Eşcinsel eğilim

Öyle kolay olsa... Bu "Ben kadın olacağım erkek olacağım" meselesi değil. Doğasında böyle bir durumu gerçekten taşıyanlar var. Ve daha çocuk. Hem anlattığınız olayın sonu hemen belli olmaz ki. Son bulmuş demekle de son bulmaz. İnsanlar var, bir ömür gizliyorlar eşcinsel olduklarını, evlenip çoluk çocuk sahibi olanları bile var.

yapısında kırılganlık ve naiflik olabilir evet ama cinsel eğilimin hemcinslerine olacağı diye de bir şey söz konusu değil bence. davranışlarından dolayı zaten erkek arkadaşlarından dolayı kızlara yakındır aslında ne yapıyorsa toplum yapıyor dışlayarak daha da dışa atıyor kişileri

Her insan karşı cinsin hormonunu taşır. Erkekte ostrojen hormonu fazla ise öyle bir durum ortayaçıkar. Hormon tedavisi gerekebilir. Bu birazda tıbbın alanına giriyor. Eğer hormonal tedavi gerektirecek bir durum yoksa psikolojiktir. Oda değilse sapkınlıktır. Önce durumun saptanıp çözümün üretilmesi lazım. Ayrıca kimin ne olduğu belli olmaz. Kızlarda da bu durum oldukça yaygın.

konu çok hassas. eşcinsellik konusunun nedenini nasılını araştırmak yanlış sapkınlık vs demek dışlamaktan başka bir şeye yaramaz. şöyle bir şey var ben hetroseksüel olduğumu seçmedim eşcinsel bireyde homoseksüel olduğunu seçmiyor. onların yaşadıkları ayrımcılık fazlasıyla can yakıcı. doktor , psikolog vs yönlendirip bu süreci sağlıklı yaşamasıyla ilgili yardım alabilir. ben bunu düzelteceğim tarzı tavır çok yanlış. birde eşcisel bireyler illaki karşı cinse has davranmak zorunda değil. tabiri caizzse her eşcinsel erkek kıvırtmaz. ya da her eşcinsel kadın maskülen değildir.

öyle düşünülürse adam çocuklardan hoşlanıyor ve çocuklarla beraber olmak istiyorsa o zaman bunu da seçmiyordur. her insanın içinde topluma, insanlığa, hatta kendisine hoş gelmeyen davranışları olmasını isteyebilir. herkes içinden geleni yaparsa o zaman toplum yaşanmaz bir hale gelir. her durumu hoş karşılarsak toplum çok hızlı bir şekilde çöker. eşcinsellik eğilimi yüzünden çok fazla erkek çocuğu tecavüze uğruyor. adamın eşcinsel eğilimi var hoş görelim diyorsak o vakit bu yaşananlara da ses çıkartmayacağız. çünkü kendine bir partner bulamayan adamlar çocukları bu yönde kullanmaya başlıyor. normal olan neyse o yönde toplum eğitilmeli. cinsel ilişkin tek bir anlamı var soyu yürütmek toplumu ileri dönemlere taşımak. erkek erkeğe veya kadın kadına yaşanan cinsel beraberliklerin tamamen bir hastalık olduğunu Kabul ediyorum. cinselliğin dışında sadece tutum ve davranış olarak sadır oluyorsa bunun da hormonal yada psikolojik etkisi olduğunu düşünüyorum. herkes benim gibi düşünmediğini de biliyorum. düşüncelere saygım var.

Eş cinsel eğilim hormanal bir şey de olabilir.

İlk önce doktora götürürüm. kontrol ettiririm. Benim çocuğum böyle hissediyorsa erkek değil kadın olması için başta çözüm bulurum.
Yetiştirilme tarzı da etkili aslında. Dikkat çekmeye mi çalışıyor yoksa çevresind eerkek olduğunu hissettiren bir fügür yok mu ona bakarım.

İnsan arayış içindedir o yüzden doğru şeylere kanalize olmalıdır, buda farklı bir neden aslında...

Bir erkek çocuğu sürekli kızlar içinde büyür erkek arkadaşı fazla olmazsa elbet kendini kız gibi görebilir. Baba figürü de önemli anne figürü de önemli.

Çok eskiden bir tv. de bu eşcinselliğin tamemen psikolojik olduğunu savunan eşcinsel acayip savundu bu bir hastalıktır diye.

İnsan vücudunda her iki hormanda salgılanıyor bazı nedenlerden erkeklerde kadınlık hormonu fazlalaşabilir.

Uzman yardim şart ailesiyle is birliği icerisinde. Tabiki ailesinin görüşü de çok çok önemli.. Of çok skintli bi durum

13 yasinda bir cocuga nasil escinsel yakistirmasi yaparsiniz hayret birsey
cocuklarin cinsel egilimleri nezamandir ögretmenleri ilgilendiriyor
bu konuda uzmanmisiniz egitimmi aldiniz psikologmusunuz

Psikoloğa götürürdüm. Bu bir özenti mi yoksa hormonal bir eğilim mi bunu öğrenmeye çalışırdım. Özenti ise vazgeçirmeye çalışırdım tabi ki bir psikolog ya da pedagog yardımı ile. Hormonal ise tercihlerine saygı duyardım ve arkasında dururdum. Eşcinsellerin ötekileştirilmesini hoş karşılamıyorum. Bu bir yaradılış şeklidir. Seçim şansı sağlanmalı. Benim evladım da böyle olursa sonuna kadar arkasında dururum.

