Eşim aileme yaptığım yardım için sorun çıkarıyor

necla88

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
31
0
296
merhabalar ailemi çok seviyorum onların yanında olmak istiyorum. ailemin maddi durumu pek iyi değil. ben 3 yıllık öğretmenim ilk atandığım yıl kredi çektim ve babama verdim borçları için aya 500 lira onu ödüyorum şimdi ben sorun etmiyorum çok seviniyorum . 3 ay önce evlendim evlenirken eşime söyledim kredi durumunu sorun etmedi olabilir öderiz dedi. ailemin durumu aynı yine karddeşim üniversiteyi kazandı bir de yurt çıkmadı falan bu sene baya dardalar yani. geçen yıl anneme kendi adıma kamu hattı telefon açtırmıştım ve faturasını kendiminkiyle beraber ödüyordum bir yıldır hem ikimizinki de kamu tarifesi olunca uygun oluyordu. ayda 25 tl. şimdi eşim onun için sorun çıkarıyor konuşmuyor benimle ödemek istemiyor ben de ailem bu durumdayken bunu ben ödemeyeceğim diyemiyorum hem ben de çalışıyorum ve aileme bu kadar yardım da edemeyecek miyim ben mi çok şey istiyorum bilmiyorum ne yapmalıyım kafam çok karışık...

Kendinizce Haklısınız..

Peki Sizin Geçiminiz Nasıl ?
Sıkıntılarınız Var mı ?
Ev Kendinizin mi ?

Sen dogrusunu yapıosun sende varken onun eksıklık cekmesı bı kız evladın ıcıne hayatta sınmez senın o hattn parasını odemen evnde eksıklık yapar ve sız sadece o pardan dolayı eksıklık cekersınz tmm sorun cıkmasın dıye baska bı yol dusunulebılr ama yanı bı telfn parası annene oduosun dıye ne bılym esın bunu sorun etmemelı kaldı kı bu senın paran bence hıc tavz verme aılen dara duser bısey olr ozaman daha cok sorun cıkar bnde oyleyım kardeslerıme karsı hıc dayanamam hep elmdn gelenı yaprım her yaptgmdada sakayla derımkı ahhhh keske benımde benım gıbı bı ablam olsa:))) aılenle sana mutlulklr dılerım..

Bütün Ablaları Çok Severim..
Benimde 3 Tane Ablam Var
Ahh Ahh Ne Kahrımı Çektiler Benim Canlarım

Bütün Ablaları Çok Severim..
Benimde 3 Tane Ablam Var
Ahh Ahh Ne Kahrımı Çektiler Benim Canlarım

yanııı bende dusunuorum keske benm gıbı bı ablam olsydı eısmın ablasını abla olark gorebıldm cok sukr buda bıseydr:))) bız 4 kardesız benm abm var sonra ben ve benden sonra ıkı bıcırık daha okdr ılgılıymkı onlrla okdr her dedgını yaprımkı onlrın en ufk krdesımle armda 14 yas var bana abla dedıgnı hıc duymadm mınoşş dıo bana okdr bı samımı:))) abla dıyecgı gunu sabrla beklıorum:))))

Bizde 4 Kız KArdeşiz

İyide sizin bir geliriniz var,25 lira okadar sorun edilecek bir meblağ değilki.

Bizde 4 Kız KArdeşiz

Allah kardeslerınle sana uzun saglıklı ömrler versın canım bırbırınızın kıymetnı hep bılın hayatta sahıp olamıyacagmz tek sey aynı anne babadan kardestır o yuzden kıymetlı ıste:) neyse ıyı dılekleırmı sunar aranızdan ayrılırım hoscakalın mutlu kalın efenimmmm:)

İyide sizin bir geliriniz var,25 lira okadar sorun edilecek bir meblağ değilki.

ben de aynen öyle düşünüyorum canımı sıktı bu konu çok fazla bazen keşke çalışmasaydım kafam rahat olurdu diyorumm. sonuçta ikimizin de geliri var.

evet aynen içime sinmiyor benim de elimden geleni yapmak istiyorum

kirada oturuoruz ama ikimiz de çalışıyoruz ve borcumuz yok arabamızda var çok şükür yani öyle sıkıntı içinde değiliz...

Hiç Bir Sıkıntınız Yok ve Durduk Yere Huzursuzluk Çıkarıyorsa İlginç..

sen çalışmasan hadi neyse ,eşin haklı derim... ama çalışıyorsun ve kendin veriyorsun.. arkadaşın dediği gibi 25 lirayı sorun etmesi garip. ufak tefek yaptığın yardımları duyurma sende canım :44:

Canım Olmaz Öyle Haberi Olduğu Halde Pürüz Çıkardıysa, Haberi Olmadan Neler Olur Kimbilir..
Duyar Falan.. Aman.. Aman..

evlenmeden önce her halinle kabul eden esin nasil olurda simdi karsi cikar, bunu dile getirdin mi???

yani otoriteni koyup bu konuyu konustunmu kendisi ile, sonucta para ikinizin olsada artik sen kazanip harcama

yapiyorsun, muhakkaki böyle iyi bir yardimda karsi cikmasinin ne kadar üzücü oldugunu dile getirdin mi???

