esim annemi aramis

kizlar cok doluyum ya yuzyuze bir arkadasima anlatsammi acaba yasadiklarimi
ben bugne kadar ya buraya yazdimya icimde tuttum ailemle ilgili kendimleilgili hicbirseyi disariya yansitmadim
icimde doldu tasti hersey arkadaslarima komsularima anlatsammi amakimseyede guvenemiyorum
ya arkamdan bana karsi kullanirlarsa anlattiklarimi
ya dedikodumu yaparlarsa
yine icimdekalicak

bir garip gelir gider derdini, sırrını mevlana ya anlatırmış.
birgün dayanamayıp 'ben sana tüm derdimi, sırrımı anlatırım sen niye bana anlatmazsın' deyip sitem etmiş..
hz mevlana da ' sen daha kendi sırrını tutamazken benim kini nasıl tutacaksın' demiş...

birilerine birşeyler anlatırsan mutlaka birileri de birilerine anlatacaktır.. her dostun da dostu vardır..

ben de dayanamaz anlatırım.. ama kime ne.. derman olan var mı yokkk. sadece alabılırsen ( ki alırsan ne ala) manevi destek. burada rahat olunmasının en büyük nedeni kimse kimsenin hayatında değil..

şu an herşey çok sıcak olduğu için ve sanırım biraz tez canlı olduğun için aceleci davranıyorsun. haklısın da.. ama biraz zaman ver.. hiç yoktan utanılması için..

canım selam, başına gelenlere çok üzüldüm.

ama unutmaman gereken birşey var ki sen annesiz babasız büyümüş olsan da dünyadaki en önemli vasıfa sahipsin, sen bir annesin.

milyonlarca anne olamayan kadın var düşünsene..senin aslanlar gibi evladın var..

güçsüz düştüğün zamanlarda çocuğum için güçlü olacağım de, onun için hayata tutunmalısın

her ikiniz için bunu yapmalısın

anne olmak çok büyük sorumluluklar getiriyor, ama bunlar da seni güçlü kılar canım

eskiyi maziyi düşünme, hepimizin hayatlarında talihsizlikler yaşandı, herşey insanlar için

iyi ki o evladı yapmışsın, ileride o seni koruyup kollayacak, seni çok sevecek asla yalnızım diye düşünme

annem dediğin kadının sözlerine aldırma, insan psikolojisinden anlamayan basit ve ilkel bir yaratık anladığım kadarı ile

bence çevrende güvendiğin birileri ile dertleşmende sakınca yok, içine atman senin için çok daha kötü olur

ayrıca, birçoğumuzun kocaları seninki kadar anormal , etrafında gördüğün birçok mutluluk tablosu çizen kadının da aynı

sen kendin de diyorsun bizi çok mutlu sanıyorlar diye

o yüzden neden benim başıma geliyor diye düşünme,

mutsuz o kadar çok insan var ki...

canim ne yaptin?

eve geldi oglumla birlikte dedim sen dun gece nerdeydin bu cocuk sabaha kadar atesler icinde yandi hasta tek basima biraktin hem suclusun hem guclu bu kadar sorumsuzluk olmaz disari cikarmaklada baba olunmaz dedim yine sesini cikarmadi ben odama gectim oda salonda koltukta yatiyor hic konusmuyoruz benim sitemlerim disinda

canim ya gercekten ben senin durumuna cok üzüldüm,özellikle yazmissin ya bir damla hakkim varsada Allah komasin kimsede diye,insallah canim Allahin adaleti büyük,suanda bosansan

büyük ihtimalle ailenin yanina dönemeyeceksin,calismiyorsun o yüzden zor olur az daha sabret..bu arada esinle iletsimini güzel tut unutmus gibi yap ve is kurun meslek edindirme kurslarina git..

esine söyle bende evde durdukca tartisma cikiyor bari buraya gideyim hem 3-5 elimize gecer hemde daha iyi oluruz de..bi sekilde birseyler yap ve sonra bosan suanda bosanirsan ailenin evinde

üvey annen sanirim cektirecek sana,o yüzden önce kendine bir is edinmen gerek..is kura kesinlikle kayit yaptir,yasadagin yeri bilmiyorum ama belki vardir meslek edindirme kurslari..

ya da halk egitimin bicki dikis kurslarina git,ücretsiz sanirim ya da cok az bir ücreti var..bu penyeciler oluyor oralarda calisabilirsin yani bir sekilde yoluna bakman lazim simdi

cok kizginsin ama mantikli düsünmelisin,sakin sitem edip olayi büyütme unutmus gibi yap gayet güzel davran ki bu dediklerini yapabilesin..

Sakin komsulariniza anlatmayin arkadasiniz yokmu onunda dertlerini size anlattigi?? Ona karsilikli anlatabilirsiniZ... Ama herkese anlatmayin aman insanlar firsatcidirlar

Devamlı düzenli bir işe ihtiyacın var. Eşinle aran düzelsin yada düzelmesin , annen öz ya da üvey farketmez. Bir işin olursa kendini daha güvende hissedersin.

Lise mezunu değilsen açıktan liseyi bitirebilirsin. Lise mezunuysan da bu yıl Türkçe matematik çalışmaya , seneye Türkçe , matematik ,coğrafya ,tarih vatandaşlık çalış.

Uzman Kariyer Yayınları Genel Yetenek Deneme Sınavı-1 - Kpss Cafe

Birçok sitede denemeler var mutlaka bol bol deneme çözerek çalış. Sekreterli falan çok az gelir getiren meslekler. Bakıcı yada kreş ücreti ev geçimi çok zor olur senin için. Şu an en düşük memur maaşı 1700 lerde . Çalışan kazanıyor emin ol.

Anneniz size durumu farklı yansıtmış olabilir.
Çoğu zaman konuşmalar bir yorum katılarak anlatılır karşı tarafa, nedense.
Sadece dertleşmek içinde aramış olabilir, öfkesine yenildiği içinde.
Öfkelendiğinde kim hata yapmıyor ki ?
Boşanmayı düşünmüyordur bile.

Siz ne söylerseniz söyleyin eşiniz ses çıkarmıyor.
Bu durumu daha fazla devam ettirirseniz eşiniz patlar ve geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz.
Alın karşınıza güzelce konuşun.Bu duruma kırıldığınızı anlatın.
Karşılıklı sitem etmeden, didiklemeden konuşmalısınız.
Altı yılın hiç mi hatrı yok ? Emin olun ki eşinizde sizden bu kadar kolay vazgeçmez.
Sadece bazen fena birikimler oluyor insanın hayatında.
Yanlışları, hataları beraberinde getiriyor bu birikimler.

Sizde vazgeçmeyin. Öyle yüzüne bakmak istemiyorum falan diyorsunuz ya, ee normaldir öfkelendiğinde karşı tarafı görmek istememek.
Öncenizle şimdiyi kıyaslamayın. Aradan koca 6 yıl geçmiş. Elbet değişir insan.
...

tartışmalarınız nasıl oluyor? ortalık yerde mi çocuk şahit oluyor mu? öfke kontrolü yapabiliyor musunuz? küslükler oluyor mu? yoksa saman alevi mi? bunların hepsinin cevabı olumluysa eğer kendinize terapi yapabilirsiniz eş olarak.ama hespsi kontrolsüz oluyorsa ve evde küslük durumu oluyorsa farklı boyuta taşınır. ama çocuk varsa bitirmek o kadar kolay olmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…