• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim aileme yardım etmemi istemiyor

O sizin anneniz ya. Şu dünyada yardım etmemiz gereken ilk kişi annemizdir. Ki karşılık beklenerek yapılan iyilik de iyilik değildir. Eşiniz de tamamen parayı düşünüyor.

Babanızın emekli maaşı kalmadı mı öldüğüne göre.Ayrıca madem annenin ihtiyacı vardı neden işten ayrıldınız tazminat 3500 ama çalışacağınız zaman her ay para alacaktınız. Hadi bunu verdiniz ya sonra?sürekli yardım mı edeceksiniz ki eşin mezarı da yaptıracakmış ki zorunda değil.Kardeşin burs bile alsa masrafı vardır evin ihtiyaçları ilkokukda okuyanın masrafı tek sizin maaşla nasıl geçiniyordunuz ve sonra nasıl geçinecekler ve annen neden çalışmıyor?

Kızlar ben evlenirken işten ayrıldım. Nikah çıkışıyla. Tazminatımı alıcam ve o parayla annene yardım etmek istedim.
Annem babam ayrı. Babamı kaybettim.
Annem 2 kız kardeşimle yaşıyor. o da kendi babasından cüzi bir miktar para alıyor. 400 lira falan.
Kız kardeşimin biri babamdan maaş alıyor. Burs aliyor.ünıversite okuyor
Kücuk kiz kardeşm ilkolkula gidiyor.
Evin geçimini ben sağlıyordum.
Anneme tazminatimi vermek isteme sebebim de evine doğalgaz döşenmesi lazim ben de artik eve destek olamayacağimdan bunu ben yapmak istedim.
Ama eşm karşı çiktı sebebi de ailemin bana kotu davranmasi. Surekli eleştirmesi. Sen yaparsın 2 gün sonra kötü olursun diyo. Kiymet bilmiyolar diyo.
Bizim de ihtiyacımız var diyo.
Kardeşn yaptırsin diyo. Kardeşim okuyo ona nasil derim yaptir diye.
Babamin mezarini da ben yaptirmak istedim. Cunku ben yaptirmazsam kimse yaptirmaz.
Eşim bunu da söyledi mezarı da biz yaptircaz zaten dedi. Çok kırıldım.
Ben zaten ondan para almayacaktım bunlar için.
Sen işe başladiğında da ailene verirsin bu boyle gider diyo.
Benin cok zoruma gitti.onun ailesinin ihtiyaci olsa ben asla verme demem çünkü.
derdim para değil diyo, seni üzüyorlar sen naparsan yap sana kötü davranıyorlar diyo
Annene yardım et eşin terbiyesizlik etmiş

zaten çocuk olana kadar böyle yapacaklar öyle karar almışlar ... kendilerince doğru olan buymuş aileleri bile karışamıyor...
Çocuk olunca da çocukları ayırırlarmış, o senin bu Benim çoçuğum , kimse kimsenin bebesini sevmesin ,

Misafir gelince ikramları kimin yiyeceklerle yapıyorlar mış, çok orijinal ya :) çok merak ettim ben de ayrıntıları

Kızlar ben evlenirken işten ayrıldım. Nikah çıkışıyla. Tazminatımı alıcam ve o parayla annene yardım etmek istedim.
Annem 2 kız kardeşimle yaşıyor. o da kendi babasından cüzi bir miktar para alıyor. 400 lira falan.
Anneme tazminatimi vermek isteme sebebim de evine doğalgaz döşenmesi lazim ben de artik eve destek olamayacağimdan bunu ben yapmak istedim.
Ama eşm karşı çiktı sebebi de ailemin bana kotu davranmasi. Surekli eleştirmesi. Sen yaparsın 2 gün sonra kötü olursun diyo. Kiymet bilmiyolar diyo.
Babamin mezarini da ben yaptirmak istedim. Cunku ben yaptirmazsam kimse yaptirmaz.
derdim para değil diyo, seni üzüyorlar sen naparsan yap sana kötü davranıyorlar diyo
Eşler arasında para meselesi ,heleki babanın mezarinida biz yaptırcaz zaten cümlesi soğuma sebebi, imkan olsa boşama sebebi

Çocukları olunca nasıl yedirip içerecekler acaba senin çocuğun benim çocuğum mu diyecekler eskiden kalma düşünceler iyidir böyle saçmalamaktansa

Hemen potansiyel bir senaryo yazalım; Erkek (E) Kadın (K)
Kadın gebelikten şüpheleniyordur, eşine bahseder,
E: Hamile kalan sensin, gebelik testini sen al
Doktora gidilecektir:
E: Kontrole gidecek olan sensin, benzini sen koy
Doğum zamanı yaklaşmıştır:
K: Doğum masrafları nasıl olacak?
E: Doğuracak olan sensin doğum masrafları sende, sezaryan olacaksan özele gideceksen ona göre
K: Ne demek doğuracak olan sensin , doğurmayımda içimde mi tutayım
E: çocuk doğunca çocuk ikimizin o zaman masraflarını ikiye böleriz
..

