• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim bana ilk defa vurdu :( (Konu açılış tarihi 2012)

sen olayları saptırıyorsun hemde çok yorum yapmazsan seviinirim ikili diyoloğa girmek istemiyorum buradaki herkezle ikili diyaloğa girmişsin zaten

Sevinme canım istediğim gibi yorum yaparım.
Söylediklerimin içinde bir tane yalan var mı,varsa buyur ikaz et ...
İletişim diyoruz canım o diyaloglara :)
Senin anlamanı beklemiyorum zaten.

sevinme canım istediğim gibi yorum yaparım.
Söylediklerimin içinde bir tane yalan var mı,varsa buyur ikaz et ...
Iletişim diyoruz canım o diyaloglara :)
senin anlamanı beklemiyorum zaten.

neden anlamamı beklmiyorsun neden benimle kavga etme çabasındasın... Ikinci ikazımdı benim sana bu

ben burada bir derdimi paylaştım bana birkaç fikir vern dedim sadece ama seni sadece insanlarla kavga etme derdinde olan biri olarak gördüm..

Yardım amaçlı yazmıyorsun yazmış olayım amaçlı yazıyorsun

neden anlamamı beklmiyorsun neden benimle kavga etme çabasındasın... Ikinci ikazımdı benim sana bu

ben burada bir derdimi paylaştım bana birkaç fikir vern dedim sadece ama seni sadece insanlarla kavga etme derdinde olan biri olarak gördüm..

Yardım amaçlı yazmıyorsun yazmış olayım amaçlı yazıyorsun

İkinci ikazın mıydı :18:
Peki apla :32:

Evet renksizdir şimdi sizin hayatınız.
Şaka insanı güldürür.
Ve hayatımızdaki herşeyde ölçülü olmamız gerektiği gibi şakalarımızda da ölçülü olmalıyız diye düşünenlerdenim.
Hayretle okuyorum bazı şeyleri.
Ve katıldığım şakada cinsiyet ayrımının da olmaması.
Kadın şaka yapacak başka birine bakarım diye, ki dediği şey düşünüldüğünde çok kötü, sonra adam tokat atacak ki bir insana yakışmayacak hareket, ondan sonra tokat nedeniyle haşlanacak, gözü oyulacak, süründürülecek.
Bir tokat için bütün bunları yapıp hapiste yaşamayı göze alanlar da var.
Verilen örneklerde kocası dövdü diye kocasından intikam alınan kadının haberi.
Sorsanız bu da şakadır herhalde. Nasıl bir şakaysa..
Gerçi inşallah da şakadır.
Tüm bunların yerine neden gider bu evliliği bitiririm denmiyor onu da anlayabilmiş değilim.

bravo guzel bir dusunce.

arkadaşım; eşinizi sabah uyandırdığınızda size s.. Git diyebiliyor, arkadaşlarınızın yanında 'lan' diye hitap edebiliyor ama siz şu 'başkası' kelimesini kullanınca tokat atıyor öyle mi?:53:
Eski konularınıza bi göz attım da:ssz:

eşim bildiğin odun olabiliyor ya bilmiyorum bütün erkekler mi böyle yoksa bana mı çattı çok fazla argo kelimeler kullanılıyor 4 gündür sesi çıkmıyor fakat geçici olduğunu düşünüyorum sadece olanları izliyorum

Tavsziyenize uyup söylediklerinizi ciddiye almayacağım.
Kızgınlıkla yapılabilecek şeyler olduğunu söylüyorsunuz da, nasıl ki kızgınlıkla tokat atan kocayı onaylamıyorsam bunları da onaylayamayacağım anlatmak istedim sanırım anlaşılamadım.
Başkasına bakarım diyen bir kadına atılan tokata karşılık yazılanlar çok abesti. Bu da benim fikrimdi.
Herkes gibi düşündüklerimizi yazdım ben de.
Korku filmleri örneğini de anlayamadım mesela. Neyse bunu da ciddiye almayayım.

