- 4 Aralık 2015
- 190
- 171
- 18
- Konu Sahibi melek_yuzluu
-
Adaletten bu kadar nasiplenmemiş insanlara saygı duyamıyorum ben.
Ayrıca keşke diğer sözlerime de verecek bir yanıtınız olsaydı.
Size hakaret etmedim öyle anlamış olmanız da sizin probleminiz o halde.Adaletten nasibimi çok iyi alabildiğim için her ikisi arasındaki olaya karşıdan bakıyorum.. Tek taraflı değil..
Diğer dediklerinizin benim yaptığım yorumla alakası yok..
Ben iteklemekle yüzüne patlatmak arasındaki farkı konuşmadım ki onlara cevap vereyim..
Benim dediğim başka bişey..
Demediklerimi demiş gibi anladıysanız bu sizin sorununuz..
Ne dediğimi gayet iyi bildiğim için anlamayanlara anlatma zorunluluğum yok..
Ve de..
Tarzı bu olan kişilerle, yani hakaretvari kelimeler kullananlarla muhatap olmuyorum..
İnsanlar böyle cümleler kullanmadan da düşüncelerini belirtebilmeliler..
Bu da son cevabımdır..
Kadınınki neden iyice uçuk bir şey hanımlar siz ne yiyip ne içiyorsunuz lütfen ya!hatanin yarisida sende ,bir bayan nasl el kaldirir esine.erkeginkide yanlis ama bayaninki iyice ucuk bisey.
Ne güzel saptırmışsınız..
Adam dayak atmamış..
İttirmesinin de kabul edilebilir bişey olmadığını yazmıştım ben ilk mesajımda..
Ama bütün olarak bakın olaya..
Kadın temizlik yapmışsa yapmış ben bütün gün çok yoruldum sen de mutfağı topla diye eve yeni gelen bir adama talimat verilemez..
Adam ona iş konusunda bir baskı yapıyor diye de bir cümle yok...
Ben kendi çocuklarıma bile şunu yapın bunu yapın demem..
Kaldı ki adam dömüyor ittirmiş kadın da tokatlamış..
Nasıl adama yakışmıyorsa bir kadına da bunlar yakışmıyor..
Tekrar söylüyorum adam döven bir adam olsaydı o tokatlardan sonra döverdi kadını..
Burda ne ben ne diğer arkadaş dayağı savunmuyor..
Laf olsun diye konuşmuşsunuz..
Böyle söylerseniz erkeğin ayılığını normalleştirmiş oluyorsunuz.Erkegin ruhunda bir miktar ayilik varda kadkadininkini anlayamadim demek istiyorum
Aynen ben de arkadaş gibi anladım mesajınızı. Bencebir saptırma falan yok. Adam vurmamış ittirmiş ne demek. İttirmek de şiddet değil mi. Başını vurmuş ittirince.. Adam gibi yorgunum ben toplayamam denemiyor mu. Hem neden herşey kadının görevi. Kadın çalışsa da herşey kadının görevi. Adam kurstan geldi diye sen nasıl ona iş buyurursun. Bu düşünceler erkek çocuklarına kuçukten hiç iş yaptırmayıp prens gibi büyütülmelerinden kaynaklanıyor.Ne güzel saptırmışsınız..
Adam dayak atmamış..
İttirmesinin de kabul edilebilir bişey olmadığını yazmıştım ben ilk mesajımda..
Ama bütün olarak bakın olaya..
Kadın temizlik yapmışsa yapmış ben bütün gün çok yoruldum sen de mutfağı topla diye eve yeni gelen bir adama talimat verilemez..
Adam ona iş konusunda bir baskı yapıyor diye de bir cümle yok...
Ben kendi çocuklarıma bile şunu yapın bunu yapın demem..
Kaldı ki adam dömüyor ittirmiş kadın da tokatlamış..
Nasıl adama yakışmıyorsa bir kadına da bunlar yakışmıyor..
Tekrar söylüyorum adam döven bir adam olsaydı o tokatlardan sonra döverdi kadını..
Burda ne ben ne diğer arkadaş dayağı savunmuyor..
Laf olsun diye konuşmuşsunuz..
Olur yapmayız.İkiside hatali iste,bnde bayanin ama abartiki femistlk yapmayin lutfen
Eşiniz kabalık etmiş Evet ama son günlerde dikkatimi çekiyor şiddet gören bayanların bir kısmı ev işlerini kocalarına yıkmak istediği için tartışma büyüyor kadın erkek eşit olabilir buna karşı değilim ama çalışmayan bir ev hanımının çalışan eşini ev işlerinde yardıma zorlaması bana göre ters yardım güzeldir yaparsa ne alâ ama yapmasada diretmeyin bence
Niye o talimat verilmiyor? Ki konu sahibi sadece sormus. O mutfagi ikiside kullaniyor, hali ile sorumlulugu ikisinede aittir. Ben bunu esime daima sorarim. Yorgun olmadigi zaman yapar, yorgun oldugu zaman ise bana normal bir sekilde anlatir yorgun oldugu ve yapamayacagini. Bunun adi iletisim ve evlilikte cok önemlidir.
Ve konu sahibi itildi ve kafasi duvara degdi. Bu fiziksel siddettir ve bunu amasi felan yoktur. Hatta bundan önce esi bagirmak ile psikolojik siddet uyguluyor. Benim icin siddet'in azi, cogu yok. Yani senin gibi "aman iste biraz itti sadece" diyemem. Bir tokat atmakta siddettir, kisiye bagirmak/asaglamakta siddettir, ölmesine kadar dövmekte siddettir.
Ve siddet'in hicbir nedeni yada mazareti olamaz!
Gelelim konu sahibin tepkisine. O anda o siddet karsisinda ne yapmaliydi? Itilmesine, kafasinin duvara isabet etmesine sessizmi kalsaydi? O an zaten insan koruma icgüdüne göre hareket ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?