ulen insan bi yorum yapar resim göreceğim diye başımın etini yedin resimleri görünce ses yok sana bi daha resim gösterenin .... :mymeka:
sen oluncada koyarım bebemolumunekankayizsmile
şampumm güzel hatuş o üstündeki etek ceketin rengine bayıldım çok çekücü olmuşunzemuszemus
dreamlovercim sende yeni kapanmana rağmen çok iyisin maşallah eşarbında hoşmuşhihoyyyt
leptap çok cicisin:jeyyar:
bişe anlıyamadım tam olarak biraz daha ekle yorum yapıcamaklinialirimsmile
feryalcim Allah bağışlasın kuzunu canım walla kızımı bende özlüyorum işe başlayınca ayrı kaldık akşamları bi kaç saat hasret giderebiliyoruz hafta sonu kızımla beraber çekilebilirsem resim koyarım ama bu resim çalınma olaylarından sonra tedirgin oluyorum artık
bilmiyorumkismile
şampuan bayıldım bayıldım düğündeki haline:bbo: bende böyle açık renk krem beyaz eşarp sevmem ama çok asil durmuş o takımın üstüne harikasın..
dreamlover olumsuz konuşanlara karşı tıka kulaklarını canım... bu halin okadar güzelki hiç duyma ver görme onları... eşarbın ve üstündekiler çok uyumlu çok yakışmış...
leptap çok güzel seninde eşarbın.. bide kankan gelse keşke topice onuda görsek yeni cicileriylesositososito
[COLOR="Black"]Dreamlovercim[/COLOR] herkes söylemiş zaten ama ben de söylemeden edemeyeceğim çok yalışmış sana kapanmak. yüz güzelliğine eşarp ayrı bir güzellik de eklemiş maşşallah.sen hiç sıkma canını, ilk zamanlarda böyle tatsız yorumlar gelir ama unutma o yorumlar içten içe bizim kararlarımızı da güçlendirebilir.Tüm bunlara rağmen sebat edersen daha da güzelleşir yaptığın iş.Kendinle gurur duymalısın bence.
Sampuan ya düğündeki kıyafetin var ya muhteşem ötesi, ne kadar şık ve zarif, çok da uyumlusun ve beyaz eşarbın yakıştığı güzel bi bayansın anlaşılan.ben hiç yakıştırmam kendime. düğünde naparım bilmem
Feryal eşarbın ne güzelmiş bahar havasında resmen.çok güzel olmuşsun.
Diğerlerinizin resmlerini göremedim, kaldırmışsınız ama hepiniz harikasınızdır yine. öpüyorum hepiniziopuyorumnanaktan
[COLOR="Black"]Dreamlovercim[/COLOR] herkes söylemiş zaten ama ben de söylemeden edemeyeceğim çok yalışmış sana kapanmak. yüz güzelliğine eşarp ayrı bir güzellik de eklemiş maşşallah.sen hiç sıkma canını, ilk zamanlarda böyle tatsız yorumlar gelir ama unutma o yorumlar içten içe bizim kararlarımızı da güçlendirebilir.Tüm bunlara rağmen sebat edersen daha da güzelleşir yaptığın iş.Kendinle gurur duymalısın bence.
Sampuan ya düğündeki kıyafetin var ya muhteşem ötesi, ne kadar şık ve zarif, çok da uyumlusun ve beyaz eşarbın yakıştığı güzel bi bayansın anlaşılan.ben hiç yakıştırmam kendime. düğünde naparım bilmem
Feryal eşarbın ne güzelmiş bahar havasında resmen.çok güzel olmuşsun.
Diğerlerinizin resmlerini göremedim, kaldırmışsınız ama hepiniz harikasınızdır yine. öpüyorum hepiniziopuyorumnanaktan
FERYAL gömleğine en çokta oğluşuna bayıldımm zemuszemus
yerim onun ayaklarını :ecrin_bebek:
bişe anlıyamadım tam olarak biraz daha ekle yorum yapıcamaklinialirimsmile
feryalcim Allah bağışlasın kuzunu canım walla kızımı bende özlüyorum işe başlayınca ayrı kaldık akşamları bi kaç saat hasret giderebiliyoruz hafta sonu kızımla beraber çekilebilirsem resim koyarım ama bu resim çalınma olaylarından sonra tedirgin oluyorum artık
bilmiyorumkismile
ulen kaç tane ekledim zaten kaydirigubbakcemile
resim çalınma nasıl o luyormuş yawww zaten koyup kaldırıyoruz
Fikrin sahibi sen olduguna göre ilk konuyu senden bekliyorum.. olumunekankayizsmile
Özellikle son paragrafta kapalı olmayanlara karşı bi tavır almadıgımızın belirtilmesi benim çok hoşuma gitti..Zaten bi çok açık arkadaşlarımızda bu yasaktan şikayetçi umarım en kısa zamanda çözülür..
