Eş ve ailesi, enayi yerine konmak

Her halükarda ben artık eve katkida bulunmayı düşünmüyorum, biriktirmeye çalışacağım. Tabii şu an çalışmıyorum. Böyle tek başına evi idare etmeye alışır gününü gorur
Kesinlikle öyle yapın.
Kendi ailenize para gönderin.
Aile harcamalarından beş kuruş kısmayın.
Estetiğinizi bakımınızı üstünüz başınıza sonuna kadar harcayın.
En azından ben çalışıp onun ailesine yedirdim diye dert sahibi olmazsınız.
Eşiniz çirkefleşir kavga çıkarırsa boşanmak için çok iyi nedenlerini olur.

Estetik bakım deyince aklıma geldi. Başka bir konuda da yazmıştım belki denk gelmissinizdir. Borçları ödemek için çırpınıp her şeyden kisarken bir gün gittim bir cilt kremi aldım, yüz lira verdim. İlk kez yani. Cekiniyorum da niye cekiniyorsam, sonuçta kendim kazandım. Neyse eve geldim çekinerek soyledim. Bir şey demedi ama gergin duruyor... Biraz sonra dedi ki o krem cilde iyi geliyorsa kardeşime de alalım :) şimdi gülerek yazıyorum ama aslinda aklima geldikçe ağzına carpasim geliyor.

Bunu nasıl usulünce hafifleterek yazarım bilmiyorum ama, karısını seven bir erkek onun veya ortak paralarını ondan kaçırıp ailesine yedirmez. Sevmeyi geçtim, hayatındaki insana gram saygısı olsa zaten bunu yapmaz. Sevgiyi saygıyı geçtim mali konularda aptal yerine koyması!

Gözleriniz o kadar kapalı ki, şu durumu dışarıdan gerçekten görebilseniz, bir görebilseniz...

Soylediklerinizi ben fark etmiyor muyum sizce? Bu davranışların manasını, bende bıraktığı hayal kırıklığını, saygısızlık, aptal yerine konmak, önemsememek, kullanilmak... Bunu daha önce de yazdım. Ben gormuyormusum gibi yaziyorsunuz. Arada cocuklar olduğu için yolları ayırmadan önce yapabileceğim bir şey, bir çözüm var mı diye açtım konuyu. Ben boşanır kurtulurum peki ya çocuklar kurtulmuş mu olur?

Ben annemin benim yüzümden böyle bir evliliği çekmesini istemezdim. Annem benim için hiçe sayılmaya devam etsin, kendini değersiz hissetsin, hayatı sürekli psikolojik ve maddi mücadeleyle geçsin, hayatta istemem. Anneler mutlu olmalı ki çocuklar da mutlu olsun, birlikte veya ayrı. Benim eşim de o dört yaşındayken boşanmış anne babası. Bir kere bile keşke dediğini duymadım hatta boşanmasalardı annem kafayı yerdi dediği çok olmuştur. Boşanmak bir kıyamet değildir.

Bir de mesela eşiniz sizi çok sevsin, çok değer versin ama ailesine hayır diyemesin. Böyle bir durum olsa boşanmak ne alaka derdim. Sonuçta sevgisi varsa düzeltmek için sebebi de vardır. Eşiniz neden düzelsin?

Büyük yaştaki çocuklar için bile zorlugu olsa da onlar için daha kolay olur. Benim ogrecilerimin birçoğu bu durumdan acı çekiyor, bilemiyorum. Bakalım zaman nasıl işleyecek?
Bugün telefonda aile üyeleriyle ayrı ayrı konustum bu bahçe işini ve benzer olumsuzluklari. Annem çok kızıyor ama yine de ayriliga karşı çıkıyor. Kız kardeşim duygusal baktigimi, onemsememi söylüyor. Erkek kardeşim abarttigimi, kayinpederin iyi biri olduğunu, o evin bana zararı değil yararı olacağını söylüyor, hatta çocuklarla uğraşmaktan psikolojim bozulduğu için yanlış anlayıp yanlış aktardigimi dusunuyor. Burada sizler kiziyorsunuz gözünü aç diye, sanki ben olan bitenin farkında değilim gibi. Yani anlayacağınız herkes başka bir şey söylüyor, herkes beni eleştiriyor. Ama ben şundan eminim ki benim maruz kaldığım bu zorbalık ve duygusal yoksunluk gerçek. Sadece elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum ve gücümün yetmedigi yerde çaresiz kalıp öylece izliyorum

Aileniz sanırım "elalem ne der" diye bir puttan korkuyor.
Yaşadıklarınız asla normal değil.
Ya da sizin oralarda başkasının malını gaspetmek çok normal.

