- Konu Sahibi colormatik
-
Öyle kolay olsa... Bu "Ben kadın olacağım erkek olacağım" meselesi değil. Doğasında böyle bir durumu gerçekten taşıyanlar var. Ve daha çocuk. Hem anlattığınız olayın sonu hemen belli olmaz ki. Son bulmuş demekle de son bulmaz. İnsanlar var, bir ömür gizliyorlar eşcinsel olduklarını, evlenip çoluk çocuk sahibi olanları bile var.bir öğretmen komşumuz anlatmıştı yıllar once böyle bir çocuğu. annesine bir leğen koy ve çamaşırları önüne yığ ve yıkamasını söyle demiş. kadın aynısını yapmış. ve çocuk 'kadın olmak çok zor ben erkek olacağım' demiş. tabi son olmuş bu.
Bunun eşcinsellik belirtisi olduğunu sanmıyorum.Bir erkek ogrencim pembe kelebek cizmisti. 6. sinifta.
Öyle kolay olsa... Bu "Ben kadın olacağım erkek olacağım" meselesi değil. Doğasında böyle bir durumu gerçekten taşıyanlar var. Ve daha çocuk. Hem anlattığınız olayın sonu hemen belli olmaz ki. Son bulmuş demekle de son bulmaz. İnsanlar var, bir ömür gizliyorlar eşcinsel olduklarını, evlenip çoluk çocuk sahibi olanları bile var.
yapısında kırılganlık ve naiflik olabilir evet ama cinsel eğilimin hemcinslerine olacağı diye de bir şey söz konusu değil bence. davranışlarından dolayı zaten erkek arkadaşlarından dolayı kızlara yakındır aslında ne yapıyorsa toplum yapıyor dışlayarak daha da dışa atıyor kişileriYanlış anlaşılabilecek bir durum değil. Erkek bir çocuk (Yaş 13) bariz kız gibi davranıyor. Hem de öyle normal bir kız gibi değil; işveli, cilveli, nazlı bir kız gibi. Kıyamam öyle de tatlı, cana yakın ve hassas ki.İşin cinsel boyutu şimdilik yoktur belki ama tavırları ile o kadar belli ki doğasında olduğu.
Psikoloğa götürürdüm. Bu bir özenti mi yoksa hormonal bir eğilim mi bunu öğrenmeye çalışırdım. Özenti ise vazgeçirmeye çalışırdım tabi ki bir psikolog ya da pedagog yardımı ile. Hormonal ise tercihlerine saygı duyardım ve arkasında dururdum. Eşcinsellerin ötekileştirilmesini hoş karşılamıyorum. Bu bir yaradılış şeklidir. Seçim şansı sağlanmalı. Benim evladım da böyle olursa sonuna kadar arkasında dururum.Bir öğretmen olarak zaman zaman böyle öğrencilerim oluyor. Ben normal (Diğer öğrenciler ile aynı) şekilde davransam bile çevre ve aileler aynı şekilde davranmadığından çok ciddi sorunlar yaşıyorlar. Ben bu çocukların geleceği konusunda çok endişeliyim.
Bu sebepten size bir soru yöneltmek istiyorum. Eşcinsel eğilimli bir çocuğunuz olsa ya da aile çevrenizdeki bir çocukta bu tür eğilimler fark etseniz ne hissedersiniz, nasıl davranırsınız?
Psikoloğa götürürdüm. Bu bir özenti mi yoksa hormonal bir eğilim mi bunu öğrenmeye çalışırdım. Özenti ise vazgeçirmeye çalışırdım tabi ki bir psikolog ya da pedagog yardımı ile. Hormonal ise tercihlerine saygı duyardım ve arkasında dururdum. Eşcinsellerin ötekileştirilmesini hoş karşılamıyorum. Bu bir yaradılış şeklidir. Seçim şansı sağlanmalı. Benim evladım da böyle olursa sonuna kadar arkasında dururum.
Yanlış anlaşılabilecek bir durum değil. Erkek bir çocuk (Yaş 13) bariz kız gibi davranıyor. Hem de öyle normal bir kız gibi değil; işveli, cilveli, nazlı bir kız gibi. Kıyamam öyle de tatlı, cana yakın ve hassas ki.İşin cinsel boyutu şimdilik yoktur belki ama tavırları ile o kadar belli ki doğasında olduğu.
Bakınız kibar ya da naif demiyorum. İşveli cilveli diyorum. El bileklerini geri doğru kıvırışı, yanlış bir şey söyleyince ağzını eliyle kapatıp kikirdeyişi. Abartılı kız tavırları var, aslında kızlar bile bu kadar abartılı kız gibi davranmıyor. Ayrıca eşcinsellerin hepsi bu şekilde davranmaz, tamamen erkeksi tavırda gayler ve gayet kadınsı lezbiyenler de var. Bu yavrucuk çevresindeki insanlardan tepki görmeye başladığı için endişeliyim. Diğer öğretmenler de farkında, hatta ailesi de farkındaymış.Iyi de bu onun eşcinsel oldugunu gostermez ki. Benim yegenlerimde kiz gibidir, kibar naif hatta kiz ortamlarindan hoslanirlar ama cok şükür eşcinsel değiller.
Ne yani kizlarin da erkek gibi hareketleri varsa onlar da mi eşcinsel? Ooo simdiki kizlarin hepsi escinsel o zaman çünkü hepsi erkek gibi davraniyor.
Bence bu yaklaşım cok yanlış. ..
Bakınız kibar ya da naif demiyorum. İşveli cilveli diyorum. El bileklerini geri doğru kıvırışı, yanlış bir şey söyleyince ağzını eliyle kapatıp kikirdeyişi. Abartılı kız tavırları var, aslında kızlar bile bu kadar abartılı kız gibi davranmıyor. Ayrıca eşcinsellerin hepsi bu şekilde davranmaz, tamamen erkeksi tavırda gayler ve gayet kadınsı lezbiyenler de var. Bu yavrucuk çevresindeki insanlardan tepki görmeye başladığı için endişeliyim. Diğer öğretmenler de farkında, hatta ailesi de farkındaymış.
öyle düşünülürse adam çocuklardan hoşlanıyor ve çocuklarla beraber olmak istiyorsa o zaman bunu da seçmiyordur. her insanın içinde topluma, insanlığa, hatta kendisine hoş gelmeyen davranışları olmasını isteyebilir. herkes içinden geleni yaparsa o zaman toplum yaşanmaz bir hale gelir. her durumu hoş karşılarsak toplum çok hızlı bir şekilde çöker. eşcinsellik eğilimi yüzünden çok fazla erkek çocuğu tecavüze uğruyor. adamın eşcinsel eğilimi var hoş görelim diyorsak o vakit bu yaşananlara da ses çıkartmayacağız. çünkü kendine bir partner bulamayan adamlar çocukları bu yönde kullanmaya başlıyor. normal olan neyse o yönde toplum eğitilmeli. cinsel ilişkin tek bir anlamı var soyu yürütmek toplumu ileri dönemlere taşımak. erkek erkeğe veya kadın kadına yaşanan cinsel beraberliklerin tamamen bir hastalık olduğunu Kabul ediyorum. cinselliğin dışında sadece tutum ve davranış olarak sadır oluyorsa bunun da hormonal yada psikolojik etkisi olduğunu düşünüyorum. herkes benim gibi düşünmediğini de biliyorum. düşüncelere saygım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?