Esinin maddi durumu ne???

yani tabii paylasmamazlik yapma sakin, baska türlü duyarsa daha kötü olur..

Maaşından verdiğin ve uzun zamandır ödediğin 25 liradan eşinin nasıl haberi varkii?
Merak ettim, ben asla dile getirmezdim şahsen, bence eşin istediğini söylesin.Onlar seni okutmak için ne emekler vermişlerdir..
Sende elinden geldiği kadar yardım etmelisin bu sorun olmamalı cimri heralde eşiniz...

Allah aşkına ben anlamıyorum bu erkeklerin mantığını.
Karın da çalışıyor, evin ekonomisine katkısı oluyor, sen kalkıyorsun teşekkür edeceğine ailesine yaptığı 3 kuruşluk yardımı çok görüyorsun, sanki parasını nasıl harcayacağına karışmaya hakkın varmış gibi???
O aile değil mi ki kızlarını okutup meslek sahibi olmasına vesile olan, dolaylı olarak da senin omzundaki yükü hafifleten.
Karın çalışmasa evde otursa zorla mı çalıştıracaktın, yoksa eve para getirmiyor diye boşayacak mıydın?
Gerçekten anlayamıyorum...
Dipnot: Evet çalışan bayanlar için genel kanı "Para ortaktır" mantığı. Ben buna karşı çıkmıyorum.Şu an evlenmeyi düşündüğüm sevgilim maddi açıdan zorda, benimse birikmişim var.Her zaman bu para ikimizin derim, gerçekten de niyetim bu.İnşallah para işine yarayacak, rahatlayacak.Benim param varken hazırda o zorda kalsın ister miyim, ya da hangi bayan eşi zorda kalsın ister? Ki ben irite olmasın diye "param" dememeye özen gösteririm, çünkü o bizim "paramız".Ama erkeklerin sınırlarını bilmeleri şart,iyi niyetin, bu şekilde bayanların para üzerindeki harcama tasarruflarına karışılarak suistimal edilmemesi lazım.Kazanmasını bilen kadın harcamasını da bilir elbet, en başta da kendi evini, eşini düşünür.

Son düzenleme:
Kendi cebinden ödüyor sanki.Ailenizle ilgili asla ödün vermeyin.Olumsuzlukları paylaşmayın.Para biriktirin.Her zor durumda, al zor günler için biriktirmiştim demeyin.Kendi adınıza gr.altın hesabı açın.Her ay taksit öder gibi altın alın bankadan.Yapanları görüp yapmayan olarak pişmanım.Yarın pişman olursunuz benim gibi.İnsanlar rahata hazıra (özellikle erkekler) çabuk alışır.Çok çok zor durumlarda biriktirdiğim değil annemin birikmişini borç aldım vs.deyin.Ve bunu her zor durumda yapmayın.Erkek düşüncesi farklı, her zor durumda çıkış yolu sizi görmeye alışır.

Veee unutmayın eş her zaman bulunur.Ama ne anne ne kardeş bulamazssınız.Hepinize iyi geceler.

vallahi hiç kimse kusura bakmasın ama ben kendi kazandığım paradan aileme yardım ederim
durumumuz allah sükür çok iyi,
ben üniversiteye giderken yurt yoktu o bölgede ev kiraladım babacım sırf ben rahat edeyim diye yanıma arkadaş almadım
bir emekli maaşından evdeki giderleri kısıp bana kaç yıl para ödediler
ablam kendi elinde yaptığı el işlerini satıp bana para gönderdi öğrenciyken
şimdi ben iş sahibi oldum
onların bu emeklerini nasıl silerim bu haktır
vallahi bende aileme elimden geldiği kadar yardım ederim
eşim bilir bu durumu ama allah var asla bir laf demez
çoğu zaman o bile bazı güzellkler yapmıştır onları incitmeden
bence eşiniz haksız davranıyor
isterseniz burda yazılanları eşinize bir gösterin görsün..

Aslında güzel birşey aileye yardım etmek. Evlendiğimde bir ara bende yardım ediyorum. borca gireceğiz, bitsin gene yardım edeceğim inş.

ama şu da var. benim eşimde kardeşinin sigortasını ödüyor. bir nevi yardım. bu aralar bu durum benim gözüme batmaya başladı. neden derseniz kız çalışmıyor. sırf maaşı olsun diye ödenen para var. içimden işi bırakasım ve sigortasınıda eşime ödetesim var. eşimin maaşı ihtiyaçlara gidiyor. tasarufu sadece ben yapabiliyorum. onuda kıyafetten şundan bundan fedakarlık yaparak oluyor.

kadının parası olunca "aa kendi paran harca" diyoruz (bende dahil). ama erkek ailesine verince "aa olur mu aileye verilirmi" diyoruz. arada tezatlık var. benimde hoşuma gitmiyor bu durum. eşimin ailesine verdiği o parayı nedense sindiremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…