Eşim aileme yaptığım yardım için sorun çıkarıyor

eee sizinki de doğru değil takdir ederseniz hem kendiniz yapıp hem de neden eşinize karışıyorsunuz o adam da kendince kardeşine bi iyilik yapmak istiyor sizi iflas ettirecek bi tutar değildir heralde

senin eşin eş olsa sen 500 kredi ödüyorsun bırak telefon faturasını da ben ödeyeyim derdi çok sinirleniyorum bu eşlerin ailelerle ilişkilerine seni büyüten okutan o maaşı almanı sağlayan o aile değil mi bi de sıkıntıdalar diyorsun ihtimal sen okurken de sıkıntıyla okuttular mutlaka söylüyorsundur bunu söylediğin zaman ne diyor yok artık ya yarın öbür gün eşin seni ortada bıraksa (allah korusun) gideceğin o aile değil mi sana onlar sahip çıkmayacak mı o aldığın maaş ananın babanın manevi desteği olmadan seni ayakta tutar mı o zaman

eşinin lafıyla yardımı keseceğini düşünmüyorum ama bence kafana bile takıp kendini de aileni de mutsuz etme kızacaklar olacaktır ama sokakta koca çok ama aile hele de seninki gibi bi aile yok başka (böle kocalar için söylüyorum her durumda geçerli olmayabilir)

babamın çalışıp okutturak kazandığım parayı babamla annemle paylaşmama kimse laf söyleyemez lafını bile edemez

seyyahalemi arkadaşım, hakısızın tabiki beni iflas ettirmez. ancak benim durumum konu sahibi arkadaştan farklı. eşimin ailesinin durumu iyi. kira gelirleri var. ben çalışıyorsam kardeşi de çalışabilir.

konu sahibi arkadaşa; ailenizin durumu iyi değilse para göndermelisiniz. onlar zor durumda iken siz rahat uyuyamazsınız. bence eşinizle sakin sakin konuşmanızda yarar var. eğer onun ailesinin de başına gelirse gönül rahatlığı ile para verebileceğinizi de söyleyin. belki ikna olur.

kirada oturuoruz ama ikimiz de çalışıyoruz ve borcumuz yok arabamızda var çok şükür yani öyle sıkıntı içinde değiliz...

hiç takma arkadaşım öde annenin faturasını;

Benim eşimde babama doğumgününde aldığım kazakları söyler durur terbiyesiz...

sanki ondan istiyorum;

bu nedir biliyor musun;

düpedüz bencillik...başka birşey değil..sakın onu dinleyip vazgeçme..

Son düzenleme:
eşiniz de kendi ailesine yardım etsin..

sizi yetiştirip meslek sahibi eden ana-babaya yardım ediyosunuz diye nedir tepkisi anlayamadım..

Sanırım sorun 25 lira değil krediye ödenen 500lira.E bu da büyük bir sorun elbetteki.
Daha eviniz bile yokmuş o paranın üstüne biraz daha katıp siz kredi çekip kendi hayatınıza yatırım yapabilirsiniz ama yok ben aileme yardım edicem diyorsanız o zaman biraz daha geç evlenecektiniz.
Ben anlamıyorum burda yorum yapanları o zaman neden evlenilirki herkes aldığını ailesine verecekse?Tabiki küçük yardımları kastetmiyorum harçlık verilir anneye kardeşe yada 25liralık hat ödenir bunlar küçük şeylerdir ama büyük meblağlar olmamalı.O zaman hem evli olun hem de herkes kendi ailesinin yanında yaşasın.
Yarın birgün çocuğunuz olur inş. ona yatırım yapın bence.

tmm da konu sahibi durumu evlenmeden önce söylemiş, adam da kabul ederek evlenmiş.. gizli saklı bir durum yok ki ortada..

benimde evlilikte canımı sıkan bir konu bu
yani bana bakan, eğitimim için bir sürü para harcayan insanlara işe girince eşim istemediği için yardım edememek çok acıtıcı
aynı şey erkek için de geçerli,
ben şöyle düşünüyorum ; eğer ailelerimizin durumu çok iyi değilse, bizim (karı-koca) maaşlarımızda hakları var
yani belki onlar istemeye çekiniyorlardır, belki öyle bi beklentileri de yoktur ama yine de yardımda bulunmamız onları mutlu edecektir.
bak çocuğumuz bizi düşünüyor, bizim yanımızda diyeceklerdir.
lütfen yanlış anlaşılmasın, çok keyfi ve çok lüsk şeylerden bahsetmiyorum ama eğer ailelerin ihtiyacı varsa her iki tarafta maaşlarından belli bi tutar 50TL -100TL gibi bir meblayı aile için ayırmalı ...

