Bu konuyu konuşarak bebek düşünmelisiniz . Bebek olduktan sonra 3 sene daha çalışmazsınız en azHayır ben ve eşim çalışıyoruz ama gebelikte çalışamam iş yüküm ağır eşime düşecek herşey ve zorlanacağız onu düşündüğümden hep bebeği erteledim bu zamana kadar.
Bende eltiye daha çok üzüldüm düşünsene evin ayrı kapın ayrı diğer Türlü bütün Kazanç eltinin Kazancı hem ortak otur hem de Büyük'leri geçindir . Sadece o evladı değil ki ben olsam Bazende kaynımda Kalsın derdimBen eltinize daha çok üzüldüm. Muhtemelen onlar da çok varlıklı değiller üstelik kayınpeder kayınvalide ve görümcenin bütün yükü omuzlarında. işten eve yorgun gelip bacaklarını uzatıp oturamıyorlar ev her daim kalabalık. Ben eltinizin yerinde olsaydım ve bütün bu fedakarlıkların üzerine kaynım maddi desteğini kesseydi. Eşime ''o zaman ailene biraz da onlar baksın da biz de birikim yapalım'' derdim. Sizi anlıyorum bu devirde insan kendi evini zor geçindiriyor ama onca yükü tek bir evladın üzerine yıkmak ta doğru değil... Şöyle birşey olabilir hamile kalırsanız işi bırakırsınız ve eşiniz tek maaşa düştüğü için kaynınız ve eltiniz beklenti içine girmezler ama şuan iki aylıkla elinizi çekerseniz bu bence karşı tarafı da haklı olarak kızdırır...
Maalesef yok ama 4 yıl sonra sanırım emekli olacak daha önce de çok gönderdik gittiğimizde harçlık bırakıyoruz800 tl falan gibi mutfak alışverişini yapıyoruz bazı şeyleri karşılıyoruz.Geçinmek için sizi beklemedikleri gibi gönderdiğiniz miktarlarda hatrı sayılır. Yani bir miktar belirleyip mesela 300 öyle gönderebilirsiniz. Kp in emekli aylığı filan yokmu
Doğru söylüyorsunuz eşimle konuşacağım biraz gerginlik geçsin sakin bir zamanda konuşmam gerek.Ve onlar yaşadığı ve sizin kanınızı emdiği sürece bu film arkası yarın olarak devam edecek. Yani siz hiç birikim yapamayacaksınız.EE bu durumda çocukta yapamayacaksınız.O zaman siz niye evlendiniz?Eşinizin ailesine bakmak için mi?Bu hayata bir kez geliyoruz lütfen biraz kendiniz için yaşayın.
Kaynın yeni evlendi Zaten yıllardır biz yardımcı oluyorduk kaynım evleneli 3 ay oluyor yine yardımcı olurum tabiisi eltim haklı onu da anlıyorum Ve zaten kayınvalidem elini sürdürmez işe gelin hanımın korkar işten çıkacak diye herşeyi kayınvalidem yapıyor gelin hanıma elini sürdürmüyor işe o yönde rahat ama diğer yönde tabiisi kalabalık aile tüm gelir onlarda o yönde çok zor bir durumda ama o da ayrı eve çıkmak istemiyor zor gelir bana diyor.Ben eltinize daha çok üzüldüm. Muhtemelen onlar da çok varlıklı değiller üstelik kayınpeder kayınvalide ve görümcenin bütün yükü omuzlarında. işten eve yorgun gelip bacaklarını uzatıp oturamıyorlar ev her daim kalabalık. Ben eltinizin yerinde olsaydım ve bütün bu fedakarlıkların üzerine kaynım maddi desteğini kesseydi. Eşime ''o zaman ailene biraz da onlar baksın da biz de birikim yapalım'' derdim. Sizi anlıyorum bu devirde insan kendi evini zor geçindiriyor ama onca yükü tek bir evladın üzerine yıkmak ta doğru değil... Şöyle birşey olabilir hamile kalırsanız işi bırakırsınız ve eşiniz tek maaşa düştüğü için kaynınız ve eltiniz beklenti içine girmezler ama şuan iki aylıkla elinizi çekerseniz bu bence karşı tarafı da haklı olarak kızdırır...
Aslında bebeğim biraz toparladıktan sonra çalışmayı istiyorum yine güzel bir geleceği olsun istiyorum.Bu konuyu konuşarak bebek düşünmelisiniz . Bebek olduktan sonra 3 sene daha çalışmazsınız en az
Kadınlar genelde bebek olunca bakacak kişi de yoksa salıyorlar iş garantisi plan bir iş çıkmazsa da evde kalmayı tercih ediyorlar .Aslında bebeğim biraz toparladıktan sonra çalışmayı istiyorum yine güzel bir geleceği olsun istiyorum.
