- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.475
- 548
Yok vallaha eskisi kadar kaynana terörü falan artık bence anne terörü daha çok olmaya başladı bizim ülkece ortamiz yok çünküEşiniz size gün içinde defalarca annenle görüsmeni istemiyorum,her gün her gün arama dese,her akşam "bugün konuştun mu" diye sorguya çekse,ne tepki verirsiniz?
"Tamam hayatim haklısın,annemi daha az arayayım,ona da söyleyeyim beni daha az arasın" mi dersiniz cidden ? İşte aynı şey.Ha telefonda konuşmak ha gidip bi kahve eşliğinde iki çift sohbet etmek,hiç bir fark yok. Bir de herkesin annesiyle ilişkisi farklıdır.Kimi her gün görüşmek ister,kimine ayda bir yeter.Kimsenin düzeni bozulmuyor ve kimse ihmal edilmiyorsa,şu yanlistir şu doğrudur denilemez.
Her ilişkinin dinamiği farklidir.
Son olarak bu kadar kaynana terörünün yaşandığı,kocaların eşlerine zulmettiği ve baskı altına aldığı bir ülkede bırakalım birazcik da kadinlar annelerine pozitif ayrımcılık yapsın.Yani her seferinde "Ama kaynanan olsa ...." diye başlayan karşı cümleler bu ülkede komik duruyor.
Evet parkta görüşmesi bile sorunKesinlikle ben de böyle düşünüyorum. Adamın işte nerden aklına gelicek nigar şimdi annesinde mi acaba diye. Kaynana diyodur her gün anasında biz sadece iki gün görüyoruz, bize niye gelmiyor diye
Ailenle görüşmeni istemeyen yakından ev almaz demiş birisi de, yanlış okumadıysam konu sahibi ailelerin evi arasında 2 sokak var demişti
Yazık bir de çocuğu parka çıkarttığında görüşüyormuş çoğunda. Ona bile karışıyor adam. Kendi anası da çıkıversin parka. Hayret bir şey
Aile ancak mecburiyet anında camı kırıp alacağın bir şey olabilir bazıları için,bilmem. Buradaki bir çok kişiye göre aileme aşırı düşkün de olabilirim. Ama hem aileye yakın olup hem de kendi ayakların üstünde durulabiliyor ya, vallahi oluyor.
Yazmayayım dedim ama yazıcam, körle yatan şaşı kalkar beni de kendine benzettin. Anneleriyle anlaşamayan kadınların öyle yorum yaptğını düşünüyorum, hadi bakalım
Aileler birbiriyle görüşüyor mu peki?Aynen ole
Arada sirada evet problem ykAileler birbiriyle görüşüyor mu peki?
Tabi ki çok zor bir durum.Kim istemez ki eşiyle birlikte ailesine gitmek,ya da onları davet etmek,hep birlikte vakit geçirmek?Bu en doğal hakkınız.Tekrar söylüyorum.Eşinizi ailenizle sürekli görüşmesi için zorlasaydınız ya da annenizle görüşeceğim diye günlük rutininizi,ev düzeninizi aksatsaydınız kesinlikle eşinizi haklı bulurdum.Ama sizin durumunuzda eşiniz haklı falan değil.Daha fazla taviz vermeyin.Üstelik evliliğinizin ilk başlarında kayınvalidenizle birlikte yaşıyormuşsunuz.O zaman sorun yoktu tabi beyefendi için.Siz de sessiz kalmayın.Kendi ailesiyle aynı evde yaşarken gıkı çıkmasın,ama gün içinde annemle görüşüyorum diye laf söz etsin.Daha neler.Kendinde her şeye karışabilme hakkı bulduğuna göre zamanında fazla yüz vermişsiniz sanırım.Aileniz de size destek ne güzel,bu adamın saçma sapan dayatmalarına göz yummayın.Sınırlarınızı çizin ve o sınırlara saygı duyulması için kararlı olun.Bu arada yalan söylemeniz konusunda haksızsınız.Evet,sizi buna eşiniz zorlamış anlıyorum ama yine de hele ki böyle bir konuda yalan söylememelisiniz.Butun konuyu toparlayip ozetlemssniz sagolun tamda dedgnz gbi ve cok agir. Bnm ailemle yemek yememek cay icmemek esimsiz bnde isterm bende ailemle oturim zaman gecirim ama zorlamadm su zamana kdr ama artk ole olmck kendi ailesylede yeter artk
Aynen ole yalan solememem lazmdi ama kararlymTabi ki çok zor bir durum.Kim istemez ki eşiyle birlikte ailesine gitmek,ya da onları davet etmek,hep birlikte vakit geçirmek?Bu en doğal hakkınız.Tekrar söylüyorum.Eşinizi ailenizle sürekli görüşmesi için zorlasaydınız ya da annenizle görüşeceğim diye günlük rutininizi,ev düzeninizi aksatsaydınız kesinlikle eşinizi haklı bulurdum.Ama sizin durumunuzda eşiniz haklı falan değil.Daha fazla taviz vermeyin.Üstelik evliliğinizin ilk başlarında kayınvalidenizle birlikte yaşıyormuşsunuz.O zaman sorun yoktu tabi beyefendi için.Siz de sessiz kalmayın.Kendi ailesiyle aynı evde yaşarken gıkı çıkmasın,ama gün içinde annemle görüşüyorum diye laf söz etsin.Daha neler.Kendinde her şeye karışabilme hakkı bulduğuna göre zamanında fazla yüz vermişsiniz sanırım.Aileniz de size destek ne güzel,bu adamın saçma sapan dayatmalarına göz yummayın.Sınırlarınızı çizin ve o sınırlara saygı duyulması için kararlı olun.Bu arada yalan söylemeniz konusunda haksızsınız.Evet,sizi buna eşiniz zorlamış anlıyorum ama yine de hele ki böyle bir konuda yalan söylememelisiniz.
