Eşim aileme yaptığım yardım için sorun çıkarıyor

canım bundan 2 ay önce bende aynı bu konuyu açmıştım malesef erkekler kendi ailelerine geldimi yardımı esirgemezler ama biz yaptıkmı sorun olur bende çalışıyorum ve aynı dert bende de var ama sakın kafan karışık olmasın bende yeni evliyim borç ödüyoruz evimiz yok bir arabamız var ve ev almak isityoruz ailem ne kadar zor durumda kalmış ben uzakta ve annem birkere aksatmadı sonra ben bu durumu fark ettiğimde elimden geldiğince her ay yardım ediyor ve ailem buraya geldiğinde yol parasını karşıladığımda bile eşim muhakak bir laf söylüyor şimdi gene gelicekler annem babam 250 tl tuttu ve eşimin hberi yok ruhu duymaz çünkü kendisi beni mecbur etti malesef ilk başlarda saklı yapmıyordum onun tutumu beni şekillendirdi.kız ailesi hiç bir zaman aman durumumuzu yansıtmayalım sorun çıkmasın der ama erkek annesi öyle değil benim kayınvalidem bana tek krş maddi manevi desteği olmadı ama benden para isityor ki kaldı annem benden istemiyor ve oda yetmiyormuş gibi bize ağlanıyor kurban alıcak parası yokmuş bize kakalıyor kurban parasınıda eşimin çıtı çıkmıyor ama benim aileme en ufak bir yardımda laf sokuyor yeterrrrrrrr benim canıma yetti canım artık kusura bakmasın benim ailem varını yoğunu bana harcadı okuttu kayınvalidem ne yapmış eşim için koca bir hiç eşim kendi anlatıyor inşaatlarda pazarlarda çalışmış okumak için durumlarımı yok mu inanın ailemin kendilerine ait bir evi bile yok kayınvalidemein yer arsa dolu.

Kusura bakma canım yarama tuz bastın uzattım biraz

ikinizede katılıyorum kızlar.Tabiki anne babamız elimizden geldiğince yardım edeceğiz ama herşeyin bir sınırı var.500 tl çok büyük bir rakam bu devirde.Ve kendinizde kiradaymışsınız.Herkes yuvasını kurmuş ve kendine göre bir geçim derdi var.Ozaman eşinizde ailesine yardım etsin.Sizde kalan parayla kıt kanaat geçinin.Eşinizin hatası bunu başta kabullenip sonradan kabullenmemesi burda siz haklısınız tabiki.

o zaman ne diyelim allah herkesin eşini ıslah etsin.Benim ailemin de böyle bir talebi yok tabi ki ben sadece 25 tl yi sorun yapan bu mantıksız zihinler ile anlayışlı davranan eşlerin tutumlarını söylüyorum.

o zaman ne diyelim allah herkesin eşini ıslah etsin.Benim ailemin de böyle bir talebi yok tabi ki ben sadece 25 tl yi sorun yapan bu mantıksız zihinler ile anlayışlı davranan eşlerin tutumlarını söylüyorum.

Konu 25 lira değil arkadaşım. Eş patlamış yahu. 25 lira nedir ki allah aşkına. Bir akşam yemeği bile yiyemezsin iki kişi.

Canım 25 tl diil 525 tl ödeniyor her ay...
Kızlar şu ayrı aile ekmek alacak paraya muhtaç ise amenna tabiki ozaman yardım edilir zaten kim etmezki..
Ha ayrıca benim eşimde öyle biri değil 2-3 kuruşun hesabını dahi yapmaz.Ki ailemde benden bir yardım istemez.Çünkü hepimiz el oğlundayız o yuvadan uçmuşuz..

Son düzenleme:

Annelerimize ve babalarımıza yani bütün akrabalarımıza tabiki darda olunca yardım etmek boynumuzun borcu. ailemizede bizi yormayacak, ve de evimizin rızkını yada çoçuklarımızın rızkını almayacak şekilde tabiki yardım etmeliyiz. paylaştıkça artar.

ama lütfen şunuda unutmayın. sizin eşinizde gerçekten iyi bir insanmış. kusura bakmayın ama her ne olursa olsun hiç kimse bu ekonomik şartlar altında 500 tl lik sürekli yardımın ailesine yapılmasını isteyemez, istese bile inanın kendi ihtiyaclarını keserek yapar bunu. düşünün o da gelse karşınıza deseki bende yapıyorum ailemin durumu kötü 500 de ben kendi aileme yapacağım. oldumu size 1000 lira.

anladığım kadarıyla evliliğin başlarında ve çoçuğunuz yok. sizin şuanda biriktirme zamanınız inanın çoçuklar olduğu zaman biriktirmekte zorluk çekiyorsunuz. birde kirada oturuyorsunuz annenize verdiğiniz paranın üzerine 300-500 tl para koyarsanız zaten kendinize bir ev alırsınız.

bence eşiniz 25 tly kızmaz kızamazda, anlattağına göre iyi yürekli bir insan. onun kızdığı sürekli artılardır. bence senin ailenin, herşeyden önce senin bunları düşünmen lazım.

birde herkez çoçuklarını en iyi şekilde okutmak için hem maddi hem de manevi harcamalar yapıyor.

ha ben yaparım kazanıyorum derseniz eşinizi inciltirsiniz. kimse aç değil açıkta değilse yardımlarınızı abartmayın.

