Eşim anneannem yüzünden evliliğimizi bitirdi

Bu konuda bişeyler eksikti zaten...
Cemaat girince işin içine taşlar yerine oturur işte..
Böyle aydın geçinen,mühendislerin akademisyenlerin bağlı olduğu cemaatler çok tehlikelidir..
Onlar çocuk doğur derlerse doğururlar,evlen derlerse evlenirler,boşan derlerse boşanırlar..
Hatta hamile kadına doğururken, bağırmıycaksın sessiz doğurucaksın normal doğumla, diye talimat verip,uygulatırlar..

Bunlar uç tarikatlrdır..
Müridler,eğer o şekilde buyruk aldılarsa,üyesi oldukları tarikatları eşlerinden yıllarca gizleyebilirler...

İşin seyri değişti bence...
Bi program var d-smart şifreli kanallarından birinde..adı : Ben kiminle evlendim?
Konusu evlendikten yıllar sonra eşlerinin gerçek yüzleriyle ve kimlikleriyle hatta diğer hayatlarıyla tanışan kişilerin hikayeleri...

cok ürkütücü ya,

bence bu isin pesini birakmayin eltinizle gizli gorusmeye calisin biseyler
ogrenin,
cok kotu birseyler donuyo,
hadi namusunuza laf getirsenizdicemki esyalaranizin hemen yollanmasi normal,
cok sacma yaptiklari yangindan sanki mal kaciriyolar,
o kayinvalideninde bi parmagi varsa bu isin icinde o parmagi... tövbe tövbe kirilmiyasi:-(

ayyyy ben olsam ofkemde duramazdim yerimde allah sabir versin size insallah yakin zamanda
ferahliga kavusursunuz insallah yuvaniz bozulmaz
biraraya gelir yuvanizda bir yavrunuzda olur,
esinizde sizi seviyo fakat baski altinda oldugu icin bence sizi agliya agliya evinize birakti:-(

ne ask hikayesiymis yaw:-(
insallaha ayrilikla sonuclanmaz
sevenler kavusur

hizmet diyolar. fettullahçılar sanırım. eşim gitmezdi sadece öyle bir liseden mezun. bu ramazanda bir kere toplantılarına gitti. sonra o arkadaşıyla görüşmeye başladılar işte...

cemaat değil onlar eğitim seferberliği gibi bişi yapıyorlar ,o gurupda olan insanlardan zarar gelmez...

konuyu baştan sona sana yapılan yorumlarıyla birlikte okudum. fake diye de düşünmedim değil. ama son yazdıklarınızdan sadece ailesinin istememesi ( hep öyle yorum yapılmış ailesi yapmıştır filan diye) nden çok tarikat işi gibi geldi beynini yıkamış olabilirler.emin olmadan da tarikat ismi vermeyin bence(sempatizanı değilim ama o tarikattan böyle bir olay durum çıkacağını sanmıyorum) Eğitim seviyesi bu kadar yüksek ve aileside bu kadar okumuş insanlarken ben algılayamıyorum.Eğitim bilgiyi artırır eşeklik baki kalır sözünün tam ortasındayız sanki. Bazı arkadaşlar eşinizi takip edin bu işte başka iş var demiş bence doğruda söylemişler. Ailesini ara kiminle konuşabilirsen eltimle aram iyiydi diyosun ya onu ara bilmediğin birşey var mı öğrenmeye çalış. Allah yardımcın olsun. Gerçekten 40 yıl düşünsem benim aklıma böyle bir boşanma bahanesi gelmez bu da akademisyen farkı heralde. tuhafff diyorum başkada bişey diyemiyorum:26:

30 yaşındaki bir adam nasıl kendi kendine karar veremez ya şaşıyorum..

gidip adamı bi sallayasım geldi "kendine gel neredesin sen" diyesim geldi ya çok sinir oldum şu konu öyle gerdi ki beni..

gerçekten çok sabırlısınız ben çoktan basmıştım o kaynana olacak kadının evini dökün eteğinizdeki taşları karşımda demiştim..

eşiniz çok vurdun duymaz ve iradesizmiş çok şaşırıyorum..

Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın

cemaat değil onlar eğitim seferberliği gibi bişi yapıyorlar ,o gurupda olan insanlardan zarar gelmez...

ben de böyle düşünüyorum. kaldı ki uç boyutta "islamı saptırarak" yaşayan bir cemaate üye olsaydı size islami bilgiler vermeye, sizi de kendi aralarına çekmeye çalışırlar ancak bunu başaramazlarsa bu tür bir ayrılık emri verirlerdi. gibi geliyor bana ama :44: vallahi pc ye yapıştım aklım karman çorman oldu, siz kimbilir ne haldesiniz of of

hayır ben kendimden bahsetmeye utanıyorum ama evlilik için ikna edilmeye çalışılan bi insanım zaten, anneciğimin çektikleri, sizlerin yaşadıklarınız mahvediyo beni... yemin ederim hayata dönemiyorum öcü gibi görmeye başladım erkekleri artık. NEDİR BUNLARIN YAPTIKLARI YA !!!!! ALLAH HER ŞEYİN HAYIRLISINI VERSİN HEPİMİZE İNŞALLAH !
Bak SENİN İÇİN 3 ihlas bi fatiha okuyorum. Allah seni sıkıntından tez zamanda kurtarsın, sen de oku birşey ada. İnşirah suresini okumaya çalış o tam bu duruma göre !!!

Side75 arkadaşım.bak durdum aklıma ne geldi...
Ya düşünüyorum da sen neden bu kadar sakin ve durgunsun anlamadım ben...
Evet eşinin yaptığı şizofrenik hareketler,tiksinç ayrılık sebebi ve bunu korkunç bi şekilde uygulaması,devamında kararım değişmez bu iş bitti diye son noktayı koyması,ağlayıp zırlaması filan gerçekten dehşet seviyede iğrenç

Ama sen de bu katliam karşısında çok sakinsin be canım!
Nasıl olur da bi kadın akşam yemeğe gidecekken kocasıyla,babasının evine "1 yıldır görüşmediği yaşlı ananesinin evine giren çıkan varmış biz bunu kaldıramayız bahanesiyle" postalanır,arakdan da kolilenmiş itinayla dizilmiş eşyaları gönderilir de senin gibi tepkisiz mızmız davranır anlamak mümkün değil..

İnsanın ruhuna ters bi davranış bu..Kime yapılsa şu hainlik ,Hz Rabia gibi ululardan değilse şayet, o arabadan inmeden daha feryat figan olur..sen ağlaya ağlaya babanın evine girip oturmuşun... hala da ağlıyosun parklarda filan..Allah havale ettim,beddua ediyorum filan diyosun..
Nasıl yani???
Bu kadar mı?
Ya ben var ya...Allahım düşünemiyorum kendimi o durumda

Bi tuhaf bi acaip film bu...
Çok merak ediyorum sonu olucak mı?

haklısın belki de çok tepkisizim ama gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. telefonda kızıp bağırıyorum ağlıyorum ama zaten dinlemiyor ki. kendi kendimi yiyorum şu anda sadece...

Zaten üzgündüm , gece gece hepten hüzünlendim .. üzüldüm ..

Ama ben bir arkadaşında yazdığı gibi : işin içine büyü gb olayların gırdıgını düşünüyorum..
Daha öncede okumuştuk : bıranda karısını evını terk eden adamları ..
Bu işler cahil işi değil artık millet aklını kaybetmıs okumusu okumamışı böyle sapkınlıklar yapıyor..
Size bukadar kötülük yapan kaynananız bunuda yapmıs olabılır ..

Onun harıcınde normal şartlarda baska acıklama yok yasadıgınız duruma ..

ınanamıyorum sız hala kocanızı savunuyorsunuz bırbırımızı sevıyorduk yok kavga bıle etmıyoduk dıye bıkere adam olan adam boyle bır durum gercek olsa dahı sıze sahıp cıkmasıydı her koyun kendı bacagından asılır sızın sucunuz yokkı anlasılan bunu ıstırak edemıcek kadar cahıl ınsanlar kusura bakmayında boyle apar topar esyalarını kolılettırıp sızıe gerı gondermelerı bır evlılıgı anıden bıtırmesı ıcın sızın o....olmanız lazım annannenızın degıl ayrıca 77yasındakı kadında bı gozu topraga bakıyordur zannetmem gunagını alıyolardır sankı bahane aranmıs gıbı halbukı bır erkegın genelevden bır bayanı kurtarıp evlenmesı bıle cok sevapken esınız sızı ananenız yuzunden nasıl bırakır bıraz
gerızekalı heralde esınız hadı annenız ıcın solenmıs olsa bı nebze anlarım ama annannenız sızı nasıl bır kalemde sıldı bıde aglıyomus tımsah gozyasları akıtıyor bence boyle bır durumda adam gıbı adam esıne sahıp cıkar kım ne derse desın o benım namussum karımın bır gunagı yok asla bırakmam derdı