Sabır konusundada tabiiki insanlar hastalığa ve başlarına gelen musibetlere karşı isyan etmemeli ama bu başka konularda körü körüne bağlanmak değil bence..Aklıma gelen ilk örnek: kötü davranan bi eşten dolayı bu benim imtihanım diye düşünülmemesi..
çok teşekkürler senda güzel bir yazı
peki kötü davranan bi eş için ne düşünülmeli?
tabi ki hemen başlıyorum o zaman
Makale : Mümin Kadınlar İçin Tesettürün Önemi - TÜRKÇE
Ocak 2007
Allah (cc)'ın Kuran-ı Kerim'de bildirdiği, Peygamber Efendimiz (sav)'in hükmettiği sınırları titizlikle korur, bu konuda sabırlı ve itidalli davranır. Allah (cc)'ın sınırlarını korumak konusunda hiçbir şey onu gevşekliğe düşüremez. Karşılaştığı zorlukların ya da sıkıntılı durumların Rabbimiz'in bir denemesi olduğunu bilir. Bu denemede, Allah (cc)'ın kendisinden razı olacağı şekilde davranmak için titizlik gösterir. Kuran ahlakına uygun olmayan kararlar vermekten, davranışlarda bulunmaktan şiddetle sakınır.
Mümin bir kadın için, Kuran'da bildirilen ibadet ve hükümlerden biri de başörtüsüdür. Kuran'a göre Müslüman kadın, başörtüsü takmak ve Kuran ayetlerinde bildirilen şekilde tesettürüne dikkat etmekle yükümlüdür. Mümin kadınların bu yükümlülüğü ayetlerde şu şekilde haber verilmiştir:
"Mümin kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar..." (Nur Suresi, 31)
"Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. " (Ahzab Suresi, 59)
Mümin kadınların tesettürlerinin nasıl olması gerektiği mübarek Peygamberimiz (sav)'in hadisleri ve büyük İslam alimlerinin açıklama ve yorumlarıyla da detaylı olarak açıklanmıştır. Diğer bir deyişle, başörtüsünün "farz-ı ayn" olduğu, hadislerle ve icmayla (İslam alimlerinin ortak kanaatleriyle) sabittir. Bu konuda yersiz tartışmalara girmek, Kuran'da ve sünnette belirtilenden farklı ölçüler koymaya çalışmak samimi müminlerin sakınması gereken bir durumdur.
Başörtüleri nedeniyle çeşitli zorluklarla karşılaşan öğrencilere ve çalışanlara yapılan uygulamalar ise son derece yanlıştır. Terbiyeli, temiz ahlaklı, dürüst genç kızlarımızın karşı karşıya oldukları bu sorunun bir an önce son bulması toplumun tüm kesimlerinin talebidir. Vatanlarını seven, milletlerine faydalı olmak isteyen bu genç insanlardan hiçkimseye herhangi bir zarar gelmeyeceği açıktır.
Tesettürlerini korumak isteyen ancak pek çok sıkıntıya maruz kalan Müslüman kadınların ise, bu durum karşısında Kuran ahlakına göre davranmaları ve üstün bir ahlak sergilemeleri gerekir.
Mümin kadın, bir zorlukla karşılaştığında, Allah (cc)'ın Kuran'da her zorlukla beraber bir kolaylık kılacağını bildirdiğini, önemli olanın ise bu zorluk anında kişinin Allah (cc)'a olan sevgisinde, teslimiyetinde ve güveninde kararlılık göstermesi olduğunu bilir. Allah (cc)'ın adaletinden, her olayı hayır ve hikmetle yarattığından emindir ve Allah (cc)'ın vaadinden asla dönmeyen olduğunu bilir. Karşılaştığı zorluklar uzun süre devam etse bile, hiçbir zaman için ümitsizliğe kapılmaz, Allah (cc)'ın yardımından asla şüpheye düşmez. Güzel bir sabır ve teslimiyetle, Allah (cc)'ın kendisine verdiğiyle yetinir ve bunda kendisi için bir hayır olduğunu kesin olarak bilir. Allah (cc)'ın bu konuda Kuran'da bildirdiği örnekleri hatırından çıkarmaz; zorluklarla karşılaştıkları zaman ümitsizliğe kapılanların teslimiyetsizliğini bilir. Kendisine, her ne zorlukla karşılaşırlarsa karşılaşsınlar "... Şüphesiz Rabbim, benimle beraberdir; bana yol gösterecektir" (Şuara Suresi, 62) diyerek Allah (cc)'a tevekkül eden peygamberlerin üstün ahlakını örnek alır. Hayatı boyunca karşısına çıkan her olayda Allah (cc)'ın rahmetini, yakınlığını, sevgisini, yardımını ve dostluğunu görebilen bir iman derinliği içerisinde olur. Rabbimiz'in Yusuf Suresi'nin 57. ayetinde buyurduğu gibi, "ahiretin karşılığı ise, iman edenler ve takvada bulunanlar için daha hayırlıdır". Mümin kadınlar da dünyada sabır gösterdikleri her anın, itidalli tutumlarının, zorluklar karşısında şevklerini ve azimlerini yitirmemenin, Allah (cc)'ın istediği ahlaktan taviz vermemenin, her koşul altında güzel sözlü, güzel davranışlı ve ahlaklı olmanın karşılığını, Allah (cc)'ın izniyle, ahirette en hayırlısıyla alacaklardır.