Ben anlayamadım. Burda konu açıp eşim tazminat aldı ailesine verdi. Bizimde ihtiyacımız vardı. Annesi çalışmak istemiyor. Eşime de saygısı yok. Bu para vermenin de kesin devamı da gelecek diye bir bayan konu açmış olsa buraya herkes artık siz ailesiniz vermeyin diyecekti. Konu sahibi elbette ailen yardım etmek istersin. Foğalgaz bağlanınca onun faturasını nasıl ödeyecek. Anneniz bir işe girsin sizde kardeşiniz okuldan gelince ilgilenirsiniz

Şöyle yapıyorlar;
Ben kazanırım o benim paramdır, adam olan adam karısının parasını ellemez.
Kocam çalışmak kazanmak ve evi geçindirmek zorundadır.
Ben aileme (parayı ben kazandığım için) paramı verebilirim ama kocam (kendi kazanmış olsa bile) ailesine bir ekmek bile alamaz. Neden? Çünkü o para evimizin geçim parası, üstelik bana sormadan nasıl harcıyor. O para benim de param.
Lafa gelince eşitlik. Uygulamada koca sağımlık inek.

İşin özünde, zor durumda olan ailelere tabi ki yardım edilmeli. Bu anne olur, evlat olur farketmez. Ama bir tarafa verirken diğer tarafa olmaz dersen bu bencillik olur.

Bu da sözde modernligin karmaşası işte günümüzün problemi yada biz kadınların diyelim . Görünüşte modern zihniyet eski işte. Bazen adamlar haklı deliriyor benim param benim param diyen kadınlara . Büyük büyük dedelerden birisi kadın mali yemeyeceksin sonra ömür boyu susmaz diye öğüt vermiş gençlere artık ne yaşadıysa:)

Konuda ki yorumum ise ihtiyacı olan aileye ( iki ailede farketmez) yardım edilmeli vicdan sahibi insanlar bunu yapmalı .

Arkadaşım senin ev geçindirmek eşinin yükünü hafifletmek gibi bir mecburiyetin yok.
Ama artık özellikle gunumüz kadinlari ve erkekleri "Modernleşelim hadi" diyerek bu durumu iyice normallestirdi.
Erkeklerinde işine geldi.
Bunu öncelikle eşine anlat. Senin kazandığın para sadece senin tasarrufunda.
Kime istersen verirsin. (Ki orda burda harcamazsin biriktirirsin yada evine destek olursun ama zorunda olarak degil) Hele annene mutlaka destek ol. Babasız bugünlere getirmiş seni evlendin diye elini ayağını cekecek değilsin.
Eşin massallh parana göz dikmiş.
Ona para vermek zorunda değilsin.
Eşinin hele böyle ihtiyaç halleri icin gösterdigi tavır çok ayıp olmuş

Arkadaşım senin ev geçindirmek eşinin yükünü hafifletmek gibi bir mecburiyetin yok.
Ama artık özellikle gunumüz kadinlari ve erkekleri "Modernleşelim hadi" diyerek bu durumu iyice normallestirdi.
Erkeklerinde işine geldi.
Bunu öncelikle eşine anlat. Senin kazandığın para sadece senin tasarrufunda.
Kime istersen verirsin. (Ki orda burda harcamazsin biriktirirsin yada evine destek olursun ama zorunda olarak degil) Hele annene mutlaka destek ol. Babasız bugünlere getirmiş seni evlendin diye elini ayağını cekecek değilsin.
Eşin massallh parana göz dikmiş.
Ona para vermek zorunda değilsin.
Eşinin hele böyle ihtiyaç halleri icin gösterdigi tavır çok ayıp olmuş

Ben bu mantigi anlamiyorum cidden. Neden ortak yasadigimiz eve ihtiyaclarina bende yardim etmeyim kadin olarak? Asalak miyim ben? Esime bagimli olarak mi yasamaliyim? Yada kocam benim icin calisip tikir tikir elime para saymaya mecbur mu? Kölem mi o benim? Benim esimden farkim ne? Aile degilmiyiz biz? Hayati herseyiyle paylasan hayat arkadasi degilmiyiz? Olurda esim calisamaz durumda olursa yada calismazsa bi tarafina tekmeyi mi basayim?

Benim param benim ailem benim kararim.Aileni sakin esine bian bile zdirme yaninda aileni kotuleme.Sen unutursun esin basina kakar

44 yaşında kadın çalışmıyor ha!!!yazık insan çocuklarına acır da bir iş edinir.bazi insanlar anne dahi olsalar bencil oluyor iste.bence o parayı vermelisiniz.ayrica okula giden kardeslerinizinde maddi destekçisi olmalısınız.esinizin maçlarıda tanrıda hoş değil.bence onun derdi para.cok net hissediliyor.normal şartlarda onun yardımı teklif etmesi lazımdı.
Annenizde evin geçimini sağlamak zorunda .ne o öyle kraliçe gibi oturayım modunda.

