Eşi ya da sevgilisi yaşça büyük olanlar

İtiraf etmek gerekirse ben de bazı açılardan olumsuz bakıyorum.. insanın içinin kıpırtısı azalmış olabiliyor.. ama herkes için asla geçerli değil.. benim görüştüğüm adam çook durgundu mesela, gözünün feri gitmişti, kendini yaşli hissediyordu, ben cıvıl cıvıldım.. O yaştaki bi adamın bazen geçmişinde o kadar büyük hayalkırıklığı olabiliyor ki size verecek bişeyi kalmayabiliyor.. ha herkes için geçerli mi ? asla

bence en fazla 10 yas ideal gibi geliyor tabi evlenenler bu durumu dahi bilir ama yas ilerledikce aradaki fark daha acılır gibi sanki

Dalga gecer gibi konu acmak ve sadece karsimda babam konusuyor gibi hissediyorum yazip yorum beklenirse uzgunum ama bu bana karsi tarafin olgun olmadigini ve ya esini kucuk dusurdugunu ya da kendini cok cocuk gordugunu anlatir. nitekim evlendigine gore resit ve karar alabilecek olgunlukta diyelim.. o zaman derdi varsa yazar ben boyleyim o boyle bana babam gibi konusuyor bu durumlar olunca kendimi kotu hissediyorum diye..

ama bakin ne var sadece konu: esi ya da sevgilisi yasca buyuk olanlar
konuyu acanin ask hikayesi/derdi: esim bazen karsimda babam konusuyor gibi hissediyorum

siz kendi yorumunuzu yaptiniz ben kendi gorusumu yazdim. bana gore gereksiz ve uslup olarak ayip bir tarz.

bir amac olsa zaten konu basligi gibi ask hikayesini ya da derdini anlatir sonra bu yorumu yapar degil mi?

siz benim yazdigima yorum yapacaginiza konuyu acan ben degilim burada yorum yapilmasi gereken cevap verilmesi gereken sahis konuyu acan kisidir ona yorum yapin. ben sizden bir yoru talep etmedim, benim yorumum ve mesajim konu sahibinedir, kendisi de kendini ayni uslupla savundugu icin eminim sizin savunmaniza ya da aciklamaniza ihtiyaci yoktur.

ben edepsiz bir kelime yazmadim kusura bakmayin," edepsiz" gorusumu de kalkip cocuk gibi konu acip ciddi yorumu alip ardindan ordek diyen kisiye yaptim.

sizce de dogruysa yazdigi nasil bana oneriyorsaniz ben gayet iyi anlasiyorum der cikarsiniz diye siz de lutfen konu sahibine konu ile ilgili yorum yapin bana degil. anlatabilmisimdir umarim.

Konuyu acan arkadasa verilen tepkiyi cok yersiz buldum. Herkes hersey hakkinda konu acmakda ozgurdur, biz sadece konuyla ilgili yorum yapip gecmeliyiz,acan kisiye asiri tepki vermek yerine.Eger konuyu begenmiyorsakda okumayip geceriz yaniii.
Benimda esim benden yasca buyuk ama ben cok seviyorum onu cok.

Ben çok yaş farkı olmasından yana değilim.
Abimle aramda 9 yaş var hayatıma girecek kişinin abimden küçük olmasını isterim.
Bu ergenliğimi tamamlayamadığımdan değil :) 30 yaşındayken 42 yaşında ki biriyle olmak istemediğimdendir.
Birde o boyutu var benden önce çok şey yaşandığı için canlılık yitmiş olabilir.

