İki büyük sorun var konuda
1 - Zaten sizi sevmiyor olan bir koca. Bahane mi arıyordu, zaten sevmediği bir eşle evliliği bu kadar mı götürebildi bilemeyiz. Ama sevmeyen birisi kırmızı çizgisi olduğunu belirttiği bir konuyu ısrarla çiğneyen eşi hoş görmek ve bağışlamak için de kendine neden aramaz.
2 - Sevdiğiniz, değer verdiğiniz, kırmızı çizgileri ve prensipleri konusunda katı olduğunu bildiğiniz bir eşin bu çizgi ve değerlerini tekrarlayarak çiğnemeniz!
Bazı arkadaşlarca "bunda ne var, ben de eski sevgililerimle görüşüyorum" vs türünde yorumlar yapılsa da bu konular kişiye,kişiliğe, algıya göre değişir konulardır. Buradan çok basit bir konu gibi görünüyor evet ama herkes eşinin 20 sene önceki flörtüyle mesajlaşıyor olmasını tolere etmek zorunda değil ve bu konuda kesin bir dille uyardığı halde yeniden ona bir bahaneyle (iş veya cv veya hava durumu..) mesaj attığını yakaladığında hoşgörülü davranmayı tercih etmek durumunda değil. Herkes için geçerli olmayabilir ama kiminin kırmızı çizgisi de güven konusudur.
Özetle zaten sevgi yoksa, saygı ve güvenle devam ediyorduysa, en önemli kolon olan güveni kırarak bu yıkımı ve sonu siz başlatmışsınız. Bahane arıyordu ise de bahanenin alasını yaratmışsınız
Bence ağlayıp kahrolmanız kendisini daha da haklı ve kararlı hissettiriyor. Sakin ve kendinizden emin olun. Üzgün de olsanız bakımlı ve hoş görünün. Ve "ben sadece merhamet gösterdim engelli ve çocukları olan bir insana" Bunu yanlış bulmuş olmanı şu an daha iyi anlıyorum. Ama bu nedenle senden boşanmayı, çocuğumuzu parçalanmış bir aileye mahkum etmeyi istemiyorum. İstersen birlikte telefonumdan tamamen silelim kişiyi. Böyle merhamet ve acıma duygusu ile yardım etme amacıyla oluşan bir sebebin aramıza girmesini kendimize, ailemize yakıştırmayalım . Bu konuyu tekrar düşünmeni rica ediyorum senden "deyin kendinizden emin bir şekilde. Başka da yapacak birşey yok gibi