eşim aileme karşı mesafeli

Değiştirmeye çalışmıyorum. Sadece rahatlasın gerginliği gitsin istiyorum
Eşim sürekli ailesi ile olan diyalogumu "denetlese" sonra da bu konuyla ilgili beni eleştirip benimle durduk yere kavga etmeye çalışsa eşimin ailesi ile ilgili her konu benim tedirgin ve gergin olmama yol açar.Hatta eşimi arkadan kışkırtıp beni kötülüyorlar demek ki..huzurumuzu onlar kaçırıyor diye eşimin ailesini bşr daha aramam bile

Herkesin karakteri samimiyet dozu farklidir. Kimseye zorla annemle babamla daha samimi ol diye baskı yapamazsınız. Adamın en samimi hali bu belki siz ilerledikçe uzaklaşabilir ve belki siz sürekli bu konudan bahsettiğiniz için adam rahatlayamiyor belki samimi olacakken siz oyle soylediginiz için zorunda hissediyor kendini. Bunu sorun etmeyin bence ne sorunlar yasiyoruz ailelerle fazla samimi olmakta iyi değil

Adamın mizacı bu değiştiremezsiniz. Ailenize bir saygısızlığı yok,size karşı iyi sırf öyle olsun istiyorsunuz diye zorla gülerek sohbet edemez ki. Gergin olmasın rahat olsun istiyorsanız rahat bırakın adamı doğal kendi gibi davransın. Siz kalıba sokmaya çalışıyorsunuz.

Eşiniz sadece ailenize karşı mesafeli, soğuk olsa rahatsız olmakta haklı olurdunuz ama herkese karşı böyleymiş.
Niye ondan olmadığı biri gibi davranmasını istiyorsunuz?
Başlarda kırmak istememiş sizi ama saçma birşey istediğiniz.
Eşimin ailesiyle telefonda konuşma tarzıma, yanlarındayken var olan hareketlerime sürekli birşey söylediğini hayal bile edemedim. Kişiliğine saygısızlik, yaptığınız. Eşinizi olduğu gibi kabul edin, saygı duyun kendisine bir zahmet.

Mesafe güzeldir eşinizi darlamayın

Eş ailesiyle telefonda düzenli olarak sohbet ediyor muyduk arkadaşlar ben orayı kaçırmışım
Bayram seyran ve özel günlerde eş ailesini ararım. Güle oynaya sohbet etmem ben. Nadiren eşim annesiyle konuşurken komik eğlenceli şeylerden bahsederlerse araya girerim. Bence bayram seyran dışında arayıp sohbet ediyorsa gayet başarılı bir eş olmuş, fazla bile olmuş.
Ekleme: Ailelerle birlikte olunduğunda sohbet etmekten de bahsetmişsiniz. Aile evinde kalırken insan zaten gerilir. Akışına bırakın.

Son düzenleme:
Evet yanlis yapiyorsunuz. Evlilikte cogu zaman esler birbirini degistirmeye calisinca huzursuzluk cikiyor. Belli ki adamin huyu bu. Sadece ailnize karsi degil herkese karsi oyle. Lutfen insanlardan olmadigi biriymis gibi davranmalarini isteyip zorlamayin. Saygisizlik yapmiyor sonucta. Bu durumu kabullenirseniz daha huzurlu olursunuz.

Evliliğinizde sorun olmadığını baştan yazmışsınız,önemli olan sizin anlaşıyor olmanız bana göre.Ailenize de saygılı ve ilgiliymiş ,neden yetinip mutlu olmadığınızı anlayamadım hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…