Ayrıca kadınla erkek arasında 7-8 yaştan fazla olmasının iyi olmadığının kanaatindeyim. Artıları vardır elbet ama eksilerininde epeyce olduğunu düşünüyorum.. :44:

standart bir turk erkegi icin hakli sayilabilecek bir ongoru olabilir. bunu degistiren ve degistirecek olan aile faktoru cevre egitim yasam standardi sosyallik egitim kultur gorgu kisisel bakim.. gibi bir suru etken vardir..

ben de onceden derdim max. 5-6 yas olmali diye.
hicbisey icin ama kesin bisey denmemeliymis ogrendim.. mesela ben esimle tanistigimda aramizda olsa olsa 6-7 yas vardir diye tahmin etmistim ilk :)

Uyumdan bahsetmemiştim ki ben canım. Ayrıca istisnalar kaideyi bozmaz. Sizde belki istisnasızdır ne diyim. Bence çok yaş farkı olması iyi değil. İleri ki yaşlarda eksileri dahada çoğalıcaktır eminim. Başlarda hevesle ve gençlikle bazı şeyleri düşenemiyo insan fikirler, davranışlar bile değişir zamanla.. özellikle 40lı yaşlarda..

Kaç yaş var ki aranızda ? :44: merak ettim doğrusu :26:

14 yaş var aramızda:)))

ben onu kızdırmak için öyle söylüyorum tabi:) ama hakikaten çok saf olduğu konular var..

yaş farkının büyük faydasını gördüğümü de itiraf etmeliyim. mesela benim eşim o kadar küçük gösterir ki vallahi düğünde ki makyajım yüzünden ben ondan daha büyük görünüyordum..:)))

bir de ona, sen zaten yaşıtınla evlenemezdin.. "ablan" zannederlerdi diye de takılıyorum :)))) hak veriyor o da..

bunun dışında çok iyiyiz Allah'a şükür. aramızda hiç yaş konusu da geçmez (benim takılmalarım dışında) :))))

ruhsal ve fiziksel uyumun çok önemli olduğuna inanıyorum. yaş farkı çok da önemli değil. (tabii 30-40 yaş fark biraz abes oluyor..kusak çatışması olur mazallah) :)))

mesela benim babaannem büyükbabamdan 6 yaş büyüktür. bababaannem hep der ki, kadın kocasından büyük olursa o evlilik çok bereketli olur:))) kendini teselli ediyor da olabilir tabiii

ya tabi,herkesin görüşü farklıdır.
fikirler de değişebilir ama benim uzun zamandır değişmedi.
etrafımda bu şekilde 30 yılı aşkın bir süredir evli olanlar da var.
ayrıca,erkeğin beyin olarak geç olgunlaşması,yöneten değil yol gösteren olması,kadınların daha çabuk çökmesi faktörleri de göz önünde bulundurmak gerekir.
erkeğin giyimi,eğitimi de çok önemli.ben yaşıtım ya da benden 1 2 yaş büyük olan kişilerle de arkadaşlık yaptım fakat sevgi ilgi vs olarak hiç tatmin olmadım,hep eksik kaldım.sanırım bu da benim erken yaşta fazla olgunlaşmamdan da ileri geliyor olabilir bilmiyorum.
birkaç sene sonra insan yaş farkını da görmüyor bir olabilmişse eğer.

adamdan adama değişi vallahi.. şuan sanırım 50 küsür yaşında olan nurettin rençberle evli olmak için neler vermezdim.. içim eriyor adamı izlerken.. nişanlım bir daha götürmeyecem seni adanaya geldiğinde, o sahneye çıkınca beni unutuyorsun diyor, Şaka bir yana gerçekten bu tür genellemeler yapamayız ki, evlilik olunca söz konusu olan kafa ve yürek önemli, yaş da değil eğitim de değil valla

bayanlar bir de şu acıdan bakalım konuya; kadın malum yaşantı şartlarıyla daha evvel çöker derler, annelik vs eklenince annelerimizle babalarımızı karşılaştırmak kafii diye düşünüyorum, yaş farkının şöyle de bir artısı var her zaman eşinize göre hep daha gençsiniz bu büyük avantaj, benimde eşimle aramda bazılarına göre hatrı sayılır yaş farkı var üstelik eşim çok genç gösterir fakat buna ragmen saçlarında beyaz sayısı son 2 yılda yüzde 15-20 oranında arttı, ama bana bakıp hala genç kaldığmı görünce evet dogru malum yaş farkı diye takılırız:) mantaliteye gelince akıl yaşta değil başta bencede, ve yaş farkı için uyuşmak hayat felsefelerinin aynı yöne gitmesi çok mühim, ben olgun adam severim diyenlere için iyi bir şeçim, ben yaşıtım olsun istiyorum haytaı yok beraber ögrenicez diyenler için ise pek tavsiye olunmaz

her cümleye aynen katılıyorum

söylediklerine katılıyorum canım...

