zaten insanların bu konuya bakış açılarındaki farklılıktan dolayı haşa insan ALLAH adına karar vermeye kalkışıyor ,İslam sadece başörtüsünden ibaret değil ,başörtüsü bir zorunluluk ancak tek kurtuluş yolu değildir ,gerçekten müslüman olan bir insan herşeyiyle ahlak timsali ve islamın temsilcisi olmalıdır ,birini yapıp diğerinden yoksun olmak bir bütünlük oluşturmayacağından bir anlamı da olmaz ,ha bu demek değilki ii açık insanlar ne kadar ii olurlarsa olsunlar başlarını örtmedikleri için bir anlamı olmaz ,mutlakaki kalplerdekini yalnız ALLAH bilir ,islamı da sadece sakal bırakmak başörtmek ve namaz kılmaktan ibaret sananlar da büyük bir gaflete düşerler ,aslolan hepsini bir arada yapmaktır ,yapamayanın ne olacağını da yalnız ALLAH bilir ..insanlara cenneti garantilemişiz gibi yaklaşmanın da çok yanlış olduğu kanaatindeyim ...gerçek bir müslüman bütün insanlara hoşgörüyle ,iyilikle ,doğrulukla yaklaşmalı ,bir insan hakkında önyargılı olmamalı ,herşeyin takdirinin ALLAH a bırakılması gerektiğini kavramalıdır ,hepimizin sınavı farklı şekillerde verilebilir ,kimisi başını örtmez ama diğer açılardan dört dörtlük bir müslümandır iöbürü başı örtülüdür ama içi kokmuştur ,o yüzden kimin ne olduğunu yalnız ALLAH bilir ,umarım ki ALLAH katında hepsini biraraya getirenlerden oluruz ...
sabır konusuna gelince bu çok önemli bir konu ,özellikle günümüz düzeni içerisinde çalışmak ve okumak adına çok sabırlı olunması gerekiyor .malesefki ben de işyerinde başımı açıyorum ,çok vicdan azabı duyuyorum ALLAH affetsin ama burada çok büyük bir sınav verdiğimi düşünüyorum ...
okumak ve çalışmak için başörtüsünü çıkarmayan insanlara saygım var ama başörtüsünü çıkaran insanlara da bu konuda cehennemlik gibi bakmalarını da kınıyorum ...İnsanın herşeyden önce özgür düşünce yapısını benimsemesi taraftarıyım ..olaylara geniş açılardan bakmak gerektiğini düşünüyorum ,bir insanın diğerinden hiçbir üstünlüğü yok ,üstünlük takvadadır ..takva da sadce başını örtmek demek değildir ,tüm vecibelerinle bir bütün olarak islamı temsil etmektir bana göre ....
genel anlamda olaylara karşı sabretme konusuna gelince defalarca bunun faydasını gördüm ,sabır ve beraberinde duanın çok ama çok etkili olacağı konusunda eminim ..ALLAH ona dua etmemizi ,ondan istememizi ve sabretmemizi istiyor ,dua edinki kabul edeyim tövbe edinki affedeyim diyor ,yeterki ALLAH ile aramızda hep bir bağ olsun ,hep ONA sığınıp hep ONDAN yardım dilersek eminimki tüm sıkıntılarımızın çaresini bulacağız inş.
vayyyy ne yazdım beaa a.s:roflol:
arkadaşlar bu yazı çok uzun.daha ben de tam okuyamadım.ama çok önemli noktaları anlatıyor.yazı muhammed bozdağa ait olduğu için hiç tereddüt etmeden eklemek istedim. şu anda biraz işlerim var.devamını daha sonra eklemeye çalışıcam inş.
a.s.a tatlı şirinem benim çok teşekkür ediyorum canım opuyorumnanaktan:asigim:ooo niconcan ı da gördük sonundaşutarafagitti
a.s.bitanem benim çok teşekkür ederimaklinialirimsmilesempatiksalakcinniNikonum sen ne tatlısın öyle canım ya senide gördüm sonunda kaydirigubbakcemile5
MaşAllah tatlım sana çok beğendim çok şıksın :asigim:
Bir kez daha söylüyorum zevkli hatunsun bacım:lepi:
Ben sizleri gördükçe kendimi kötü hissediyorum burda nazar değmesin hepiniz
birbirinden şıksınız bayanssulusmile
a.s. sağol canım sevindim beğenmenezemuszemus yarım kollu bir elbise canımaklinialirimsmile sen de ne zamandır gözükmyordun, benim gibi orda burdasın sanırımolumunekankayizsmileNikancan ay bayıldım sana ya valla maşallah ne hoş bir hanımefendisin öyle.kıyafetin çok şeker ya elbise mi yoksa etek ayrı mı,ay ben de istiyom yaa..
[I
Biraz yukardan bakıo gibi çıkmışım ama idare edin.. sempatiksalakcinni
bence de çok uzun ,bu kadar uzun yazılar koymazsan sevinirim herkesin bunu okumaya vakti olmayabilir ve okuyanlar da sıkılabilir benim fikrim bu ,daha kısa ve öz yazılar daha uygun bence
feryal başörtün çok güzel yakışmış cnmmm maşallahhhhh ama arka kısmı biraz kısa mı kalmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?