- 2 Temmuz 2014
- 645
- 532
- 103
- Konu Sahibi gitmekgerekbudiyardan
-
Bak canım iki bekar gorumcem,iki bekar kaynim,evli kaynim eşi ve iki çocuğu,kp ,kv ve biz.. Evli gorumcem iyi biri ama babasina bunu söylemeye bile korkar ki hepsi korkar ondan.Ona bile zar zor ne cabalarla gidiyoruz.
Cevabınızı çok beğendim çok ilgimi çekti.hem bu hanımefendiye hem aynı sorunu gelecekte yaşayıp burayı okuyan başkalarına hem de daha alakasız kv-kp sorunları yaşayanlara çok yardımı olabilir.nasıl o noktadan buraya geldiniz anlatır mısınız biraz?Sen bir birysin senn kararlarina kv kp karisamaz yerin esinin yani esinin sende kal demesine gerek yok gorumcen esine kal dedgnde olur kalalim beraber desklik olur sohbet ederz geln gorumcr sabaha kadar diyceksim hatta kalabaliktan siyrilmis oluruz dye lafi da sen sokacakson ben esimim ailesinim suyuna gttim yillarca olmadi daha da fazlasini istediler hatta bana vazife olmayan seyleri bile beklediler benden kaynanam annemegderken cabuk git gel dedi annem softaya oturtamadi sorun cikmasin anne gdeym dedm annem.boynu bukuk kaldi ne oldu kiymeti mi oldu olmadi eskiden bende senn gbiydim baktim yipranan ben okuyrm braktm artik onlarin sozunu donlemek zorunda deglsin esin dinlesn o evlatlari ama sej zorunda deglsin dinimizce bakmak zorunlulugun bile yok ben simdi kv kp neye gcik olacaksa onu yapiyrm neyi yapmami istwmezlerse onu yapiyrm inadina ben istedgmi yapmis kisitlanmamis ve tabiki mutlu oluyorum onlar kuduruylar ohh olsun zamannda neler yaptim onlar icin kiymet bilselerdi hala da yapardim ama gecti o isler sende yapma yapinva nca ne oluyor kiymet biliyrlar
Eşim benim artık tahammulumun kalmadığını biliyor ve bana ısrarla lütfen sabret ,bu evden bi çıkıp kendi evimize gidelim bak bakalım kimseyi karıştırıyor muyum yuvamiza diyor.Ona inanmayı seçiyorum çünkü seviyorum onu ve beni her ortamda savundugunu da bilirim. Kp o kadar acımasız değil canım ya :) ha çağırır belki torununu sevmek için gelin alın derim , istemesem gitmemBu arada ayrı eve çıkınca hemen ilk günlerden (bak şimdi böyle olsun zamanla alıştırırız değil) ilk günlerden küçücük bir adım da olsa bağımsızlaşmaya başlayın.Belli ki eşiniz de bu kadar baskının anormal olduğunun farkında ve değiştirmeye hevesli.
Diyelim ki akşam yemeğinden sonra çayımızı evimizde içeceğiz dediniz gibi saçma sapan bir sebepten kayınpeder sinirlendi surat astı size çirkin konuştu hatta abartıyorum yaşlı başlı adam kalktı dairenizin kapısına geldi bağırıyor çağırıyor evlatlıktan reddediyor bu zamana kadar yediğinizi içtiğinizi yüzünüze vuruyor.Hiçbirşey yapmayın.İçerde strese girseniz de hiç takmıyor gibi durun.Bağırarak iş çözeceğini öğretmiş olursunuz yoksa.Diyelim kapıya benzin döküyor burası benim evim diyor açmayın kapıyı,polisi arıyorum diyin.Diyelim fenalaşma numarası yapıyor,bir bardak su verin,ambulansı aradım diyin.
Çok vicdansız görünebilirim ama olabilecek en kötü ihtimali kurdum size.Bakın bunda bile her şey söylediklerini umursamamanızdan geçiyor,kendiniz de belirlemişsiniz zaten sorunu.Umursamaz insanlar,sülaleyle mesafe koyan insanlar bunları bir günde başarmıyor.Siz de adım adım feraha ereceksiniz
Kimse kimseye uymasin benim sorunum bu. Ben kismeye karışmam çünkü hatta öyle anlar olur ki gorumcem eltim tartışır kavga ederler hiç oralı bile olmam. Uzak dururum,banane gibisinden. Eltimin cocuklari cok yaramaz benim kızım da öyle anlaşamıyorlar ,ama ben onu kimseye yük etmiyorum benim evladım canım da çıksa ben bakarım, ya da babası. Ama eltimin cocuklarina gorumcem bakıyor ve bu yüzden çok yüz göz oluyorlar. Hatta simdiden söylüyorlar sen taşındigimizda ,bir araya geldiğimiz zaman cocuklar durmadığında alır kızını evine gidersin diyorlar, gürültüye tahammulun yok diyorlar. Ewet öyle yaparım diyorum ne ben rahatsız olayım ne başkası benim yüzümden rahatsiz olsun diyorum.başkası ne der die düşünürsen hayat geçmezz.. eşin demiş sende kal die saçma sapan düşüncelerle kendine dert çıkarmışın.. kaç yaşına gelmişinz millete göre karar almayın. kendi benliğinizi koyun ortaya. siz onlara deil onlar size uysun !!
