Eşim ailem ve bebeğim

Yok söylemedim anneme kardeşilende konuşmadım bir daha dün anneler günüydü çiçk göndermiştim zaten daha önceden teşekkür etmek için aradı annem öyle konuştuk. Eşim çok güzel bir yemek organize etmiş akşam yemeğe gittik çiçekler hediyeler hiç keyfimi bozamazdım o iyiki var ve rabbim sağlıkla sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Dr., Mühendis olunca noluyor? Her şey makam mevki değilki.
Sanırım geçen haftaydı burada bir üyenin kızkardeşinin eşi. Dr.du ve eşine hem psikolojik hem fiziksel şiddet uyguluyordu.
Üstelik siz mutluymuşsunuzda.
Yanlış anlamayın lafım size değil ama sonuçta siz ve aileniz saraylı veya kraliyet ailesi mensubu değilsinizdir.
Annesi şalvarlı diye küçük görmek ne kadarda abes bir düşünce.
Ay çok sinirlendim oruç çarpmış zaten şimdi anneniz olsa çok pis çemkirrdim kadına 😁

ailende ne kindarmış!
şayet yüz kızartıcı bir şekilde evlenmediysen ve ailen bu tavrında devam ediyorsa, görüşmesen daha iyi.(yüz kzıartıcı derken, eşinin snei kaçırması, istismarda bulunup kaçmana neden olması, senin küççük yaşta onunla kaçman falan gibi)

Merhabalar kızlar. Kısaca bahsedip sadece birkaç fikir alarak rahatlamak istiyorum. 5 yıllık evliyim ama evliliği biraz problemli oldu ailem eşimi istemedi düğüne katılmadı falan ve 5 yıldır evimize gelmiyorlar ben annemlere gidiyorum farklı şehirlerdeyiz zaten ben ayda bir kez gidip haftasonu dönüyorum. Bebeğim yoktu ama artık düşünmeye başladık ve hamile kaldım 5 haftalık hamileyim annemlere henüz söylemedim nasıl tepki vereceklerini bilemiyorum çünkü ne evime geliyorlar ne eşimle konuşuyorlar bugün söylemeyi düşünüyorum ama oof of
Ailenle görüşmediğini etrafındakiler biliyormu bendede böyle bi durum var yanı aileni soranlara ne diyorsun mesela sana gelmediklerini falan çevrendekiler biliyormu bu arada bence çocuğun olacağını saklama bnçe ztn evli olduğun için böyle bir ihtimal olacağını bilmeleri lazım

Kardeşime yazdım bana verdiği cevap hamileliğim büyük bir problemmiş gibi oldu çocuk yapmak zorunda mıydın bak anneme babama pat diye söyleme seni parçalarım yazdı bana
E hata sizde hakettiniz burdaki onlarca yorumu kaale almadınız. Herkes yanılıyor olamaz değil mi ?

Kardeşime yazdım bana verdiği cevap hamileliğim büyük bir problemmiş gibi oldu çocuk yapmak zorunda mıydın bak anneme babama pat diye söyleme seni parçalarım yazdı bana
İnanın bi an konuyu ben açtım zannettim aynı şeyleri yaşıyoruz.tek fark eşimle aramdaki okul farkı olmaması. eşimin istenmemesi kararlı duruşu olan ve kendini ezdirmeyen bi insan olması. yani dişlerine göre değil ailemin. ben de 5 yıllık evliyim ve hamileyim. anneme söylediğimde tek cümlesi gör dünya kaç bucak dedi. ablam da ak bayram olacak diye bekleme bu haberle dedi.en son dün bu hamile halimle çok ağladım hem anneler günü hem doğum günümdü. ve kimse aramadı. komple hayatımdan çıkartıyorum onları.

İnanın bi an konuyu ben açtım zannettim aynı şeyleri yaşıyoruz.tek fark eşimle aramdaki okul farkı olmaması. eşimin istenmemesi kararlı duruşu olan ve kendini ezdirmeyen bi insan olması. yani dişlerine göre değil ailemin. ben de 5 yıllık evliyim ve hamileyim. anneme söylediğimde tek cümlesi gör dünya kaç bucak dedi. ablam da ak bayram olacak diye bekleme bu haberle dedi.en son dün bu hamile halimle çok ağladım hem anneler günü hem doğum günümdü. ve kimse aramadı. komple hayatımdan çıkartıyorum onları.

