• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ayrılmak istiyor ve ben çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba kk bayanlari. Hızlıca anlatmaya çalışayım içim yanıyor. Eski üniversite arkadaşıma bir işe girme konusunda yardımcı oldum. Eşim cok kuzmisti. Çünkü o arkadaşım eskiden yani 20 yil önce benden hoşlanıyordu. Bunu biliyor. 2 yıl sonra yine başka bir ortak arkadaşımız onu sordu çok iyi firsat var iş konusunda ondan cv iste dedi. Ben ne kadar tereddüt etsemde cocuklari var engel olmayayım dedim. Kekeme olduğu için engelli. iyi bir firsatsa diye msj attim cv gönderdi. Ne yazikki eşim bunuda gördü ve benden ayrılmak istediğini, bu kadar rahatsız olmama rağmen böyle bişey yaptığımı, daha neler yaptığımı bilemediğini ve bu şüphelerle devam edemeyeceğini soyledi.
Ben tabi ağlamaktan 3 gündür kendime gelemiyorum. Oğlumuz var 15 yaşında oda şaşkın. Yarın annesinin yanina başka şehire gidecekmiş iş için. Is bahane tabi uzaklasiyor. Bu arada benim elimi tutmaz sarilmaz falan hiç. Tarzım böyle diyordu. Bende kabul etmiştim çünkü çok kaliteli bir insandır bunun dışında. Seviyorum onu. Ve net kararlıdır her konuda. Dönüşü olmaz. Duvar örer.
Ben şimdi ona sürekli ağlak gözükmek de isyemiyorum ama hic bişey yokmuş gibi davranmakta olmaz. Asla gitmesini istemiyorum. Ben naparim onsuz. 3 günde 3 kilo verdim. Ne yapacağım kızlar.
herşeyinizi eşiniz ile paylaşmamanız gerektiğini geçte olsa anlamışsınızdır umarım. Ama bana göre bu mevzu boşanmaya gerekçe değil kişinin size yıllar önce birşeyler hissetmesi demek aranızda bişiler geçti yada geçecek demek değil. Ki sizinki sadece insanı birşey, birde anladığım kadarı ile bir şekilde iletişiminiz varmış ki iş konusunda destek olmuşsunuz yani zaten görüştüğünüz biri iekn bu zamana kadar sorun etmeyen adam neden şimdi bunu bahane ediyor? Bence hiç ağlamayın, eşinizin karşısında da ezilip büzülmeyin ortada sizi suçluı duruma düşürecek birşey yok , başınız dik durun. Ayrılmak istiyorsa kapı dışarı edin aklı başına gelir belki..

özellikle yapma dediğimiz şeyi karşımızdaki yaparsa evet rahatsız oluruz
ama el insaf boşanılacak şey mi bu
üstelik 15 yaşında hassas döneminde bir çocuk var
adam sizden sanki geçen ay hoşlanmış. 20 yıl geçmiş be
ben burda pek kaliteli bir adam görmedim
kendini duruşlu gibi gösteren sadece boşanmaya bahane arayan bir adam gördüm