Mesleği olan, yazdıklarından gördüğüm kadarıyla aklı başına bir kadınsın. Evliliğinde ne yaşadığını , neye maruz bırakıldığını en iyi sen bilirsin, aile üyelerinin hepsinden onay almak zorunda değilsin.
Bir arkadaşım eşiyle boşanmaya karar verdikten sonra, ailesi itiraz ettiğinde izin almıyorum sadece kararımı söylüyorum demişti, eğer onları dinlersem ömür boyut mutsuz yaşayacaktım diyor şimdi.

Hemen şimdi boşanin gibi birşey demiyorum küçük çocuğunuz var vs.ama birşeyleri yoluna koyamazsaniz bosanma kararınizın için tek tek onay almanıza gerek yok.

Evet en sevdiğimiz şey mal gasp etmektir
Evet yapılan tam olarak malınızı sömürmektir. Ki bilirsiniz kadın evi geçindirmekle yükümlü değil. Kazancını eşine vermek zorunda değil. Ve eşiniz sizin kazancınızı sizden zorla alamaz veya sizin istemediğiniz şekilde harcayamaz.

Onay için sormadım zaten, böyle bir durum gelişti gerildim diye anlattim

Öncelikle sizin bilinçli ve eğitimli bir anne olarak bu süreci bir çok ebeveynden daha iyi yöneteceğinizi düşünüyorum. Sonuçta boşanmanın tüm stresini çocuklarından çıkaran ve acaba bu süreci nasıl yönetirim diye düşünen ebeveynler arasında fazlaca fark var.

İkincisi yaşadığınız durumu sizden iyi kimse bilemez. Falanca öyle filanca böyle düşünebilir ama çok basit bir konu olsa bile siz rahatsız olduğunuz an konu kapanmıştır. Bizim millette şey var, aman düzen bozulmasın. Düzen bozulmaması adına da her tür polyannalık yapılır. Aynı şey başlarına gelse yine "abartıyorsun" olur muydu acaba.

Eşim ve ben ülkenin iki zıt ucundaniz

Evet sevgili kardeşim daha kötüsünü yaşadı ama "amaaaan Allah görüyor, üç günlük dünya" kafasında. Ne yaptiysak bu fikrini değiştirmedik

Öyle kafaya göre bahçeye ev yapılabiliyor mu imar izni ne bileyim belediye izni çıkıyor mu hemen? Ay kaçak ev diye şikayet mi etseniz

Öyle kafaya göre bahçeye ev yapılabiliyor mu imar izni ne bileyim belediye izni çıkıyor mu hemen? Ay kaçak ev diye şikayet mi etseniz
Hemen değil zaten, hamilelik boyunca uyutulmusum, doğumdan sonra söyledi. Aslında yanımda hep konuşuyorlardı ama ben kendi bahçelerine yapacaklarini sanmistim. Kimse bana sizinkine yapıyoruz, müsaade var mı demedi. Bunun sebebini de anlamışsınızdır zaten

Nefret ediyorum bu tarz insanlardan Allah yardımcınız olsun.. çok zaman geçmiş konu üstünden umarım çözmüşsünüzdür sorunları

Nefret ediyorum bu tarz insanlardan Allah yardımcınız olsun.. çok zaman geçmiş konu üstünden umarım çözmüşsünüzdür sorunları
Evet, çözüldü. Olumsuza doğru.
Koptuk. Sadece aynı evi paylaşıyoruz. Zaten kopukmusuz, sadece ben görmüyor ve görmeyi oteliyormusum.
Düzelir, hatasını telafi eder diye çok bekledim. Ama ben ödün verdiğim için devam ediyormuşuz. Rest çektiğimden beri, bosanma pahasına, bir şey düzelmedi

Allah yardımcınız olsun.Boyle ınsanlar bitmiyor bitmicek .Ne demek bahcenıze ev yapmak .Kendı bahcesıne yapsın.mahkemeye verırım deyın .Kenfınızı kullandırtmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…