Evet diyemiyor maalesef bende üzülüyorum Zaten yine ama nereye kadar diyorum yani aslında ikisinde genç insanlar kayınvalidem 47 yaşında kayınpeder 54 yaşında dükkan açalım dedik karı koca çalışın dedik onu da kabul etmediler bebek olursa inşallah nasıl yardım edelim ben çalışamayacağım zor olacak yani.Insanın anne babasının paraya ihtiyacı varken, "zamanında biriktirseydin, ne haliniz varsa görün " diyemiyor malesef.
Tabiki ev geçinir ekte zorunda eşiniz ama, asgari bir düzeyde yardımı da çok görmeyin bence. Bu ayda yapılmaz da 400 olur mesela
Öyle doğru diyorsunuz eşim idare edebilirse kalırım tabii çocuğuma bakmak için.Kadınlar genelde bebek olunca bakacak kişi de yoksa salıyorlar iş garantisi plan bir iş çıkmazsa da evde kalmayı tercih ediyorlar .
Maalesef yokalternatifiniz var mı?
Şu anda sizin çalıştığınız size mi kalıyor? Evin Sorumluluğu eşinizde kendi çalıştığınız size mi kalıyor eğer öyleyse bebek iöin şimdiden kendiniz birikim yapabilirsinizÖyle doğru diyorsunuz eşim idare edebilirse kalırım tabii çocuğuma bakmak için.
Aslında konuşmam hakaret sayılmaz küfürlü bir konuşma değil ama bağırdım Ve sürekli yanı şeyleri yaşamaktan bıktım artık dedim eşimin zoruna gitti haliyle haklı da şimdi geldi ve barıştık ama yapmamalıydım tabiki yaptığım hoş değildi tutamadım kendimi şimdide pişman oldum yaptığımdan.Ozetle sonradan pisman olacaginiz usluplarla konusmayin diyorum. Size zarar,evliliginize zarar.
Aslında borcumuz yeni bitti sayılır bu yıl borcumuz kalmadı o yüzden şimdi benim kazandığımı biriktirebilirim Zaten gebelikten sonra çalışamayacağım eşim idare etmek zorunda kalacak en azından ilk zamanları sıkıntısız atlatalım diye birikim yapayım diyorum.Şu anda sizin çalıştığınız size mi kalıyor? Evin Sorumluluğu eşinizde kendi çalıştığınız size mi kalıyor eğer öyleyse bebek iöin şimdiden kendiniz birikim yapabilirsiniz
Ya iste ayni seyleri bagirmadan soyleseniz boyle uzulmezdiniz. Onu demek istedimAslında konuşmam hakaret sayılmaz küfürlü bir konuşma değil ama bağırdım Ve sürekli yanı şeyleri yaşamaktan bıktım artık dedim eşimin zoruna gitti haliyle haklı da şimdi geldi ve barıştık ama yapmamalıydım tabiki yaptığım hoş değildi tutamadım kendimi şimdide pişman oldum yaptığımdan.
Kayınvalideme çok iyi bir yerden teklif geldi ama kayınpederim kıskanç biri ve izin vermedi vermez kesinlikle benim oğullarım bana bakacak der biraz da geçimsiz eşimin kardeşiyle çok tartışma yaşıyor evde kendi kurallarınıuygulatıyor zorla.Halbuki kaynım evi geçindiriyor Ve babası üstlerine baskı yapıyor onlara da çok üzülüyorum ne alacağız bilmiyorum artık.Eşime söyledim o da üzgün biliyor kötü niyetli olmadığımı ama bir yandan da vefasız evlat olmak istemediğini söylüyor.Kv'de calisabilir. Daha 47 yasinda ve gayet genc. Bakicilik, temizlik hepsini yapabilir. Ogullarindan gecinmekten cok daha iyidir. Bende olsam, bende para yardiminda keserdim artik. Ülkenin sartlari belli. Iki evi gecindirmek her yigidin harci degil.
Bence yinede esine özür dile ama. Utandigini dile getir fakat iyicene yoruldugunu anlat. Bu sekilde ilerde olacak cocugunuzun hakkina girildigini anlat.
Doğru içimde öyle birikmiş ki kendimi tutamadım şimdi özür diledim ama kendimden utandım hoş değil di yakışmadı bana.Ya iste ayni seyleri bagirmadan soyleseniz boyle uzulmezdiniz. Onu demek istedim
Şu anda sizin çalıştığınız size mi kalıyor? Evin Sorumluluğu eşinizde kendi çalıştığınız size mi kalıyor eğer öyleyseÖyle doğru diyorsunuz eşim idare edebilirse kalırım tabii çocuğuma bakmak için.
Evin Sorumluluğu sizde değilse siz birikiminizi yapın .Aslında borcumuz yeni bitti sayılır bu yıl borcumuz kalmadı o yüzden şimdi benim kazandığımı biriktirebilirim Zaten gebelikten sonra çalışamayacağım eşim idare etmek zorunda kalacak en azından ilk zamanları sıkıntısız atlatalım diye birikim yapayım diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?