Saka yaptigimi soylemistim, ama her zaman bir cinnet gecirme payi her olayda vardir. Maalesef hayat siyah ve beyazdan olusmuyor grilerde var arada. Ben yapmam sen yapmazsin tasvip etmezsin ama unutuyorsun ki farkli kisilerin farkli olaylara verecegi tepkiler her zaman FARKLIDIR. Mesela Ayse nin babasi olur kendini aylarca toparlayamaz yemeden icmeden kesilir, Fatma nin babasi OLUR,Fatma uzulur sogukkanlilikla basa cikmaya calisir hayatina devam etmeye calisir.Biri tokat atildiginda uzulur , digeri ailesine gider, baskasi yapilan iskenceye katlanir digeri katlanmaz karsilik verir intikam alir veya cinnet gecirir. Umarim anlamissinizdir.Hayatlar farkli farkli,hERKES olmasi gerekeni biliyor ama gidisat izin vermiyor.

Korku filmi ornegide cok basiT , ironi yapip bir senaryo yazdim , saka illa geRcek anlamiyla yapilmaz zaten. Mecazi bir anlatim vardi , ironi vardi...Ayrica insan beyni kotu seyleride , iyi seyleride dusunebilir. Korku filmi yazan senaristlere de aman nasil film yapmislar cani insanlar kanim dondumu diyorsunuz? Yooo sanmam sadece film gercek degil senaryo o filmleri yapmak icinde oyle zeki beyinler gerek. O yuzden siz benim yazdiklarimi canilikle suclamayin. Bu kadar aciklamadan da birsey anlamadiysaniz artik pes ediyorum. Vazgeciyorum hatta. Oysaki verdigim orneklerde basitti ya Quantum fizigi anlatmamistim.

Son düzenleme:
saka yaptigimi soylemistim, ama her zaman bir cinnet gecirme payi her olayda vardir. Maalesef hayat siyah ve beyazdan olusmuyor grilerde var arada. Ben yapmam sen yapmazsin tasvip etmezsin ama unutuyorsun ki farkli kisilerin farkli olaylara verecegi tepkiler her zaman farklıdır. Mesela ayse nin babasi olur kendini aylarca toparlayamaz yemeden icmeden kesilir, fatma nin babasi uzulur sogukkanlilikla basa cikmaya calisir hayatina devam etmeye calisir.biri tokat atildiginda uzulur , digeri ailesine gider, baskasi yapilan iskenceye katlanir digeri katlanmaz karsilik verir intikam alir veya cinnet gecirir. Umarim anlamissinizdir.hayatlar farkli farkli,herkes olmasi gerekeni biliyor ama gidisat izin vermiyor.

Korku filmi ornegide cok basir aklimca ironi yapip bir senaryo yazdim , saka illa gecek anlamiyla yapilmaz zaten. Mecazi bir anlatim vardi , ironi vardi...ayrica insan beyni kotu seyleride , iyi seyleride dusunebilir. Korku filmi yazan senaristlere de aman nasil film yapmislar cani insanlar kanim dondumu diyorsunuz? Yooo sanmam sadece film gercek degil senaryo o filmleri yapmak icinde oyle zeki beyinler gerek. O yuzden siz benim yazdiklarimi canilikle suclamayin. Bu kadar aciklamadan da birsey anlamadiysaniz artik pes ediyorum. Vazgeciyorum hatta. Oysaki verdigim orneklerde basitti ya quantum fizigi anlatmamistim.

