- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Benim eşimde bu ay sonunda asker 20 gün ilk başta ailesine de dedim kabul ettim tamam 10/10 kalayım dedim 30 gün yıllık izin aldım. Ailesinin sürekli orda kaç gün kalcan, burda kaç gün sorularından sıkıldığım için bugün dedim sizin oraya gitmekten vazgeçtim 17 saat köy o kadar yol çekemem kış günü . Askerliği ailemin yanına 3 saat . Yemin törenine gelsinler ordan hep beraber geçelim dedim . Muhtemel ailesi bi vıdı vıdı edecek ama umurum da değil. Ben 10 gün orda koca da yok , patlarımöyle gözüme büyüyor ki anlatamam. eşim 20 günlüğüne askere gidecek. benim evde yalnız kalmamı istemiyor aklı kalır diye korkuyor. 10 gününü kendi ailesinin yanında köyde, diğer 10 günü de kendi ailemin yanında geçiricem. çocuk olmasa köyde kalmanı istemem ama çocuk için istiyorum görsünler zaman geçirsinler diye diyor.
ama kızlar sorun şu ki bu 10 gün benim gözümde koca bi kabus gibi rüyalarıma giriyor. zaten eski konularıma bi göz atsanız az çok bi fikriniz olur ortamla ilgili. sabah çok erken kalkıyorlar ve sürekli bi iş beklentisi içindeler. mesela tam öğleden sonra çocuğu uyutuyorum ben de uzanayım diyorum acıkıyolar, misafirleri geliyo illa bi iş çıkıyo. zaten orda bi kadının gündüz uyuması sanki dünyanın en büyük suçu gibi. hemen "ooo yattı uyudu ooo" tavırlarına giriyolar.
ev zaten küçük ve sıkıcı hiçbi yerde rahat edemiyorum. hele ki kayınbabam, eşimin abisi vs evdeyken allahım yer yarılsa da içine girsem diyorum. tuvalet banyo öyle bi yerde ki tam onların oturduğu takıldığı yemek yediği yerin dibinde. asla rahat giremiyosunuz.
onun dışında eşimin kız kardeşisürekli iş buyurma halleri, emir vermeler, karşısında çocuk var gibi azarlamalar, her yaptığına ama her yaptığına illa gelip karışmalar, yorum yapmalar, arkamdan konuşmalar.. ya bi makarna yapıyorum oğluma. gelip doğradığım domatese kadar karışıyor. öyle doğrama, soymadan yapsana, o çok olmuş, o az olmuş, vs vs içim şişiyor davul gibi oluyorum, git artık başımdan diye bağırasım geliyor o çığlık içimde patlıyor.
belki eşimin kız kardeşi olmasaydı 1 hafta-10 gün daha kolay idare edebilirdim bi nebze. ama var işte
ve eşim asla ikna olmuyor en az 1 hafta kalmam lazım.
bugün eşimin babası diyor ki "hiç kusura bakmayın 20 gün bizdesiniz" eşim de gülüyor. halbuki annem aynı cümleyi kurduğunda anneme " nedenmiş, onun diğer nenesiyle dedesi de var" demişti. kendi babasına neden demiyor da sadece gülüyoryani hiç benim ne istediğimi sormuyor bile babası, benim ne istediğimin, rahat edip edemediğimin asla bi önemi yok onlar için. üstelik oğlum da orda durmuyor rahat edemiyor tek ben de değil yani.
çocuk bu döker de saçar da. Laf sokarlarsa soksunlar boşverin siz. Zaten evde yalnız kalmanıza kızması da saçma ama neyseEşime cok soyledim. Cocuk olmasa gider kendi ailende kalirsin butun zamanı diyor. Çocukla onlar da zaman gecirsinler istiyorum diyor. Yani kisacasi aileleri yaristiriyor surekli.
Bide ailesinin temizlik hastaligi var asiri takıntılılar. Oglum bi meyve veya kraker falan yerken oturmuyor. Asla sabit oturtamazsiniz çizgi film acarsaniz ancak oyle oturur. Geze geze yiyo diye halimiza dokuyo diye cok sorun yapip laf ediyolar. Cizgi film acip oturtuyorum ona da laf. Eğitememissin diye de laf sokuyolar. Ya cocuk bu ben oturtuyorum benle inatlasip kalkarsa napayım. Sırf onlar yuzunden cocugum rahatca bisey yiyemiyor orda. Ama benim annemlerde oyle değil ki bu isler. Annem de kıyamıyor 2 lokma fazla yesin varsin dökülsün temizleriz diyor. Yani gördüğümüz muamele ayni degil ki esim bu kadar esitlik sağlamaya çalışıyor
Bu seferde adi cevap veren geline cikacak kotu gelin imaji cizip esinin gozunde iyice haksiz duruma dusecek nitekim bende oyle oluyorO şekilde söylediğinde siz neden itiraz etmediniz babasına?Neden sürekli eşinizin sizi savunmasını bekliyorsunuz siz kendinizi savunabilirsiniz.
