eşim bana vurdu :'(

çok saçma, zaten o da çok üzüyor.. evliliğimiz gayet güzel gidiyrodu böyle sacma nedenlerden bu hale gelmek çok kötü
dün gece ayrı yattık bir de...
Keşke ayrı yatmasaydınız
Mesafeler daha da büyümeden büyütmeden adım atın derim..

Yapmayın yaa. Bir de şöyle diyor bazıları asla şiddet yanlısı değilim ama. Sen de şunu yapmışsın sen de bunu yapmışsın. Şiddetin gerekçesi mi olur hayretler içindeyim

+1
Sen de..... seklinde baslayan cumlelere hayret ettim. Adam hayvanin teki net.

Konu sahibi ben seni haklı bulamadım . Boşanman da bana biraz abartı geldi.

Yine sok icinde okuyorum. Demek esinden, bir mutfagi temizlemesini istemek, dayak sebebi. Bunlari hemcinsimden duymak ne aci. Oysa bir kadinin hafta ici ise gitmesi, ardindan yemek yapmak, temizlemek ve hafta sonu tekrar temizleme yapmasi bekleniyor. Ama erkege bir sefer mutfagi temizle diye sor, kadin dayagi hak ediyor ha?

Yemin ile ne diyecigimi bilemedim artik.

sen koskoca adama vurmayi kendine yakistiyor musun peki?
kusura bak itmis kafani carpmissin sonra adamin yuzune gozune sen vurmussun.
o anda olan gucuyle sana tokat atsa nolcakti peki?
yapmayin boyle seyler yapmayin..

Vay be, bakin hanimlar "koskoca adam" padisah o canim. Biz kadinlar neyiz ki? Nefes almamiz bile oksijen israfi demi? Yaziklar olsun su zihniyete!

konu sahibi hatalı zamanlama ile eşinden yardım istemiş sadece. kocası kızabilir, tepkili olabilir de itmek nedir yahu? konuşmak tartışmak varken itmek nereden aklına geliyor, karısı can havliyle tokat atıyor, koca fırsat bulmuş gibi kadına öfkesini şiddetle göstermeye devam ediyor. hadi karısını istemeden itti ve canını yaktı. normali karısına sarılıp özür dilemek, ciddi bir yaralanma var mı diye kontrol etmek değil midir?
konu sahibi hatalı olsan da eşinin bir daha sana vurmaması için mahkemeye başvur. buna cesaretin yoksa başka kesin bir çözüm bul ki bir daha şiddete başvurmasın.

Ne güzel saptırmışsınız..
Adam dayak atmamış..
İttirmesinin de kabul edilebilir bişey olmadığını yazmıştım ben ilk mesajımda..
Ama bütün olarak bakın olaya..
Kadın temizlik yapmışsa yapmış ben bütün gün çok yoruldum sen de mutfağı topla diye eve yeni gelen bir adama talimat verilemez..
Adam ona iş konusunda bir baskı yapıyor diye de bir cümle yok...
Ben kendi çocuklarıma bile şunu yapın bunu yapın demem..
Kaldı ki adam dömüyor ittirmiş kadın da tokatlamış..
Nasıl adama yakışmıyorsa bir kadına da bunlar yakışmıyor..
Tekrar söylüyorum adam döven bir adam olsaydı o tokatlardan sonra döverdi kadını..
Burda ne ben ne diğer arkadaş dayağı savunmuyor..
Laf olsun diye konuşmuşsunuz..

Eşiniz kabalık etmiş Evet ama son günlerde dikkatimi çekiyor şiddet gören bayanların bir kısmı ev işlerini kocalarına yıkmak istediği için tartışma büyüyor kadın erkek eşit olabilir buna karşı değilim ama çalışmayan bir ev hanımının çalışan eşini ev işlerinde yardıma zorlaması bana göre ters yardım güzeldir yaparsa ne alâ ama yapmasada diretmeyin bence

sen koskoca adama vurmayi kendine yakistiyor musun peki?
kusura bak itmis kafani carpmissin sonra adamin yuzune gozune sen vurmussun.
o anda olan gucuyle sana tokat atsa nolcakti peki?
yapmayin boyle seyler yapmayin..
Olan gücüyle hanımefendiye tokat atsaydı bir kez daha insanlıktan çıkmış olacaktı.
Şükür mü etsin kadın tokat yemedi diye?
Fiziken kendinden güçsüz bir canlıya vurmak acizliktir, kendinden güçlü birine vurmak ise savunmadır. Çünkü bilirsin onun canını yakamayacağını ama can havli diye bir şey var.
Tutup bir de hemcinsinize hesap soruyorsunuz. Bunu nasıl reva görüyorsunuz aklım almıyor.

