eşim askerdeyken köyde kalma kabusu :)

eşin askere gidince kusura bakma ama ordan çıkamaz :) Direktif vermekle olmaz o işler. Gider 2 gün kalır rahat edemedik der evine geçersin.

Benim eşimde bu ay sonunda asker 20 gün ilk başta ailesine de dedim kabul ettim tamam 10/10 kalayım dedim 30 gün yıllık izin aldım. Ailesinin sürekli orda kaç gün kalcan, burda kaç gün sorularından sıkıldığım için bugün dedim sizin oraya gitmekten vazgeçtim 17 saat köy o kadar yol çekemem kış günü . Askerliği ailemin yanına 3 saat . Yemin törenine gelsinler ordan hep beraber geçelim dedim . Muhtemel ailesi bi vıdı vıdı edecek ama umurum da değil. Ben 10 gün orda koca da yok , patlarım

Hayat enerjini emdikleri için gitmek istemiyorsun seni anlıyorum. Ama eşin anlamıyor malesef yapacak bir şey yok

çocuk bu döker de saçar da. Laf sokarlarsa soksunlar boşverin siz. Zaten evde yalnız kalmanıza kızması da saçma ama neyse

Sizin aileniz yaniniza gelsin. Siz hic biryere gitmeyin. Benim esimde gitti 20 gun ben kimseye gitmedim ben yalniz kalirim isteyen varsa buyursun evime gelsin dedim. Esim surekli is icin 10-15 gun yurt disina cikar der bana annene git anneme git diye ben gitmem rahat edemiyorum isterlerse onlar gelsin diyorum. Annem gelir genelde bu hafta yalnizdim yine kimse gelmedi mesela demediler de bana gel diye. Alisiyolar bir sure sonra. Önemli olan net tavri koymak

Eşi yurtiçi yurtdışına iş için gidenler var, yada asker polis eşi olup günlerce eşi olmadan kalanlar var, eşiniz olayı aşırı abartmış ve gereksiz yere uzatmış.

Üstelik eviniz güzel bir muhitteymiş, tartışın gerekirse ama net bir tavrınız olsun gitmiyorum bir yere evimde kalacağım deyin. Duş almak , wc bunlar hep problem başkasında kalınca. İnsan rahat edemez neresi olursa olsun, en iyisi evinizde kalmanız, net bir duruş sergileyip gitmediğinizi söyleyin eşinize. Başka yolu yok, köyde 10 gün bir sene gibi gelir yoksa.

konuyu eltim açmış sandım bi an...
kocası askere gidecek 21 gun.
kızı 11 hafta hamile haliyle köy e iteliyor yine.
2.5 yaşında da bir bebe var.
kız yine kafayi yiyecek köyde.

Bu seferde adi cevap veren geline cikacak kotu gelin imaji cizip esinin gozunde iyice haksiz duruma dusecek nitekim bende oyle oluyor ama ben yinede tutamiyorum kendimi cogu zaman veriyorum cevaplarini. Hala yuttugum seyler var iyice ortam bozulmasin diye onada cevap versem icim tam rahatlayacak Konu sahibine tavsiyem gidin kalin ama size karismalarina firsat vermeyin. Bildiginizi okuyun. Uykunuz mu geldi ben yorgunun biraz dinlecegim deyin. Birakin istediklerini dusunsunler. Yaptiginiz yemegemi karistilar ben bu sekilde yapiyorum gayette memnunum deyin. Cocuk ortaligi mi dagitti birseymi doktu onlarda lafmi soktu arsizca gulun eee torun sahibi olmak oyle kolay degil katlanacaksiniz bunlara mecburen deyin. Arsiz davranamayacaksanizda ben oturtamiyorum yerinde cok biliyorsaniz siz oturtun deyin. Yani kisacasi ezdirmeyin kendinizi az disli olun onlarda duracagi yeri bilsin.

Yetişkin bir insan olarak nerede kalacak olmana karar verememen çok ilginç gerçekten. Boştan yere atmıyorum benim de eşim göreve gidiyor ve çocuğum var. Nerde canım isterse orda kalıyorum ya kendi evim ya da annemlerde.

İyi de dede nene görecekse babası varken görsün

Siz ve çocuk ne gereksin 10 gün

Bir de evde neden aklı kalıyor hiç mi evde yalnız kalmıyorsunuz

Bir arkadaş yazmış 30 gün yıllık izin aldım ailemde vs Kv de kalacağım diye

Biz mi çok abes hayatlar yaşıyoruz 21 gün askere gitti diye insan neden düzenini bozar

Bir yıl iki yıl gitse de mi kalacaktınız ailelerle

Bir de aklı kalanın aklını alın başıma bekçi mi dikiyorsun diye evde iken yapamayacağınız ama köyde onun ailesi ile olan daha iyi imkan ne

Yani hastaneye de daha kolay ulaşılır polise de itfaiyeye de kendi evimi bırakıp köye hem de şu mevsim değişiminde çocukla neden gideyim

Eşine sorduñ mu benim anam pat diye cevap veren adam kendi babasına gelince gülüyor neden neden why why why diye

Esim gorev icin il dışına çıktı 2ay tek basima evde kaldm kimseyede gitmedim kitledim kapimi oturdum evimde. Biraz kendi fikirleriniz olsun ve o fikirlerin arkadasinda durun. Artik gecmis bence mecbur gidiceksiniz ama bundan sonra biraz daha fikirlerinide israrci olun

bedelli 17 gün :) bence evinde kal.. kardeşim 17 günde döndü...

Doğru olanın bir süre de kv ve kp in yanında kalmak olduğunu bilsem de ben olsam yalnızca ailemin yanında kalırdım. Bahane olarak da kendimi iyi hissetmiyorum dinlenmek bu süre zarfında bana da iyi gelecek falan derdim.

Eşin sana da askerlik yaptırmayı kafaya koymuş.

Hayir demeyi kendi kararlarinizi vermeyi ögrenin, ögretin. Istemedigim hic bir yerde kalmam ben, kimse de baski yapamz

Benim de eşim 20 günlüğüne askere gitti ve yarıyıl tatili olduğu için ailemin yanında kaldım. Ha bekledi mi eşimin ailesi orada da kalayım diye evet. Ama ben değil eşim tek kalacak olsaydı kendi annesinde kalırdı ve kimse de benim aileme de gitmesini söylemezdi. Malesef gelinlerden çok şey bekleniyor. Eşiniz diretiyorsa siz de diretin. İstemediğiniz bir şeyi yapmak zorunda değilsiniz.

Zaten esim bazen yurtdışına is başvurusu falan yapiyor once ben gider düzen kurar seni oyle alirim diyor. Gecen gun dedim bak askerlik icin bu kadar zitlastin inatla ailelerde kalacaksin dedin kabul ettim oyle yurtdisina falan gittiginde orda burda kalmam haberin olsun bunu kabul edemeyeceksen gitmiyceksin dedim sesini çıkarmadı. Zaten ben eminim orda burnumdan getiricekler bende 3 5 gun sonra esime yaptiklarini anlatan bi mesaj atip annemlere ya da evime gecicem onlari taniyosam mutlaka burnumdan getirecek biseyler yaparlar zaten

Ben anlamıyorum, kendi evlatlarını görmek istemeleri normal de elin kızını ne yapacaklar yanlarında? Eşim yoksa yanımda neden gideyim ki ailesine ne alaka yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…