Bu arada yalnız yaşamayı ne kadar abartıyorlar korkulacak bi şey değil.ben olsam hiç rahatımı bozmam evimde kalırım.
öyle gözüme büyüyor ki anlatamam. eşim 20 günlüğüne askere gidecek. benim evde yalnız kalmamı istemiyor aklı kalır diye korkuyor. 10 gününü kendi ailesinin yanında köyde, diğer 10 günü de kendi ailemin yanında geçiricem. çocuk olmasa köyde kalmanı istemem ama çocuk için istiyorum görsünler zaman geçirsinler diye diyor.
ama kızlar sorun şu ki bu 10 gün benim gözümde koca bi kabus gibi rüyalarıma giriyor. zaten eski konularıma bi göz atsanız az çok bi fikriniz olur ortamla ilgili. sabah çok erken kalkıyorlar ve sürekli bi iş beklentisi içindeler. mesela tam öğleden sonra çocuğu uyutuyorum ben de uzanayım diyorum acıkıyolar, misafirleri geliyo illa bi iş çıkıyo. zaten orda bi kadının gündüz uyuması sanki dünyanın en büyük suçu gibi. hemen "ooo yattı uyudu ooo" tavırlarına giriyolar.
ev zaten küçük ve sıkıcı hiçbi yerde rahat edemiyorum. hele ki kayınbabam, eşimin abisi vs evdeyken allahım yer yarılsa da içine girsem diyorum. tuvalet banyo öyle bi yerde ki tam onların oturduğu takıldığı yemek yediği yerin dibinde. asla rahat giremiyosunuz.
onun dışında eşimin kız kardeşisürekli iş buyurma halleri, emir vermeler, karşısında çocuk var gibi azarlamalar, her yaptığına ama her yaptığına illa gelip karışmalar, yorum yapmalar, arkamdan konuşmalar.. ya bi makarna yapıyorum oğluma. gelip doğradığım domatese kadar karışıyor. öyle doğrama, soymadan yapsana, o çok olmuş, o az olmuş, vs vs içim şişiyor davul gibi oluyorum, git artık başımdan diye bağırasım geliyor o çığlık içimde patlıyor.
belki eşimin kız kardeşi olmasaydı 1 hafta-10 gün daha kolay idare edebilirdim bi nebze. ama var işte
bugün eşimin babası diyor ki "hiç kusura bakmayın 20 gün bizdesiniz" eşim de gülüyor. halbuki annem aynı cümleyi kurduğunda anneme " nedenmiş, onun diğer nenesiyle dedesi de var" demişti. kendi babasına neden demiyor da sadece gülüyoryani hiç benim ne istediğimi sormuyor bile babası, benim ne istediğimin, rahat edip edemediğimin asla bi önemi yok onlar için. üstelik oğlum da orda durmuyor rahat edemiyor tek ben de değil yani.
öyle gözüme büyüyor ki anlatamam. eşim 20 günlüğüne askere gidecek. benim evde yalnız kalmamı istemiyor aklı kalır diye korkuyor. 10 gününü kendi ailesinin yanında köyde, diğer 10 günü de kendi ailemin yanında geçiricem. çocuk olmasa köyde kalmanı istemem ama çocuk için istiyorum görsünler zaman geçirsinler diye diyor.
Zaten esim bazen yurtdışına is başvurusu falan yapiyor once ben gider düzen kurar seni oyle alirim diyor. Gecen gun dedim bak askerlik icin bu kadar zitlastin inatla ailelerde kalacaksin dedin kabul ettim oyle yurtdisina falan gittiginde orda burda kalmam haberin olsun bunu kabul edemeyeceksen gitmiyceksin dedim sesini çıkarmadı. Zaten ben eminim orda burnumdan getiricekler bende 3 5 gun sonra esime yaptiklarini anlatan bi mesaj atip annemlere ya da evime gecicem onlari taniyosam mutlaka burnumdan getirecek biseyler yaparlar zatenEsim gorev icin il dışına çıktı 2ay tek basima evde kaldm kimseyede gitmedim kitledim kapimi oturdum evimde. Biraz kendi fikirleriniz olsun ve o fikirlerin arkadasinda durun. Artik gecmis bence mecbur gidiceksiniz ama bundan sonra biraz daha fikirlerinide israrci olun
Ben anlamıyorum, kendi evlatlarını görmek istemeleri normal de elin kızını ne yapacaklar yanlarında? Eşim yoksa yanımda neden gideyim ki ailesine ne alaka yani?Benim de eşim 20 günlüğüne askere gitti ve yarıyıl tatili olduğu için ailemin yanında kaldım. Ha bekledi mi eşimin ailesi orada da kalayım diye evet. Ama ben değil eşim tek kalacak olsaydı kendi annesinde kalırdı ve kimse de benim aileme de gitmesini söylemezdi. Malesef gelinlerden çok şey bekleniyor. Eşiniz diretiyorsa siz de diretin. İstemediğiniz bir şeyi yapmak zorunda değilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?