Eşi ya da sevgilisi çok yoğun çalışanlar yardımcı olabilir mi?

Benim de esim cok yogun calisirdi, bosanma raddesine geldik. İsi birakti.

kez dogumum hamileligim sonrasi hic birbirimize vakit ayiramadik o kadar yalnizlastim ki. Bu his tasvir edilemez. Ama su var 1 yilda hayatimiz degisti, oncesinde boyle bir yogunluk yoktu. Yani aliskanligim olmadigi icin lohusaliginda verdigi hislerle yogun yasamis olabilirim. 🤷🏻‍♀️ Ama kesinlikle cok zor oluyor. Tek basina kalmak. Evin yuku kendi yukun, ilgi beklentisi, huzur arayisi hepsi agir gelebiliyor.
Anladımm, zor bir durum. Nasıl bir yoğunluktu peki?

Merhabalar :)
Şu anda flört ettiğim bir kişi var. Kendisiyle yıllar önce arkadaştık fakat iletişimimiz kopmuştu, bir kaç aydır konuşuyoruz. Başta arkadaştık fakat sonra iş flörte dönüştü.

Sorunum şu kendisi çok tatlı, kibar, anlayışlı biri. Eskiden de öyleydi bence hala öyle fakat çok yoğun çalışıyor. Kendi işi, her şeyiyle ilgileniyor ve işinde hırslı da biri bence. Bu dönem çok yoğun olduğunu yakında daha rahata ereceğini söylüyor ama bilmiyorum. İş yoksa da iş sorunları bitmiyor. Görüşmemiz bile zor oluyor. Tüm haftaki programını görüşeceğimiz günlere göre ayarlaması gerekiyor. Benim ailem memurdu, ben de maaşlı çalışıyorum; alışkın değilim temposuna ve işinin belirsizliğine.

Siz sevgili eşi veya sevgilisi çok yoğun çalışan hanımlar, beni neler bekliyor yardımcı olabilir misiniz? Hep mi böyle gidecek? Beni çok anlayışlı buluyor belli ki daha önce bu konulardan sorun yaşamış ilişkilerinde. Ben onu anlıyorum ama daha fazla zaman geçirmek de istiyorum. Biz henüz sevgili değiliz acaba aramızdaki ilişki ilerlerse o da planlarını beni de düşünerek ayarlar mı? Yoksa böyle gidecek ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin mi dersiniz?

Teşekkürler:)
yogun olmak ve duzensiz olmak ayri seyler. yogun ama duzenli bir isi mi var yoksa hem yogun hem duzensiz bir isi mi var?

benim esimin hem cok yogun hem de cok duzensiz bir isi var, sabah evden ciktiktan sonra aksam eve gelip gelmeyecegi belli degildir, 2 gun sonra da gelebilir, is durumuna gore 10 da da. bu aksam su saatte cikicam dedigi bir gunu duymadim. o yuzden surekli tetikteyim.

market alisverisi dahil alisveris yapmak, misafir cagirmak ya da herhangi bir program yapmak imkansiz, defalarca hazirlanip bekledigim ve o cikamadigi icin tum hazieligimin cope gittigi zaman yasadim. 6,5 yillik evliyim esim daha izmie kofteyi nasil yaparim bilmez bir kere bile yemedi, cunku hic denk gelemedi yaptigim zamanlarda.

cocuk yokken tamamen ayri takildiginiz bir evlilik oluyor, sizde kendinize ayri bir sosyal cevre kurup bireysel takiliyorsunuz. ancak cocuktan sonra bu epey zorlasiyor. tek basina buyutuyorsun cocugu kesinlikle ve bu inanilmaz zor birsey.

bu bir sure sonra suna donuyor bir de, zamanla yoruluyorlar ve evlendikten sonra da gelen rahatlamayla evde gecirdikleri kisitli zamani kendileri icin harciyorlar, en cok dinlenmek icin! ortak bir hayat gibi olmuyor yasanan, daha cok onun hayati ve onun isi...

ben esimle 6 yillik sevgiliydim evlendigimizde ve o son 1 yili calisiyordu sadece, bu is sistemini gordukten sonra 6 yillik iliskiye son veremedim ama bastan bilseydim asla baslamazdim.

kirmizigitar kirmizigitar en iyi cevabı verecek kişiyi buldum sizin için
muck

Bence cok zor bir durum. Sevgiliyken idare edilebilir de, bunun evlendikten sonrasi var. Hele kincocuk sahibi olursanuz resmen cocugu tek basina buyutecegin anlamina geliyor ki bu hic kolay bisey ddgil. Iyi dusunun. Sevgililik doneminde iyi gozlemleyin. Beraber zaman yaratmaya calisiyor mu? Birlikteykeb sizi onemsiyor mu yoksa tlf lari susmuyor, daima geri planda mi kaliyorsunuz? Isine bagli insana saygi duyarim ama ailesi icin az da olss zsman yaratmayan veya yaratmayi denemeyen insandan da korkarim. Hos gerci disarda cok cift goruyorum yemek yiyorlar mesela sus pus, ikisi de telefona gomulmus. Paylasacak bseyin olmadigi adamla her gun bi arada olsan ne yazar. Onemli olan niyet ve guzel zaman gecirebilmek.