Cok haklısın canım yapsan bile boş,eşim kardeşlerine göre daha fedakar ama ne oluyor en ufak biseyde hep o suçlanıyor. O yüzden bende senin gibi yapıcam hele bi hayırlısıyla evime tasinayim.Sen bir birysin senn kararlarina kv kp karisamaz yerin esinin yani esinin sende kal demesine gerek yok gorumcen esine kal dedgnde olur kalalim beraber desklik olur sohbet ederz geln gorumcr sabaha kadar diyceksim hatta kalabaliktan siyrilmis oluruz dye lafi da sen sokacakson ben esimim ailesinim suyuna gttim yillarca olmadi daha da fazlasini istediler hatta bana vazife olmayan seyleri bile beklediler benden kaynanam annemegderken cabuk git gel dedi annem softaya oturtamadi sorun cikmasin anne gdeym dedm annem.boynu bukuk kaldi ne oldu kiymeti mi oldu olmadi eskiden bende senn gbiydim baktim yipranan ben okuyrm braktm artik onlarin sozunu donlemek zorunda deglsin esin dinlesn o evlatlari ama sej zorunda deglsin dinimizce bakmak zorunlulugun bile yok ben simdi kv kp neye gcik olacaksa onu yapiyrm neyi yapmami istwmezlerse onu yapiyrm inadina ben istedgmi yapmis kisitlanmamis ve tabiki mutlu oluyorum onlar kuduruylar ohh olsun zamannda neler yaptim onlar icin kiymet bilselerdi hala da yapardim ama gecti o isler sende yapma yapinva nca ne oluyor kiymet biliyrlar
Çok haklısın,doğru söze ne denir ki.. Ben olsam daha da çok şey söylerdim bana,az bile söyledin. Ama eşime güvendim yada ailemi uzmekten korktum her defasında üzülen ben oldum. 2 yıl oldu beni bilirler,ailemi yaşam bicimlerini herseyi bilirler,sadece sabrettigimi inanın onlar da biliyor ve onlar gibi devam etmeyecegimi de biliyorlar. Ben hep biraz daha biraz daha sabret dedim kendime,ama hep esimle kavga ettik her gece çantamı hazırlayıp gidicem dedim o hep durdurdu beni, böyle böyle bi baktım 2 yıl geçmiş böyle sorunlarla. Kaynanamla tartıştık bi gün yapamıyorum dedim katlanamiyorum kurallariniza dedim ben eşine söylemiştim dedi,bu kız bize uyamaz o özgürlüğe alışık yapamaz bizimle demistim dedi..Allah aşkına o kadar insan aynı evde yaşamayı dert etmiyorsunuz da eşinizin görümcenizde kalmasını mı ediyorsunuz. Hem ayrıca siz eşisiniz yahu sevgilisi değil sende onunla kalsan neden laf etsinler bak o da kaldı diye onu anlamadım ben yani. Kuzum kaç yaşındasınız siz daha ergenliğe mi girmediniz. Niye eşiniz size ayrı ev açamıyor, niye eşinizle geçireceğiniz bir geceyi bir yerde kalmayı başkalarına sormak zorundasınız bu nasıl evlilik koloni halinde yaşıyorsunuz. Enteresan.
Bende alamiyorum ki alıyormuş gibiyim sadece,Valla Maşallah sana o kadar insanla aynı evde nefes alamaz bogulurdum ben
Ozguvensiz inanın değilim ,sadece sabretmeyi iyi bilirim ve kardesimden sonra aslında hicbir dert o kadar da yipratamaz beni dusuncesindeydim. Ama artık yoruldum gibi bende..G gitmekgerekbudiyardan madem yakında ayrı eve çıkıyorsun. biraz daha idare et.
sen çok akıllı bir kadına benziyorsun, eminim zamanla eşinin o aile olan yapışıklığını sona erdireceksin.
çünkü her ne kadar özgüvensiz gibi görünsen de kendini bilen, ne zaman nasıl davranması gerektiğinin farkında olan bir insansın.
bence yeni ev, yeni bir hayat, değişmiş bir eş için çok fırsat sunacak sana.
Ewet öyle yapıcam artık canım, bu kadar katlanmam bile fazla.ama daha kp ve kv bir şey demeden onlar bir şey derler diye kalmamışsınız
önce kalın, desinler, siz de onlara cevap verin eşim dedi diye oldu bitti
yine bir imkan olur yine kalırsınız böyle böyle alışırlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?