Elmayla armutu mu karıştırıyoruz aceba?Çok haklısın kendince elbette.
Peki geçen bir konuda gördüm kadın boşanacak ve çalışmaya gücüm yok diyordu, bebeği vardı ve yanlış hatırlamıyorsam ailenizin yanına gidin yazmıştın. O zaman da eski usul büyümüş olmayacak mı ? E o zaman desenize ona da ailenden uzakta büyüt diye.
Yok kimseyi takip ettiğimden değil ama görsel hafızam iyidir.Elmayla armutu mu karıştırıyoruz aceba?
Hı, olabilir mi?
Misal, siz kullanılmış ayakkabı giymezsiniz, satın almazsınız değil mi?
Öyle bir hal olur gün olur devran döner ki ‘ay ben istemiyorum ya, başkasının giydiğini giyemem ıyk’ der, çıplak ayak kalırsınız asfaltta.
Zaman, mekan, şahıs, koşul, olay örgüsü yapamayıp laf sokma çabanız takdire şayan.
Gerçi kime ne anlatıyorsam
Beni de bu kadar takip etmeniz enteresan, fazla merak iyi değildir.
Kadının sorumluluklarını yerine getirmediğini,çocuğun duzeninin bozulduğunu nerden çıkardınız ki ? Hiç öyle bir şey yazılmamış,yazılanlar üzerinden yorum yapmak zorundayız malum. Yoksa herkes bin tane senaryo yazabilir. Belki adam şiddet uyguluyor, belki kadının farklı sıkıntıları var dertlesmek istiyor.Belki belki belki...Kafamızdan çıkarım yapamayız ki,ne okuyorsak o.Yok vallaha eskisi kadar kaynana terörü falan artık bence anne terörü daha çok olmaya başladı bizim ülkece ortamiz yok çünkü
Herkesin annesiyle tabi ki ilişkisi farklıdır ben eşimin de çocuğumu her gün bı yere suruklemesini istemezdim benim çocuğum annesiyle ve babasıyla büyüsün yani onlardan terbiye alsın onlarla oynasın vakit geçirsin tabi ki annaneye gidilsin kadınlar evde oturacak kimse annesine gitmesin demedim
Eşim benim ailemle iliskime karismaz bende onunkine karışmam ama bu hayatta hepimizin sorumluluğu var süper kahraman değiliz değil mi her şeye yetişemiyoruz ayrıca konu sahibi de annesine her gün gitmek istemiyor
Benim çocuğumu büyütmek için ben evde duruyorsam veya eşim o kişi artık anne baba olarak sorumluluk almıştır her gün bı yere sürüklenen çocuğun uyku düzeni nasıl olacak yeterli beslenecek mi madem her gün annane bakacaksa onun bakış açısıyla büyütecekse çocuğunu adamın da dediği gibi komple annesiyle yaşaması lazım kadının
Konu sahibinin kocasını bu yönden oldukça haklı buluyorum bu kadar içli dışlı bir ilişkiyi istememekte en tabii hakkı
Sımdı benım adam her gun her gun ailesine gitse heyyyy noluyoo ne isin var her gun her gun derım senın bır evın var oraya arada gıt arada beraber gıdelım derım empati dersı kural 1 her gun ana baba evıne gidilmezEvlilik ruhu kanunları nerede yazıyor ? Çok merak ettim. Söyleyin de hemen alıp okuyalım
Adam burada haklı.Bir pazar gunu olur veya haftaici aksam 8de gekir mesaiden.bn derim annmle babami caya cagirim ya olmz dnlencem ben haftaici kmsye istemem diyor kendi ailemde olsa dyor ama onlarinda geldikelri oluyo ve pazarda dahil
Ana babamın evi benim de evim.Sımdı benım adam her gun her gun ailesine gitse heyyyy noluyoo ne isin var her gun her gun derım senın bır evın var oraya arada gıt arada beraber gıdelım derım empati dersı kural 1 her gun ana baba evıne gidilmez
Hmm anladmm.Sımdı benım adam her gun her gun ailesine gitse heyyyy noluyoo ne isin var her gun her gun derım senın bır evın var oraya arada gıt arada beraber gıdelım derım empati dersı kural 1 her gun ana baba evıne gidilmez
Adam hakli ama ozaman kendi aileside gelmesin dinlencekseAdam burada haklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?