Eşi, şeker hastası olan var mı?

Esra6161

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
300
8
296
Hollanda
Evet arkadaslar esi seker hastasi olan varmi? Ne gibi zorluklar yasiyorsunuz? Kendini hic ezik hissediyormu? Nasil bir duygu sizce?

Benim değil ama bi arkadaşımın eşi şeker hastası.
Evlendikten bir hafta sonra çıktı ortaya çocuk daha 25 yaşlarında filan senağlama

Yemeklerini ona göre yapmaya başladı, yediklerine daha dikkat etmesini sağlamaya başladı fisfisfis
Ama arkadaşım kendini ezik hissettiğinden filan bahsetmedi hem neden ezik hissetsin ki hastalık bu Allah korusun hepimizin başına gelebilir :uhm:

Allahım ya,yazmıcam diyprum tutuyorum ama dayanamayacağım.Niye ezik hissetsin,şeker hastalığı yediklerine özen göstermesi gereken,sağlıklı beslenmeyi gerektiren bir hastalık.Doktorun söylediklerine uyup dikkat ettikten sonra gayet kaliteli hayat yaşarsınız.Bu öyle ah vah vah lık bir şey değildir.

:delphin: Eşim değil ama ben şeker hastasıyım.Kendimi hiç ezik hissetmedim açıkcası bu

rahatsızlığımdan olayı yerimseniben

şeker hastalığının belirtileri arasında ezik hissetmek yoktur.sanırım kendine yakıştıramadı eşiniz.ama herşey bizim için Allah beterinden korusun.dermansız dert vermesin önemli olan bu.zorunlu diet yapmak zorunda sizin yediklerinizi yiyemez sizde eşinizleyken ona ayak uydurursunuz.kötü hissetmez.bir süre sonra şekerle yaşamayıda öğrenecek zaten.çok geçmiş olsun cnma.s.

Şeker hastaları uzun ömürlü olurlar perhizlerine dikkat edip insülinlerini düzenli vurduktan sonra mutlu mesut yaşarlar şeker gibi insanlardır ayrıca:içelim:

eşim değilde ben şeker hastasıydım hastasıydım diyorum çünkü doktorumun dediklerine uydum ilaçlarımı kullandım ve artık çok güzel herşeyy yani geçti çok şükür ama nedenn ezik olayımmm herkese göre daha kaliteli bi yaşam her istediğimi yedim ama 1 tane değilde yarım yedim bence illa şeker hastası olmak gerekmiyor böyle yaşamak için yani ezik olmayı gerektiren bişey yok

Arkadaslar yanlis anlamayin. Esim 12 yasindan beri seker hastasi. Ben bunu bilerek onunla evlendim. Fakat her tartismamizda hastaligini one suruyor. Biliyorum ben sana laik degilim hasta olmayan biriyle evlenebilirsin gibi laflar ediyor cok zoruma gidiyor acikcasi. Ben onu her halinle kabul ediyorum. Bunu o anlamiyorr. yemeklerini hep ona gore yapiyorum hic bir kavgamizda hastaligini yuzune vurmadim vurmamda. Ben onu cok seviyorumm.

Aramizda ufak tartismalar oldugunda kendine kotuluk yapiyo ignesini vurmuyo yemek yemiyo bu yuzdende sekeri dusuyo. Ben ne yapabilirim? Konusmayi denedim ama dinlemedi.

YOrumlariniz icinde tsk ederim.

merhaba arkadaşlar benim sevdiğim ve evlenmeyi düşündüğüm bi insan var biz birbirimizi çok seviyoruz ama sevdiğim insan şeker hastası ailem kesinlikle onaylamıyor sizce ne yapmalıyım. Yardımınız için teşekkürler..

merhaba arkadaşlar benim sevdiğim ve evlenmeyi düşündüğüm bi insan var biz birbirimizi çok seviyoruz ama sevdiğim insan şeker hastası ailem kesinlikle onaylamıyor sizce ne yapmalıyım. Yardımınız için teşekkürler..

ailenizin şeker hastası biri ile evlenmene karşı çıkmasının gerekçeleri nelerdir? yani sevgilinizde şekere bağlı komplikasyonlar gerçekleşmeye başladı da bunu problem mi ediyorlar?

allah allah hiç anlamadım ben bu konuyu neden ezik hissetsin şeker hastası insan kendini?bir anne baba neden şeker hastası biriyle evlenmesini istemez kızının?sanırım bilgisizlik bunun sebebi...
annem 20 yıldır şeker hastası..bu bizim bildiğimiz süre evveliyatıda vardır tahminim..12 senedir insülin iğnesi yapıyor kendine..yaşıtlarından herhangi bir farkı yok allaha şükür gayet normal bir insan ne varki bunda..
düşününki gözlerinin bozuk olması sebebiyle gözlük kullanan bir insan..gözü uzağı yada yakını net göremiyor bu yüzden bu rahatsızlığı gözlük kullanarak yok ediyor..ne sorun var?hiçbirşey değil mi?gözlüğünü taktığı sürece kontrollerini düzenli yaptırdığı sürece ne olabilir?
şeker hastalığıda böyle birşey pankreas insülin üretemiyor.bunun için kişi dışarıdan vücudunun ihtiyacı olan insülini ilaç yada iğne yoluyla temin ediyor..kontrolu yapıldıktan sonra, sağlıklı beslendikten sonra ne sakıncası olabilir?.
gözlüğü olduğu için bi kişi ne kadar kendini ezik hissederse ya da yine gözlük kullandığı için bir kişiye insan kızını vermek istemezse en az o kadar saçmalamış olur bence şeker hastalığını bahane etmesi...
hııı kişi bilinçsizdir atıyorum yüksek şekere bağlı vucuduna yaralar açılmıştır , dişlerine gözlerine dikkat etmemiş umursamamış kontrol yaptırmamıştır vs sorun oluşmuştur o ayrı..zaten öyle dikkatsiz kişi nezle olsa allah korusun sorun olur.hiç kafanıza takmayın.velhasıl şeker hastalığı onunla yaşamayı öğrendiğiniz müddetçe sizinle uyum içinde olabilecek bir hastalıktır..sorun edilmemeli arkadaşlarım...

