merhabalar ailemi çok seviyorum onların yanında olmak istiyorum. Ailemin maddi durumu pek iyi değil. Ben 3 yıllık öğretmenim ilk atandığım yıl kredi çektim ve babama verdim borçları için aya 500 lira onu ödüyorum şimdi ben sorun etmiyorum çok seviniyorum . 3 ay önce evlendim evlenirken eşime söyledim kredi durumunu sorun etmedi olabilir öderiz dedi. Ailemin durumu aynı yine karddeşim üniversiteyi kazandı bir de yurt çıkmadı falan bu sene baya dardalar yani. Geçen yıl anneme kendi adıma kamu hattı telefon açtırmıştım ve faturasını kendiminkiyle beraber ödüyordum bir yıldır hem ikimizinki de kamu tarifesi olunca uygun oluyordu. Ayda 25 tl. şimdi eşim onun için sorun çıkarıyor konuşmuyor benimle ödemek istemiyor ben de ailem bu durumdayken bunu ben ödemeyeceğim diyemiyorum hem ben de çalışıyorum ve aileme bu kadar yardım da edemeyecek miyim ben mi çok şey istiyorum bilmiyorum ne yapmalıyım kafam çok karışık...
Sanırım sorun 25 lira değil krediye ödenen 500lira.E bu da büyük bir sorun elbetteki.
Daha eviniz bile yokmuş o paranın üstüne biraz daha katıp siz kredi çekip kendi hayatınıza yatırım yapabilirsiniz ama yok ben aileme yardım edicem diyorsanız o zaman biraz daha geç evlenecektiniz.
Ben anlamıyorum burda yorum yapanları o zaman neden evlenilirki herkes aldığını ailesine verecekse?Tabiki küçük yardımları kastetmiyorum harçlık verilir anneye kardeşe yada 25liralık hat ödenir bunlar küçük şeylerdir ama büyük meblağlar olmamalı.O zaman hem evli olun hem de herkes kendi ailesinin yanında yaşasın.
Yarın birgün çocuğunuz olur inş. ona yatırım yapın bence.
Heralde gördüki para yetmiyor ondan yardım etme diyor.Bunu bence bayanın en baştan düşünmesi gerekirdi zaten,500lira az bir para değilki bir evin kirası.
Ben bu gibi durumları yine söylüyorum (yüksek meblağları) doğru bulmuyorum ben de olsam kabul etmem en başından söylerdim.
Çiftler hemfikir olmadan birbirlerinin ailesine yardım edemez. Ben de edemem eşim de edemez. Haaa ortak bir karar alınır yardım edilir ama onun dışında; "ben ederim kimse kusura bakmasın" "ben bacıma her ay para veririm ama o kardeşine gönderemez" diyemez kimse.
Evlendikten sonra biz de bir aile oluyoruz. Kriz anlarında ailemize yardım etmek istememiz cok doğal fakat bu sürekli olmamalı. Bunun sonu gelmez ki; ilerde çocuğun olduğunda nolacak peki? Onun rızkından kesip kardeşime mi göndereceğim?
Eşin önceden kabul etmiş ve şimdi huzursuzluk cıkarıyorsa mutlaka sebebi vardır bunun. Ya rahatsız edici bir cümle duymuştur ya da yadasını sen daha iyi bilirsin aslında.
Konuşmakta fayda var. Al karşına ve seni rahatsız eden nedir diye sor.
Biz kadınlar biraz "hep bana hep bana"cıyız.
Adalet önemli senin de söylediğin gibi. Kimin ihtiyacı varsa gönderilsin tabi ama herzaman tek taraflı olmaz.
Konu sahibinin yerinde olsam eşimin ailesine de yardım ederdim. Eğer maddi olanakları iyiyse hediye falan alırdım ki eşimin de gönlü olsun.
