- 9 Eylül 2013
- 12.072
- 27.792
- 798
- Konu Sahibi askitotomsu
-
Kesinlikle öyle yapın.Her halükarda ben artık eve katkida bulunmayı düşünmüyorum, biriktirmeye çalışacağım. Tabii şu an çalışmıyorum. Böyle tek başına evi idare etmeye alışır gününü gorur
Kesinlikle öyle yapın.
Kendi ailenize para gönderin.
Aile harcamalarından beş kuruş kısmayın.
Estetiğinizi bakımınızı üstünüz başınıza sonuna kadar harcayın.
En azından ben çalışıp onun ailesine yedirdim diye dert sahibi olmazsınız.
Eşiniz çirkefleşir kavga çıkarırsa boşanmak için çok iyi nedenlerini olur.
Soylediklerinizi ben fark etmiyor muyum sizce? Bu davranışların manasını, bende bıraktığı hayal kırıklığını, saygısızlık, aptal yerine konmak, önemsememek, kullanilmak... Bunu daha önce de yazdım. Ben gormuyormusum gibi yaziyorsunuz. Arada cocuklar olduğu için yolları ayırmadan önce yapabileceğim bir şey, bir çözüm var mı diye açtım konuyu. Ben boşanır kurtulurum peki ya çocuklar kurtulmuş mu olur?Bunu nasıl usulünce hafifleterek yazarım bilmiyorum ama, karısını seven bir erkek onun veya ortak paralarını ondan kaçırıp ailesine yedirmez. Sevmeyi geçtim, hayatındaki insana gram saygısı olsa zaten bunu yapmaz. Sevgiyi saygıyı geçtim mali konularda aptal yerine koyması!
Gözleriniz o kadar kapalı ki, şu durumu dışarıdan gerçekten görebilseniz, bir görebilseniz...
Soylediklerinizi ben fark etmiyor muyum sizce? Bu davranışların manasını, bende bıraktığı hayal kırıklığını, saygısızlık, aptal yerine konmak, önemsememek, kullanilmak... Bunu daha önce de yazdım. Ben gormuyormusum gibi yaziyorsunuz. Arada cocuklar olduğu için yolları ayırmadan önce yapabileceğim bir şey, bir çözüm var mı diye açtım konuyu. Ben boşanır kurtulurum peki ya çocuklar kurtulmuş mu olur?
Büyük yaştaki çocuklar için bile zorlugu olsa da onlar için daha kolay olur. Benim ogrecilerimin birçoğu bu durumdan acı çekiyor, bilemiyorum. Bakalım zaman nasıl işleyecek?Ben annemin benim yüzümden böyle bir evliliği çekmesini istemezdim. Annem benim için hiçe sayılmaya devam etsin, kendini değersiz hissetsin, hayatı sürekli psikolojik ve maddi mücadeleyle geçsin, hayatta istemem. Anneler mutlu olmalı ki çocuklar da mutlu olsun, birlikte veya ayrı. Benim eşim de o dört yaşındayken boşanmış anne babası. Bir kere bile keşke dediğini duymadım hatta boşanmasalardı annem kafayı yerdi dediği çok olmuştur. Boşanmak bir kıyamet değildir.
Bir de mesela eşiniz sizi çok sevsin, çok değer versin ama ailesine hayır diyemesin. Böyle bir durum olsa boşanmak ne alaka derdim. Sonuçta sevgisi varsa düzeltmek için sebebi de vardır. Eşiniz neden düzelsin?
Aileniz sanırım "elalem ne der" diye bir puttan korkuyor.Büyük yaştaki çocuklar için bile zorlugu olsa da onlar için daha kolay olur. Benim ogrecilerimin birçoğu bu durumdan acı çekiyor, bilemiyorum. Bakalım zaman nasıl işleyecek?
Bugün telefonda aile üyeleriyle ayrı ayrı konustum bu bahçe işini ve benzer olumsuzluklari. Annem çok kızıyor ama yine de ayriliga karşı çıkıyor. Kız kardeşim duygusal baktigimi, onemsememi söylüyor. Erkek kardeşim abarttigimi, kayinpederin iyi biri olduğunu, o evin bana zararı değil yararı olacağını söylüyor, hatta çocuklarla uğraşmaktan psikolojim bozulduğu için yanlış anlayıp yanlış aktardigimi dusunuyor. Burada sizler kiziyorsunuz gözünü aç diye, sanki ben olan bitenin farkında değilim gibi. Yani anlayacağınız herkes başka bir şey söylüyor, herkes beni eleştiriyor. Ama ben şundan eminim ki benim maruz kaldığım bu zorbalık ve duygusal yoksunluk gerçek. Sadece elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum ve gücümün yetmedigi yerde çaresiz kalıp öylece izliyorum
Evet en sevdiğimiz şey mal gasp etmektirAileniz sanırım "elalem ne der" diye bir puttan korkuyor.