Merhaba kk bayanlari. Hızlıca anlatmaya çalışayım içim yanıyor. Eski üniversite arkadaşıma bir işe girme konusunda yardımcı oldum. Eşim cok kuzmisti. Çünkü o arkadaşım eskiden yani 20 yil önce benden hoşlanıyordu. Bunu biliyor. 2 yıl sonra yine başka bir ortak arkadaşımız onu sordu çok iyi firsat var iş konusunda ondan cv iste dedi. Ben ne kadar tereddüt etsemde cocuklari var engel olmayayım dedim. Kekeme olduğu için engelli. iyi bir firsatsa diye msj attim cv gönderdi. Ne yazikki eşim bunuda gördü ve benden ayrılmak istediğini, bu kadar rahatsız olmama rağmen böyle bişey yaptığımı, daha neler yaptığımı bilemediğini ve bu şüphelerle devam edemeyeceğini soyledi.
Ben tabi ağlamaktan 3 gündür kendime gelemiyorum. Oğlumuz var 15 yaşında oda şaşkın. Yarın annesinin yanina başka şehire gidecekmiş iş için. Is bahane tabi uzaklasiyor. Bu arada benim elimi tutmaz sarilmaz falan hiç. Tarzım böyle diyordu. Bende kabul etmiştim çünkü çok kaliteli bir insandır bunun dışında. Seviyorum onu. Ve net kararlıdır her konuda. Dönüşü olmaz. Duvar örer.
Ben şimdi ona sürekli ağlak gözükmek de isyemiyorum ama hic bişey yokmuş gibi davranmakta olmaz. Asla gitmesini istemiyorum. Ben naparim onsuz. 3 günde 3 kilo verdim. Ne yapacağım kızlar.
Benim anlamadığım ortak arkadaşınız neden kendisi cv istemiyor da sizi araya sokuyor? Bana göre eşinizin verdiği tepki haklı daha önce de bu konuyla ilgili sorun yaşamışsınız. İstemediği bir şeyi ona sormadan tekrar yapmışsınız. Keşke biraz empati yapsaydınız.

Üzmeden kırmadan yorum yapmak istiyorum ama bir insan 20 yıl kendisinden uzak duran sevgisini göstermeyen ilk fırsatta kaçacak delik arayan adama hala kaliteli der? Kalite nedir mesela? Üzgünüm ama bahane bulmuş zaten ortada güçlü bir sevgi yok size karşı.

+++
Adam 5 para etmez bana kalirsa oyle mikemmel falan bir tarafini goremedim.

bu bir bahane kesinlikle. topu size atıyor işte sorumluluğun kendinde olmaması için size suçlu hissettirmek amacı. eğer böyle bir olay yaşanmasa bile ayrılacaktı çünkü adam zaten kafasına ayrılığı koymuş

İyi de konu da adam nasıl suçlu çıktı anlamadım daha önce aynı şeyde adam rahatsız olduğunu görüşmesini istemediğini söylemiş inatla sadece o kişiye yardım etme telaşı ne konu sahibinin. Aynı şeyi erkek yapsa burdaki çoğu yorum o kadını unutamamış evli olması halinde iletişimde seni aldatıyor büyük ihtimalle dermiş. Bu iyilik yapma çabanızı başka kişiler için kullansaydınız o adamın eşi de bilse rahatsız olurdu.
Aradığım yorum şimdi başladım okumaya yorumları.
Herkes bahane arıyor diyor.
Aynısını kocaları yapsa akli demek ondaymis hemen boşa yazarlar.
Ki kaç kere uyarmış neden hala ısrarla muhatap olunuyor?
Bir de çok acidiysa başka birini aracı yap ama bu kişi konu sahibi olmamali.

Boşanmak için çok küçük bir olay değil mi
Evet rahatsız olabilir,kızabilir, küser ama boşanmak çok enteresan.
Tamam kaliteli de olabilir kararlı da ama bu asilmayacak bişey değil
Özür dilenir,tekrarlanmaz.
Ayrıca 20 yıl önce olmus olan ve adam evli çocukları var.bu yakıştırma hiç hoş değil.
Eski eşiniz de olabilirdi o adam sadece yardım etmekten bişey olmaz bence
Aynı şekilde eşiniz eski hoşlandığı hanıma,çocukları ve yaşam şartları konusunda iş desteğinde bulunabilirdi.ayrica insanlık bunu gerektirmez mi.

Kocis(!) beni daha önce defarlarca uyarinca, dogru bildigim ya da kötü niyetle yapmadigim senden hemen vazgecmem mi gerekiyor?

Kocası haklıyken haksız duruma düşmüş konu sahibinin. Ben olsam ben de yardım ederdim. Eşlerimizin her isteklerine olur demiyoruz sonuçta, aldatmıyorum etmiyorum cv gönderiyorum sadece. Bundan boşanmak isteyen adamı ben de boşarım zerre de üzülmem. Eşi kavga çıkartabilir, küs durabilirdi ama boşanmak için sebep yok ortada.