Ortada bir 25 tl dönüyor. Amaç 25 tl deil bence, ordan patlamış eş.
sevgili arkadasım ana baba hakkı parayla ödenmez ... bizde anneyiz evladlarımız büyüyünce ayda 200 lira elimize versin diyemi yetiştiriyoruz ... asla ... zaten konu sahibinin anne ve babası eşinin rahatsızlığını bilse asla konu sahibinden para kabul etmezler... konumuz bu deil .... konu eşlerin rıza gösterip göstermemeleri
o zaman ne diyelim allah herkesin eşini ıslah etsin.Benim ailemin de böyle bir talebi yok tabi ki ben sadece 25 tl yi sorun yapan bu mantıksız zihinler ile anlayışlı davranan eşlerin tutumlarını söylüyorum.
o zaman ne diyelim allah herkesin eşini ıslah etsin.Benim ailemin de böyle bir talebi yok tabi ki ben sadece 25 tl yi sorun yapan bu mantıksız zihinler ile anlayışlı davranan eşlerin tutumlarını söylüyorum.
Çiftler hemfikir olmadan birbirlerinin ailesine yardım edemez. Ben de edemem eşim de edemez. Haaa ortak bir karar alınır yardım edilir ama onun dışında; "ben ederim kimse kusura bakmasın" "ben bacıma her ay para veririm ama o kardeşine gönderemez" diyemez kimse.
Evlendikten sonra biz de bir aile oluyoruz. Kriz anlarında ailemize yardım etmek istememiz cok doğal fakat bu sürekli olmamalı. Bunun sonu gelmez ki; ilerde çocuğun olduğunda nolacak peki? Onun rızkından kesip kardeşime mi göndereceğim?
Eşin önceden kabul etmiş ve şimdi huzursuzluk cıkarıyorsa mutlaka sebebi vardır bunun. Ya rahatsız edici bir cümle duymuştur ya da yadasını sen daha iyi bilirsin aslında.
Konuşmakta fayda var. Al karşına ve seni rahatsız eden nedir diye sor.
Kızlar evet ekonomik şartlarda 500 tl çok büyük para demişsinizki eşiniz çok iyi bir inan ses çıakrtmıyor evet baştan ses çıkartılmıyor ama zamanla insana koyuyor ben ozaman melekmişim melek eşim her ay 300 400 eniştesinin ssk sını ödüyor ve aynı konu sahibinin gibi evlenmeden önce eşimin annesi kredi çekmiş eşim ödüyor her ay 300 buda yetmezmiş gibi bizden gene birşey bekliyor hanfendi şaka gibi yediremiyorum kızlar kurban parasını bizden istedi offfffffff bizimde hayallerimiz var bizde çoluk cocuğumuza yatırım yapmak isityoruz ama bu gidişte olamıcak sanırım
Kızlar evet ekonomik şartlarda 500 tl çok büyük para demişsinizki eşiniz çok iyi bir inan ses çıakrtmıyor evet baştan ses çıkartılmıyor ama zamanla insana koyuyor ben ozaman melekmişim melek eşim her ay 300 400 eniştesinin ssk sını ödüyor ve aynı konu sahibinin gibi evlenmeden önce eşimin annesi kredi çekmiş eşim ödüyor her ay 300 buda yetmezmiş gibi bizden gene birşey bekliyor hanfendi şaka gibi yediremiyorum kızlar kurban parasını bizden istedi offfffffff bizimde hayallerimiz var bizde çoluk cocuğumuza yatırım yapmak isityoruz ama bu gidişte olamıcak sanırım
e sizinki de suyunu cıkartmış. Eniştenin sgk parasından size ne? Konuşmak zorundasınız, kabul etmiyorsa restleşmek durumundasınız. O kendi ailesine bunları yaparken sizin yaptığınız yardımlara laf sokuyorsa o adamın beyni yenmeye hazır.
Biz kadınlar biraz "hep bana hep bana"cıyız.
