- 26 Mayıs 2019
- 66
- 48
- 38
- Konu Sahibi Butterfly246
-
- #181
Nasil bahsetmemis olabilirim ki. Ben cok konuskan ve kendini ifade edebilen biriyim.. evlilikten once 6 sene beraberligimiz vardi ve malum kilometreler girince araya iliski hep konusmaktan, yazismaktan ibaret oluyor.. ben vazgecdikce tukenmeye basladim, sessizlestim zamanla evlilikte. Gene de her zaman ifade ederim duygumu fikrimi, dinlese de dinlemese deAilesinin yanına gitmesi değil olay işte, evlilik çatısı altında duygusal bağlarınız zayıf, iletisiminiz zayıf neresinden tutarsam elimde kalıyor ven sizin hatalarınız da olabileceğini düşünüyorum kendinizden bahsetmemissiniz ailenin yanına her hafta gitmek evet bir problem ama sizi neden dinlemediğini de anlamak lazım bu bir itham değil fikir.
yaptim, orada yerim yokmus gibi hissettiriyor.. bu ne demek acabaDestek alacak imkan yoksa gozunuzu kapatin esiniz basta onun solunda siz sizden sonra cocuklar buyukten kucuge dogru oyle hayal edin hayalinizde kayinvalideyi ve kayinoederi esinizin arkasina soyle bir metre uzaniga koyun onlarinda arkasina kardesleri koyun bu hayali ara ara yapin.
Evet suan evde yasaklardan dolayi..Şuan yasaklardan dolayı mecburen evde herhalde di mi
Evet her hafta sonumuz genelde ayri geciyor ve Bundan gram rahatsiz degil adam.. cok normal birseymis gibi goruyor ve birsey dedigimde, ozaman sende geleceksin diyorHaftasonunu ayrı ayrı mı geciriyorsunuz hep. Hiç mi beraber birşey yapmıyorsunuz. Her hafta sizi birakip gitmesi olur şey değil. Sizi götürüp götürmemesi değil ayrı olmanız sorun.
Bunu açık açık anlatır mısınız yapmak istiyorum amaç ne?Destek alacak imkan yoksa gozunuzu kapatin esiniz basta onun solunda siz sizden sonra cocuklar buyukten kucuge dogru oyle hayal edin hayalinizde kayinvalideyi ve kayinoederi esinizin arkasina soyle bir metre uzaniga koyun onlarinda arkasina kardesleri koyun bu hayali ara ara yapin.
Bu tipler gercekten cok var. İnsallah biz böyle olmayız.Kv aynı sehırdeyse neden sizde kalıyor. Eşinize rahat edemiyorum gelmesin deseniz sanırım kıyamet koparBen boşanıyorum senin en azından eşin gidiyor benimki bana geliyor ve her geldiğinde de yatıyor bende kaynanam. Ben hiç cicim ayı yaşamadım. Kaynanamla evi ayırana kadar neler çektim ama ayırdıktan sonra da o eşimin birşnci önceliği hep kök ailesi oldu ben onların hayatına zorla girmeye çalışan bir sığıntıdan öte değildim sanki. Ve benim kayınvalidem de dul... böyle adamlar değişmek istese bile kök ailesi annesi tekrar bir duygu sömürüsü ile herşeyi tüm çabanızı siler atar benim kayınvalidem acayip duygu sömürüsü yapıyordu hatta benim ailemin yanında bile yapıyordu bizzat kendi ailem de şahit buna. Valla ben yapamadım boşanıyorum.
Aile dizimi diye bir terapi yani buyuk ailede cekirdek ailede herkesin olmasi yerde olmasi diyelim Bert Hellinger kitabida var alip okuyabilirsiniz daha ayrintili bilgi icin. Ama kendiniz bir cesidini denemek isterseniz dedigim gibi aile erkekle basliyor erkegin sol tarafina kadin ondan sonra cocuklar buyukten kucuge hayalinizde oyle bir sira yapin kayin valide kayin peder onlari arka siraya onlarinda arkasina kardesler ve herkes yerinden mutluBunu açık açık anlatır mısınız yapmak istiyorum amaç ne?
Sanırım aklını başına alması için bir ders verirdim içinde veşki biraz entrika yalan olurdu ama arayıp da iyi misin demediğine onu it gibi pişman edecek birşey olurdu.Merhabalar,
Ben 3 yillik evliyim cocugumuz yok.
Evimiz esimin ailesine (annesi ve bekar abisi) yaklasik bir saat uzaklikta, farkli ilcelerdeyiz.
Evliligimizde zaman zaman sorunlar yasadik, ben esim icin cok fedakarliklar yaptim. Neredeyse butun hayatimi ve duzenimi degistirdim onun icin.
Esim memur oldugu icin hafta sonlari hep tatil.
Ilk senemizde her cuma gunu kavga ederdik ailesinin yanina gitmek icin. Cuma gunu gidip pazar aksami donerdik.