Bu konuda psikologlara ne ölçüde güveneceğimizi düşünüyorum bir de. Yani bu işin uzmanı bir psikolog bulmak kolay olmayabilir. Ayrıca hormonal olsa ve tedaviyle sonuç alınsa sorun yok, asıl mesele kendini gerçekten böyle hissediyorsa çocuğun yanında durabilmek, çevreye karşı güçlü tutabilmek. Çünkü öz güveni yıkılırsa hayata tutunamaz. Dualar Bobby'e diye bir film var, gerçek hayattan almış konusunu, izledim ve çok üzüldüm.

Iyi de bu onun eşcinsel oldugunu gostermez ki. Benim yegenlerimde kiz gibidir, kibar naif hatta kiz ortamlarindan hoslanirlar ama cok şükür eşcinsel değiller.
Ne yani kizlarin da erkek gibi hareketleri varsa onlar da mi eşcinsel? Ooo simdiki kizlarin hepsi escinsel o zaman çünkü hepsi erkek gibi davraniyor.
Bence bu yaklaşım cok yanlış. ..

Bakınız kibar ya da naif demiyorum. İşveli cilveli diyorum. El bileklerini geri doğru kıvırışı, yanlış bir şey söyleyince ağzını eliyle kapatıp kikirdeyişi. Abartılı kız tavırları var, aslında kızlar bile bu kadar abartılı kız gibi davranmıyor. Ayrıca eşcinsellerin hepsi bu şekilde davranmaz, tamamen erkeksi tavırda gayler ve gayet kadınsı lezbiyenler de var. Bu yavrucuk çevresindeki insanlardan tepki görmeye başladığı için endişeliyim. Diğer öğretmenler de farkında, hatta ailesi de farkındaymış.

O zaman bir psikiyatriste gotursunler. Uzaktan ayiplamakla, uzulup ahlayip vahlamakla olmaz ki. Ailesiyle konuşun ve muhakkak bir psikiyatriste gotursunler..

Benzetme yaptığınız konu ile eşcinselliğin zerre alakası yok. Üniversite de vardı eşcinsel arkadaşlarım, o yüzden gözlem yapma fırsatım oldu.

Bir kere eşcinsel insanlar partner bulmakta zorluk çekmiyorlar. Zaten gidebildikleri ve kendilerine has olan mekanlar var. Kendilerine ait dışarıya kapalı çevreleri var. Asıl zorluğu o çevreden uzaklaştıklarında ya da ayrılmak zorunda kaldıklarında yaşıyorlar.

İkincisi, çocuklara yönelmek diye bir şey söz konusu değil. Yaklaşımınız çok yanlış. Çocuklara yönelen insanlar pedofili hastasıdır, bunu cinsel yönelim olarak açıklayamazsınız. Cinsel yönelim adı üzerinde, bir kişinin kendi cinsiden veya karşı cinsten olan birine duyduğu fiziksel ve duygusal hisleri açıklar. Ama pedofili çok farklı bir durum. Yaş sorunu ve zorlama var işin içinde. Eşcinsel insanlar ilişkilerini karşılıklı rıza üzerine kurar ve çocuklara yönelmez. Böyle bir değerlendirme yapamazsınız. Şimdiye kadar hiçbir araştırma böyle bir şey öne sürmemiştir. Söyledikleriniz eşcinsel insanları çok kötü zan altında bırakıyor. Pedofili ile eşcinsellik arasında bağ kuramazsınız. Bu konu üzerine yapılmış o kadar araştırma var, ben böyle bir değerlendirmeyi hiçbir yerde okumadım. Siz nasıl tespit ettiniz bunu?
Pedofili psikolojik ve fizyolojik bir hastalıktır, zalimliktir, bu hastalığa sahip olan kişi düşünme, vicdan ve algılama yetilerine sahip değildir. Sadece zaaflarını, kendi tatminini düşünür.

Üçüncüsü, elbette her toplumda, her ailede suça eğilimli, ya da bizzat suç işleyen kişiler vardır. Ama bu durumu topluma ya da aileye mal edemezsiniz. Eşcinsel insanlar arasında da suç işleyenler vardır elbette ama bu hepsinin böyle olduğu anlamına gelmez. Eğer öyle olsaydı, heteroseksüel insanlar bu konuda açık ara farkla önde olur. Ve bunun sayıca fazla olmakla alakası yok. Eşcinsel insanlar hayatın zorluğu ile bizden daha önce tanışıyorlar ve bu nedenle emin olun büyük bir çoğunluğu oldukça olgun, başarılı ve ne istediğini bilen insanlar.

Son olarak, kötü şekilde değerlendirdiğiniz bu insanlar en büyük darbeyi ailelerinden ve toplumdan yemelerine rağmen, nefret ve namus davalarının konuları olmalarına rağmen, hayata tutunmaya çalışıyorlar. Ben eşcinselliğin hastalık olduğunu düşünmüyorum. Yaradılıştan gelen bir içgüdü olduğuna inanıyorum. Bir insanı zorla homoseksüel yapamıyorsak, heteroseksüel de yapamayız.

Umarım zamanla insanca yaşayabilecekleri bir düzen kurulur ülkemizde. En çok yarayı onlar alıyor çünkü.

Son düzenleme:
çocuğum olsa önce bi psikoloğa götürürm hem psikolog da eşcinselliğini onaylayacak mı (çünkü yanılıyor olabileceğini düşünürüm yaşı gereği etkilenmiş olabilir sağdan soldan) eğer gerçekten böyle hissediyorsa da kendini tanıması ve buna alışması için psikologla görüşmesi onun için faydalı olur.
Ama yine çok severim yardımcı olmaya çalışırım evlat sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…