kadınlar maalesef daha çabuk çöküyor, erkekler daha geç olgunlaşıyor..

en çok da "yöneten değil yol gösteren olması" sözünü çok sevdim..

sen çözmüşsün hatta aşmışsın olayı:)))))))

estağfurullah,teşekkür ederim
uzun bir zamandır birlikteyiz,sanırım ondan öğrendiğim çok şey var ve bunlar artık kelimelerime de yansıyor.
bence avantajlar bir adım ötede.ondan genç olmak,her zaman daha cazip kılıyor bence

bizimde o kadar yaş farkı, ama ben ondan fikir olarak daha olgunum ve sevıyorum dert etmıyorum
ancak zamanında bazı seylerı yasamıs ve durulmus oluyor onun ilişki yasayıs tarzıyla senınkı tutmuyor vs vs gıbı eksılerı de cok fazla

çocuklar doğmadan önce gece çok çıkardık.. eşim pek istekli çıkmazdı...

ama beni bir göreceksiniz.. resmen seremoniyle hazırlanırdım. o kadar severdim gece çıkmayı:) sanırım kafası pek gürültü kaldırmıyordu ama kırmamak için bir şey de demezdi.

şimdi benim de kafam kaldırmadığı için çok rahatız:))))))))))))))))

Eğer seviyorsan dert etme bunu canım, zamanla çiftler hamur gibi şekillenir, biraz o sana benzer biraz sen ona benzersin Bi insanın senden önce yaşanmışlıklarının olması bi avantaj, daha tecrübeli olur.. Benim görüştüğüm adamın başından bir evlilik geçmişti, bu benim için bir artıydı, ama dediğim gibi yaşının adamı değildi, yaşam tarzıma uygun değildi fikirleri, o da çok durgundu ama dert ettiğim bu değildi, çünkü dengelenirdik bi şekilde, ama öyle hatalarını gördüm ki, aman aman dedim, olgun diye tecrübelidir kıymetimi bilir diye evet dediğim adam resmen küçücük bi oğlan çocuğu gibi davranıyordu, hemen kestim ! evlendi zaten gene benle yaşit bi hanım buldu, gülüyorum ne yaptı ne etti kaptı çıtır hatunu

Son düzenleme:

evet bu tarz farklılıklar oluyor mesela ben gezmeyı dans etmeyı sevıyordum ama o sadece denız kenarında yuruyus yapmayı sevıyor ve genelde ben ona uyuyorum ve alıstım artık benımde canım bır sey ıstemıyor.kendı bunalımına benıde surukledı sımdı de sıkayet edıyor bırde cok bunalım takılıyormusum:)))
bir de genç olunca sürekli canım cicim istiyorum pembe hayaller peşindeyım ama o daha gercekcı agır abı takılıyor vs vs
oof off

seninkinin burcu oğlak olmasın sakın:))))

bu dediklerin oğlakların genci yaşlısı hepsinde var da..

vaay gene çıtır bulmus:) katılıyorum çiftler zamanla birbirine benzıyor ortak nokta da bulusulunuyor
birde dedıgın gıbı bazen yası buyuk el ustunde tutar dıye dusunuyoruz ama hiç te oyle olmuyor.aslında derler ki 'git adamın kartına otur gonul tahtına' ama bu herzaman olmuyor bence mutlaka tecrubelı cok olgun erkeklerle baş etmek zor oluyor kalıplasmıs karakterlerı oluyor bazılarıda komplekslı olunca hele vay halıne...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…