Öyle yapacağım zaten çok çalışıyorum eve geldiğimde zor atıyorum kendimi düşünün artık ben de eşime şimdi söyledim paramı ayrı yerde biriktireceğim eşiminkileri de masraflara harcayacağız.En azından bir güvencemiz olur.Şu anda sizin çalıştığınız size mi kalıyor? Evin Sorumluluğu eşinizde kendi çalıştığınız size mi kalıyor eğer öyleyse
Evin Sorumluluğu sizde değilse siz birikiminizi yapın .
siz davanızda haksız değilsiniz eşiniz haksız kusura bakmasınbende öyle düşünüyorum benim annem 55 yaşında Ve çalışıyor kimseden yardım isemez çok gururludur hattaçoğu zaman bize yardımcı olmaya çalışır.
Kayınvalideme çok iyi bir yerden teklif geldi ama kayınpederim kıskanç biri ve izin vermedi vermez kesinlikle benim oğullarım bana bakacak der biraz da geçimsiz eşimin kardeşiyle çok tartışma yaşıyor evde kendi kurallarınıuygulatıyor zorla.Halbuki kaynım evi geçindiriyor Ve babası üstlerine baskı yapıyor onlara da çok üzülüyorum ne alacağız bilmiyorum artık.Eşime söyledim o da üzgün biliyor kötü niyetli olmadığımı ama bir yandan da vefasız evlat olmak istemediğini söylüyor.
Maalesef yok
Onu kabul ediyorsa Tamsm o zaman sorun çözüldü demektir . Sizde benek olana kadar birikim yapmış olursunuz .Öyle yapacağım zaten çok çalışıyorum eve geldiğimde zor atıyorum kendimi düşünün artık ben de eşime şimdi söyledim paramı ayrı yerde biriktireceğim eşiminkileri de masraflara harcayacağız.En azından bir güvencemiz olur.
Eşim annesine babasını söylemişti zamanında kayınvalidem çalışıyor kendi ayakları üzerinde duruyor diye umurlarında olmadı yani onlar için kendileri önemli.siz davanızda haksız değilsiniz eşiniz haksız kusura bakmasın
kv çalışabilir çocuk bakabilir mesela oda sırtını eşinize dayamış
bigün döuleyin ortamda "hayranım anneme valla bu yaşında hala çalışıyor" gibi
derse ben alışmadım bu zamana kadar çalışmadım
kolay işler de var anne çocuk bakabilirsin mesela gibi ama tabi siz süsleyin püsleyin
ben kabaca yazdım
Çok güzel özetlemişsiniz durumu aynen öyle geçen kaynım aradı babasıyla kavga etmiş izin gününde tv açma ses açma diye bunaltmış kavga olmuş aralarında oda bunaldı kayınpeder oğullarım bana bakacak mecbur diyor eşim bir yandan üzülüyor ben bir yandan üzülüyorum bebeği erteliyorum hayatımı oturtamadım daha bir de vicdan azabı çektiriyorlar kapana kısılmış gibiyim.Önce baba, babaligini bilmeli. Bir anne baba cocugunu gecimini, mutlulugunu, huzurunu düsünür, tersi degil. Bügün benim annemin bana yaptiklarini, yarin ben kizima yapacagi. Ebeveyn-evlat iliskisi, evlat-ebeveyn iliskisinden farklidir.
Siz bankamatik degilsiniz. Adam israr ile asalak hayati yasamak istiyor. Bu yasina kadar hep baskalari arkasindan herseyi toparladi ve hali ile hic yetiskin olmamis. Hic sorumluluk almamis. Ve artik vakit ve zaman geldi gectide bunun icin. Bir evlat elbette anne babasina yardim etmek ister arada. Fakat bu yapilan yardim degil, resmen sömürmektir.
Hic bir sekilde para kazanmak istemeyen insan, kendisi bilir. Parasiz kalsin o zaman. Yetiskin hayatin sonuclarina katlansin.
Herseyi gectim sirf kp'der bencilliginden dolayi bebegi ertlemek nedir ya? Esin emin olsun, kendisi hayirsiz evlat degildir. Hayirsiz olan baska birisidir.
