eşim ablasinda kaldı bu gece...

Öncelikle sağol canım güzel dileklerin için.Kızım 1 yaşında ben şimdiden onun geleceğini düşünüyorum baskı altında büyütmem onu ruhunda derin yaralar açar bilirim.24 yaşındayım,olgunluk yaşadıklarımdan kaynaklı ,hiç kendimi övmek ya da birilerinin bana acıması derdinde gerçekten değilim. Insan bazen hiç tanımadığı biriyle dertlesmek istiyor etrafima baktığımda çok az kişi dışında icimdekileri anlatacak birilerini göremiyorum,hele ki bu evde ... Düşünün ki kız cocuklarina sürekli beddua ederler,erkeklere etmezler. Ama ben kızıma asla laf getirmiyorum o benim kıymetlim çünkü arkasında ben olmazsam babası dahi onu bu kapılar ardındaki hayata mahkum eder. Bi an kendimi hapisteymisim gibi hissettim :) Esime de söyledim, ben babana ve gerekirse sana bile karşı gelirim söz konusu benim kızımsa eğer diye...Benim aslında sanırım tek hatam kendimden çok başkalarını düşünmem,gereğinden fazla gereksiz fedakarliklar yapmam. Niye böyle oldum inanın bende bilmiyorum. Böyle değildim çünkü. Ezik lafına gelince pek umursamadim ,düşünmeden yargılamak kimisi icin çok kolay oluyor çünkü...

Aslında
Eşin kal dediyse daha ne kimseyi takmasaydın canım keşke

görümcen teklif etmedi mi kal diye
Aslında bu konuyu yazmamdaki sebep tam olarak da buydu,pismanligim. Kalmalıydım çünkü. Geldikten sonra pişman oldum kalmadım diye. Gorumcem söyledi de o da babasını bildiği için ısrar etmedi .

Of siz saka misiniz?nerden buluyosunuz boyle adamlari.kp i degistiremezsin artik ama sorun pisirik esinde erkek adam esini ezdirmez.ben bunaldm siz anlatinca.cok aradniz mi bu aileyi

Ben de aile binasinda oturuyorum 11 yil oldu.. Ilk evlendim herkesin kapisinda anahtar, herkes giriyoo cikiyor istedigi gibi birbirine ve ben koymadim olmaz dedim.. ben rahat olamam dedim.. Herkes laf etti kac kere kaynanam aldi anahtarimi koydu disina kapinin .. O gidince ben iceri aldim :) Sonra öbür yil ortanca eltim de iceri aldi sonra en büyük eltim de :)) Hergun inilecek denildi ben inmedim bu iste cok kavgalar kopartti esimde in dedi surekli ama ben onu da ikna ettim .. Guzelce konusarak.. Zamanla o da bana uydu.. Yine öncü ben oldum benden sonra hepsi kesti ayaklarini.. hergün degil ne zaman musaitse gorusmeye basladik.. Bu haftada 1 bile oluyoo bazen :))
Yani demem o ki.. Sen kendini soyutlamazsan olmaz.. Benimkilerde baskiciydi ama tartismaktan korkmadim.. Her tartismada aylarca kusluk yaptim ve mesafe girdi araya..
Ama ayni ev vs.. Cok cok sıkıntılı.. Eşini ikna etmelisin.. Dogan Cuceloglunun Korku Kültürü diye bir kitabi var okumani tavsiye ederim.. Bana cok sey katti o kitap..
Esin kalalim dediginde kalacaksin laftan sözden asla korkmayacaksin.. Sen en iyisini yapsanda onlar surekli seni elestiricek merak etme!!! Asla yaranamazsin ki... Ondan canının istedigini alttan alttan yap ki tavrin belli olsun..
Alicaksin esini cikicaksin disariya !!! Esini ikna et guzelce konus tatlilikla... O kitabi cidden oku bak sana cok sey katacak..

Niye kendine bunu yaptiriyorsun? Kp kimdir ya? Esinde arkanda durmuyor. Nasil boyle hayata katlaniyorsun gercekten deger mi bu insanlar icin? Kardesinin mezarina yollamamak ne demektir, Rabbim sorsun bu insanlardan islah etsin

görümcen 5 yaşında mı evde yanlız kalamıyor, bence hiç kal dememeliydi eşine, niye bu dandik meseleden ayrı yatasınız ki

Senin eşim yokken kV nin KP nin evinde ne işin var zaten. Cümbür Cemaat yaşanır mi? KV KP laf söylerse verilecek yanıta da katlanirlar. Keşke kalsaymissin.

Kendinize ev kurmani dileğiyle. Olmaz öyle başkasının evinde yaşamak.

Allah aşkına o kadar insan aynı evde yaşamayı dert etmiyorsunuz da eşinizin görümcenizde kalmasını mı ediyorsunuz. Hem ayrıca siz eşisiniz yahu sevgilisi değil sende onunla kalsan neden laf etsinler bak o da kaldı diye onu anlamadım ben yani. Kuzum kaç yaşındasınız siz daha ergenliğe mi girmediniz. Niye eşiniz size ayrı ev açamıyor, niye eşinizle geçireceğiniz bir geceyi bir yerde kalmayı başkalarına sormak zorundasınız bu nasıl evlilik koloni halinde yaşıyorsunuz. Enteresan.

Valla Maşallah sana o kadar insanla aynı evde nefes alamaz bogulurdum ben

G gitmekgerekbudiyardan madem yakında ayrı eve çıkıyorsun. biraz daha idare et.
sen çok akıllı bir kadına benziyorsun, eminim zamanla eşinin o aile olan yapışıklığını sona erdireceksin.
çünkü her ne kadar özgüvensiz gibi görünsen de kendini bilen, ne zaman nasıl davranması gerektiğinin farkında olan bir insansın.
bence yeni ev, yeni bir hayat, değişmiş bir eş için çok fırsat sunacak sana.

Eski bir üyeyi hatırlattı bu mesaj aynı kalabalık aile aynı evde yaşama olayları...

valla kocasi dusunmemis karisi yalniz kalamiyorsa gitmeyecekti deyip esimi birakmam.. kalacaksa bile mutlaka yaninda kalirim.. kv kp nasil der ya sen niye kaldin diye.. kocam kaliyorsa ben de kalirim arkadas..

Kalmalıydın!!!kimsenin laf söylemeye Hakkı yok!!!söyleyen olduğunda;eşim neredeyse bende oradayım diyip gülümseyebilirdin.Eşin pasif biri ise. Kiiiiii adam onların yanında sende kal Demiş.kocan o.kalmalısın.

çok fedakar sabırlı bi insanmışsınız gerçekten.ama kayınpeder ne der kayınbaba ne der diye düşünmekle ömür geçmez.eşiniz kal demiş gidince kayınvalidenize söylerdiniz ben gelicektim ama eşim kalmamı istedi diye.sonra ister laf soksun ister sokmasın umrunuzda olmasın.ben eşimle yan yana tek kişilik yataklarda yatmak istemediğim için bayram günü bile kayınvalidemde kalmıyorum.üstelik kayınvalidem tek başına yaşıyo...

ne güzel siz aslında herşeyin farkındasınız eşiniz de yanınızda allah bağışlasın kızınız da bi ömüren iyi sırdaşınız olcak emin olun :) evet insan çoğu zaman etrafındakilere her derdini anlatamıyo e işte hepimiz o yüzden burda değil miyiz :)

Esinde kalmasaydi o zaman..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…