Eşim Baba Olmaya Hazır Değilmiş

30 yaşında, 7 senedir evli, 12 senedir aynı adamla olan, borcu olmayan ama ülkedeki ekonomik belirsizlikten ötürü çocuk yapmaktan çekinen ben konuyu gözlerim açık okudum. Demek benim yaşım çoktan geçmiş 🥹 Demek millet arkamdan böyle düşünüyor 🥹
Ben öyle düşünmedim.Ne zaman hazır olursanız, o zaman yaparsınız.😀

Çok borcum olsa çocuk yapmayı düşünmezdim. İçim istiyor diye dünyaya getirdiğim bir bebeğin maddi zorluklar içinde büyümesi bana bencilce geliyor. Çocuk için belli bir yaşa gelene kadar maddi imkansızlıklar bir şey ifade etmiyor belki ama sizdeki yansımaları çocuğu etkiliyor. Maddi zorlukların neden olduğu stresle ne kadar başa çıkabiliyorsunuz, hayat şartları psikolojik olarak sizi nasıl etkiliyor ben olsam bunu değerlendirirdim önce.

Çocuk kısmetiyle gelmiyor. Bence gerçekten maddi olarak çocuğunuza elinizden gelen en iyi imkanları sağlayabileceğiniz zaman çocuk yapın. Sonra evladınızı eksik bıraktığınız şeylere çok üzülürsünüz.
Bir de şunu da belirtmek isterim, eğer çiftlerden biri ebeveyn olmaya hazır değilse o çocuk hep bunun noksanlığıyla büyür. Sonra ileride bunların psikolojik etkileri evladınız için kötü olur. Bence eşinizin maddi manevi hazır olmasını bekleyin ki çocuğunuza yazık olmasın.

Ne borcu ?
Ne kadar borç var ?

Haklı olabilir de bebekte ha deyince olacak bir şey değil
En azından genel bir kontrole gidelim deyin

Ayağınızı yorgana göre uzatıyor musunuz?

Kimisi var eline ne kadar para gelirse onu harcar, sizde de böyle bir durum var mı? Biriktirebiliyor musunuz?

Bence çocuk için net tarih koyun, harcamaları kısıp kenara her ay para atın. Hedefiniz olmazsa harcarsınız. Bebek gelince bir sürü masraf olacak, ona göre aylık harcamaları ayarlamanız lazım.

Kadın doğumda erken menapoz bi bir durumunuz var mı kontrol ettirebilirsiniz, kontrolde sağlam çıkarsanız rahat edersiniz.

Ben öyle düşünmedim.Ne zaman hazır olursanız, o zaman yaparsınız.😀
Şaka yapıyorum merak etmeyin 😍 Bebek çok önemli bir karar ve üzerinde düşünülmeden tabiri caizse herkesin var bizim de olsun kafasıyla yapılacak bir şey değil benim için. Zaten kariyerimizi oturtmak üniversiteden sonra 4-5 yılımızı alıyor yani eskisi gibi 20 yaşında 23 yaşında anne olmak kalmadı bence.
Kaldı ki insan 20sinde olduğundan çok daha başka oluyor, daha olgun daha sakin. Hayata aynı bakmıyorum ben mesela önceye göre.. Çocuk yetiştirirken en önemli şeyler bana kalırsa.
Eşimle hiçbir sorunumuz yok çok şükür, çalışıyoruz borcumuz da yok. Geçenlerde konuştuk bu konuyu, bende tedirginlik sezdi eşim, (çünkü yetebilir miyim, ona hak ettiği hayatı verebilir miyim diye sorguluyorum) yıl sonuna doğru tekrar konuşalım sen de düşün biraz dedi konuyu kapattık.
Haklısınız o yüzden insan her anlamda hazır hissetmeli. 😍

Ama zaman konuşmak yok borçlar hafifleyince diyor.

Borç içinde çocuk doğurmak gerçekten çok zor.
Dışarıdan göründüğü gibi değil çocuğun masrafları, aksine biraz birikim bile olması lazım ki, ihtiyaçlar için kullanılabilsin.