Hic huzurum olmazdi persembe gunleri, yarin cuma olacak ve yine kavga edip goturecek beni zorla diye. Istemeye istemeye gittim hep kavgalar cok buyuyordu cunku.
Neyse ikinci sene gene her hafta gitmek istiyodu tabi ama ben bir hafta sonu gidip bir hafta sonu gitmemeye baslamistim. Esim yalniz gidip iki gun kalip geliyordu. Ama tabi bir hafta sonu gitmedigimde gene ayni kavgalari ediyordu, gecen hafta gitmedin zaten diyordu.. ve gene oylece benim huzurum falan kalmiyordu.
Bu sene ise beni artik hic zorlamadi, bende canim ne zaman isterse o zaman gidiyorum. Bazen ayda bir, bazen iki hafta da bir falan. Esim yalniz gidiyor her hafta sonu.
Fakat orda oldugunda beni iki uc gun boyunca hic aramiyor sormuyor mesaj atmiyor. Hic yokmusum gibi geciriyor orda, geldiginde de sohbet falan etmiyoruz birbirimize mesafeli duruyoruz.
Simdi diyebilirsiniz ki ee daha ne istiyorsun adam zorlamiyor kendi gidiyor diye.. Ama evlilik bu degildir ki, Insan karisini merak etmez mi gunlerce evde yalniz kaliyorum..
Siz olsaniz ne dusunurdunuz ve nasil davranirdiniz?
Esasen amaç birlikte yaşamak zaten yatılı misafirliğe yavaş yavaş alıştırmaya çalıştılar. Sürekli evim soğuk diyor sürekli. Şimdi senin kaynın bekar o da evlenince kayınvaliden bi sende bi öteki gelininde yarı zamanlı kalmaya da başlayacak ben yaşadım biliyorum. Hepsi aynı fabrika çıkışlı bunların kafa yapıları aynı çocuklarını kendisinin çıkarları için yontmak yuvalarında huzur mutluluk var mı umurlarında olmaz. Sen istediğin kadar dert yan eşine istediğin kadar terapiye gidin. O kadının bir duygu sömürüsüne bakar her şey. Olmuyor kısacası. Kayınpederin olmaması büyük şanssızlık. Sebep bu. Siz daha eşinizin gitmesine katlanamıyorsunuz ilerde benimki gibi size yatılı kalmalı gelecek her haftasonu belki belli aylarda kalacak. Daha beterini çocuk olunca yaşacaksın ilerde. Çocuk sayıklaması o yüzden. Boşanma diye. Çok basit düşünüyorlar çocuk olursa boşanamaz diye acayip rahatlıyor oğlan ailesi de kocalarda sakın çocuk yapma sadece senin sonun olur.Bu tipler gercekten cok var. İnsallah biz böyle olmayız.Kv aynı sehırdeyse neden sizde kalıyor. Eşinize rahat edemiyorum gelmesin deseniz sanırım kıyamet kopar
Konu sahibi ben degılım de. Benim ki yasıyor sükür. Kvnin kendı kv si yatalak ona bakıyor. Ben zaten atanıp gıdecegım ınsallah.Ki cocuk uzun süre ıstemıyorum. Benim kv haftada 3 4 kez çagırırdı. 2 3kez eşimle kavga ettim. Beni daralma sıkma diye. Şuan bir haftaya onun annesine bir hafta benim anneme gidiyoruz. Ben sizde gitmiyor. Git diyorum gitmiyor. Erkekte iş bitiyor bence. Ben mesafeliyim biraz sogugum galiba. Aslında çok konusurum hemen kaynasırım. Ama eş ailesiyle mıç mıç olmamaya çalışıyorum. Eşim anne babasıyla aynı evde kalamayacagımı biliyor.Sen yapamazsın diyorEsasen amaç birlikte yaşamak zaten yatılı misafirliğe yavaş yavaş alıştırmaya çalıştılar. Sürekli evim soğuk diyor sürekli. Şimdi senin kaynın bekar o da evlenince kayınvaliden bi sende bi öteki gelininde yarı zamanlı kalmaya da başlayacak ben yaşadım biliyorum. Hepsi aynı fabrika çıkışlı bunların kafa yapıları aynı çocuklarını kendisinin çıkarları için yontmak yuvalarında huzur mutluluk var mı umurlarında olmaz. Sen istediğin kadar dert yan eşine istediğin kadar terapiye gidin. O kadının bir duygu sömürüsüne bakar her şey. Olmuyor kısacası. Kayınpederin olmaması büyük şanssızlık. Sebep bu. Siz daha eşinizin gitmesine katlanamıyorsunuz ilerde benimki gibi size yatılı kalmalı gelecek her haftasonu belki belli aylarda kalacak. Daha beterini çocuk olunca yaşacaksın ilerde. Çocuk sayıklaması o yüzden. Boşanma diye. Çok basit düşünüyorlar çocuk olursa boşanamaz diye acayip rahatlıyor oğlan ailesi de kocalarda sakın çocuk yapma sadece senin sonun olur.