Kocis(!) beni daha önce defarlarca uyarinca, dogru bildigim ya da kötü niyetle yapmadigim senden hemen vazgecmem mi gerekiyor?
Bu olay başka birşey.
Elma ile armutu karsitirmayalim.
Bu adam işyerinden okulundan bir arkadaşı olsa amenna.
Ama bu kadına karşı hissi olan kadininda zamanında varmiydi o hissi bilmiyorum.
Sonuçta evlendikten sonra kimse kimsenin gecmisini kurcalamamali ama duyulmuş edilmiş eş tarafından daha muhatab olmaya gerek yok.
Bosanilmaya gidilecek mevzu mu degil tabiki de.
Ama kadının yaptığı da savunulacak bir durum değil.

Lütfen Dasmeer hanımm biz özgür kadınlarız her istediğimizi yapabiliriz. Sadece kendi isteklerimize ve duygularımıza saygı duymalıyız. Evlenecek kadar sevdiğimiz hayatımızı birlikte geçirdiğimiz bir insanın ne hissettiğinin ne önemi kıymeti var ki.. Ortadaki adamın daha önce hisleri olduğu da kesin bu arada ortak arkadaşla da iletişim sağlanamaz olur mu öyle şey kendimizden ödün vermiş oluruz. Bunu da hemen kadın haklarına bağlarız. Bazı şeyler bana gülünç geliyor.

Lütfen Dasmeer hanımm biz özgür kadınlarız her istediğimizi yapabiliriz. Sadece kendi isteklerimize ve duygularımıza saygı duymalıyız. Evlenecek kadar sevdiğimiz hayatımızı birlikte geçirdiğimiz bir insanın ne hissettiğinin ne önemi kıymeti var ki.. Ortadaki adamın daha önce hisleri olduğu da kesin bu arada ortak arkadaşla da iletişim sağlanamaz olur mu öyle şey kendimizden ödün vermiş oluruz. Bunu da hemen kadın haklarına bağlarız. Bazı şeyler bana gülünç geliyor.
Bana da siyah-beyaz düsünce tarzi cok yanlis geliyor. Ben de cok takiliyordum önceden böyle seylere ama kendimi degistirmeye calisiyorum. Gecmiste hisleri olan bir kisi, ya da eski es vs. hemen yataga girilcek bir tehdit olarak görülmemeli bence. Ben suna karsiyim örnegin; es: o kisiyle görüsme ben rahatsiz oluyorum. Konu sahibi: tamam dikkat ederim es: ben sana o kisiyle görüsme demedim mi beni dinlemedin, ben ayriliyorum. Burda asil duygu kiskanclik degil Es kisisinin egosu bence, ve evlilik bunun üzerine kuruluysa olmasin daha iyi (kisisel fikrim)

Bazı yorumlara o kadar şaşırdım ki. Bir insanın onuru ile oynamak bunu kabul etmek bu kadar kolay mı?

Yıllarımı verdiğim boyunca çocuğumuz olan eşim, sırf iş sebebiyle görüştüğüm biri için beni boşanacak kadar gözden çıkaracak. Ahlaksız insan muamelesi yapıp bir daha güvenemediğini söyleyecek. Onurumu ayaklar altına alacak.
Siz suçlandığınız şeyin farkında mısınız?
Üstelik buna sebep olacak bir davranış sergilememişken, hiç bir suçunuz yokken.
Her ilişki farklıdır adam bu tarz konularda takıntılıdır bir kaç gün surat asar, söylenir, tartışır bir yere kadar anlarım.

Gerçekten abartarak yada bekara boşamak kolay gelir mantığıyla yazmıyorum ama.
Eşim beni bu kadar ufak cv alıp verme gibi bir konuda aldatan kadın ile aynı kefeye koyacak, boşanmak istediğini söyleyecek bir daha dönüp o yüze bakmam. O değil ben açarım o boşanma davasını. Asıl bu kadar kolay gözden çıkardığı için ben güvenip sırtımı yaslamam bir daha o adama.