Heralde gördüki para yetmiyor ondan yardım etme diyor.Bunu bence bayanın en baştan düşünmesi gerekirdi zaten,500lira az bir para değilki bir evin kirası.
Ben bu gibi durumları yine söylüyorum (yüksek meblağları) doğru bulmuyorum ben de olsam kabul etmem en başından söylerdim.

tmm da konu sahibi durumu evlenmeden önce söylemiş, adam da kabul ederek evlenmiş.. gizli saklı bir durum yok ki ortada..

bende evlenmeden önce herşeyin güllük gülüstanlık olduğunu düşünüyoruz. herşeyi kabul ediyoruz. sonra arkadaşın eşi gibi 500 tl yi önemli değil gibi seslenemeyip, 25 tlyi önemsiyor görünüyoruz. bence de sorun yaptığı 500 tllik kredi parası..

birincisi onlar senin ailen ve sen onlara maddi manevi yardım etmekle yükümlüsün. 2. si 25 lt nin hesabımı yapılır allah aşkınaa. aynı durumda eşinizin ailesi olsaydı eminim sesini çıkarmazdı.
anlayamıyorum bu tür insanları.

eşimde bende çalışıyoruz, anneme bi faydam yok kızıma bakıo bunun yanında onun bide faydası oluyo hem maddi hem manevi. ama abime çok yardımcı oluyoruz. bi keresinde kredi kartını ödeyemedi, asgarisini yatırırmısın dedi bana, eşim gitti 600 lira verip bütün borcunu kapattı. kendi cebinde para olmasın bulur buluşturur verir abime. daha çok ben kızarım kendi yağında kavrulsun böle yüz verme diye, eşim bana sölenir o senin abin tabiki destek olcaksın diye.

herkes bir olmuyo işte, ama sen taviz verme bu konuda. ne kadar surat asarsa assın.

birincisi onlar senin ailen ve sen onlara maddi manevi yardım etmekle yükümlüsün. 2. si 25 lt nin hesabımı yapılır allah aşkınaa. aynı durumda eşinizin ailesi olsaydı eminim sesini çıkarmazdı.
anlayamıyorum bu tür insanları.

eşimde bende çalışıyoruz, anneme bi faydam yok kızıma bakıo bunun yanında onun bide faydası oluyo hem maddi hem manevi. ama abime çok yardımcı oluyoruz. bi keresinde kredi kartını ödeyemedi, asgarisini yatırırmısın dedi bana, eşim gitti 600 lira verip bütün borcunu kapattı. kendi cebinde para olmasın bulur buluşturur verir abime. daha çok ben kızarım kendi yağında kavrulsun böle yüz verme diye, eşim bana sölenir o senin abin tabiki destek olcaksın diye.

herkes bir olmuyo işte, ama sen taviz verme bu konuda. ne kadar surat asarsa assın.

önemli olan sizin durumunuzun nasuıl olduğudur eğer siz sıkıntı çekerken yardım ediyosanız sorun olabilir ama okuduğum kadarıyla sıkıntınız yok o yüzden 25 lira telefon faturası ne ki okadarcıkta yapamıycakmısınız bunu söylemenize gerek yok bile maaşınızın kuruşu kuruşuna hesabını vermek zorunda değilsiniz farzedinki 2 kere dışarda öğlen arkadaşlarınızla yemek yediniz yada kendinize ruj çorap aldınız

Çiftler hemfikir olmadan birbirlerinin ailesine yardım edemez. Ben de edemem eşim de edemez. Haaa ortak bir karar alınır yardım edilir ama onun dışında; "ben ederim kimse kusura bakmasın" "ben bacıma her ay para veririm ama o kardeşine gönderemez" diyemez kimse.

Evlendikten sonra biz de bir aile oluyoruz. Kriz anlarında ailemize yardım etmek istememiz cok doğal fakat bu sürekli olmamalı. Bunun sonu gelmez ki; ilerde çocuğun olduğunda nolacak peki? Onun rızkından kesip kardeşime mi göndereceğim?

Eşin önceden kabul etmiş ve şimdi huzursuzluk cıkarıyorsa mutlaka sebebi vardır bunun. Ya rahatsız edici bir cümle duymuştur ya da yadasını sen daha iyi bilirsin aslında.

