Eşi asker olan var mı ?

3000 tl için savaşa gidilmez bence.
Üç bin tl için mi:0 bu para için yapılabilecek birşey mi bu yazdığınız beni çok sasirttı ve üzdü bu vatan hepimizin ve bu durumda dahada çok gitmek istemeli ve gerçekten yaptıkları karşısında 3 Bin hiç birşey

Ahh ahh tam benim konum vallahi bende konu açmamak için kendimi zor tutuorum . sevgilim uzman çavuş kara kuvvetlerinde kasımın ortasında ilk tayın yeri siirt merkez olarak çıktı memnunduk çünkü listedeki en iyi yer siirtti . Siirtte göreve başladı annem babama anlattı şubat tatilinde söz yapacaktık hava güzelleşince nişan yaz sonu düğün mezuniyetimi bekliyorduk aradan 15 gün geçti ırak başikaya görev çıktı 6 ay burda konu açtım hatta . Iraga gittiler 1. hafta saldırı oldu benden gizledi 2. saldırı çok büyüktü söylemek zorunda kaldı bırak ıstersen dedim düşündü ve ölümün her yerde olduguna karar verip vazgeçti şimdi 2. aynımız doldu ırakta off diyorum susuyorum inan her gün aglamaca her an huzursuzluk özlemenin önüne merak geçti çok kötü çok

Bizde doğudayız eşim astsubay,kaç yıllık uzman çavuş? kafasına göre birakamaz ki..önceden 1 yıl görev yapıp devlet dairelerine geçiş yapılıyordu şimdi yeni kanunda 7 yıl dolmadan birakamiyor..

Bende yolladım eşimi dualarla korkuyla evet bende onu kaybetmekten korkuyorum 2 aydır yoktu on gün izin verdiler ve yine gidecek ne zaman gelir Allah bilir ama gururluyum ben vatanım için gidiyor benim önceliklerim var önce vatan o gitmezse bu gitmezse kim gidecek

aynen öyle o gitmezse bu gitmezse biz şuan evimizde nasıl rahat oturucaktık

Benimkide uzman canım yol yakınken vazgeçin derim başka memurluklara baş vursun bizimde tayinimiz doğuya çıktı eşime eğer doğunun kötü yeri çıkarsa işini bırakmasını söylüyorum

başka bir imkanı varsa gitmesin. benim eşim de asker elimden gelse bir daha yollamam neler çektiğimi ben bilirim 2 yıl. batıda kimsenin umrunda değil bizler çektiğimizle kalıyoruz. yarı maaşını alsın ama evinde olsun.

aynen öyle o gitmezse bu gitmezse biz şuan evimizde nasıl rahat oturucaktık
Kesinlikle ben eşime destek olurum hep. bi kızım var baba delisi bi buçuk yaşında simdi vakit geçiriyorlar babası gidecek korkusuyla adamı lavaboya bile göndermiyo geldiğinde yarım saat inmedi babasının kucağından bişe demiyo yüzünde bi tebessüm iki günümüz kaldı şimdi ve bende hamileyim doğumumdada yanımda olamıycak 3 ay ve tek başıma yapacağım doğumumu buna rağmen üzülmemeye ve destek olmaya çalışıyorum

demin baktım haberlere terör var yazmışsın da hiç haberin yok muydu? seçimlerden sonra yapılan operasyonlarda (Haziran-Şubat) yaklaşık 700 terörist öldürüldü. Şehit sayısını da TSK açıklamaz. Ama her gün en az 1 tane şehit geliyor o kadar alıştıkki...

CAnım benim eşim de polis bende ogrenciyim adanada bir bebeğim var. Eşimin bu sene tayini çıktı tunceliye. Ben de şimdi onun yanındayım tatile geldim. Adanadan ağlaya ağlaya gondermistik. Bırak falan demiştik. Burası öyle korkulacak kadar değil hatta adanadan daha rahat. Gelecek yıl lojman çıkarsa ben de burdaki üni ye geleceğim. Sen rahat ol dua et ki hakkari sirnak çıkmamış.

Babam 4 yil elazigda gorev yapti . piyadeydi . simdi emekli oldu uzman cavus. Yillarca bizimle kavga etti birakicam birakicam diye simdi iyiki birakmamisim diyor. Tehlike her yerde var . ayrica 3000 lira icin canini tehlikeye atmak ne demek arkadaslar . mesele vatan askerlik cok farkli. Biz hic bir zaman boyle bir sey dusunmedik . birakmayin devam edin .

Ben burdan " biraksin" deme hakkina sahip degilim. Vatan bu.
Ama " devam etsin" de diyemem.
Hakkim yok buna.
Asker polis jandarma ailelerini sadece alinlarindan operim, oyle sabirli oyle guclulerki. Allahim bizden alsin onlara versin en guzel gunleri, en mutlu senlikli huzur dolu anlari. Bunu oyle hakediyorki onlar. Allah onlardan bin kat razi olsun.