inanın bilmiyorum arkadaşlar öyle bir durumda da ne yapacağımı bilmiyorum ki. büyü yaptılar diyelim ben ne yapıcam?felak suresini nas suresini okumak lazım diye biliyorum. başka ne yapabilirim?

Side75 in bu rezalete karşı olan sinir bozucu tepkisizliğine bakarsak evet bence Side75 i de efsunlamışlar bunlar...eli dili bağlansın, ses çıkaramasın, tepkisiz kalsın herşeye tamam desin,sorgulamasın,halsiz düşsün diye..yoksa bu sakinlik insanın yaratılışına ters..(erenlerden değilse)

Alıntı yapmamın sebebi sana tamamen katılıyo olmam ve şimdi bende buna benzer bişeyler yazcaktım cnm,

Bundan sonraki sözlerim ise konu sahibi arkadaşa, sen o arabadan nasıl indin ? 1 ay değil 2 ay değil , 4 yılki yuvandan öyle akşam yemeğine giderken çıktın ve dönüşün baba evi oldu öyle mi ? İnanılcak gibi değil , beni o sebeple o arabadan başbakan gelse indiremezdi ! Siz böyle ne biliyim , babası ilişkisini öğrenmiş ve severek ayrılmak zorunda kalmış liseli aşıklar gibi ayrılmışsınız valla aklım almıyor özür dilerim , seninde basiretin mi bağlamış nolmuş , nedir bunun açıklaması ... Kocanda çok geç kalmış maşallah eve gider gitmez eşyalarını toplamış ertesi gün yollamış mı yani sana ? Eşin işteyken evine gidip baksana , herhangi bişey fark edicekmisin bakalım , yada baskın olsun diye akşam git mesela yakın bi arkadaşınla yada kardeşin varsa onlarla , takılarım altınlarım vardı onları alcam dersin yada onlarıda yolladıysa ne biliyim bi kolyem kayıp ona geldim falan dersin işte bişeyler . Seni o gece eve bıraktıktan sonra eşin seni hiç aradı mı yoksa hep sen mi aradın ?

inan sadece şoktayım ve ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. bu başlığı o yüzden açtım zaten ne yapmalıyım sorusunun cevabını bulmak için.

kusura bakmayin , onceden bir mesaj yazdiginizi gormedim ... eklemek istedim derkende , oteki mesaja alinti tarzi yapmak istediginizi anlayamadim , aklimada gelmedi zaten ... Allah hayirlisyla kucaginiza almayi nasip etsin insAllah , arkadasin basina gelenleri okudukça soka girdim ve boyle bir tepki verdim ...

bazen insan beklemediği bir olay yaşadığında o şokla tepkisiz kalabiliyor, bunu ben de yaşadım. o an ne yapman gerektiğini bilmeyip acı hissediyorsun, en fazla ağlamak oluyor verdiğin tepki. sonra bu duruma çok sinirleniyorsun keşke şunu yapsaydım bunu deseydim diye yiyorsun kendini. hatta aptal olduğunu düşünüyorsun ama iş işten geçmiş oluyor. bana yaşatan kişiye malesef benim bu saatten sonra dönüp de o gün yaptığı şeye tepki verme şansım yok . Ama senin hala var. şunu yap bunu yap demiyorum ama kendini ifade et !!!!! içinde kalmasın, hep tekrarladığım bi laf vardır "ifade etmeyen duygu hasta eder "

eşyalarımın arasında altınlarım vardı. onlar gelmedi zaten. ben onu hiç aramadım.10 gün sonra o aradı dün. arabadan nasıl indiğime gelince. çok ağladım yalvardım yapma diye. ama durumu daha da zorlaştırma dedi. para verdi bana ve arabadan indirdi. ben de indim salak gibi.

tamam da bir mesaji birden fazla yazmanin anlami ne ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…