ilk verdiğiniz örnek çok güzel her insan farklı biri ağlar biri umursamaz biri üzülür biri kriz geçirir her insanın olayları yaşayışı çok farlıdır

arkadaşım; eşinizi sabah uyandırdığınızda size s.. git diyebiliyor, arkadaşlarınızın yanında 'lan' diye hitap edebiliyor ama siz şu 'başkası' kelimesini kullanınca tokat atıyor öyle mi?:53:
eski konularınıza bi göz attım da:ssz:

guzel bir tespit.
ayrıca:
Alıntı derinss kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Forumda tartışmalar böyle çıkıyor işte.
Şİddet falan görmüyorum niye diyorsun arkadaşım ben sana şu arkadaş şiddet görüyorsun mu diyorum ?
Devletin bence biraz törpüleyerek beyan ettiği oranı veriyorum %49 diyor.
Ama burada %99 ben kocama böyle şaka yapsam asla birşey demek çok tatlıdır demeye getiriyor.
Bunların yarısı sırf yemeğe tuz koymadığı diye dayak yiyen kadınlar ?
Buraya üye olanlar kim acaba veya bunların kocaları kim?
Benim bahsettiğim bu...
Lafla peynir gemisiyürümez evet,kalıcı çözümler gerek.
Eşindne ayrılan bir kadına maddi manevi destek gerek,yanında olmak gerekr.
kadınları da eğitmek böyle garip şakalar yapmasını engelleyecek kadar aklıselim olmaısnı sağlamak.18 yaşında yanmış gibi kocaya varmamak gerek.
Bu çözümler şiddete karşıyız la la la demekle olmuyor.
Şiddet çok kötü birşey cıks cıks diyen kaç kişi bir sivil toplum örgütüne üye ?
Lafa gelince bol keseden at icraate gelincevde dayağı ye otur.
Foruma da kızmıyorum ülkenin genelinde kadın profili bu.
Buna bağlı olarak mümkünse bundan hoşlanmayan eşe bakasıyla olurum diye şaka yapmayalım diyorum hem de aylar önce eski sevgiliyle görüşmüşken.
Dönüp dolaşıp herkesin zoruna giden bu :)
Madem mal koca buldun ağzını tut dayağını yeme hee ben böyle hayata layık mıyım diye sorgulayan zaten hayatından çıkartır adamı.
Bak konu sahibi iki gün ortalığı yıktı kustup damarım bilmem ne oldu diye son mesajında kocası adeta bir melek :)
Bu kadını savunuyorsun dayak yemeyi haketmiyor diye aslında sadece kadn olduğu için bile etmiyor ama hemen affettiği için ediyor.
Elbette kimseye maledilemez kişisel kanatlerim hepsi.

derinss sana katılıyorum .

eşim bildiğin odun olabiliyor ya bilmiyorum bütün erkekler mi böyle yoksa bana mı çattı çok fazla argo kelimeler kullanılıyor 4 gündür sesi çıkmıyor fakat geçici olduğunu düşünüyorum sadece olanları izliyorum

odun benim bildiğim romantik olmayan erkeklere kullanılan tabir...
ama eşiniz size argo küfür kullanıyor yani yaptığı saygısızlık!
'aşkım,hayatım' dememek başka, saygı göstermeyip 'lan' diye hitap etmek başka...
sizi çocuk olarak mı görüyor başkalarının yanında böyle davranıyor anlamadım niye taviz veriyorsunuz?
suçu sadece kendinizde aramayın eşinizi belki çok seviyorsunuz görmezden geliyorsunuz bazı şeyleri ama böyle devam ederse daha kötüye gidebilir ilişkiniz.

konu sahipleri açtıkları konuda kişilere şu yazsın,bu yazsın deme lüksü yoktur.hakaret olmadıktan sonra herkes yorum yapabilir:34:

ilk verdiğiniz örnek çok güzel her insan farklı biri ağlar biri umursamaz biri üzülür biri kriz geçirir her insanın olayları yaşayışı çok farlıdır

Maalesef cogu insan olaylara sadece kendi verecegi tepkiyle yaklasiyor. Kendi nasilsa herkesinde kendi gibi olmasini bekliyor. Olmayinca da sasiriyor. Oysaki cok basit herkesin olaylara verecegi tepki baskadir.