Eşim çok yoğun çalışıyor sık sık şehir dışında oluyor. Uzak mesafe ilişkisi olduğundan görüşürken bunu bilsem de hayatımı bu kadar etkileyeceğini anlamamıştım. Ben kendim ve bütün sülalem memuruz, eşim özel sektörde. İki çocuklu çalışan kadınım ve memleketten uzaktayız. Hamileyken büyük kızı arabaya atıp nöbetçi eczane aradığım, sabah doktora götürüp muayeneden sonra ordan okuluma geçtiğim, okul çıkışı oyun gruplarına taşıdığım , kendim hastayken iki küçük çocuğa günlerce yalnız baktığım çoktur. Yıpratıcı olıyor. Meslektaşlarıyla evli kadınlara özeniyorum böyle zamanlarda

Karşılıklı emek verip zorlayarak vakit yaratarak geçirdik biz o dönemleri,gençliğin verdiği enerjiyle yorgunluk nedir bilmediğimiz için az uyuyarak bol plan yaparak kaliteli zaman geçirerek aştık sanırım. Örneğin askerlik muayenesi olduğu bi gün beraber gitmiştik ,evden beni de almıştı, bir saat yolu beraber gittik bi yerde yarım saat kahve içtik sonra o askeriyeye girdi. Yanıma roman almıştım sanırım üç saat bekledim onu, kitap bitti o geldi, sonra bi kaç saat beraberlik dönüş yolu o bu derken o gün birlikteydik, onun da orda burda beni beklediği çok olmuştur. Yoksa öyle ikimizinde boş olduğu zaman ayarlamak çoğu zaman imkansız olurdu , buluşamazdık. Bol fedakarlık lazım.

Şimdi salgından dolayı o evden çalışıyor ben ücretsiz izindeyim 7/24 evdeyiz😀

yogun olmak ve duzensiz olmak ayri seyler. yogun ama duzenli bir isi mi var yoksa hem yogun hem duzensiz bir isi mi var?

benim esimin hem cok yogun hem de cok duzensiz bir isi var, sabah evden ciktiktan sonra aksam eve gelip gelmeyecegi belli degildir, 2 gun sonra da gelebilir, is durumuna gore 10 da da. bu aksam su saatte cikicam dedigi bir gunu duymadim. o yuzden surekli tetikteyim.

market alisverisi dahil alisveris yapmak, misafir cagirmak ya da herhangi bir program yapmak imkansiz, defalarca hazirlanip bekledigim ve o cikamadigi icin tum hazieligimin cope gittigi zaman yasadim. 6,5 yillik evliyim esim daha izmie kofteyi nasil yaparim bilmez bir kere bile yemedi, cunku hic denk gelemedi yaptigim zamanlarda.

cocuk yokken tamamen ayri takildiginiz bir evlilik oluyor, sizde kendinize ayri bir sosyal cevre kurup bireysel takiliyorsunuz. ancak cocuktan sonra bu epey zorlasiyor. tek basina buyutuyorsun cocugu kesinlikle ve bu inanilmaz zor birsey.

bu bir sure sonra suna donuyor bir de, zamanla yoruluyorlar ve evlendikten sonra da gelen rahatlamayla evde gecirdikleri kisitli zamani kendileri icin harciyorlar, en cok dinlenmek icin! ortak bir hayat gibi olmuyor yasanan, daha cok onun hayati ve onun isi...

ben esimle 6 yillik sevgiliydim evlendigimizde ve o son 1 yili calisiyordu sadece, bu is sistemini gordukten sonra 6 yillik iliskiye son veremedim ama bastan bilseydim asla baslamazdim.

muck
Bahsettiğiniz kadar düzensiz değil, genelde saat kaça kadar çalışacağı hafta başından belli oluyor ama bir arıza olabilir, sıkıntı çıkabilir. Onlar belli olmuyor. Mesela son bi kaç gün geç saatlere kadar çalıştı. Bugun de akşama kadar uyuyacak kesin ve pazartesi dön başa. :(

Bence cok zor bir durum. Sevgiliyken idare edilebilir de, bunun evlendikten sonrasi var. Hele kincocuk sahibi olursanuz resmen cocugu tek basina buyutecegin anlamina geliyor ki bu hic kolay bisey ddgil. Iyi dusunun. Sevgililik doneminde iyi gozlemleyin. Beraber zaman yaratmaya calisiyor mu? Birlikteykeb sizi onemsiyor mu yoksa tlf lari susmuyor, daima geri planda mi kaliyorsunuz? Isine bagli insana saygi duyarim ama ailesi icin az da olss zsman yaratmayan veya yaratmayi denemeyen insandan da korkarim. Hos gerci disarda cok cift goruyorum yemek yiyorlar mesela sus pus, ikisi de telefona gomulmus. Paylasacak bseyin olmadigi adamla her gun bi arada olsan ne yazar. Onemli olan niyet ve guzel zaman gecirebilmek.
Haklısınız. Teşekkür ederim:)

