Aslında güzel birşey aileye yardım etmek. Evlendiğimde bir ara bende yardım ediyorum. borca gireceğiz, bitsin gene yardım edeceğim inş.
ama şu da var. benim eşimde kardeşinin sigortasını ödüyor. bir nevi yardım. bu aralar bu durum benim gözüme batmaya başladı. neden derseniz kız çalışmıyor. sırf maaşı olsun diye ödenen para var. içimden işi bırakasım ve sigortasınıda eşime ödetesim var. eşimin maaşı ihtiyaçlara gidiyor. tasarufu sadece ben yapabiliyorum. onuda kıyafetten şundan bundan fedakarlık yaparak oluyor.
kadının parası olunca "aa kendi paran harca" diyoruz (bende dahil). ama erkek ailesine verince "aa olur mu aileye verilirmi" diyoruz. arada tezatlık var. benimde hoşuma gitmiyor bu durum. eşimin ailesine verdiği o parayı nedense sindiremiyorum.
merhabalar ailemi çok seviyorum onların yanında olmak istiyorum. ailemin maddi durumu pek iyi değil. ben 3 yıllık öğretmenim ilk atandığım yıl kredi çektim ve babama verdim borçları için aya 500 lira onu ödüyorum şimdi ben sorun etmiyorum çok seviniyorum . 3 ay önce evlendim evlenirken eşime söyledim kredi durumunu sorun etmedi olabilir öderiz dedi. ailemin durumu aynı yine karddeşim üniversiteyi kazandı bir de yurt çıkmadı falan bu sene baya dardalar yani. geçen yıl anneme kendi adıma kamu hattı telefon açtırmıştım ve faturasını kendiminkiyle beraber ödüyordum bir yıldır hem ikimizinki de kamu tarifesi olunca uygun oluyordu. ayda 25 tl. şimdi eşim onun için sorun çıkarıyor konuşmuyor benimle ödemek istemiyor ben de ailem bu durumdayken bunu ben ödemeyeceğim diyemiyorum hem ben de çalışıyorum ve aileme bu kadar yardım da edemeyecek miyim ben mi çok şey istiyorum bilmiyorum ne yapmalıyım kafam çok karışık...
kirada oturuoruz ama ikimiz de çalışıyoruz ve borcumuz yok arabamızda var çok şükür yani öyle sıkıntı içinde değiliz...
Sanırım sorun 25 lira değil krediye ödenen 500lira.E bu da büyük bir sorun elbetteki.
Daha eviniz bile yokmuş o paranın üstüne biraz daha katıp siz kredi çekip kendi hayatınıza yatırım yapabilirsiniz ama yok ben aileme yardım edicem diyorsanız o zaman biraz daha geç evlenecektiniz.
Ben anlamıyorum burda yorum yapanları o zaman neden evlenilirki herkes aldığını ailesine verecekse?Tabiki küçük yardımları kastetmiyorum harçlık verilir anneye kardeşe yada 25liralık hat ödenir bunlar küçük şeylerdir ama büyük meblağlar olmamalı.O zaman hem evli olun hem de herkes kendi ailesinin yanında yaşasın.
Yarın birgün çocuğunuz olur inş. ona yatırım yapın bence.
tmm da konu sahibi durumu evlenmeden önce söylemiş, adam da kabul ederek evlenmiş.. gizli saklı bir durum yok ki ortada..
Çiftler hemfikir olmadan birbirlerinin ailesine yardım edemez. Ben de edemem eşim de edemez. Haaa ortak bir karar alınır yardım edilir ama onun dışında; "ben ederim kimse kusura bakmasın" "ben bacıma her ay para veririm ama o kardeşine gönderemez" diyemez kimse.
Evlendikten sonra biz de bir aile oluyoruz. Kriz anlarında ailemize yardım etmek istememiz cok doğal fakat bu sürekli olmamalı. Bunun sonu gelmez ki; ilerde çocuğun olduğunda nolacak peki? Onun rızkından kesip kardeşime mi göndereceğim?
Eşin önceden kabul etmiş ve şimdi huzursuzluk cıkarıyorsa mutlaka sebebi vardır bunun. Ya rahatsız edici bir cümle duymuştur ya da yadasını sen daha iyi bilirsin aslında.
Konuşmakta fayda var. Al karşına ve seni rahatsız eden nedir diye sor.
valla arkadaşım ben de 7 senelik öğretmenim 28 yaşındayım 2 senelik evliyim her ay anneme 200 lira veririm Eşim de sen ne gerekiyorsa ver der her zaman.Hiç sorun olmadı.Bu arada evimiz yok kiradayız.Sadece arabamız var.Eşim de gerektiğinde kayınvalideme 50-60 verir ben evimei yeri gelir 2-3 sene geç alırım ama anne baba hakkı daha önemli ...
valla kesinlikle çok haklısın
ayrıca bi konuya da deyinmeden edemiycem burada bir çok hanım konu açmıştır eşim ailesne sürekli para gönderiyor die ve yorumların geneli konu sahibini haklı cıkarmış eşinin yalnış yaptığını söylemişlerdir.... gelelim bu konuyla bağlantısına aslında bağlantı değil tam bir tezatlık var ... hanımlar ailesine para gönderince koca rahatsız olunca koca haksız..... kocalar ailesine para gönderip hanımlar rahatsız olunca yine kocalar haksız ...... umarım anlatabilmişimdir lütfen adil olalım ... bu tür konularda her iki taraflıda eşlerin rızasını alrak bi işe kalkışalım ... konu 3 beş lira deil .... ayrıca eşinin önceden bilgilendirdiği için konu sahibinide haksız görmüyorum... çünkü evlenmeden önce anlatmış kredisini vs.... geciminizde bi sıkıntı olmadığı müddetce eşinle oturup konuşmalısın bu konuyu bence ....
Biz kadınlar biraz "hep bana hep bana"cıyız.
Adalet önemli senin de söylediğin gibi. Kimin ihtiyacı varsa gönderilsin tabi ama herzaman tek taraflı olmaz.
Konu sahibinin yerinde olsam eşimin ailesine de yardım ederdim. Eğer maddi olanakları iyiyse hediye falan alırdım ki eşimin de gönlü olsun.
Ortada bir 25 tl dönüyor. Amaç 25 tl deil bence, ordan patlamış eş.
valla cnm sennkide ii fikirmiş bu gibi durumlarda en güzel çıkış yollarından biri heralde hediye almak .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?