- Konu Sahibi melek_yuzluu
-
Aynen ben de arkadaş gibi anladım mesajınızı. Bencebir saptırma falan yok. Adam vurmamış ittirmiş ne demek. İttirmek de şiddet değil mi. Başını vurmuş ittirince.. Adam gibi yorgunum ben toplayamam denemiyor mu. Hem neden herşey kadının görevi. Kadın çalışsa da herşey kadının görevi. Adam kurstan geldi diye sen nasıl ona iş buyurursun. Bu düşünceler erkek çocuklarına kuçukten hiç iş yaptırmayıp prens gibi büyütülmelerinden kaynaklanıyor.
"Mutfağı da sen toplarsın" cümlesini nasıl bir emir ya da talimat olarak anmıyorsunuz anlamıyorum. Kadın da çalışıyorsa ne demek bunu söyleyemez. Bal gibi de söyler, iş de bekler, beklentisini de ifade eder. Öküzlüğü o kadar normalleştirmişiz ki. Sene olmuş 2016 hala kafalar orta çağ.
Siz almıyor olabilirsiniz ama ben alırım..
En az sizin kadar medeniyim..
Ortaçağ kafalılığı değil bu..
Nezaket..
Benim aman işte biraz itti dediğim cümleyi de gösterin lütfen..
Bakalım gösterebilecek misiniz?
İkincisi söylemenin de bir adabı vardır.
Sonunda aşkım kelimesi dahi olsa ben bugün çok yoruldum sen de mutfağı topla denmez..
Benim bilgime görgüme göre denmez..
Denirse bunun adı talimat vermektir..
Hiçbir insan (cinsiyet yok burda) talimat verilmesinden hoşlanmaz..
İkisi de bağırınca adam gayriihtiyarı yapmış da olabilir, bilerek de ittirmiş olabilir..
Bunun bahanesi olur demiyorum demedim de..
Sonradan kadının tokatlamaları nedir bunu algılayamıyorum ben..
Yakıştıramıyorum..
Sizler yakıştırabiliyorsunuz demek ki buna da bişey diyemeyeceğim artık..
Aynı şeyle saldırıp duruyorsunuz..
Adam itebilir demedim..
Vurabilir demedim..
Adam haklı hiç demedim..
Tek dediğim olayı başlatan sizsiniz..
Sonunda da kötü yapmışsınız hepsi bu..
Anlamıyorsanız eğer artık yorum da yapmayın yeter artık..
Yanlış anlama yok burda. Adam dövmüyor ittiriyor demişsiniz bu yapılan kabakuvveti küçültme. Adam bağırıyor kadın da bağırıyor. Burda kalmıyor olay adam neden kaba kuvvete başvuruyor. Kadın da karşılık verdiyse onun gücüyle kocasınınki bir mi. Herkes buraya takılmış. Senin çocuğa vurmanla çocuğun sana vurması bir mi. Kadınla erkek arasında da aynı durum. Kabakuvvete ne olursa olsun başvurulmaması gerekir. Anlatmak istediğimiz bu.Valla görseniz benim 5 yaşındaki oğlum evde ne işler yapıyor..
Demediğim şeyleri dedi diye anlamanızdan yoruldum valla..
Adam elbette ki iş yapacak..
Kaç tane konuda yazmışımdır kadın işi erkek işi yoktur insan işi vardır diye..
Öyle büyütüldüm öyle büyütüyorum evlatlarımı..
Ama daha adam işteng elip sürpriiiz deyip iş buyurulmaz bunu anlatamıyor muyum hakikaten ben..
İttirmek de şiddet elbette ki. Doğru olabilir de demedim hiçbir yerde..
Ama adamınki bir anlık bişeydi.. Öyle yapmak istemediğini sonrasından da anlayamıyor musunuz?
Ee onunki şiddetse kadınınki de şiddet.. Aynı şey..
Cinsiyet ayrımı yapmasanıza..
Objektif baksanıza olaya biraz da..
Olan gücüyle hanımefendiye tokat atsaydı bir kez daha insanlıktan çıkmış olacaktı.
Şükür mü etsin kadın tokat yemedi diye?
Fiziken kendinden güçsüz bir canlıya vurmak acizliktir, kendinden güçlü birine vurmak ise savunmadır. Çünkü bilirsin onun canını yakamayacağını ama can havli diye bir şey var.
Tutup bir de hemcinsinize hesap soruyorsunuz. Bunu nasıl reva görüyorsunuz aklım almıyor.
Mutfagi esi tarafindan toplanmasi istedigini hangi sekilde ifade etmeli yoksa? Olayi konu sahibi baslatti dedigin icin, esinin yaptigi neredeyse hakli kiliyorsun. Dedigim gibi siddet'in amasi felan yok. Ama sen kendin yazdin "esi dövücü olsaydi farkli yorum yazardim" yani itmekte senin kafanda öyle aman aman önemli birsey degil yani. Kaldi ki konu sahibin sucu, esine mutfagi topla demeseydi dimi?
Burda ne konussam bos. Yani bos yere polemige girmeye degmez. En iyisi tartismayi burda kesmektir.
Kaldı ki adam dövmüyor ittirmiş kadın da tokatlamış...
Turarlılığınız hayranlık uyandırıcı. Herkes görsün feyz alsın diye bu burda dursun en güzeli.İttirmek de şiddet elbette ki. Doğru olabilir de demedim hiçbir yerde.
Mutfagi esi tarafindan toplanmasi istedigini hangi sekilde ifade etmeli yoksa? Olayi konu sahibi baslatti dedigin icin, esinin yaptigi neredeyse hakli kiliyorsun. Dedigim gibi siddet'in amasi felan yok. Ama sen kendin yazdin "esi dövücü olsaydi farkli yorum yazardim
.Yani senin gibi "aman iste biraz itti sadece" diyemem.
Hayır lütfen rica etsem incilerin dökümlez ise mutfağı da sen toplayabilir misin? Şeklinde sormalıydı. Aksi halde her türlü itilebilir, bağırılabilir.
Bu şekilde zihniyetler devam ettikçe böyle de olmaya devam edecek maalesefIvet ivet, pasa hazretleri o. Onun ile konustugunda iki defa düsünmek lazim. Nede olsa alt tarafinda ekstra birseyi var onun. Tüm gücünü o seyden aliyor. Biz kadinlarda o yokki canim. Bagirilmayida, itilmeyide hak ediyoruz hali ile
Anlamadığım başka bir şey de şu. Adam t-shirtleri için raf istiyormuş ne zamandan beri konu sahibi onu ayarlamak için mutfağı toplamayı ertelemiş.
Burada bazı parlak zeka ürünü fikirler okuyorum. Mutfağı önce toplasaydın gibi.
Arkadaşlar sorun sizce gerçekten bu mu?
Adam rafını niye kendi düzenlemiyor diyen yok mu heey?
Evlenince kendimize yetişkin bir erkek çocuğu mu doğurmuş oluyoruz?
Eğer öyleyse ben halen bekarken birileri bu gerçeği bana söylesin.
Feminen?!?!?feminen jenerasyon,!!talimata bak senn mufagi topla!pembe dizlerden oluyor bu nesil malesef..yok anam yok oyle erkek modelleri sadece pembe dizilerde varr,,
arizali modelleri orneklemeyin kemdinize..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?