Adalet önemli senin de söylediğin gibi. Kimin ihtiyacı varsa gönderilsin tabi ama herzaman tek taraflı olmaz.
Konu sahibinin yerinde olsam eşimin ailesine de yardım ederdim. Eğer maddi olanakları iyiyse hediye falan alırdım ki eşimin de gönlü olsun.
Ortada bir 25 tl dönüyor. Amaç 25 tl deil bence, ordan patlamış eş.
merhabalar ailemi çok seviyorum onların yanında olmak istiyorum. ailemin maddi durumu pek iyi değil. ben 3 yıllık öğretmenim ilk atandığım yıl kredi çektim ve babama verdim borçları için aya 500 lira onu ödüyorum şimdi ben sorun etmiyorum çok seviniyorum . 3 ay önce evlendim evlenirken eşime söyledim kredi durumunu sorun etmedi olabilir öderiz dedi. ailemin durumu aynı yine karddeşim üniversiteyi kazandı bir de yurt çıkmadı falan bu sene baya dardalar yani. geçen yıl anneme kendi adıma kamu hattı telefon açtırmıştım ve faturasını kendiminkiyle beraber ödüyordum bir yıldır hem ikimizinki de kamu tarifesi olunca uygun oluyordu. ayda 25 tl. şimdi eşim onun için sorun çıkarıyor konuşmuyor benimle ödemek istemiyor ben de ailem bu durumdayken bunu ben ödemeyeceğim diyemiyorum hem ben de çalışıyorum ve aileme bu kadar yardım da edemeyecek miyim ben mi çok şey istiyorum bilmiyorum ne yapmalıyım kafam çok karışık...
İyide sizin bir geliriniz var,25 lira okadar sorun edilecek bir meblağ değilki.
yorum yapanlar genelde 25 lira uzerınde durmus ama burda söz konusu 25 degıl 500 lıra....ben karsıyım ben olsam bende bıyerden sonra patlak verebılırdım...hı şöylekı eger benım ailem bır ekmege muhtac ıse amenna...sonuna kadar yardım edeyım.ama herkes ıllakı türkıye standartları uzerınde yasayacak degıl...eşiniz evlenmeden önce kabul etmiş kredı ödedıgınızı ama işte insanoglu bu zaman gectıkce adam bakıyorkı yahu ben aileme 5 kurus yardım etmıyorum benım karım aldıgının nerdeyse yarısını ailesıne yolluyor....yok ya böyle bırsey...ayrıca eşinizin rızası cok öenmlı bence...ana-baba hakkı elbet ödenmez ama bu dunyaya bır insan getırıyorlarsa bakmakla hukumludur herkes....mılletın agzına dolanmıs bır laf buyüttü okuttu dıye.ya heralde buyutecek bakamayacagın cocuguda dogurmucaksın o zaman...ailenız sıze bakmıs buyutmus yaşlılıklarında da sizin bakmanız görevınızdır...ama bu demek degıldirki eşinizle aranızı bozacak kadar yardım yapın...
eşinizin yerinde kim olsa aynı tepkiyi verir bence,
yorum yapan arkadaşlardan bazılarının tutumu çok yanlış, erkek çalışmak zorunda kadın değil öylemi?
kadının ailesi çocuğunu okutmuş büyütmüş neler çekmiş ama erkeğin ailesi söz konusu olunca biz artık ayrı bir aileyiz onlar kim oluyor?
yapmayın hanımlar yapmayın hepiniz çocuk yetiştiriyorsunuz, bugün kız evladısınız yarın oğlan anası olursunuz,
dört atanın dördüde birdir, bu bakış açısı yanlış ve vicdansızdır.
kadınlar aldı başını gidiyor....
ben de aynen öyle düşünüyorum canımı sıktı bu konu çok fazla bazen keşke çalışmasaydım kafam rahat olurdu diyorumm. sonuçta ikimizin de geliri var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?