Eşim annesinin bana yaptıklarını kafaya takmamamı istiyor

Tugbacanmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2017
185
47
98
28
daha önceki konularımda bundan uzun uzun bahsetmiştim. Değişiklik olarak şu an kayınvalidemle görüşüp konuşmuyorum, ve olanların hepsini bütün rahatsız olduğum konuları eşime ilettim. Sadece annesinin psikolojisinin iyi olmadığı ve ben onu arayıp soymadığım için böyle yaptığı. Kafaya takmamamı söylüyor. Bunlardan başka da bişey söylemiyor.
Uzun uzun okumak istemeyenler için özet geçeyim, kayınvalidem eşimden ve parasından besleniyor(hala). Ona çektiğim kredilerin benim borcum olduğunu iddia ediyor. Beni şişme bebekle bir tutmuşluğu var(tam olarak”şişme bebek alsaydık daha çok iş görürdü” demiş eşime mesajlarını gördüm). Ailemin hiç birşeyini sevmiyor ve düğünde de kavga oldu( beni altınla sattıklarını söylüyor ki altınlarımı kendim aldım omlarında kendisine aldı) sürekli yemek yapamadığımı pasaklı olduğumu ve sürekli hasta olduğumu söylüyor yani lafını sokuyor. Sonra da benim onu arayıp sormamı istiyor.
Kayınvalidem yüzünden yuvam yıkılsın istemiyorum ama bu düzen değişsin istiyorum artık bunaldım ve sabrım kalmadı.

Eşine kesin bir dille ben annenle muhatap olmak istemiyorum kavga dövüş huzursuzluk istemiyorsan sen de dengeyi kur diyeceksin.
Kaynananız densizmiş.

Görüşmezdim. El delite siz akilliya hasret kalmissıniz.

Eşine kesin bir dille ben annenle muhatap olmak istemiyorum kavga dövüş huzursuzluk istemiyorsan sen de dengeyi kur diyeceksin.
Kaynananız densizmiş.
Kayınvalidem ve kendi annemle farklı illerdeyiz. Biz bizeymişiz o bizim annemizmiş alttan almamız gerekiyprmuş

Kaynananı ve zehiri dilini çekmek ve "söylediğini unutmak" zorunda değilsin. Eşin seni seviyor ve destekliyor mu? Sana karşı nasıl ? Onlarla görüşmek istemediğini ve ilişkiyi minimumda tuttuğun zaman sizin de huzurunuzun daha çok olacağına dair ikna etmeye çalış. Yazık ki bu konuda iş eşine düşüyor.
Kimse kimsenin derdini dilini çekmek zorunda değil, değil kayınvalide kendi annen bile olsa. Önce siz ve ailenizin fiziksel ve psikolojik sağlığınız.

Benim kaynanam aynısını yapsa lafımı esirgemezdim bir yere kadar çünkü. Ama en önemlisi ne biliyor musun burada eşin. Eğer kayınvalidenle muhatap olmak istemiyorsan durumu eşine anlatacaksın rahatsızlığını durumun ciddiyetini o da annesini uyaracak. Siz istediğinizi söyleyin bütün iş oğlunda bitiyor. Sizi savunması bu sekilde kelimeler kullanamaması gerektiğini annesine söylemesi gerekiyor

Kayınvalidem ve kendi annemle farklı illerdeyiz. Biz bizeymişiz o bizim annemizmiş alttan almamız gerekiyprmuş
Niye, koskocaman -Muso'nun deyimiyle- eşşek kadar kadının aklı yok muymuş da idare gerekiyormuş?
Valla kimse kimseyi çekmek zorunda değil. Eşinle sakince onu haksız çıkaran konuşmalar yap.

Benim psikolojim asla bozulmamış bozulmayacakmış gibi davranıyor. Bu da biraz benim hatam hep içime atmıştım. Ama artık doldum ve bunu da söyledim. Dengeyi kurmamız gerektiğini ve dediğim gibi alttan alabileceğimizi söylüyor. Ona da çok ağır sözler ediyormuş ama sonra özür dilediği için affediyormuş falan. Benden de bunu bekliyor hiç birşey olmamış gibi davranmamı bekliyor

Beni savunduğunda hain konumuna düşüyor eşim. Ama hala bi çözüme varamadık

Eşiniz bir zahmet annesi öyleymiş böyleymiş diye bahane üretmesin annesini çekip kenara konuşması gerek..bende görüşmüyorum öyle kaynanamla çok yaptılar hiçbirşeyi sineye çekemem yaptılar mı yaptılar umrumda olmaz..herşey eşinizde bitiyor

Niye, koskocaman -Muso'nun deyimiyle- eşşek kadar kadının aklı yok muymuş da idare gerekiyormuş?
Valla kimse kimseyi çekmek zorunda değil. Eşinle sakince onu haksız çıkaran konuşmalar yap.
İkna olmuyor hep aynı bahaneler. Ben kayınvalidemi arayıp sorsam bunlar olmazmış

Demek annesi toksik bi tip, evladına da söylüyor, eşin alttan alıyor. Olabilir. Eşin oğludur, nazı geçiyordur. Ama sen kızı değilsin ki.
Ne demek şişme kadın olsa daha iyi işe yarardı, o ne biçim laf ya!
Benim kocamın annesi de bana 2. evliliğim diye "ikinci el kadından ne hayır gelir" demişti, ben de zamanı gelince oğlunu boşadım.
Umarım eşin ikna olur, böyle hayat mı olur yaa??
Neyse ben çok sinirledim!

Umarım eşim artık beni de anlar. Annesinin haklı olmadığını dile getiriyor ama tamamen bir çözüm de yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…