Eşim ailesine yardım etmeli mi¿

Hayır ben ve eşim çalışıyoruz ama gebelikte çalışamam iş yüküm ağır eşime düşecek herşey ve zorlanacağız onu düşündüğümden hep bebeği erteledim bu zamana kadar.
Bu konuyu konuşarak bebek düşünmelisiniz . Bebek olduktan sonra 3 sene daha çalışmazsınız en az

Bende eltiye daha çok üzüldüm düşünsene evin ayrı kapın ayrı diğer Türlü bütün Kazanç eltinin Kazancı hem ortak otur hem de Büyük'leri geçindir . Sadece o evladı değil ki ben olsam Bazende kaynımda Kalsın derdim

Geçinmek için sizi beklemedikleri gibi gönderdiğiniz miktarlarda hatrı sayılır. Yani bir miktar belirleyip mesela 300 öyle gönderebilirsiniz. Kp in emekli aylığı filan yokmu
Maalesef yok ama 4 yıl sonra sanırım emekli olacak daha önce de çok gönderdik gittiğimizde harçlık bırakıyoruz800 tl falan gibi mutfak alışverişini yapıyoruz bazı şeyleri karşılıyoruz.

Doğru söylüyorsunuz eşimle konuşacağım biraz gerginlik geçsin sakin bir zamanda konuşmam gerek.

Kaynın yeni evlendi Zaten yıllardır biz yardımcı oluyorduk kaynım evleneli 3 ay oluyor yine yardımcı olurum tabiisi eltim haklı onu da anlıyorum Ve zaten kayınvalidem elini sürdürmez işe gelin hanımın korkar işten çıkacak diye herşeyi kayınvalidem yapıyor gelin hanıma elini sürdürmüyor işe o yönde rahat ama diğer yönde tabiisi kalabalık aile tüm gelir onlarda o yönde çok zor bir durumda ama o da ayrı eve çıkmak istemiyor zor gelir bana diyor.

Insanın anne babasının paraya ihtiyacı varken, "zamanında biriktirseydin, ne haliniz varsa görün " diyemiyor malesef.

Tabiki ev geçinir ekte zorunda eşiniz ama, asgari bir düzeyde yardımı da çok görmeyin bence. Bu ayda yapılmaz da 400 olur mesela

Evet diyemiyor maalesef bende üzülüyorum Zaten yine ama nereye kadar diyorum yani aslında ikisinde genç insanlar kayınvalidem 47 yaşında kayınpeder 54 yaşında dükkan açalım dedik karı koca çalışın dedik onu da kabul etmediler bebek olursa inşallah nasıl yardım edelim ben çalışamayacağım zor olacak yani.

Öyle doğru diyorsunuz eşim idare edebilirse kalırım tabii çocuğuma bakmak için.
Şu anda sizin çalıştığınız size mi kalıyor? Evin Sorumluluğu eşinizde kendi çalıştığınız size mi kalıyor eğer öyleyse bebek iöin şimdiden kendiniz birikim yapabilirsiniz

Kv'de calisabilir. Daha 47 yasinda ve gayet genc. Bakicilik, temizlik hepsini yapabilir. Ogullarindan gecinmekten cok daha iyidir. Bende olsam, bende para yardiminda keserdim artik. Ülkenin sartlari belli. Iki evi gecindirmek her yigidin harci degil.

Bence yinede esine özür dile ama. Utandigini dile getir fakat iyicene yoruldugunu anlat. Bu sekilde ilerde olacak cocugunuzun hakkina girildigini anlat.

Ozetle sonradan pisman olacaginiz usluplarla konusmayin diyorum. Size zarar,evliliginize zarar.
Aslında konuşmam hakaret sayılmaz küfürlü bir konuşma değil ama bağırdım Ve sürekli yanı şeyleri yaşamaktan bıktım artık dedim eşimin zoruna gitti haliyle haklı da şimdi geldi ve barıştık ama yapmamalıydım tabiki yaptığım hoş değildi tutamadım kendimi şimdide pişman oldum yaptığımdan.

Şu anda sizin çalıştığınız size mi kalıyor? Evin Sorumluluğu eşinizde kendi çalıştığınız size mi kalıyor eğer öyleyse bebek iöin şimdiden kendiniz birikim yapabilirsiniz
Aslında borcumuz yeni bitti sayılır bu yıl borcumuz kalmadı o yüzden şimdi benim kazandığımı biriktirebilirim Zaten gebelikten sonra çalışamayacağım eşim idare etmek zorunda kalacak en azından ilk zamanları sıkıntısız atlatalım diye birikim yapayım diyorum.

Ya iste ayni seyleri bagirmadan soyleseniz boyle uzulmezdiniz. Onu demek istedim

Kayınvalideme çok iyi bir yerden teklif geldi ama kayınpederim kıskanç biri ve izin vermedi vermez kesinlikle benim oğullarım bana bakacak der biraz da geçimsiz eşimin kardeşiyle çok tartışma yaşıyor evde kendi kurallarınıuygulatıyor zorla.Halbuki kaynım evi geçindiriyor Ve babası üstlerine baskı yapıyor onlara da çok üzülüyorum ne alacağız bilmiyorum artık.Eşime söyledim o da üzgün biliyor kötü niyetli olmadığımı ama bir yandan da vefasız evlat olmak istemediğini söylüyor.

Öyle doğru diyorsunuz eşim idare edebilirse kalırım tabii çocuğuma bakmak için.
Şu anda sizin çalıştığınız size mi kalıyor? Evin Sorumluluğu eşinizde kendi çalıştığınız size mi kalıyor eğer öyleyse
Evin Sorumluluğu sizde değilse siz birikiminizi yapın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…