Eşim Annemi Evden Kovdu

Gelen yorumların benim söylediklerimi desteklemesini beklemedim ya da istedigim yönde cevaplar aramadım. Guzel guzel acikliyorum ama israrla ayni şeyleri tekrar edilip duruluyor.
*Annem bizde kaldığı için eşim bunalmıştır dendi.
Annem bizde kalmiyor. Annemler 15 dakika uzaklikta oturuyorlar. Bende kalmasina lüzum yok. Çocuğuma kendi evinde bakti iki gün sonra evime bıraktı.
*Eşim ayaklarini rahat rahat uzatmadığı icin kovmustur dendi
Mümkün değil eşim çalıştığı günler sabah 7'de çıkar gece 23'te döner. Annem o yokken uğradı. Evden yemek getirdi. Evi toparlayip oglumla ilgilendi. Eşimin ailesi hasta olmama ragmen alim satim isleri nedeniyle gelip bir gece bende kalacaklari icin evi derledi topladi gitti. Hic karşılaşmadılar.
*Neden annemden yardim istedim kendim baksaymışım hastaneye goturseymisim.
Cocuguma ağrı ve dikislerimle kendim bakamazdim 3 yasindaki dur durak bilmeyen bir cocuga dikişlerimle nasil bakabilirdim. Esim zaten tahammülsüz çocuğa her an patlama kizma modunda zora gelmeyen biri. En dogrusu annemin destegiydi. Çocuğum olmasa annemden yardim talep etmezdim tabii ki.
*Annem ısrar edip bunaltmıştır söyleyiş tarzindan kaynaklanmıştır.
O gun esimin izin günüydü bir gece evvel anne ve babasi bizde kalmisti annem aradi oglumun hala atesi var dedim. Esimin anne ve babasi bir akrabalarina davetliydi esim onlari birakacakti annem de cikip geldi. Esim ve ailesi ciktiktab sonra biz de annemle oglumun atesini dusurmeye çalışıyorduk annem esimi arayip çağırdı esim de gelmek zorunda kaldi. Bu durum canini sıktı hastaneye gitmek istemiyordu çünkü. Gelip anneme seni eve birakayim diyip durdu gerekirse ben götürürüm diyerek basindan savdı.
Bunlari tek tek aciklamam ragmen hala ayni seyleri tekrarlayip bu isin altinda bir sey var diyip durdunuz.
Velev ki altinda baska bir sey var anlatilmayan seyler var. Ne olursa olsun sizin icin emek veren birine bu davranış reva mi?
Bu kisi benim annem olmasa dahi evimize gelen bir misafire o kisi kalkmadan gitmeye yeltenmeden ' seni eve birakayim' demek ne büyük terbiyesizlik.
Sizler bu durumu nasil onaylarsiniz nasil bu kadar geniş ve rahat olabiliyorsunuz. Nerede kaldi saygı, hürmet.

Annemin oğlum üzerinde cok hakkı vardır. Hep destek olur. Ben gecen hafta ameliyat oldugumdan bu sureci oğlum annemle gecirdi. Sag olsun gözü gibi baktı. Oğlum da annemi cok sever.
Pazartesi oglum salgindan nasibini alarak hastalandı. Gece annem ve esim oglumu hastaneye götürdü ilaçlarını aldik kullandık bitmeyen bir ates nedeniyle ogluma yine annemin destegiyle baktım. Gecen cumartesi ates yine yukselince annem esime çocuğu hastaneye götürüp tekrar gostermek lazim dedi.
Esim ''ben seni eve birakayim gerekirse ben götürürüm'' diyip annemi remen kovdu annemin evine gitmeye niyeti yoltu cocugim icin endiselenip gelmisti onunla ilgilenmek istiyordu.
Annem beni birakmana gerek yok ben kendim goderim ama bu cocugun durumuna care bulalim dedi.''
Eşim tekrar tekrar ben seni eve birakayim dedi.
Ben de ''Ne diyorsun sen neden üsteliyorsun?'' diyip anneme oturmasini soyledim. Sonra esime cocugu annemin yardimiyla hastaneye gotur dedim. Goturup getirdiler. Annem sonra cikip gitti. Esime annemi resmen kovdun. Bu ayibi asla unutmam dedim. Reddetti amacim kovmak degildi dedi. Ama o an midem bulandığından konusamadim. Sustum simdi konusmuyorum bu durumu nasil telafi edebilirim anneme karsi cok mahcup oldum.
Geçmiş olsun üzücü bir durum:/. Belki hastanede falan anneniz eşinize farkında olmadan bişeyler demiş ya da ima etmiş olabilir.
Çocuktan dolay eşiniz de gergin olup kendini kontrol edememiş olabilir. EŞinizle Bir daha konuşun.