Çok merak ettim bu adamın kalitesi neresinde, hangi özelliğine göre kaliteli dediniz?

Bana da siyah-beyaz düsünce tarzi cok yanlis geliyor. Ben de cok takiliyordum önceden böyle seylere ama kendimi degistirmeye calisiyorum. Gecmiste hisleri olan bir kisi, ya da eski es vs. hemen yataga girilcek bir tehdit olarak görülmemeli bence. Ben suna karsiyim örnegin; es: o kisiyle görüsme ben rahatsiz oluyorum. Konu sahibi: tamam dikkat ederim es: ben sana o kisiyle görüsme demedim mi beni dinlemedin, ben ayriliyorum. Burda asil duygu kiskanclik degil Es kisisinin egosu bence, ve evlilik bunun üzerine kuruluysa olmasin daha iyi (kisisel fikrim)
Olay adamın sebebsiz iletişimi kesmesini istemesi değil ki.
Karı kocanın birbiri üzerinde illa yaptırımı vardır.
Bu baskı tehdit degil ki.
Evliliğin sağlam temellere dayanması için şart.

Ne kendisine ne size güvenmeyen biriyle evlilik yürütmek zor olmayacak mı?
Siz eşinizin kızdığı bir şeyi tekrarlamış olabilirsiniz lakin konu boşanmayla sonuçlanacak kadar büyütülecek bir şey değil, üstelik "daha neler yaptığını bilmiyorum, bu şüphelerle devam edemem" sözü bana göre ahlakıma namusuma hakarettir, namussuzluk yapmışım gibi tepkiler verip laf söyleyen bir adamla evli kalmak istemezdim, ayrıca bu kadar büyük bir tepki kişi kendinden bilir işi dedirtiyor bana, eşiniz biriyle birlikte olmasın sakın🙄

Eşinizin bu duruma kızmasın anlayabiliyorum daha önce rahatsız olduğu bir şeyi tekrarlamışsınız.

Ben olsam sizin yerinizde numarasını cv isteyen akadaşa gönderir kendin iletişime geç ben muhatap olmak istemiyorum derdim siz neden elçi oldunuz?

Ama gerçekten sadece bu sebepten boşanma aşamasına geldiğinize emin misiniz? Bunun dışında iyi giden bir evlilik miydi? Yani adam sırf bir mesajla size kim bilir daha neler yaptın gibi iğrenç bir ithamda neden bulundu? Bana bahane arıyormuş da siz de tepsiyle önüne sunmuşsunuz gibi geldi.

Ayrıca size zerre ilgi göstermeyen adamları hala nasıl bu kadar sevebildiğinizi söylüyorsunuz işte bunu gerçekten anlamıyorum.

Olay adamın sebebsiz iletişimi kesmesini istemesi değil ki.
Karı kocanın birbiri üzerinde illa yaptırımı vardır.
Bu baskı tehdit degil ki.
Evliliğin sağlam temellere dayanması için şart.
Konu sahibin evliligi zaten saglam temellere dayanmiyormus o zaman. Peki ne yapsin, siz ne öneriyorsunuz?

Yatağa başka bir erkekle gireceğini düşünen biriyle evli kaldığını düşünmüyorum .Ortada aldatma durumu da yok .Bence asıl mesele birbirine saygı duymamak. Daha önce olduğunda verilen tepki belliyken niye ısrar kıyamet iletişime geçip iş bulma çabasına girer ki insan? Bence ego değil bu. Beni aldattığı için ayrılmazdım bu konu üzernde konuşup o insanla iletişime geçmesini istemediğim biriyle bana rağmen iletişime geçerse evet bende boşanırdım. Ortada bir evlilik varsa iki kişide bu işin sorumluluğunu almalı kırmızı çizgilere dikkat edilmeli. 20 yıl 100 yıl geçsin eskiden eşimden hoşlanan insanla iletişime geçmesini istemiyorsam yıllar boyunca numara saklayıp iş ayarlamaya çalışmak normal bir davranış değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X