4500 maas aliyor diyorsunuz, acikcasi ben esinizi takdir ettim. Soganin kilosu olmus 10 lira, adam mutfaga fazla fazla alir diyorsunuz, bu parayla evi idare edebilmek icin, cocugunuza gelecekte biraz yatirim yapabilmek icin yapabilecegi ne varsa yapan sorumluluk sahibi biri anladigim kadariyla.
Bahsettigin paranin iki kati giriyor evimize, bende calisiyorum. En son Tum pantolonlarim emekliye ayrildigi icin alisverise ciktim. Saticiya bedenimi bile soyleyemedim en az 3-4 yildir kiyafet almamisim kendime...Kuaforde kasimi omru hayatimda 5 kere ancak aldirmisimdir. Kenara ceyrek altin atmak soyle dursun, bozuk para biriktirdigim kutuyu bosaltmazsam ekmek alacak para kalmiyor ay sonunda elime.
ev gecindirmek bu zamanda o kadar zor ki, kendim calistigim halde cebimde kurussuz geziyorum. Butun ihtiyaclarim otelenmis bekliyor kenarda...
Esiniz hakli. Disinizi sikin ve kpss den atanmaya bakin. 4500 o kazanirken 4500 de siz kazansaniz nasil bir hayatiniz olur dusunun. Asgari ucretle standart bir is yerinde calismak size maddi bir getiri saglamayacagi gibi ozel sektor sartlari ayrica cok yoracaktir. Kpss ihtimaliniz tamamen ortadan kalkacaktir cunku isten gelip bir de sinava hazirlanmak filan hayal olur. Disinizi sikin, calisin kazanin ve yasam kalitenize hayatiniza katki saglayin bence.
Taslanmayi goze alip yazmisim bu mesaji bi kulak ver arkadasim:)