Annemin çocuklarımda aynen sizinki gibi emeklerim vardır ama annem çoğu zaman evimin iç işlerine karışır. Ortamı gerer. Eşimin çoğu zaman saygısına mazhar olsa da zaman zaman eşimin boğulduğunu görürüm. Belki öyle bir şey idi?
Hemen kovdu diye ıdaklanmayın
Aynen benim kayınvalide de bazen yapıyor. Eşim uyarıyor dengeyi sağlamaya çalışıyor.

Geçmiş olsun üzücü bir durum:/. Belki hastanede falan anneniz eşinize farkında olmadan bişeyler demiş ya da ima etmiş olabilir.
Çocuktan dolay eşiniz de gergin olup kendini kontrol edememiş olabilir. EŞinizle Bir daha konuşun.
Kontrol etmeli. Ayıp nedir aile nedir saygi nedir bilmeli. Koca adam baba olmus agzindan çıkanı ölçüp tartmalı

Kontrol etmeli. Ayıp nedir aile nedir saygi nedir bilmeli. Koca adam baba olmus agzindan çıkanı ölçüp tartmalı
Elbette öyle. Bunları eşinizle konuşmalısınız. Belki de hata kendisindedir. Ama hiç bişey karşılıklı konuşmadan çözülmüyor maalesef. Çocuğunuza da geçmiş olsun bu arada. Rabbim tez zaamanda şifa versin

Gelen yorumların benim söylediklerimi desteklemesini beklemedim ya da istedigim yönde cevaplar aramadım. Guzel guzel acikliyorum ama israrla ayni şeyleri tekrar edilip duruluyor.
Annem bizde kalmiyor. Annemler 15 dakika uzaklikta oturuyorlar. Bende kalmasina lüzum yok. Çocuğuma kendi evinde bakti iki gün sonra evime bıraktı.
Mümkün değil eşim çalıştığı günler sabah 7'de çıkar gece 23'te döner. Annem o yokken uğradı. Evden yemek getirdi. Evi toparlayip oglumla ilgilendi. Eşimin ailesi hasta olmama ragmen alim satim isleri nedeniyle gelip bir gece bende kalacaklari icin evi derledi topladi gitti. Hic karşılaşmadılar.
Cocuguma ağrı ve dikislerimle kendim bakamazdim 3 yasindaki dur durak bilmeyen bir cocuga dikişlerimle nasil bakabilirdim. Esim zaten tahammülsüz çocuğa her an patlama kizma modunda zora gelmeyen biri. En dogrusu annemin destegiydi. Çocuğum olmasa annemden yardim talep etmezdim tabii ki.
O gun esimin izin günüydü bir gece evvel anne ve babasi bizde kalmisti annem aradi oglumun hala atesi var dedim. Esimin anne ve babasi bir akrabalarina davetliydi esim onlari birakacakti annem de cikip geldi. Esim ve ailesi ciktiktab sonra biz de annemle oglumun atesini dusurmeye çalışıyorduk annem esimi arayip çağırdı esim de gelmek zorunda kaldi. Bu durum canini sıktı hastaneye gitmek istemiyordu çünkü. Gelip anneme seni eve birakayim diyip durdu gerekirse ben götürürüm diyerek basindan savdı.
Bunlari tek tek aciklamam ragmen hala ayni seyleri tekrarlayip bu isin altinda bir sey var diyip durdunuz.
Velev ki altinda baska bir sey var anlatilmayan seyler var. Ne olursa olsun sizin icin emek veren birine bu davranış reva mi?
Bu kisi benim annem olmasa dahi evimize gelen bir misafire o kisi kalkmadan gitmeye yeltenmeden ' seni eve birakayim' demek ne büyük terbiyesizlik.
Sizler bu durumu nasil onaylarsiniz nasil bu kadar geniş ve rahat olabiliyorsunuz. Nerede kaldi saygı, hürmet.
Sonuc olarak ne yaptınız esınıze?

Sonuc olarak ne yaptınız esınıze?
Yaptığının bedelini ödüyor. Çektiriyorum. Dün artik şeytana döndün dedi. Melek olacak değilim. Evde problem oldu annemlere gitmek istedi orada kalalim bu gece dedi. Yok oyle bir daha oraya adım atamaz. Annemlere gitmeyi de pek severdi.

Şimdi rolleri değişelim, bahsedilen kişi anneniz değil de kv olsaydı hayatınıza bu kadar dahil olmasını, sizinle bu kadar vakit geçirmesini ister miydiniz?
Eşiniz durduk yere bu tepkiyi vermemiştir, öncesinde mutlaka rahatsız olduğu şeyler vardır. Bunu da siz bilirsiniz.

