanız o da sizi başka kadınlarla kıyaslar, ister misiniz bunu? Maaşı iyi, ailesine iyi bakıyor bana da öyle olur demişsiniz ama kocanız öyle görmemiş. Size yok diyor üniversitedeki kardeşine para yolluyor.

Romantizm jestler hediyeler gezme tozmalar parayla oluyor. Tek maaşla üstelik kök aileye yardım ederek romantizm zor yaşanır. Zengin varlıklı veya yüksek maaş almıyorsa sizin de çalışıp katkı yapmanız gerek. Ayrıca yüksek maaş alsa bile bebek çok masraflı anca yetirirsiniz.

Diğer konunuzda eşinizin cimri olduğunu size para harcamak istemediğini belirtmissiniz saten, adamin size karşı birşey yapasi yok sizz hediyeden bahsediyorsunuz...

İyi de adam evlendikten sonra sihirli değnek ile böyle olmamıştır diye düşünüyorum. Muhtemelen sevgiliykende böyleydi. O halde neden evlendiniz?
Sürekli şey der mesala beni hep başkalarıyla kıyaslıyorsun ama sende kıyaslancak duruma gelme
Ayrıca şu kıyaslamayın olayında eşiniz haklı. Bende hiç sevmem bu durumu. Anlatacaksam derdimi birileriyle kıyaslamadan yaparım. Çok rahatsız edici ve karşındakini eksik hissettiren bir durum. Sonrasında ise ister istemez insani sinirlendirip modunu düşürüyor bu kıyaslama.

Eşinizden mucizevi şekilde değişmesini beklemeyin. Hadi sevgiliyken anlamadınız, nişanlıyken masraflar yapılırken, eşyalar alınırken bile anlaşılır adamın cimriliği. İlgisizlik de aynı şekilde. Sevgiliyken ilgili, sürekli sürprizler yapan biri değilse evlenince zaten hiç yapmaz. Sevgiliyken yapanlar bile evlenince azalarak devam ediyor.

Çok yorucusunuz . Biraz da siz ilgi verin bakalım belki tavırları değişir , en azından makul seviyede vermediginiz birşeyi beklemek akıllıca değil . Kıyas kadar erkeğin erkeklik güdülerini düşüren birşey de yok bence .

Ahmet karısını şu yere götürmüş şu şunu yapmış bu böyle olmuş insan özeniyor
Size ne Ahmet’ten? Sosyal medyada milleti ağzınız açık izleyip izleyip gidip kocalarınıza çatıyorsunuz. Adamın çapı evlenmeden önce de bellidir zaten. Ona göre birini bulacaktınız.

Konu açıp açıp ortadan kaybolmak sizde huy herhalde.Adam sadece size cimri, anasına babasına yağdırıyor.Bu konudan ayrı nerede görülmüş " ben hiç sevgimi göstermeyim karşıdaki beni sevgiye ,aşka,hediyeye boğsun".Bence saçma salak dizileri, filmleri acil izlemeyi bırakın, evladınıza odaklanın .....

Bir , ilgi isteyen de ilgi göstermeyi bilecek; hep bana hep bana olmaz.

İki , bir erkeğe asla başka bir erkeği örnek göstermeyin ,çok çirkin.Her erkek kaldıramaz .

bence bu üye troll. yani bu şekilde sinir bozucu olmasının başka bir açıklaması olamaz.

Değişmez. Huyu bu.
İnce düşünceli değil. Zorla yaptırılmaz böyle şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…