Konuşmakta fayda var. Al karşına ve seni rahatsız eden nedir diye sor.

valla kesinlikle çok haklısın
ayrıca bi konuya da deyinmeden edemiycem burada bir çok hanım konu açmıştır eşim ailesne sürekli para gönderiyor die ve yorumların geneli konu sahibini haklı cıkarmış eşinin yalnış yaptığını söylemişlerdir.... gelelim bu konuyla bağlantısına aslında bağlantı değil tam bir tezatlık var ... hanımlar ailesine para gönderince koca rahatsız olunca koca haksız..... kocalar ailesine para gönderip hanımlar rahatsız olunca yine kocalar haksız ...... umarım anlatabilmişimdir lütfen adil olalım ... bu tür konularda her iki taraflıda eşlerin rızasını alrak bi işe kalkışalım ... konu 3 beş lira deil .... ayrıca eşinin önceden bilgilendirdiği için konu sahibinide haksız görmüyorum... çünkü evlenmeden önce anlatmış kredisini vs.... geciminizde bi sıkıntı olmadığı müddetce eşinle oturup konuşmalısın bu konuyu bence ....

valla arkadaşım ben de 7 senelik öğretmenim 28 yaşındayım 2 senelik evliyim her ay anneme 200 lira veririm Eşim de sen ne gerekiyorsa ver der her zaman.Hiç sorun olmadı.Bu arada evimiz yok kiradayız.Sadece arabamız var.Eşim de gerektiğinde kayınvalideme 50-60 verir ben evimei yeri gelir 2-3 sene geç alırım ama anne baba hakkı daha önemli ...

sevgili arkadasım ana baba hakkı parayla ödenmez ... bizde anneyiz evladlarımız büyüyünce ayda 200 lira elimize versin diyemi yetiştiriyoruz ... asla ... zaten konu sahibinin anne ve babası eşinin rahatsızlığını bilse asla konu sahibinden para kabul etmezler... konumuz bu deil .... konu eşlerin rıza gösterip göstermemeleri

Biz kadınlar biraz "hep bana hep bana"cıyız.

Adalet önemli senin de söylediğin gibi. Kimin ihtiyacı varsa gönderilsin tabi ama herzaman tek taraflı olmaz.

Konu sahibinin yerinde olsam eşimin ailesine de yardım ederdim. Eğer maddi olanakları iyiyse hediye falan alırdım ki eşimin de gönlü olsun.

Ortada bir 25 tl dönüyor. Amaç 25 tl deil bence, ordan patlamış eş.

valla cnm sennkide ii fikirmiş bu gibi durumlarda en güzel çıkış yollarından biri heralde hediye almak .....

valla cnm sennkide ii fikirmiş bu gibi durumlarda en güzel çıkış yollarından biri heralde hediye almak .....

Kredi borcu ödeniyor onu pat diye kesemez yazık yani nerden bulacak da verecek aile, kardeş de okuyor.

Ama konuşulur ve kayınvalidenin bulaşık makinası yenilenebilir falan. Eşin de hoşuna gidecek basit şeyler.

yorum yapanlar genelde 25 lira uzerınde durmus ama burda söz konusu 25 degıl 500 lıra....ben karsıyım ben olsam bende bıyerden sonra patlak verebılırdım...hı şöylekı eger benım ailem bır ekmege muhtac ıse amenna...sonuna kadar yardım edeyım.ama herkes ıllakı türkıye standartları uzerınde yasayacak degıl...eşiniz evlenmeden önce kabul etmiş kredı ödedıgınızı ama işte insanoglu bu zaman gectıkce adam bakıyorkı yahu ben aileme 5 kurus yardım etmıyorum benım karım aldıgının nerdeyse yarısını ailesıne yolluyor....yok ya böyle bırsey...ayrıca eşinizin rızası cok öenmlı bence...ana-baba hakkı elbet ödenmez ama bu dunyaya bır insan getırıyorlarsa bakmakla hukumludur herkes....mılletın agzına dolanmıs bır laf buyüttü okuttu dıye.ya heralde buyutecek bakamayacagın cocuguda dogurmucaksın o zaman...ailenız sıze bakmıs buyutmus yaşlılıklarında da sizin bakmanız görevınızdır...ama bu demek degıldirki eşinizle aranızı bozacak kadar yardım yapın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…