Başörtüsü konusunda üzerinde durulması gereken önemli bir nokta ise, bu konunun bir üstünlük ölçüsü olarak ele alınmasının getireceği sakıncalardır. Zira üstünlük Allah Katında'dır ve kimin kimden üstün olduğu ancak ahirette anlaşılacaktır. Bu vatan toprağında yaşayan bütün kadınlar -başörtülü olsun ya da olmasın- Müslüman Türk evlatlarıdır ve bizim kardeşlerimizdir.
Bu makale, Milli Gazete gazetesinde 05 Ocak 2007 tarihinde yayınlanmıştır.
beğendiğim bi yazıydı.özellikle de sabır ve teslimiyet noktalarına değinmesi çok hoşuma gitti.sizinle paylaşmak istedim.
eee mutfak robotu ben senin albümdeki resimlere bakmak istiyorum ama nerdeee bulamadım...
zaten insanların bu konuya bakış açılarındaki farklılıktan dolayı haşa insan ALLAH adına karar vermeye kalkışıyor ,İslam sadece başörtüsünden ibaret değil ,başörtüsü bir zorunluluk ancak tek kurtuluş yolu değildir ,gerçekten müslüman olan bir insan herşeyiyle ahlak timsali ve islamın temsilcisi olmalıdır ,birini yapıp diğerinden yoksun olmak bir bütünlük oluşturmayacağından bir anlamı da olmaz ,ha bu demek değilki ii açık insanlar ne kadar ii olurlarsa olsunlar başlarını örtmedikleri için bir anlamı olmaz ,mutlakaki kalplerdekini yalnız ALLAH bilir ,islamı da sadece sakal bırakmak başörtmek ve namaz kılmaktan ibaret sananlar da büyük bir gaflete düşerler ,aslolan hepsini bir arada yapmaktır ,yapamayanın ne olacağını da yalnız ALLAH bilir ..insanlara cenneti garantilemişiz gibi yaklaşmanın da çok yanlış olduğu kanaatindeyim ...gerçek bir müslüman bütün insanlara hoşgörüyle ,iyilikle ,doğrulukla yaklaşmalı ,bir insan hakkında önyargılı olmamalı ,herşeyin takdirinin ALLAH a bırakılması gerektiğini kavramalıdır ,hepimizin sınavı farklı şekillerde verilebilir ,kimisi başını örtmez ama diğer açılardan dört dörtlük bir müslümandır iöbürü başı örtülüdür ama içi kokmuştur ,o yüzden kimin ne olduğunu yalnız ALLAH bilir ,umarım ki ALLAH katında hepsini biraraya getirenlerden oluruz ...
sabır konusuna gelince bu çok önemli bir konu ,özellikle günümüz düzeni içerisinde çalışmak ve okumak adına çok sabırlı olunması gerekiyor .malesefki ben de işyerinde başımı açıyorum ,çok vicdan azabı duyuyorum ALLAH affetsin ama burada çok büyük bir sınav verdiğimi düşünüyorum ...
okumak ve çalışmak için başörtüsünü çıkarmayan insanlara saygım var ama başörtüsünü çıkaran insanlara da bu konuda cehennemlik gibi bakmalarını da kınıyorum ...İnsanın herşeyden önce özgür düşünce yapısını benimsemesi taraftarıyım ..olaylara geniş açılardan bakmak gerektiğini düşünüyorum ,bir insanın diğerinden hiçbir üstünlüğü yok ,üstünlük takvadadır ..takva da sadce başını örtmek demek değildir ,tüm vecibelerinle bir bütün olarak islamı temsil etmektir bana göre ....
genel anlamda olaylara karşı sabretme konusuna gelince defalarca bunun faydasını gördüm ,sabır ve beraberinde duanın çok ama çok etkili olacağı konusunda eminim ..ALLAH ona dua etmemizi ,ondan istememizi ve sabretmemizi istiyor ,dua edinki kabul edeyim tövbe edinki affedeyim diyor ,yeterki ALLAH ile aramızda hep bir bağ olsun ,hep ONA sığınıp hep ONDAN yardım dilersek eminimki tüm sıkıntılarımızın çaresini bulacağız inş.
vayyyy ne yazdım beaa a.s:roflol:
Robot kitap gibisin Maşşallahhh delikafadulden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?