Eş ve bebek

Esiniz ailenizin yanında sıkılıyorsa birazda kayinaileniz gelip ilgilen meliydi sizinle. Sonuçta torun sizin ailenizin torunu değil sadece. Ben sizi haklı buldum kizmanizda.
Aynen öyle. Hatta esimin ailesi dogum aninda yanimizda yoktu 1 hafta sonra görmeye geldiler torunlarını, esim benim ailemin bebegi sevmesini bile kıskandı, al bunu emzir götür bunun altını değiş.. esim tuvalete girince yada dışarı falan çıkınca gelip seviyorlar sevdiklerine surat asıyor diye.

Birakin gitsin siz de rahat edersiniz. Annenizle arasi iyi degil sanirim. Anneniz de bikmistir esinizle olmaktan 3 gunluk ara herkese iyi gelir.
Aslında annemler kardeslerim cok severdi ama şu kısacık süreçte gerçek yüzünü gösterip herkesi kendinden soğuttu. Alışmış benim ailem tarafindan kendisine yapılmasına o yüzden normal görüyor sanki mecburlarmis gibi, kendi ailesi hic bir sey yapmayıp bi tane bi sey yapınca tapılacak gibi davranıyor. Hem de benim de aynı sekil davranmamı bekliyor

8 günlük bebek " babacım beni düşünme sen güzelce kafanı dinle " eşinizde ciddi bir zihinsel işlev sorunu var mı? Bu çocuk onunda değil mi?
Haklısınız, sanki çocuğu onunda çocuğu oldu desinler diye yapmışız gibi davranıyor. Yani hasretle beklediği yenidogan bebeğini bırakıp gidecek kadar sorunlu.

Sonuç olarak üç aydır annen sizdeydi, şimdi de bebekli olarak siz ordasınız. Eşin ailesini en son ne zaman gördü? 3-4 günlüğüne gidecekse ben olsam okey derdim. Adamın hayatınızda şu an bir fonksiyonu yok belli ki
Esimin ailesinin suan bulunduğum yere gelme durumları oldu, bebegimi gormeden gittiler ama esim onları gormek icin yine o gece evden çıktı hatta uyumadı bile gördü eve oyle geldi. Zaten annesigil 2 gün once geldi bebeği gormeye 1 gece yatıp gittiler yine gördü.

Suruklenmedim ki annem geldi yanima kaldi, sonrada aldı yanına getirdi. Hem riskli bi süreç yaşadım hemde bulunduğum yerde doktor, tıbbi imkanlar kısıtlıydı bi sey olsa baska uzak sehire sevk ediliyor
Ama geçmiş artık.
Neden halen evinizde değilsiniz.
Onu merak ediyorum
Yada daha nekadar kalacaksınız annenizde

3 gün önce görmüş 5 gün önce görmüş. Ne fark eder. Bırakın gitsin 3-4 günlüğüne ailesinin yanına. Ortam değiştirsin. Siz de eşinizin niyetini okumaya çalışmayın.

Esimin ailesinin suan bulunduğum yere gelme durumları oldu, bebegimi gormeden gittiler ama esim onları gormek icin yine o gece evden çıktı hatta uyumadı bile gördü eve oyle geldi. Zaten annesigil 2 gün once geldi bebeği gormeye 1 gece yatıp gittiler yine gördü.
Her neyse adamın evde olmasının sana faydası yok zaten, gittiği yer ailesinin evi, kalacağı gün sayısı da tek haneli… lohusasın ve eşini özlemişsin anlıyorum ama adamın ailenle devamlı devamlı kalmak istememesi mola vermek istemesi de çok normal. Sabırlı ol

Esiniz bebeginize kiymet vermiyor diye dusunuyorsunuz anladigim kadariyla. Bence esiniz bunalmistir. 3 ay zaten kayinvalidesiyle beraber yasamis, bebek dogmus hala berabersiniz. Daha ne kadar beraber yasayacaginiz mechul. Ben bu kadar uzun sure kayinvalidem ile yasayamazdim. Kaldi ki kayinvalidem cok iyidir, cok severim ama insan ozel alan istiyor. Bence surat asmayin, esiniz gitsin gelsin, kafasını dagitsin

Şu an içinde bulunduğunuz koşullar(yeni doğum, yeni bebek) sebebiyle durumu abarttığınızı düşünüyorum. Bence eşinizi biraz salın. Bebek az büyüyünce de hep beraber evinize gidin ❣️