Yaşadıklarınız asla normal değil.
Ya da sizin oralarda başkasının malını gaspetmek çok normal.
Mesleği olan, yazdıklarından gördüğüm kadarıyla aklı başına bir kadınsın. Evliliğinde ne yaşadığını , neye maruz bırakıldığını en iyi sen bilirsin, aile üyelerinin hepsinden onay almak zorunda değilsin.Büyük yaştaki çocuklar için bile zorlugu olsa da onlar için daha kolay olur. Benim ogrecilerimin birçoğu bu durumdan acı çekiyor, bilemiyorum. Bakalım zaman nasıl işleyecek?
Bugün telefonda aile üyeleriyle ayrı ayrı konustum bu bahçe işini ve benzer olumsuzluklari. Annem çok kızıyor ama yine de ayriliga karşı çıkıyor. Kız kardeşim duygusal baktigimi, onemsememi söylüyor. Erkek kardeşim abarttigimi, kayinpederin iyi biri olduğunu, o evin bana zararı değil yararı olacağını söylüyor, hatta çocuklarla uğraşmaktan psikolojim bozulduğu için yanlış anlayıp yanlış aktardigimi dusunuyor. Burada sizler kiziyorsunuz gözünü aç diye, sanki ben olan bitenin farkında değilim gibi. Yani anlayacağınız herkes başka bir şey söylüyor, herkes beni eleştiriyor. Ama ben şundan eminim ki benim maruz kaldığım bu zorbalık ve duygusal yoksunluk gerçek. Sadece elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum ve gücümün yetmedigi yerde çaresiz kalıp öylece izliyorum
Evet yapılan tam olarak malınızı sömürmektir. Ki bilirsiniz kadın evi geçindirmekle yükümlü değil. Kazancını eşine vermek zorunda değil. Ve eşiniz sizin kazancınızı sizden zorla alamaz veya sizin istemediğiniz şekilde harcayamaz.Evet en sevdiğimiz şey mal gasp etmektir
Onay için sormadım zaten, böyle bir durum gelişti gerildim diye anlattimMesleği olan, yazdıklarından gördüğüm kadarıyla aklı başına bir kadınsın. Evliliğinde ne yaşadığını , neye maruz bırakıldığını en iyi sen bilirsin, aile üyelerinin hepsinden onay almak zorunda değilsin.
Bir arkadaşım eşiyle boşanmaya karar verdi, itiraz ettiklerinde izin almıyorum sadece kararımı söylüyorum demişti, eğer onları dinlersem ömür boyut mutsuz yaşayacaktım diyor şimdi.
Hemen şimdi boşanin gibi birşey demiyorum küçük çocuğunuz var vs.ama birşeyleri yoluna koyamazsaniz bosanma kararınizın için tek tek onay almanıza gerek yok.
Büyük yaştaki çocuklar için bile zorlugu olsa da onlar için daha kolay olur. Benim ogrecilerimin birçoğu bu durumdan acı çekiyor, bilemiyorum. Bakalım zaman nasıl işleyecek?
Eşim ve ben ülkenin iki zıt ucundanizEvet yapılan tam olarak malınızı sömürmektir. Ki bilirsiniz kadın evi geçindirmekle yükümlü değil. Kazancını eşine vermek zorunda değil. Ve eşiniz sizin kazancınızı sizden zorla alamaz veya sizin istemediğiniz şekilde harcayamaz.
Evet sevgili kardeşim daha kötüsünü yaşadı ama "amaaaan Allah görüyor, üç günlük dünya" kafasında. Ne yaptiysak bu fikrini değiştirmedikÖncelikle sizin bilinçli ve eğitimli bir anne olarak bu süreci bir çok ebeveynden daha iyi yöneteceğinizi düşünüyorum. Sonuçta boşanmanın tüm stresini çocuklarından çıkaran ve acaba bu süreci nasıl yönetirim diye düşünen ebeveynler arasında fazlaca fark var.
İkincisi yaşadığınız durumu sizden iyi kimse bilemez. Falanca öyle filanca böyle düşünebilir ama çok basit bir konu olsa bile siz rahatsız olduğunuz an konu kapanmıştır. Bizim millette şey var, aman düzen bozulmasın. Düzen bozulmaması adına da her tür polyannalık yapılır. Aynı şey başlarına gelse yine "abartıyorsun" olur muydu acaba.