odun benim bildiğim romantik olmayan erkeklere kullanılan tabir...
Ama eşiniz size argo küfür kullanıyor yani yaptığı saygısızlık!
'aşkım,hayatım' dememek başka, saygı göstermeyip 'lan' diye hitap etmek başka...
Sizi çocuk olarak mı görüyor başkalarının yanında böyle davranıyor anlamadım niye taviz veriyorsunuz?
Suçu sadece kendinizde aramayın eşinizi belki çok seviyorsunuz görmezden geliyorsunuz bazı şeyleri ama böyle devam ederse daha kötüye gidebilir ilişkiniz.

evet suçu kendimde çok aradım yüz verdim çok diye son yaşanan olaydan sonra suçu kendimde aramayı bıraktım..

Sadece onun davranışlarına bakarak şekillenicek bundan sonra ilişkimiz kendimi geri çektim insanın davranışlarında yetiştirilme tarzı çok önemli bunuda gördüm.

evet suçu kendimde çok aradım yüz verdim çok diye son yaşanan olaydan sonra suçu kendimde aramayı bıraktım..

Sadece onun davranışlarına bakarak şekillenicek bundan sonra ilişkimiz kendimi geri çektim insanın davranışlarında yetiştirilme tarzı çok önemli bunuda gördüm.

Sanada gecmis olsun diyorum, panik atak olup olmadiginda konusunda da bir doktora danis sanki anlattiklarindan panik atak geciriyormussun gibi geldi. Tekrardan gecmis olsun insallah iliskin duzelir, hersey yoluna girer esinde bir daha sana el kaldirmaz sende oyle sakalar yapmaz, hersey gonlunce olsun.

sanada gecmis olsun diyorum, panik atak olup olmadiginda konusunda da bir doktora danis sanki anlattiklarindan panik atak geciriyormussun gibi geldi. Tekrardan gecmis olsun insallah iliskin duzelir, hersey yoluna girer esinde bir daha sana el kaldirmaz sende oyle sakalar yapmaz, hersey gonlunce olsun.

teşekkür ederim.

Saka yaptigimi soylemistim, ama her zaman bir cinnet gecirme payi her olayda vardir. Maalesef hayat siyah ve beyazdan olusmuyor grilerde var arada. Ben yapmam sen yapmazsin tasvip etmezsin ama unutuyorsun ki farkli kisilerin farkli olaylara verecegi tepkiler her zaman FARKLIDIR. Mesela Ayse nin babasi olur kendini aylarca toparlayamaz yemeden icmeden kesilir, Fatma nin babasi OLUR,Fatma uzulur sogukkanlilikla basa cikmaya calisir hayatina devam etmeye calisir.Biri tokat atildiginda uzulur , digeri ailesine gider, baskasi yapilan iskenceye katlanir digeri katlanmaz karsilik verir intikam alir veya cinnet gecirir. Umarim anlamissinizdir.Hayatlar farkli farkli,hERKES olmasi gerekeni biliyor ama gidisat izin vermiyor.

Korku filmi ornegide cok basiT , ironi yapip bir senaryo yazdim , saka illa geRcek anlamiyla yapilmaz zaten. Mecazi bir anlatim vardi , ironi vardi...Ayrica insan beyni kotu seyleride , iyi seyleride dusunebilir. Korku filmi yazan senaristlere de aman nasil film yapmislar cani insanlar kanim dondumu diyorsunuz? Yooo sanmam sadece film gercek degil senaryo o filmleri yapmak icinde oyle zeki beyinler gerek. O yuzden siz benim yazdiklarimi canilikle suclamayin. Bu kadar aciklamadan da birsey anlamadiysaniz artik pes ediyorum. Vazgeciyorum hatta. Oysaki verdigim orneklerde basitti ya Quantum fizigi anlatmamistim.