Merhaba. gebelik sürecinden bu yana bazı sağlık problemi nedeniyle ailemin yanındayım. dogum yaptım ailemin yanında kalıyorum. Esim diyorki 8 günlük yenidogan bebeğimizi bırakıp 3 4 gün ailesinin yanına gidecekmiş kafa dinleyecekmis. Bu arada bebeğimiz uzun bi hasretle bekleyisten sonra bize kavuştu. Bende git dedim belki bi anlık düşüncesi diye ama kızımızı severken yine tekrarladı baba yokken senin gazını kim alacak diye. Şimdi ben surat yapıyorum diye o da bana yapıyor (sıkılmasinin sebebi evde herkes ona hizmet edecek en iyi yemekler ona pisecek ve kimse onla karşıt merhaba olmayacak) bebeğim sağlıkla dogduysa ailem sayesinde minnet etmek yerine birde her seyi eleştiriyor. Çokta üstlemiyirum her seyi ailem ile eşim arasında kalıp sütüm kesilmesin diye

Saglik sorununuz varsa ailenizden biri gelip sizin evinizde kalip yardımcı olmaliydi bence. Aylarca aile evine yerlesilmez. Ben esimin benden ayri bir yere gitmesini hic istemem ama, adam hakli bu meselede. Ben sahsen kendi annemdr bile uzun sureli kalamam bunalirim

Geldi zaten 3 ay yanimda kaldı.sonra aldı kendi yanına getirdi. Fakat onlarında bi düzeni var kardeşlerim var tek çocuğu benmişim gibi bunu yapmasını isteyemem

G guneslibulutlu şu anda bebeğiniz ne kadarlık ?

Anneniz hamileliğinizin son 3 ayında mı size refakat etti ?

Eşinizin ailesi farklı bir şehirde mi ? Son 3-4 ay içinde ailesini görmeye hiç gitti mi ?

Bayramı da eşiniz sizinle geçiriyor aksini yazmadığınıza göre. Eşinizin bir kaç gün anne-babasını görmek istemesi çok mu anormal ?

Siz hâlâ, aile evinde kalıyorsanız ; eşinizin kendini sizin aile evinizde diken üstünde hissetme ihtimali de var.

Mecburiyetiniz varmış. Kadın gelmiş bakmış ve doğal olarak evine dönmek zorunda kalmış
Annenizin de evde sorumluluğu var sonucta
Eşiniz aşırı bencil hic ona hak veremeyeceğim.
Ama ben olsam git naparsan yap ailenin yanında derdim. Bir de onun tribini çekemem

Kalmak istemeyebilir rahat edemiyordur ailenizin evinde. Bu durumda kendi evinize gidip esin sana yardımcı olucaksa gidin yada anneniz yaninza gelsin o şekilde..

Birakin gitsin sizde biraz rahat edersiniz. Zaten aileniz ona hizmet ediyor diye sikayetcisiniz hemde yaninizda ayrılsın istemiyorsunuz. Kv dem ile ayni apartmandaydik dogumumda yada rahatsiz oldugumda annem bize geldiğinde eşim arada inerdi bizim eve annem rahatsiz olmasin diye rahat rahat ilgilensin bizle diye. Her erkek bir olmuyor mesela benimde ağır gecti hamileligim annemde kaldığım dönem tek kalirdim eşim kendi evimizde kalirdi. Sizin eşiniz sizle gelmeyide kabul etmiş ve uzunca bir dönem olmuş sıkılmış olabilir ailesini memleketini gormek istemesi cok normal. Kv deniz de bebeginizi gormeye gec gelmis cok uzak mesafe diyorsunuz belki ondan olabilir. Surekli bebek gormeye gelip sizin ailenizi rahatsiz etmek istemeyebilirler kendi evinizde olsaniz belki durum değişir. Ama eşinizin ailenize bebek sevdirmeme kiskanma işi cok değişik ve terbiyesizlik. Bence burdaki tek sorun bu bana göre. Diğer konulari takmayin kafaniza evinize gecip çekirdek aile olunca hersey düzelir. Üzmeyin kendinizi boş seyleri kafaniza takip bu arada Rabbim saglikla büyütmeyi nasip etsin❣️

Merhaba. gebelik sürecinden bu yana bazı sağlık problemi nedeniyle ailemin yanındayım. dogum yaptım ailemin yanında kalıyorum. Esim diyorki 8 günlük yenidogan bebeğimizi bırakıp 3 4 gün ailesinin yanına gidecekmiş kafa dinleyecekmis. Bu arada bebeğimiz uzun bi hasretle bekleyisten sonra bize kavuştu. Bende git dedim belki bi anlık düşüncesi diye ama kızımızı severken yine tekrarladı baba yokken senin gazını kim alacak diye. Şimdi ben surat yapıyorum diye o da bana yapıyor (sıkılmasinin sebebi evde herkes ona hizmet edecek en iyi yemekler ona pisecek ve kimse onla karşıt merhaba olmayacak) bebeğim sağlıkla dogduysa ailem sayesinde minnet etmek yerine birde her seyi eleştiriyor. Çokta üstlemiyirum her seyi ailem ile eşim arasında kalıp sütüm kesilmesin

Eşinizin aileyle görüşmek istemiyorsanız bırakın kendi gitsin bu konuda haksızsınız ama eşinizin ailenize tavrı da hiç hoş değil bu şekilde davranması bence asıl sorununuz

Back
X