Evlenirken de aynı mıydı herşey ilk bebeğiniz mi sizin de

Sizi üzecek tepkiler vereceklerse söylemeyin. Ben anneme hamileyim dediğimde "şimdi zamanı mıydı ne vardı hemen hamile kalacak. Daha yeni evlisin. Ben hastayım Hem" demişti sinirle. Kayınvalidem ise "çocuk yapacak maddi gücünüz mü var. Düşer belki" demiş. Ben duymadım. Eşim de bu laf üzerine mutfaktaki kavanozu duvara fırlatmış sinirle. O eve gelmek için yola çıkınca kayınvalidem panikle beni aradı. "saçma sapan şeyler anlatabilir ben bir şey demedim" diyerek :)

Velhasılı kayınvalideme değil de anneme çok kırılmıştım. İnsan annesine hamileyim dediğinde mutlu olur sanıyor. Hala o anı düşününce gözlerim dolar...

Boşverin, söylemeyin. Canı yanıyor insanın.

Pardon da gayrı resmi bir durum yok ortada.Nikahli kocandan hamilesin.Bence torunları olacağını duyduklarında buzlar eriyebilir.Torunun yüzü sıcaktır, karamsar olma.

Okuduklarıma ve sizin tavizlerinize inanamadım. Aileniz düğüne nasıl gelmez yaa hangi sebep buna müsaade edebilir? Eşiniz katil yada sapıkmıydı düğününüze gelmediler? Sizden habersiz sizi her plana katarak ve sizi sürekli yanlarına gelmeye zorlayarak hala eşinize bak kızım seni değil bizi önemsiyor diyerek mesaj veriyorlar farkında mısınız??
Bu nasıl bir kin nasıl bir gaddarlıktır ki hayatınızı, kararlarınızı hiçe sayarak sizin eşinize hayat arkadaşınıza bunu yapabiliyorlar. Çok taviz verip çok ezdirmişsiniz hem kendinizi hem eşinizi. Benim düşüncelerime bu kadar saygısı olmayan insanlar ailemde olsa görüşmezdim net. Hala telefonda söyleyemem gitmem gerek falan diyorsunuz. O toruna sevinip sizi kucaklayacağını yada doğuma gelsede size laf sokmak dışında bir yardımı olacağını düşünmüyorsunuzdur annenizin bunca yaşanan şeyden sonra heralde dimi?

Ailedir sonucta bisey diyemem ama.... dugunune bile gelmeyip 5 yildir evine adim atmayan aileyi niye bu kadar onemsiyorsun ? Onlar senin mutlulugunu gercekten istese boyle davranir miydi ? Sevmissin sevdigin adamdan cocugun olmus nasil soylerim diye dusunuyosun. Esinle mutluysan gerisine bu kadar takilma derim ailen de olsa. Kendi catini dusun esin ve bebeginle mutlu ol, mutluluguna ortak olan gelsin olmak istemeyen de beri gelsin. Boyle ailelere cok kiziyorum :KK11:

Peki bebeğiniz doğduğu zaman nasıl davrandı anneniz
Şu soru bile hala onları hayatınıza müdahil edeceğinizi gösteriyor. Boşa yazıyoruz burda size. Hele kardeşinizin o mesajında sonra dünyaya geldiğine pişman edemediyseniz onu daha çok bu kapıyı beklersiniz siz. Aman dikkat edinde eşinizin kapısı kapanmasın o sıra. Sabır taşı değil ya çatlar bir yerde

Benim ailemde de aynısı oldu istemediler ve düğüne gelmediler ve ben hepsini sildim esime sahip çıktım hepsi bir yere kadar senin kararlarına saygıları yoksa kocanı da muhatap etmene gerek yok bence eşin yine çok iyiymiş ki gidelim demiş benim eşim o kadar çok kırıldı ki en az benim kadar hergunum ağlamakla geçiyordu ama benciller iste avukat doktor olsa insan olmadiktan sonra ne anlamı var. Bence aileni gözden geçirmelisin sana saygi duymalilar.

Sevmeme sebepleri şu o iki yıllık ben se 4 yıllık mezunum onu nasıl beğendim ben güzelmiş im o çirkin konuşması bile düzgün değilmiş bir de ailesi annesi şalvar falan giyiyor bu konulardan bir başladı olmadı olmadı işte bize nasıl layık gördün onları dedi durdu annem hep oysaki burda her şey yolunda ama gelip görmek istemedi ev aldık aldığını yere bak çok çirkin dedi ev almak için en gezilecek yaşta arabanızı sattınız dedi vs.
Aynı durum bizde de var malesef ben üni.mezunuyum nişanlım ilkokul (,bu sene açık liseye basladi) onun ailesi de şalvarlı cüppeli insanlar var nişanımın yapıldığı gün demedikleti kalmadı. Abim hala konuşmaz bize geldiklerinde evden çıkar gider. Bizim aileye layık değil diye. Ama bende direndim istiyorum dedim annemlere yakın ev tuttum.sagolsun nişanlım bi dedigimi 2 etmiyo. Ama siz eşinizle gidip dede anane olacağını solemelisiniz.

Back
X