Eşim çok yoğun çalışıyor sık sık şehir dışında oluyor. Uzak mesafe ilişkisi olduğundan görüşürken bunu bilsem de hayatımı bu kadar etkileyeceğini anlamamıştım. Ben kendim ve bütün sülalem memuruz, eşim özel sektörde. İki çocuklu çalışan kadınım ve memleketten uzaktayız. Hamileyken büyük kızı arabaya atıp nöbetçi eczane aradığım, sabah doktora götürüp muayeneden sonra ordan okuluma geçtiğim, okul çıkışı oyun gruplarına taşıdığım , kendim hastayken iki küçük çocuğa günlerce yalnız baktığım çoktur. Yıpratıcı olıyor. Meslektaşlarıyla evli kadınlara özeniyorum böyle zamanlarda
Ben mühendisim, tüm çevrem de mühendis. Biz de bazen çok yoğun çalışıyoruz ama yine de bir düzen var. Bazen ben de diyorum mühendis bulsaydım daha kolaydı diye :)

Karşılıklı emek verip zorlayarak vakit yaratarak geçirdik biz o dönemleri,gençliğin verdiği enerjiyle yorgunluk nedir bilmediğimiz için az uyuyarak bol plan yaparak kaliteli zaman geçirerek aştık sanırım. Örneğin askerlik muayenesi olduğu bi gün beraber gitmiştik ,evden beni de almıştı, bir saat yolu beraber gittik bi yerde yarım saat kahve içtik sonra o askeriyeye girdi. Yanıma roman almıştım sanırım üç saat bekledim onu, kitap bitti o geldi, sonra bi kaç saat beraberlik dönüş yolu o bu derken o gün birlikteydik, onun da orda burda beni beklediği çok olmuştur. Yoksa öyle ikimizinde boş olduğu zaman ayarlamak çoğu zaman imkansız olurdu , buluşamazdık. Bol fedakarlık lazım.

Şimdi salgından dolayı o evden çalışıyor ben ücretsiz izindeyim 7/24 evdeyiz😀
Ne güzel halletmişsiniz:) biz de pek az uyuma da olmuyor. Tek pazar günü tatil onda da akşama kadar uyuyor :(

Anladımm, zor bir durum. Nasıl bir yoğunluktu peki?

esim bir is yerinde mudurdu, bayagi zincir magazalar olan bir yerdeki mudurlerinde muduruydu, ust duzey oldugunu anlatmak icin yazdim boyle 🙈 sabah 9 da ise gider bazen sabaha karsi 5 de gelir bazen ertesi gun aksam gelir, bazen 9 da gider aksam 7 de gelirdi. Ama evde oldugu zamanlarda bile telefonu susmaz, ani bir problem olsa ki bazilari cok salakca problemler yine cikip gitmesi gerekirdi.

Elbette değişkenlikşer olsa da böyle olacak. Eşimin eski iş yeri gece gündüz haftasonu demeksizin çalıştırırdı, nişanlıydık o zamanlar görüşmek için ben yanına giderdim öğle arasını birlikte geçirir geri dönerdim. Şimdi ki çalıştığı kurum o noktada saygılı. Ama pazar sınav var, gözetmen. Ben yine yalnızım. Oluyor hayata karıştıkça tekdüzelik gidiyor.

biz karı koca memuruz. eşimin işi düzenli değil ama. bazen sabah beşte çıkar gece iki de gelir, bazen öğlen onikide gider akşam beşte gelir, sık sık şehir dışına çıkar...

çocuksuz olunca kolaydı herşey. ailelerimize uzakta bı şehirde yaşıyoruz. tek başına çocuk büyütmek bide evde göremediğin adamın işlerini de üstlenmek bazen sinir bozucu olabiliyo...

eşim haftasonlari evde olmaz çok nadirdir. kimseyle plan program yapamayız misafir çağıramaz kimseye söz verip gidemeyiz. Allah'tan pandemi de kimse sitem etmez oldu bu duruma.

ben yoğun çalışıyorum. gün içinde hiç konuşmadan mesajlasmadan geçirdiğimiz günler oluyo. bu işin en zor yanı erkekler bı şekilde dinlenecek vakit bulurken kadınların 7/24 sorumluluk altında kalması 🤷 ben artık çok yoruldum bu şekilde yaşamaktan.

Erkek arkadaşım bazen haftaiçi bazen haftasonu mesaiye kaliyor ama gün içi konuşuyoruz. Çok şükür diyoruz çünkü evlenme yolundayiz paraya ihtiyaç var

Tembel hımbıl bir adamdansa calışkan işkolik bir adamı tercih ederdim.

Ettim de.

Evet biraz zor oluyor ama oluyor

Esim cok yogun calisiyor ama aksamlari beraber gecirdigimiz 1 saatlik kaliteli vakit yetiyor. Yani cok dert edilecek bisey degil bence

Back
X