ne olursa olsun eşinizin kendine hakim olup sizi itmemesi lazımdı

ama onun dışında ikinizin de öfke problemi olduğunu sanıyorum.
çünkü eşim beni itse ben kalkıp onun yüzüne vurmaya devam etmem ortamı terk ederim diye düşünüyorum.
eşinizden iş yapmasını istemeniz normal ama emredici bir tavırla mı söylediniz acaba?
o da devam ettirmiş siz de devam ettirmişsiniz.

"gerçekten" boşanmak istiyorsanız boşanma dilekçesini çıkarın
korksun diye yapmayın bence.

Kadın benim iki üç katım diyor kocası için. İttirdiğinde düşmesi mucizevi bir durum veya sürpriz olmaz değil mi?
Ayrıca kadın ben de çalışıyorum bu arada diyor.
Neyini savunuyorsunuz hala anlamıyorum?

Adamı savunmuyorum..
Diyorum ki olayı başlatan sizsiniz..
Bi de boşan süründür mesajları var..
Söylediğim konusahibi baştan hatalı..
Anlatamıyor muyum..
Kaldı ki ben şiddet için evliliğini bitiren bir kadınım sürekli yazarım..
Hem de iki tane minicik çocukla..
Hem de aklınızın alamayacağı kadar zor şartlarda..
Öyle atıp tutmakla olmuyor..

Ben kimseye boşan demedim dolayısıyla atıp tutanlara anlatın bunları.
Ben "adam hatalı ama sen başlatmışsın" ikiyüzlülüğüne karşıyım.
Güçlünün güçsüze vurmasıyla, güçsüzün güçlüye vurması aynı şey değil.
Şiddet sadece el kaldırıp yüzüne patlatmak da değil.
Kendinden güçsüz birini ittirmek de şiddet olduğuna göre bu olayda şiddeti başlatan erkektir.

Kararsız;

İlk zamanlar seni samimi bulmuyordum bana biraz klavye kahramanı gibi geliyordun. Aslına bakarsan özel hayatını bilemem tabi ama şu sıralar gerçekten samimi olduğunu düşünüyorum. Feminizmin dibisin yemin ederim. Böyle atarlı giderli konuşuyorsun ama senin çok içli bir tarafın var gibime geliyor. Seni tanımıyorum belli ki hayat görüşlerimizde çok yakın değil ama iyi birisi olduğunu hissediyorum.

Velhasıl;

Bizim kültürümüzde maalesef kadının konumu budur. Bazı evlilik terapistleri dünyanın neresine giderseniz gidin erkeğin kadına yaklaşımı bu şekilde diyor. Ben yetiştiğim ortamda aksini hiç görmedim. Bizim sülalenin kadınları hep heriflerini idare ederler. Evlilik yıl dönümü, doğum günü bilmem ne bilen adam yoktur. Ama hiç içki içen, karısını döven, karı kız peşinde koşan da duymadım bizimkilerden. Ev işlerine yardımcı olan tek bir erkek yoktur mesela benim sülalemde.

Neden böyle bir yapı var? Hiçbir fikrim yok. Neden bazı kadınlar el üstünde tutulurken bazıları bu muameleleri görüyorlar bilmiyorum. Senin dediğin midir doğru olan acaba? İnan bilmiyorum. Gerçekten bu konuda ki fikirlerini almak isterim. Birde senin dediğin gibi denemek lazım.

Sen olsan ne yapardın mesela böyle bir durumda?

İkiyüzlülük ne demektir?
Saygı öğretmediler mi size?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…