Psikolojik olarak hazır hissetmek zaten bambaşka bir konu, kesinlikle iki kişi hazırken çocuk yapılmalı aksi durumda çocuğa büyük haksızlık olur

Borçla çocuk yaparsanız o borç çocuğun ihtiyaçlarıyla birlikte dağ olur sonra aranızda daha büyük sorunlar oluşur

Ben de 29'um, 2 sene kadar oldu evleneli. Çocuk isteği hep var ama psikolojik olarak hazır değilim. Eşimin okulu var, işte olmadığı dönemlerde ders çalışıyor, bana destek olabilir mi bilmiyorum. Ha lafta olur ama iş icraate geldiğinde zorlanacağımızı biliyorum. Şu an gelirimiz çocuk için yeterli bence ama malum 4 ay izin alacağım ve 4 ay maaş alamayacağım, o 4 ay eşimin tek maaşı hem evi hem o hamilelik kontrollerini, testlerini, bebek alışverişlerini yettirebilecek mi, sanmam. Hatta ben bi ileriyi de düşünüyorum çevremde hiç park vs yok. Eve kapanıp çocuk büyütmek istemiyorum gördüğüm kadarıyla gezen, temiz hava alan bebekler çok daha sağlıklı, sakin oluyorlar. İl değiştireceğiz 1 sene sonra zaten. O yüzden şöyle bir plan yaptık, sma için kan verecek eşim, onun çıkması zaten 2 ay kadar sürecektir. Gebelik öncesi de bi 3 ay vitamin kullandırtıyor doktorlar, o yüzden ben de ufaktan kontrolle başlayacağım. Çat diye olmayabilir ama 3-4 ayın sonunda çat diye olduğunda bile eşim okulu bitirmiş olacak bi aksilik çıkmazsa. Biz muhtemelen taşınmış olacağız. O zamana da birikim yaparız yettiği kadar, 4 aylık izinde bizi götürür. Ha benimki belki çok plan, bu kadar düşünmemek gerekir ama borç varken düşünmek çok daha iyi olur sizin için de.

Eşiniz çok haklı. Siz çocuğu ne sanıyorsunuz? Masrafından haberiniz var mı? Böyle konuştuğunuza göre yok. Herkesin istekleri vardır ama bir de mevcut koşullar var. Koşullar şu an çocuk sahibi olmanıza uygun değil. Sırf ben anne olmak istiyorum bencilliğiyle çocuk yapılmaz

30 yaşında anne oldum. Düğüne harcadığımız paradan daha çok masraf etmişsinizdir bebeğe. Planda olmayan sağlık sıkıntıları vs
Hiç saymıyorum bile dogurdum bitti olmuyor maalesef en basitinden Allah korusun sütün yok diyelim haftalık bir mama 200 250 TL o yüzden eşin mantıklı konuşmuş.

Hazır hissetmeyen bir adaml zorla baba yapamazsınız. Ama o da hiçbir zaman evlat sahibi olmaya yanaşmaz ise bu da boşanma sebebidir.
Karşılıklı bir plan yapın. Borçlarınızı nasıl ödeyebilirsiniz, nasıl birikim yapabilirsiniz gibilerinden.
2 çocuğum var. Aylık giderimizin minumum 40-50 bin tl. Daha bu çocuklar okumuyor bile.

Merhaba arkadaşlar;

Eşimle 3 senedir evliyiz ama toplamda 10 senedir birlikteyiz. Zor şartlarda evlendik evimizi kurduk ve baya bir borcumuz var ödeyemeyecek noktaya geldiğimiz oluyor eşim serbest meslek yaptığı için kazancına göre değişiyor. Bende çalışıyorum. Hormonel olarak mı bilmiyorum ama ben çocuk istiyorum, içim istiyor. Borç harç bitmeden olmasın diye konuşmuştuk ama borç harç bitmek bir yana dursun her gün artıyor. Yaşımızda geçiyor yavaş yavaş(27), genç anne olmak istiyorum. Ama şimdi eşim ben baba olmaya hazır değilime getirdi konuyu gerekirse psikolojik destek alırım zamanı gelince dedi. Ama zaman konuşmak yok borçlar hafifleyince diyor. Bende ister istemez bir soğuma oldu. Yani şuan için yapılacak birşey yok zamana bıraktık ama yorumlarınızı merak ediyorum, teşekkürler şimdiden.
Yaşınız daha bi yere geçmiyor merak etmeyin. Hayatınızı düzene oturtmakta acele edin daha çok. Borç harç durumları erkekleri etkiliyor birde çocuk olsa adam hepten krize girer. Sağlam bir evlilik için herşeyi sırayla yapın. 40 yaşında da olur çocuğunuz merak etmeyin

30 yaşında, 7 senedir evli, 12 senedir aynı adamla olan, borcu olmayan ama ülkedeki ekonomik belirsizlikten ötürü çocuk yapmaktan çekinen ben konuyu gözlerim açık okudum. Demek benim yaşım çoktan geçmiş 🥹 Demek millet arkamdan böyle düşünüyor 🥹
Aslında bakarsan ülkemizdeki ölüm yaşı menapoz , çocukta anomali riskinin artması derken çocuk istiyeceksen bir an önce yapmanız daha mantıklı.

Back
X