Kızlar evet ekonomik şartlarda 500 tl çok büyük para demişsinizki eşiniz çok iyi bir inan ses çıakrtmıyor evet baştan ses çıkartılmıyor ama zamanla insana koyuyor ben ozaman melekmişim melek eşim her ay 300 400 eniştesinin ssk sını ödüyor ve aynı konu sahibinin gibi evlenmeden önce eşimin annesi kredi çekmiş eşim ödüyor her ay 300 buda yetmezmiş gibi bizden gene birşey bekliyor hanfendi şaka gibi yediremiyorum kızlar kurban parasını bizden istedi offfffffff bizimde hayallerimiz var bizde çoluk cocuğumuza yatırım yapmak isityoruz ama bu gidişte olamıcak sanırım

arkadaşlar insanoğluyuz ihtiyaçların ardı arkası gelmez. e birde karşındaki yüzsüzse ver ver nereye kadar.
ya sende evlisin seninde yuvan var . eğer onlar bunu düşünmüyorsa. hatırlat.

bende isterim herkeze yardım edeyim ama. olmuyor, kimse sakıp sabancı değil arkadaşlar.

E sizinki de suyunu cıkartmış. Eniştenin sgk parasından size ne? Konuşmak zorundasınız, kabul etmiyorsa restleşmek durumundasınız. O kendi ailesine bunları yaparken sizin yaptığınız yardımlara laf sokuyorsa o adamın beyni yenmeye hazır.

evet canım artık benimde sabrım kalmadı ve bugüne kadar tek laf etmedim ama dediğiniz gibi artık resmen beyni yenme vakti yoksa ben kendi kendi beynimi yiyip durucam olan bana olucak

Konu sahibini anlayabiliyorum benimde bir abim var çok sorumsuz annem ne borçlarını ödedi bir kere ben hapisten kurtardım 3500 tl kredi çektim eşimin haberi olmadan olsa heralde kıyamet kopardı. Aslında parasına takıldığı için değil abimin sorumsuzluklarına kızdığı için belki eşiniz ailenizin tavrında bir gariplik yaşıyorsa bu yüzden kafaya takmış olabilir.

Aynen katılıyorum..
Resmen agzımdan almıssın..

canım bence bu konuyu sakince tatlı dille eşine anlatmaya çalış onlar benim ailem beni büyüttüler bu mevkiye getirdiler ben evlat olarak vazifemi yapamazsam senin vicdanın el verecekmi benim ailem zor durumda kalınca sen üzülmeyecekmisin de peki aynı durum senin ailenin başında olsa yine aynı şeyimi düşüneceksin de sen zaaten durumunca yardım yapıyosundur evini kendinizi ihmal edecek bişey yapmıyosundur bunu iyice anlat eşine hem sen kendi parandan veriyosun sonuçta çalışan bayansın seni bu zamana ailen getirdi bunuda unutma kendisi hiçmi ailesine yardım etmiyo

Ailelerimiz sadece bizi mi okutuyor?
Kızlar' dan baska okuyan insan yok herhalde koskoca Türkiye' de..
Kendi ailelerimize söz konusu yardım olunca, baktı, büyüttü, okuttu oluyor..
Hep aynı seyy sasırmıyorum artık aslında..
Burada tam tersi bir durum söz konusu olsaydı.???
Evlatlarının büyüdügünü, birey oldugunu artık bakmaları gereken bir esi ve evi oldugunu unutuyor diyoruz..

Bende ailemi cok seviyorum zor durumda kalsalar elbette gücümün yettigi yere kadar yardım ederim.. Aynı sey esimin ailesi icinde gecerlidir.
Esler arasındaki denge cok önemlidir bence.