Boşuna yaşamıyım şu hayatta. Siyah ve beyazlarımla. Başka renk olabileceğini bilmeden.
Boşverni siz bana anlatmaya çalışın.
Anlama özürlüyüm ya ben..
Sizin kadar yaşanmışlığım, aklım ve donanımım yok demek ki benim.
Baksanıza anlayamıyorum.
Birine umarım anlamışsınızdır demenin hakaret içerikli olduğunu öğrenmişim yeter bana. Diğerleri önemli değil.
Her konuda ölçüden bahsetmiştim.
Sanırım ben anlayamadığım gibi anlatamıyorum da.
Yok sizinle aynı dili konuşamıyoruz.
Benim daha çoook şey öğrenmem gerekiyor. Baksanıza ne kadar eksikmişim. Sizin söylediklerinizi öğrenememişim.

Boşuna yaşamıyım şu hayatta. Siyah ve beyazlarımla. Başka renk olabileceğini bilmeden.
Boşverni siz bana anlatmaya çalışın.
Anlama özürlüyüm ya ben..
Sizin kadar yaşanmışlığım, aklım ve donanımım yok demek ki benim.
Baksanıza anlayamıyorum.
Birine umarım anlamışsınızdır demenin hakaret içerikli olduğunu öğrenmişim yeter bana. Diğerleri önemli değil.
Her konuda ölçüden bahsetmiştim.
Sanırım ben anlayamadığım gibi anlatamıyorum da.
Yok sizinle aynı dili konuşamıyoruz.
Benim daha çoook şey öğrenmem gerekiyor. Baksanıza ne kadar eksikmişim. Sizin söylediklerinizi öğrenememişim.

Tamam efendim bende sizin gibi baslayayim... vay efendim sen bana olcusuz dedin nasil dersin ....:D ya bunuda simdi ciddi alirsiniz kendinize .... Benim dusuncelerim cevirip sanki ben aksini ima etmisim gibi empoze etmeyin. Estagfurulllah asla ben size anlama ozurlusunuz vs demedim.Ama cok kesin konusuyorsunuz, esneklik payi birakmiyorsunuz ve bu dusuncelerinizde diretiyorsunuz.Bence cok alingansiniz.Umarim anlamissinizdir lafini korku filmi ornegini anlamadiginizi belirttiniz aciklik getirmek icin kullandim.Umarim anlamissiniz lafida kesinlikle hakaret degil dramatiklesmeyin lutfen. Hakaret oldugunu dusunuyorsaniz kotu icerik butonu ile sikayet edin.Hakaret boyle edilmez , her konuda olcuden bahsettim deyip diyorsunuz belkide benim olcum boyle. Sizin olcunuzle benim olcum bir mi bakalim. YADA sizin olculu sandiginiz bana gore olcusuz belki. Ayni dilde konusmadigimiz asikar , ama olcuden kasit ornek almamiz gereken kisi kesinlikle siz degilsiniz.Arkadasim boyle her yazilani kendine ters alma ,ciddiyede alma, mazallah erken yasta cokersin valla dert sahibi olursun...

Son düzenleme:
Şiddetten bir önceki aşama psikolojik şiddet.
Kadın veya erkek her ikisi için de geçerli
Haketmiş dayağını yemiş demiyorum ülkenin durumu,erkeklerin psikolojileri ortada diyorum.
23 yaşında cahil cühela erkek sıkışınca dövecek nerede kim nasıl yetiştirdi kim bilir ?
Yani burada bas bas karşıyım dayak tüü kaka demekle olmuyor.
Başkasıyla olurum demiş dayağı yemiş yarın tekrar dese dayak yemez bıçaklanır ?
Kalıcı çözüm böyle bir adamla evli kalmamak ee onu da yapmıyor ne yapalım şimdi böyle ağdalı cümleler kuralım popülizm mi yapalım ?
Dayak öyle dayak böyle yahu bu ülkede kadınların %49 dayak yiyor kim bu kadınlar ?
İkiyüzlü bir forum burası kadınlarımız ikiyüzlü..
Ben dayak yemiyorken bunları dile getirebiliyorum ama dayak yiyen kadınlar bu sayfaya girip aaa dayak tüüü kaka diyerek egolarını tatmin ediyorlar.
Bu kadar karşıysan vuracaksın adamın poposuna tekmeyi koyacaksın kapıya,hee yapamıyorsan başkasıyla olurum demeyeceksin tahrik etmeyeceksin.
Bu arada haşlama kısmına gönülden katılıyorum :52:

ilk yazılarınızda sizinle aynı fikirde değildim ama bu yazınızda kendimi buldum sanki..dediğim yere çıktık işte,konuyu açan kişi boşanmayı falan düşünmüyor daha öncede eşi ona hakaretler etmiş,şimdi tokat daha sonrası ne olur bilemem..istediği tek şey eşini süründürmek için ne yapması gerktiğini öğrenmek..bizler burada boşuna birbirimizin kalbini kırıyoruz,arkadaş evinde ve eşiyle çok rahat bence..

Tamam efendim bende sizin gibi baslayayim... vay efendim sen bana olcusuz dedin nasil dersin ....:D ya bunuda simdi ciddi alirsiniz kendinize .... Benim dusuncelerim cevirip sanki ben aksini ima etmisim gibi empoze etmeyin. Estagfurulllah asla ben size anlama ozurlusunuz vs demedim.Ama cok kesin konusuyorsunuz, esneklik payi birakmiyorsunuz ve bu dusuncelerinizde diretiyorsunuz.Bence cok alingansiniz.Umarim anlamissinizdir lafini korku filmi ornegini anlamadiginizi belirttiniz aciklik getirmek icin kullandim.Umarim anlamissiniz lafida kesinlikle hakaret degil dramatiklesmeyin lutfen. Hakaret oldugunu dusunuyorsaniz kotu icerik butonu ile sikayet edin.Hakaret boyle edilmez , her konuda olcuden bahsettim deyip diyorsunuz belkide benim olcum boyle. Sizin olcunuzle benim olcum bir mi bakalim. YADA sizin olculu sandiginiz bana gore olcusuz belki. Ayni dilde konusmadigimiz asikar , ama olcuden kasit ornek almamiz gereken kisi kesinlikle siz degilsiniz.Arkadasim boyle her yazilani kendine ters alma ,ciddiyede alma, mazallah erken yasta cokersin valla dert sahibi olursun...

Ben ne yapacağımı bilirim dert etmeyin.
Burda yazılanlar yüzünden çökecek kadar şuursuz da değilim.
40 yaşımdayım. ve bu yaşa kadar tüm yaşadıklarıma rağmen dert sahibi olmadıysam ve hala dik durabiliyorsam evelallah bundan sonra da çökmem meraka mahal yok.
Kimseye beni çökertebilme izni vermem

Son düzenleme:
ilk yazılarınızda sizinle aynı fikirde değildim ama bu yazınızda kendimi buldum sanki..dediğim yere çıktık işte,konuyu açan kişi boşanmayı falan düşünmüyor daha öncede eşi ona hakaretler etmiş,şimdi tokat daha sonrası ne olur bilemem..istediği tek şey eşini süründürmek için ne yapması gerktiğini öğrenmek..bizler burada boşuna birbirimizin kalbini kırıyoruz,arkadaş evinde ve eşiyle çok rahat bence..

ben kimsenin kalbinin kırılmasını istemem kalp kırıcı şey hiç yazmadm ne kendi konumda ne başkasının konusunda ama bazı yazılanlar beni kırdı...

Onu süründürmek de istemiyorum.. Sadece biraz aklı başında davransız istiyorum.. Onun hakret etmesi yada başka birşey onu sevmemi bitirmedi malesef.. Bunun son olmasını diliyorum bu sefer..

Back
X