ailenizin şeker hastası biri ile evlenmene karşı çıkmasının gerekçeleri nelerdir? yani sevgilinizde şekere bağlı komplikasyonlar gerçekleşmeye başladı da bunu problem mi ediyorlar?

sevgili arkadaşım gaye hayır sevdiğim insanda ben şimdiye kadar şekere bağlı olarak bi problem görmedim zaten kendiside ilaçlarını düzenli kullnan bi insan ama gel görki ben bunu aileme anlatamıyorum yarın öbürgün 35-40 yaşlarına geldiği zaman vücudu kaldıramazmış bi tarafına vururmuş falann birsürü şeyler söyleniyor ama ben bunlara rağmen yinede vazgeçemiyorum ne yapıcam bilmiyorummm...kafam karmakarışık ...

Annem şeker hastası insilün kullanıyor, eşimin şekeri üst sınırda hap kullanıyor.

İkiside bu hastalığı kendine yakıştırmaz, şeker hastasıyız demezler sadece şekerimiz yüksek derler.

Anlaşılan eşiniz hastalığı kendisine çok dert etmiş ve bunu bir eksiklik gibi görmüş.

ben şeker hastasıyım ,insülinde kullanıyorum,doktorumun telefonunu vereyim,herkesten sağlıklısın der,kendine dikkat edip kontrollerini düzenli yaptırdıktan sonra hiçbirşeyde olmaz,burdan bunu sorun yapıp benden ayrılan eski sevgilime sevgi ve saygılarımı iletiyorum!! ayrıca herkesin başına gelebilecek birşey,24 yaşında oldum,o yaşta evlenip 25 yaşında çıksaydı bu hastalık bende?? Hımm bu arada doktorumda şeker hastası 75 yaşında ve bilmeseniz inanmazsınız hasta olduğuna,gayet sağlıklı ve zinde.Dikkatinizi çekerim 75 yaşında! SERAP75 aileniz 35-40 demişti dimi... Sen onu gerçekten seviyorsan bu yazıdklarımdan sonra kafanın karışmaması lazım,aileni ikna et,olmadı bir diyabet doktoruna götür,herhangi bir dahiliyeci değil,diyabet doktoru olsun,direkt ondan dinlesinler...

zeynep yardımın için teşekkürler sana msj gönderdim okurmusn ayrıca ben daha yeni üye oldum buraya nasıl kullancağını bilmiyorum bunun içinde yardım edersen mutlu olurum

Serapcığım, inanki şeker bir hastalık bile değil. Diyetine dikkat edip, ilaçlarını aldıktan sonra korkacak hiçbirşey yok. Allahını seversen ailen şekeri bulaşıcı birşey falan mı sanıyor.

Eşiminde şekeri var, bebek için uğraşıyoruz maşallah onda hiçbirşey yok sadece benim yaş problemim var. Yani şeker bazı şeylere engel değil onu anlaman için yazdım.

Bin kere derim Allah sevdiği kullarını şeker hastası yaparmış diye. O kadar düzenli yaşayıp, sağlıklı besleniyorlar ki imrenmemek elde değil.

O yüzden aşkının arkasında ol ve böyle aptal bir sebeple sakın olaki sevdiğinden ayrılma.

Zeynep unutmadan iyiki ayrılmışsın onlardan, basit bir hastalığın ayrımına bile varamıyorlarsa ne işin var onlarla.

Serapcığım, inanki şeker bir hastalık bile değil. Diyetine dikkat edip, ilaçlarını aldıktan sonra korkacak hiçbirşey yok. Allahını seversen ailen şekeri bulaşıcı birşey falan mı sanıyor.

Eşiminde şekeri var, bebek için uğraşıyoruz maşallah onda hiçbirşey yok sadece benim yaş problemim var. Yani şeker bazı şeylere engel değil onu anlaman için yazdım.

Bin kere derim Allah sevdiği kullarını şeker hastası yaparmış diye. O kadar düzenli yaşayıp, sağlıklı besleniyorlar ki imrenmemek elde değil.

O yüzden aşkının arkasında ol ve böyle aptal bir sebeple sakın olaki sevdiğinden ayrılma.

Zeynep unutmadan iyiki ayrılmışsın onlardan, basit bir hastalığın ayrımına bile varamıyorlarsa ne işin var onlarla.

evet,bende kendimi hasta gibi görmüyorum,
Teşekkür ederim ,bencede iyiki bitmiş!

Back
X