Eşcinsel eğilim

colormatik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2013
393
275
158
Diğer
Bir öğretmen olarak zaman zaman böyle öğrencilerim oluyor. Ben normal (Diğer öğrenciler ile aynı) şekilde davransam bile çevre ve aileler aynı şekilde davranmadığından çok ciddi sorunlar yaşıyorlar. Ben bu çocukların geleceği konusunda çok endişeliyim.

Bu sebepten size bir soru yöneltmek istiyorum. Eşcinsel eğilimli bir çocuğunuz olsa ya da aile çevrenizdeki bir çocukta bu tür eğilimler fark etseniz ne hissedersiniz, nasıl davranırsınız?

Ben direk ailesinin ağzını yoklar ve durumu onlara güzelce anlatırım.
Daha sonra ise bir uzmandan destek alırım..

Eşcinsel eğilimli bir insana, baskıyla, psikologla yapılabilecek hiç bir şey yoktur. Yani içindeki dürtüyü değiştirebilmek mümkün değildir. Bence böyle bir durumda asıl mağdur olan da, eşcinsel tercihi olan kişi. Sürekli dışlanacak, olduğundan farklı davranmaya çalışılacak, dini gerekçelerle yargılanacak olan kişi o.
Eşcinsel bir çocuğum olsa sanırım en çok yaşayacağı bu zorluklar yüzünden üzülürdüm. Zor bir durum gerçekten...

ailesiyle görüşürdüm.. çocuğada gerek belli ederek yada etmeyerek bu işin yanlışlığını vs. anlatmaya çalışırdım.. ama en iyisi psikolog galiba..

Ekstra birşey yapmam herhalde ne biliyim, kız çocuğuna kondurmaz zaten kimse, erken ergenlik döneminde lezbiyen diye zor durumda kalmaz hiçbir kız çocuğu ama erkekse dövüş sporları gibi kendini koruyacak, özgüven kazanacak birşeylere yönlendirilebilinir.

allah evladını boyle seylerle sınamasın ama ben dırekt psıkologa gıderdım...terapıler falan...ne gerekıyorsa

Baskı göreceğini, ötekileştirileceğini, kendi inançları ve değerleriyle herkesi yargılayan insanların arasında şiddete uğrayabileceğini hatta öldürülebileceğini, kısaca savaşmak zorunda kalacağını ve hayatının kolay olmayacağını bildiğim için dehşete kapılırdım. Başka neler hissederim ya da yaparım, anne olmadan söylemek zor ama şundan eminim bir gün çocuğum olursa ve eşcinsel olursa, her zaman arkasında duran ebeveynlere sahip olduğunu bilecek.

bir öğretmen komşumuz anlatmıştı yıllar once böyle bir çocuğu. annesine bir leğen koy ve çamaşırları önüne yığ ve yıkamasını söyle demiş. kadın aynısını yapmış. ve çocuk 'kadın olmak çok zor ben erkek olacağım' demiş. tabi son olmuş bu.

Bu kadar basit olabilir mi? Hadi çocuk eşcinsel eğilimin daha çok başınayken olabilir belki ama eğer öyle olsaydı öğretmeni anlamazdı.

Eşcinselliğe ilgisi dışarıdan anlaşılacak kadar ilerlediyse de böyle birşeyle karşılaşınca kafasından silip atamaz.

yanlış anlıyor olabilir misiniz
Yanlış anlaşılabilecek bir durum değil. Erkek bir çocuk (Yaş 13) bariz kız gibi davranıyor. Hem de öyle normal bir kız gibi değil; işveli, cilveli, nazlı bir kız gibi. Kıyamam öyle de tatlı, cana yakın ve hassas ki.İşin cinsel boyutu şimdilik yoktur belki ama tavırları ile o kadar belli ki doğasında olduğu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…