Bu ne işe yarıyor kiAile dizimi diye bir terapi yani buyuk ailede cekirdek ailede herkesin olmasi yerde olmasi diyelim Bert Hellinger kitabida var alip okuyabilirsiniz daha ayrintili bilgi icin. Ama kendiniz bir cesidini denemek isterseniz dedigim gibi aile erkekle basliyor erkegin sol tarafina kadin ondan sonra cocuklar buyukten kucuge hayalinizde oyle bir sira yapin kayin valide kayin peder onlari arka siraya onlarinda arkasina kardesler ve herkes yerinden mutluuzun uzun dusunmeyede gerek yok bes dakika uzanin gozlerinizi kapatip bu siralamayi hayal edin.
Bende bosanmayi dusunuyorum canim Allah yardimcimiz olsun.. boylelerini hic kimselerin karsisina cikarip da hayatini yakmasin Rabbim insallah.. anneleriyle otursunlar. Dava actiniz mi?Ben boşanıyorum senin en azından eşin gidiyor benimki bana geliyor ve her geldiğinde de yatıyor bende kaynanam. Ben hiç cicim ayı yaşamadım. Kaynanamla evi ayırana kadar neler çektim ama ayırdıktan sonra da o eşimin birşnci önceliği hep kök ailesi oldu ben onların hayatına zorla girmeye çalışan bir sığıntıdan öte değildim sanki. Ve benim kayınvalidem de dul... böyle adamlar değişmek istese bile kök ailesi annesi tekrar bir duygu sömürüsü ile herşeyi tüm çabanızı siler atar benim kayınvalidem acayip duygu sömürüsü yapıyordu hatta benim ailemin yanında bile yapıyordu bizzat kendi ailem de şahit buna. Valla ben yapamadım boşanıyorum.
Suan koronadan dolayi gelemiyorlar ama en yakin zamanda gelirler.. onlarin gelip beni goturmesi en buyuk dilegim suan.. evdeydi hafta sonu, skiliyorum diyip durdu.. herkes evinde oturuyor sende alisacaksin dedim..Aileniz ne zaman geliyor. Evde şu an nasılsınız eşinizle
Is gercekten de erkekte bitiyor. Ne kavgalar ettik her hafta sonu gitmemek icin. Gidip 2/3 gun kalmak nedir her hafta ya.. Benim evim kaloriferliyken gidip orda sobayla kaliyorduk hafta sonlari.. Ben sicacik evimi birakip burda usumeye mecbur degilim, beni her hafta zorla getirip ailenle yuz goz etme derdim.. Adam anlamiyor.. Simdi yalniz gittigine laf soyledigimde, "sana iyilik yaramiyor, seni zorlamiyorum ya simdi de bana karisiyorsun, beni ailemden mi gecireceksin" diyor.Konu sahibi ben degılım de. Benim ki yasıyor sükür. Kvnin kendı kv si yatalak ona bakıyor. Ben zaten atanıp gıdecegım ınsallah.Ki cocuk uzun süre ıstemıyorum. Benim kv haftada 3 4 kez çagırırdı. 2 3kez eşimle kavga ettim. Beni daralma sıkma diye. Şuan bir haftaya onun annesine bir hafta benim anneme gidiyoruz. Ben sizde gitmiyor. Git diyorum gitmiyor. Erkekte iş bitiyor bence. Ben mesafeliyim biraz sogugum galiba. Aslında çok konusurum hemen kaynasırım. Ama eş ailesiyle mıç mıç olmamaya çalışıyorum. Eşim anne babasıyla aynı evde kalamayacagımı biliyor.Sen yapamazsın diyor
Böyle evlılık olmaz. 2gün izin gününü orda geçiriyor. İnsan karısını evde tek bırakmak istemez. Kesınlıkle boşan.Kaybetme korkusu yok zaten onunIs gercekten de erkekte bitiyor. Ne kavgalar ettik her hafta sonu gitmemek icin. Gidip 2/3 gun kalmak nedir her hafta ya.. Benim evim kaloriferliyken gidip orda sobayla kaliyorduk hafta sonlari.. Ben sicacik evimi birakip burda usumeye mecbur degilim, beni her hafta zorla getirip ailenle yuz goz etme derdim.. Adam anlamiyor.. Simdi yalniz gittigine laf soyledigimde, "sana iyilik yaramiyor, seni zorlamiyorum ya simdi de bana karisiyorsun, beni ailemden mi gecireceksin" diyor.
Ben ugrasmaktan cok yoruldum, bosanmak istiyorum. Bir ailemiz olmadi, olamadi hicbir zaman. O hep ailesini önde tuttu, bende o oyle yapinca kendi ailemi daha cok arar sorar oldum..
Ayni evde okumak icin sehir degistiren iki cocuk gibiyiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?