heralde gördüki para yetmiyor ondan yardım etme diyor.bunu bence bayanın en baştan düşünmesi gerekirdi zaten,500lira az bir para değilki bir evin kirası.
Ben bu gibi durumları yine söylüyorum (yüksek meblağları) doğru bulmuyorum ben de olsam kabul etmem en başından söylerdim.
E sizinki de suyunu cıkartmış. Eniştenin sgk parasından size ne? Konuşmak zorundasınız, kabul etmiyorsa restleşmek durumundasınız. O kendi ailesine bunları yaparken sizin yaptığınız yardımlara laf sokuyorsa o adamın beyni yenmeye hazır.
Ben yenı yenı anlamaya basladım bazı seylerı.Uzun surelı bı ılıskım var suan nısanlıyı..z sagolsun ben unıversıtede okurken cok yardım ettı bana parasal olarak,, aılemın durumu ıyı degıldı.Gecenlerde bır konu gectı calısmaya baslayınca aılem ev almayı dusunuyor yardım ederım dedım. o da sen kızsın erkek kardesının bunları dusunmesı lazım dedı ben de bunca sene okuttular emeklerı var tabıı yardım edıcem dedım.demesın mı ben sana para gonderıyordum aılenden cok. Basımdan asagı kaynalar sular dokuldu zaten bu aralar ılıskımı gozden gecırıyorum bunları hatırladıkca daha bır tuhaf oluyorum.genellemek ıstemem ama cogu erkegın agzına laf vermeyeceksın gızlı gızlı yardım et aılene hatta gızlı bır hesap actır oraya yatır para bunları hak edıyor cogu erkek.
Nişanlın haklı. Ailen varken o sana yardım ettiyse söz hakkıda olur kusura bakma. Bırak erkek kardeşin yardım etsin. kocandna habertsiz ve izinsiz para göndermen evliliği sarsar. duyarsa bosanma nedeni ve haklıda. Ailen dururken sana maddi yardım yapmış bir insana sakın nankörlük etme.
Aılem bana hıc para gondermedı demek ıstemedım onlar da para gonderıyordu ama ben yetıyor dıyordum.nısanlım gonderıyordu onlardan fazla tabıı aılem o zamanlar bılmıyordu
Ben yenı yenı anlamaya basladım bazı seylerı.Uzun surelı bı ılıskım var suan nısanlıyı..z sagolsun ben unıversıtede okurken cok yardım ettı bana parasal olarak,, aılemın durumu ıyı degıldı.Gecenlerde bır konu gectı calısmaya baslayınca aılem ev almayı dusunuyor yardım ederım dedım. o da sen kızsın erkek kardesının bunları dusunmesı lazım dedı ben de bunca sene okuttular emeklerı var tabıı yardım edıcem dedım.demesın mı ben sana para gonderıyordum aılenden cok. Basımdan asagı kaynalar sular dokuldu zaten bu aralar ılıskımı gozden gecırıyorum bunları hatırladıkca daha bır tuhaf oluyorum.genellemek ıstemem ama cogu erkegın agzına laf vermeyeceksın gızlı gızlı yardım et aılene hatta gızlı bır hesap actır oraya yatır para bunları hak edıyor cogu erkek.
Aileme yardım ederim karışamazsın, kardeşim okuyor sana mı soracağım, kızkardeşim evleniyor ocak alacağım parasını ben vericem sana ne!
Yukarıda yazdığım cümleler evlilikteki temelleri sarsacak cümleler. Kadın ve erkek ikisi için de geçerli bunlar. Kadınlar biraz daha esnek ve katı davranıyorlar bana göre. "Sen evin erkeğisin eve bakmak zorundasın ben paramı dilediğim gibi harcarım!" Yanlış!
Evlilikte kimse parasını dilediği gibi harcayamaz. Ortak paydada buluşulduğunda, iki tarafın da fikirleri alındığında gerçekleşebilir ancak.
Seni annen baban okuttu büyüttü de erkek kaya kovuğundan mı cıktı? Bu kadar bencil olmayalım. Empati kuralım.
Ben eşimin 3 katı para alıyorum, ayın belli zamanlarında (1 i 15 i) para tek bir hesapta birikiyor. Harcamalar dağıtılıyor ve kalan para ile birikim yapılıyor. Eşimin okuyan kardeşi bazen arayıp harçlık istiyor eşim bana danışıyor ve hesabımız uygunsa benim de onayımla gönderiyor. Kızkardeşim ayın sonunu getirdiğinde benden para istiyor eşime danışıyorum onay verirse gönderiyorum. Eşim benden habersiz ikimizin birikiminden kimseye para veremez, ben de veremem.
BU şekilde yürür bu evlilik ancak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?