Konu sahibi lütfen daha fazla ısrar etme. Konunuz sadece koca taraftari kadinlarla dolu:) Hâlâ su sebeptendir diyenler var evet
soylediginiz sebepten yapmış kocası arkadaşlar ama sonuç değişmez anneye babaya saygısızlık yapamazsınız evden kovamazsınız

Annem ben ameliyat olmadan once en son üç ay once gelmişti. Cok sık gelen bori degil 15 dakika mesafe var aramizda esimin annesinin 10da biri kadar kalmamistir evimde
Bunda bi sıkıntı var ama
Size 15 dk mesafede oturduğu halde 3 ay önce geldiyse anneniz
Demekki eşinizin kendisini istemedigini anlamiştir
Esiniz gercekten rahatsız oluyodur
Siz gözlemliyememişsiniz
Yoksa neden 3 ay gelmesin

Sizin hastaliginiz cocuklarin hastaliğı derken cok sık gelince
Eşinizde rahatsiz olduğu için gondermek istemiş daha fazla yerleşmeden

Vallahi adam bunalmis olabilir.Bu anneler (kendi annemi de dahil ediyorum) cok nane oluyorlar boyle durumlarda.Hic bence cektirmeyin adama bosu bosuna.Erkekler oyle acik acik konusamazlar boyle durumlarda.Bazi erkekler rahatsiz oluyor herseyde anne anne dememek lazim.Allah sakatlik vermedigi surece devam oyle simarmak yok.Ayrilan adamlar bole seylerden.

Siz takmayın kafaniza. Kadınlar mükemmelliyetçi olmuşlar. Her şey de hemcinslerini eleştirmeyi adet edinmişler. 🤷‍♀️
Eşin hala özür dilemedi mi?

Ya yorumlari en bastan tek tek okudum da,cok fazla uç noktalarda bakış açılari gordum.nerdeyse artik yolun yarisi denilecek yaşlardayiz hepimiz ve barut dolu küpler olarak geziyoruz ortada.Şimdi mesela allah izin verirse uzun evlilikler yaşanirsa ki(ben bosanma asamasimdayim) hadi 40 sene evlilik yaşandi diyelim bu 40 sene icinde insan kendine bile ne haksizliklar,tahammulsuzlukler vb vb seyler yapiyor.Yani demek istedigim 1 yılın icinde 365 gün geciriyoruz ve ayni evi paylastigimiz insan veya imsanlarla(buna evlenene kadar kök aile evlendikten sonra da cekirdek aile deniyor ) zebil cesit şey yasiyoruz.Insanin gününü birakin dakikasi dakikasina tutmuyo.Mesela genis bir ailede buyudum,hosgorulu bir ailem var,herseye ragmen beraber,her kavgaya ragmen çözümlü ,gecimli,hosgorulu,gerektigi yerde kizgin,gerektigi yerde ofkeli,gerektigi yerde kavgali yani binbir cesit ruh halini yasadik.Kriz zamanlari oldu,parasizlik zamanlari oldu,kalpler kirildi ancak gunun sonunda herkes muhasebesini yapip kendi payina cikarilani cikarip ertesi gune yani hayata devam etmistir.şu hayatta tekamülü ogrenebiliyosak ne ala ,yoksa o ona ole demis bu buna neden demiş derken ziyan günler gecer.Hic kimse hayatini sorunsuz yağ gibi geciremez.Doğanın yaradilisina ters.Firtinalar,seller,depremler,aşırı afetler bunlar da doğanın abartı halleridir ve yerle bir eder gerektigi yerde.Yani aslinda hepimiz yapiciliktan uzak bakiyoruz coğu şeye.Ancak onemli olan herkesin kendi sınırlarini cizmesi.Kendi kök ailemde 4 kardes anne baba yasadik.Herkes evlendi cikti ve inanin bu konuda geçenin kat ve kat ağırlari yasandi bizim ailede.Ne savaşlar atlattik ama neyi ogrendik bireyselligi.Bu bireyselllik konusu cok onemli kizlar.Evlenince bu yetiskinlik bireyselligini kazanamayip anne de anne babada da baba diyen erkek veya kizlarin evliliklerinden catirdamalar geliyor bir sure sonra.Ben yalniz yasiyordum evlenmeden.Ve ameliyat olmustum ben de birakin ailemin yanimda olmasini haber bile vermedim kimseye neden?kalp,beyin vs tarzinda olmayan ameliyatlari kaldiriyosunuz bir sekilde sert,kaya gibi olmak lazim ki herşeyde ınga ınga dersek olmuyor.Mesela aile cemberini genisletin babane,anane,teyze,hala,dayi vs halkasına girin ne sorunlar ne entrikalar neler neler cikar anlat anlat bitmez.Ben ogrendim ki kendine yetebiliyosan bir de allah boyle dengeli eş vermişse ve zıpkın gibiysen hayatta öyle kolay kolay yıkılmazsin,sarsılırsın ama yıkılmazsın.Yani konu abartilacak yok efenim annem kovuldu seklinde lanse edilecek bisi degil.Ben burda sorgularim bu adam ne hissetti de bole davrandi diye.Bazen iyi niyette göz çıkarir kizlar.sorunun ,davranisin kokune inmek lazim.tek tarafli degil de butun olarak bakmak lazim.Yani hava yastigi gibi olmak lazim hayatta hayat kurtarici ,cozum odakli:) ama evlilikte tek taraf sömürense diger taraf parlakligini yitiriyor.

Back
X