Benimki kendi isteğiyle gitmiştikuzey ırak'a. Bişey olmadı döndü. İyi düşünün iyi olsun.

Allah aşkına bırakın vatan sevgisi olayını. Tabi ki 3000 tl. Kolay mı sanıyorsun arkada kalan yetimlerin hayatını. Eşimde asker hemde tankçı. Eli muhtaç bu işi yapıyor. Bi iş bulsam hemen çıkıcam diyor. Şuan istanbul görev yeri. Benim memleket yani. Doğu çıkınca bırakırım diyor. 3000 tl için ne seni ne çocuklarımı götürürüm diyor.

Ben vatansever bi insanım. Eşimde öyle. Ama eşime birşey olursa, kendimi geçtim iki yavrum ne olacak. Biraz önce şehitleri ve eşlerini izledim. Ağla ağla helak oldum. Biri daha iki aylık kızını bile görmemiş. Peki ne uğruna gitti. Pkk denilen itlerin pususuyla... daha çok yazardımda ban yerim. Neyse yaaa

o zaman herkes bıraksın . kimse gitmesin doğuya kimse de polis ,asker , jandarma olmasın . yahu bu vatan vatan . diğer kısımda haklısınız geride kalanlara çok zor . biz de her akşam bekledik acaba ne zaman haber gelicek diye gayette biliyorum geride kalanları ,kolay da sanmıyorum ama bırakın vatan sevgisi olayını demek bence çok yanlış .

Hiç de değil. Ben vatanımı çok seviyorum. Ama..... Asla ama asla çocuklarımla doğuya gitmem. O ateşe atmam yavrularımı. Eşim tankçı yani sadece sınırda görev yapıyor. Önceden şırnak da ve hakkaride 8 yılını geçirdi. Doğu görevi çıksa ya şırnak ya da hakkari olacak. Çünkü sınırda tankçılar olur genelde.

Giden gider, kalan kalır. Ama konu sahibesinin seçeneği varsa seçsin. Son 4 senede eşimin iş arkadaşları hep işi bıraktı. 18 kişi. Sence zevkinden mi bıraktı. İşini bulan bırakıyor.

Orda olan garibanlara oluyor. Niye zengin bebeler iyi yaşasın diye.

Bugun o anne ağlarken, şehit eşi yani 2 aylık kızımı göremedi diye yakardı. Eee hadi... sen söyle napıcak bu kadın. Onun yerinde olmak ister miydin. Vatan sağolsun. Sagolsun da gencecik fidanı verdi toprağa. Kızını bile koklamadı.

Allah aşkına geç. Eşim anlatıyor neler olduğunu. Savaş olsa vatan millet sakarya der ben bile giderim. Bu savaş değil. Bu hainlerin oyunu, pususu. Yok yere gidiyor hepsi.

Pkk nın başı mecliste. Hdp ye oy veren ünlüler gazeteciler tv ciler var. Ne entrikalar dönüyor görmüyor musun.

Yok kızım yok.... ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar....

Eşim görevdeyken öldüm öldüm dirildim. Bunu kaç eş çekiyor kaç anne çekiyor biliyorsun.

Sana bir soru; sen hiç zengin bir şehit ya da siyasetçinin oğlunun şehit olduğunu ya da bi popçunun şehit olduğunu gördün mü?????

Göremezsin. Parası olan bu işi yapmazzzzzzz.....

bu ülke sadece popçuların , zenginlerin değil ki . evet haklısınız parası olan bu işi yapmıyor . olanlar hep ihtiyacı olanlar ama ne yapabiliriz.

bu dediklerinizin hepsini biliyorum ben zaten ama 3000 lira için kısmı için sizinle aynı görüşte olmadığımı belirttim . öyle bir yazmışsınız ki sanki ben bunları bilmiyorum gibi . belki son zamana denk gelmişsinizdir ek gösterge artması için görüşülüyordu 14. madde olması gerek . 3000 tl gerçekten yetmiyor , 28-29 yıl üzerinden emekli olan bi uzman çavuş 55 bin tl toplu para -alıyor 1700 tl civarı maaş alıyor ama bağdaştırılması gereken yer değer mi kısmı olmamalı . haklar kısmında olmalı .

şu anda bizden bağımsız yaşanan, birilerinin ekmeğine yağ süren şeyler oluyor oralarda.
bile isteye ölüme gitmek istemem tabiki
çok üzülüyorum ama bu şehitler neden öldü? ben cevabını bilmiyorum.
o lojmanda daha yaşına girmemiş bebek neden öldü? 1 sene sonra hiçbirini hatırlayacak mıyız? hepsi sayıdan ibadet olacak.

ben o olayların olduğu yerlerden birinde 1 sene yaşadım, iş için, düşüncem budur. idealistliği malesef bıraktım oradan dönerken.
istiklal harbi değil ki şu an yaşananlar vatanım diyip koşalım.

umarım düşüncemi anlatabilmişimdir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…