Öyle kafaya göre bahçeye ev yapılabiliyor mu imar izni ne bileyim belediye izni çıkıyor mu hemen? Ay kaçak ev diye şikayet mi etsenizAynen öyle. Dün müftülüğü aradım, böyle böyle yapmışlar, yasal hakkımı biliyorum ama işin fetva boyutu nedir dedim. "Evi yiktirin" dedi :)
Ben de öyle düşünüyorum ama eşimden izin almışlar, üzerime vebal almak istemiyorum, dedim. "Güzellikle cozebiliyirsaniz çözün, aile arasına fitne, husumet girmesin. Ya da bahçeyi onlara satın. Yasal hakkınızı kullanmak gayet uygundur ama akrabalık ilişkisi dolayısıyla guzellikle cozerseniz size de mükafatı olur" dedi. Ben de evi yiktiracagim diye tutturdum dünden beri. Zaten konuyu ilk duyduğumda da esime böyle söylemiştim ama ... Neyse kp olacak kişi ev sizin olsun demiş... Eşim, istediğin oldu diyor. ( Yersen tabii) Sanki ben mülk derdindeyim, benim derdim görünmez olusum
Hemen değil zaten, hamilelik boyunca uyutulmusum, doğumdan sonra söyledi. Aslında yanımda hep konuşuyorlardı ama ben kendi bahçelerine yapacaklarini sanmistim. Kimse bana sizinkine yapıyoruz, müsaade var mı demedi. Bunun sebebini de anlamışsınızdır zatenÖyle kafaya göre bahçeye ev yapılabiliyor mu imar izni ne bileyim belediye izni çıkıyor mu hemen? Ay kaçak ev diye şikayet mi etseniz
Nefret ediyorum bu tarz insanlardan Allah yardımcınız olsun.. çok zaman geçmiş konu üstünden umarım çözmüşsünüzdür sorunlarıHemen değil zaten, hamilelik boyunca uyutulmusum, doğumdan sonra söyledi. Aslında yanımda hep konuşuyorlardı ama ben kendi bahçelerine yapacaklarini sanmistim. Kimse bana sizinkine yapıyoruz, müsaade var mı demedi. Bunun sebebini de anlamışsınızdır zaten
Evet, çözüldü. Olumsuza doğru.Nefret ediyorum bu tarz insanlardan Allah yardımcınız olsun.. çok zaman geçmiş konu üstünden umarım çözmüşsünüzdür sorunları
Allah yardımcınız olsun.Boyle ınsanlar bitmiyor bitmicek .Ne demek bahcenıze ev yapmak .Kendı bahcesıne yapsın.mahkemeye verırım deyın .Kenfınızı kullandırtmayınSelamlar,
Esim ve ailesi hatta akrabalarıyla ilgili maruz birakildigim sıkıntıları, hadsizlikleri, müdahaleleri bir türlü asamiyor ve unutamıyorum. Araya giderek ciddi mesafe koydum ama yok yine de olmuyor.
Son zamanlardaki vakalarindan birisi ise artık sabrımı iyice zorladı. Meyve bahçeleri var, ürün satıp senelik yüklü miktar kazanıyorlar. Yanında da bize ait küçük bir bahçe var. Buradan hiç bir gelir elde etmiyoruz. Hep ağaçların küçük olduğunu söylüyordu eşim. Üstüne masraf oduyorduk. Gecen sene "bu ağaçlar on senede büyümedi mi" diye kızınca 1000 lira getirdi. Yok efendim 800 lira kazanmışiz, sevgili babası da bize 1000 lira vermis diye gururlaniyor (baban önce bizden aldığı borçları ödesin).
Neyse gelgelelim lohusaydim, eşim bana, bizim bahçenin üzerine babasının ev yaptığını, böylelikle bahçe işlerinde babasına kolaylık olacağını söyledi. Kendi bahçesinde ağaçlardan yer yokmusmus. Eğer biz bahçeyi satarsak evin bedelini babasına odeyecekmisiz. Arkadaşlar ben mi boşuna kızıyorum, bana sormadan baba oğul karar vermişler. O bahçenin ödemesi için her seyimden kıstım çalıştığım halde. Üstelik daha önce de eşimin abisi o bahcenin tapusunu gizlice üzerine geçirmeye çalışmıştı. Eşimi güzel bir hasladim. Çünkü o güzel konuşmadan anlamaz. Sadece kök ailesi ile beni enayi yerine koymaya çalışırlar, maddi manevi sömürmeye calisirlar. Haklısın falan dedi ama sadece göz boyama. "Ben de çalışmaya başlayınca aileme yardım edeceğim" dedim. Çünkü benim aileme yardım etme fikrim onu çok rahatsız ediyor. Hatta annesi bir gün güya bana ayar vermek için komşu kızından bahsediyor, babası perisanmis, yardım topluyormus adam ama öğretmen kızı ona yardım edemezmis çünkü evliymis falan.
Ya gercekten ben bu kadar geçimli biriyken beni canavara donusturecekler. Kizsam olmuyor, alttan alsam olmuyor, kussem ağlasam bagirsam olmuyor. Çok mesafeliyim olmuyor. Ben ne yapayım Allah aşkınıza? Benim gibi andaval bir insana bu insanlarla baş etmek için ne önerirsiniz?
Hemen cevaplayamazsam kusuruma bakmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?