Son düzenleme:
senin çektiğin kredi hala bitmedi sanırım. bence eşin 25 tl ye takmış olamaz onu nerelere harcamıyoruz ki. 500 az bir mebla değil. bende arkadaşalara katılıyorum ailelerimiz önemli ama yuvamızda önemli nerde duracağını bilmek lazım. bunu yazıyorum diye benim katı olduğumu düşünmeyin bende zamanında çok fedakarlık yaptım ama gerçekten bir yere kadar. hala da ufak tefek yollarım ama abartmam. kredin biter inşallah bir an önce

bence eşin 25 lirayı değilde asıl aylık ödediğin 500 lirayı sorun ediyor.yoksa senin ayda 25 lira ailene vermen hemde kendi maaşından eşini kızdırmamalı
ailenin durumu çok mu kötü bilmiyorum ama bu kredi bittikten sonra eşini rahatsız edecek derece yardımda bulunma ailene yada bir şekilde onunda gönlünü yap sonuçta evlilikde her konuda eşlerin rızası önemlidir.

eşinizin yerinde kim olsa aynı tepkiyi verir bence,

yorum yapan arkadaşlardan bazılarının tutumu çok yanlış, erkek çalışmak zorunda kadın değil öylemi?
kadının ailesi çocuğunu okutmuş büyütmüş neler çekmiş ama erkeğin ailesi söz konusu olunca biz artık ayrı bir aileyiz onlar kim oluyor?

yapmayın hanımlar yapmayın hepiniz çocuk yetiştiriyorsunuz, bugün kız evladısınız yarın oğlan anası olursunuz,
dört atanın dördüde birdir, bu bakış açısı yanlış ve vicdansızdır.

kadınlar aldı başını gidiyor....

İyi güzel diyorsun da arkadaşım ataların bir tutulmasıyla erkeğin ev geçindirme sorumluluğunun bir alakası yok ki...
Dört atanın dördü de bir diyorsun, çok haklısın da mesela kadın çalışmıyor olsa bu durum değişecek mi acaba?
Şu an kadınlar aldı başını gidiyor evet de, kaç kadın "ben maaşımı alıyorum, hepsini de kendim yiyeceğim" diyor ki zaten, ya da tamamını ailesine yedirip eve katkıda bulunmuyor..

Evlilik içinde yardımlaşma hem manevi hem maddi anlamda olmalı, ama erkek için bazı maddi sorumluluklar zorunluyken kadın için ise maddi sorumluluk almak yardımdan ibarettir.

Şimdi eşin sana yardımcı olurken anasına babasına gönderdiğini kafana takarsan olmaz ki.O kadın çalışmak zorunda mı, değil.Ne için çalışıyor?Ya kocası yettiremiyor ona yardımcı olmak adına, ya da tamamen maddi zorunluluklardan öte kendi kariyeri ve yaşam standartlarını yükseltmek için, çoluğunun çocuğunun geleceği için.
Ben kendi adıma konuşayım inşallah ilerde oğlum olursa en azından asgari düzeyde bir evi geçindirecek kabiliyette olmasını isterim, inşallah da öyle olur.Çünkü eli ekmek tutan gelinim olup olmayacağı malum mu?Eh bizim örfümüzde adetimizde hatta dinimizde hatta ve hatta kanunlarımızda bile evi geçindirme sorumluluğu erkeğinken elbette erkeğin okuyup meslek sahibi olması daha elzemdir.

Bakın beni yanlış anlamayın, ben bunları yazdım ama bunlar bana göre temel olanlar.Ben de inşallah ilerde eşime maddi anlamda katkı sağlayacağım,"zorunluluğum yok, ev geçimi beni bağlamaz demeyeceğim" ama bunu yaparken yeri gelecek ben yetim kız kardeşime yardımda bulunacağım ki bence haktır bu, babam belki benle ilgilendiği kadar ilgilenemedi onunla.Benim kocam kalkıp bundan kavga çıkartırsa işte o zaman "senin paran benim param, kocanın sorumluluğu" meselesi çıkar ortaya.

Dediğim gibi ataların bir tutulmasıyla temel sorumlulukların esasen kimde olduğunun bir alakası yok, kocasına zırnık koklatmayıp ailesine maaşını yediren bayan kavramı da yaygın değil zaten en azından ben şimdiye kadar hiç duymadım., duyan varsa ben de dinlemek isterim açıkçası.Ama ne yazık ki sorumluluklarının bilincinde olmayan, değil eşi çalışan, eşi çalışmadığı halde kendisi evi bakmaktan aciz koca tipi çok var ha bir de memur, öğretmen gelin arayan kaynanalar.İnsan şüpheye düşüyor kaynanalar böyle taleplerle gelince, oğluna eş mi yoksa çalışacak işçi mi arıyor bu kadın diye.

ben de aynen öyle düşünüyorum canımı sıktı bu konu çok fazla bazen keşke çalışmasaydım kafam rahat olurdu diyorumm. sonuçta ikimizin de geliri var.

esinize sunu sorar misiniz '' 25 lira icin laf edecek kadar dusmus bir adam misin?'' ne diyecek cok merak ediyorum...
Allah'tan korksun...
senin hayatinda o yokken ailen vardi...
sana onlar bakti, okuttu...esine ne oluyor?
ayip ya...cok ayip...Allah gozunu doyursun...
tepkinizi koyun mutlaka...ailenize azicik yardim yapamayacaksaniz sizin evlatliginiz nerede kalir esiniz buna ne cevap veriyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…