Eşim de eve dedi artık bundan sonraki temennim daha fazla sıkıntı çıkmasın inşallah.Onu kabul ediyorsa Tamsm o zaman sorun çözüldü demektir . Sizde benek olana kadar birikim yapmış olursunuz .
Eşime söyledim dükkan olayı son kez sor dedim bakalım ne diyecekler onu düşünüyorum bende kendileri de bu durumun farkında bebek ertelediğimizin umarım anlarlar artık bu konuşmadan sonra.Lüzumsuz iyilik kötülüktür aslında.
Kv kp gençler, kendilerini şuan geçindiremiyorlarsa ileride hiç geçindiremezler.
Siz şuan zorluk çekiyorsanız ileride aileniz büyüyünce daha çok zorluk çekersiniz.
En güzeli eşiniz ailesişe konuşsun, geçinemiyorlarsa yeni iş kapısı bakılsın. Kv şuan çalışabilir ama bir kaç yıl sonra iş falan bulamaz. Ama şuan bulunur. Dükkan teklifiniz gayet iyi bir teklif. Eşiniz ben artık kademeli olarak yardımı kesicem, eşim çocuk istiyor. O yüzden aklım da sizde kalmasın diye size bir gelir kapısı düşünelim. Eltinizden için onlar da çocuk düşünebilir veya evi ayırabilir. O zaman sudan çıkmış balığa dönmeyin diyerek cesaretlendirmeli. Ve kesinlikle yardımı keseceğini hissettirmeli.
Biz şehir dışındayız Allahtan evleri kendilerinin artık bilmiyorum gelirlerse başım üstüne ama kayınpederim geçimsiz ve huysuz sürekli onu yapma bunu etme gibi konuşur çocuk gibi kurallar koyar Ve kavga eder eşimle karnımla sürekli takışırlar.kayınvalidem yumuşak Ve uyumlu kayınvalidemle ve görümcemle kalırım iyi anlaşırız ama kayınpeder beni düşündürür biraz.Konu sahibi bu konuyu çözmezseniz ileride olacak olan birlikte yaşamak. Çünkü elti de bir süre sonra benden bu kadar diyecek, ya evi ayıralım ya ben boşancam dicek. O zaman ya size gelecekler ya arada siz arada onlar olacak şekilde düzen oturtulacak. Sonuçta kendi gelirleri olmayan kişiler ayrı evde yaşayamazlar.
Eşime söyledim dükkan olayı son kez sor dedim bakalım ne diyecekler onu düşünüyorum bende kendileri de bu durumun farkında bebek ertelediğimizin umarım anlarlar artık bu konuşmadan sonra.
Eşim konuşacak ama ben sanmıyorum anlayışla karşılayacaklarını gerginlik olmasın aralarında eşimin babası biraz agresif bir insan dediğim dediktir güzelce anlasınlar istiyorum artık.kavga etmek yerine sakince konuşun. siz de haklısınız. maddi durum naısl bilmiyorum. ama yardım edebileceğiniz ölçüde yardım edebilirsiniz. onun dışında siz de yardıma muhtaç olmak istemiyosanız bazı şeyelrden feragat etmeliler.
Benim annem de 55 yaşında hala çalışırım diyor kimseye muhtaç olmayım diyor ki Zaten emekliliği var ama hala ek iş yapıyor hayranım sizin anneniz gibi benim annem gibi kendi ayakları üzerinde duran kişilere.Annem 62 yaşında .Emekli dilekçesini bu pazartesi verdi.Katinvalideniz çalışabilir bir yaşta diye düşünüyorum
siz kendi paranızı eve vermeyin bundan sonraEşim annesine babasını söylemişti zamanında kayınvalidem çalışıyor kendi ayakları üzerinde duruyor diye umurlarında olmadı yani onlar için kendileri önemli.
Kayınvalidem dünya iyisi keza görümcemde öyle çok iyi anlaşırım başım üstüne ama kayınpeder beni düşündürüyor biraz geçimsiz biri.Siz bence çocuk sahibi olun hemen. Kayınvalide de gelsin sizde yaşasın. Zaten çalışmaya alıştıysanız evde sıkılırsınız sürekli çocukla.
Bari bir işe yaramış olurlar.
Hem de ihtiyaçları karşılanır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?