Ben bu mantigi anlamiyorum cidden. Neden ortak yasadigimiz eve ihtiyaclarina bende yardim etmeyim kadin olarak? Asalak miyim ben? Esime bagimli olarak mi yasamaliyim? Yada kocam benim icin calisip tikir tikir elime para saymaya mecbur mu? Kölem mi o benim? Benim esimden farkim ne? Aile degilmiyiz biz? Hayati herseyiyle paylasan hayat arkadasi degilmiyiz? Olurda esim calisamaz durumda olursa yada calismazsa bi tarafina tekmeyi mi basayim?
Anlamanızı beklemiyorum.
Ortak yaşadığınız evin ihtiyaçlarını maddi olarak karşılamak zorunda değilsiniz.
Ayrica calismayan çalışmayi tercih etmeyen asalak mi oluyor?
Ben iyi eğitim almış ve saygın mesleği olan calismayi cok seven biri olarak şunu söylüyorum.
Kadınlar okumalı
Kendini geliştirmeli
Kendi ayaklari üzerinde duracak maddi güce sahip olmalı.
Ama evlendiğinde kocasına destek olmak zorunda degil. Isterse olur zorunda değil. Kadının görevi değil. Anlatabiliyor muyum?
Zaten aklı başında olan bir kadın gerekiyorsa destek olur ordan burdan artirip biriktirir falan. Ama ZORUNDA DEĞİL İNSİYATİFİNDE.
Bir erkekte karım çalışiyor diyip ona güvenip evlenmemeli.
Bir evin ihtiyaçları karşılamak erkeğin görevi ama KADINLARIN GÖREVİ DEĞİL sadece tasarrufu.

Son düzenleme:
Birde şu sizin mantığa göre boşanırsak falan sonra nafaka falan da almamak lazım.
Nafaka alanada böyle kızıyor musunuz?
Ne farkımız varki yani hatta biz erkeğe nafaka verelim de tam olsun.

Anlamanızı beklemiyorum.
Ortak yaşadığınız evin ihtiyaçlarını maddi olarak karşılamak zorunda değilsiniz.
Ayrica calismayan çalışmayi tercih etmeyen asalak mi oluyor?
Ben iyi eğitim almış ve saygın mesleği olan calismayi cok seven biri olarak şunu söylüyorum.
Kadınlar okumalı
Kendini geliştirmeli
Kendi ayaklari üzerinde duracak maddi güce sahip olmalı.
Ama evlendiğinde kocasına destek olmak zorunda degil. Isterse olur zorunda değil. Kadının görevi değil. Anlatabiliyor muyum?
Zaten aklı başında olan bir kadın gerekiyorsa destek olur ordan burdan artirip biriktirir falan. Ama ZORUNDA DEĞİL İNSİYATİFİNDE.
Bir erkekte karım çalışiyor diyip ona güvenip evlenmemeli.
Bir evin ihtiyaçları karşılamak erkeğin görevi ama KADINLARIN GÖREVİ DEĞİL sadece tasarrufu.
Acikcasi gecim derdinde iken bu benim param diyemiyorsun. O zaman karsi taraf da boyle dusunebilir.
Evliligin ne onemi kaldi o zaman? Ortak yasam alanindaysak kimse hicbir esyaya veya paraya benim dememeli. Benim icin evlilik sizin dediginiz gibi ben merkezli bir kurum degil.

Acikcasi gecim derdinde iken bu benim param diyemiyorsun. O zaman karsi taraf da boyle dusunebilir.
Evliligin ne onemi kaldi o zaman? Ortak yasam alanindaysak kimse hicbir esyaya veya paraya benim dememeli. Benim icin evlilik sizin dediginiz gibi ben merkezli bir kurum degil.
Tabiki dememeli. Normal zekada olan demez gerekmediği durumlarda.
Anlattim zaten bizim anadolu kadını hic demez.
Ama zorunda değil onu anlatmaya çalışıyorum. Gönüllü yapar isteyen evinde oturur ister çalışır ama erkek için böyle birsey soyleyebilir misiniz?
Canim çalışmasanda olur sen ücretsiz izne çık falan?
Ya da ben işi bıraktım cok yoruldum biraz evde takılicam dinlenicem diyen bi erkek?
E kadın bunu diyebilir.
Ozaman adam dicekki "Olmaz bak çalışıcaksin eve ortaksin sonucta ortak hayat ortak yaşam. "
Bu mantiga göre demeli dese hic abes degil ozaman oyle mi?

Birde şu sizin mantığa göre boşanırsak falan sonra nafaka falan da almamak lazım.
Nafaka alanada böyle kızıyor musunuz?
Ne farkımız varki yani hatta biz erkeğe nafaka verelim de tam olsun.

Yarım dönüm bostan yan gel yat osman mantığı bu.
Adam kazansın ben yiyeyim. Bir çeşit asalak yaşam yani.
Sorsan moderniteden vurur dinden çıkarlar.

anneme vereceğim para sadece 3500 civarı bir miktar. çok bir şey de değil.
işe başladığında da yardım edersin onlara diyor. etmemen lazım diyor yani. bizim durumumuz iyi sayılır. eşim memur. kira gelirimiz de var.
Geliri olan aileye 3500 lira nedir ki? Tabii ki edin. Anneniz size kötü bile davransa o evde küçücük bir kız çocuğu var. Eşinize hak veremedim.

Back
X