eşim bana vurdu :'(

İyi de siz de ona vurmuşsunuz. Karşılıklı bi anlayışsızlık ve karşılıklı bi şiddet var burda.. Başlığa bakınca direk adam haksız çıkıyo ama bence iki taraf da hatalı.. He sizin iki üç katınızmış vs. ama önemli olan ne kadar can yaktığı değil önemli olan karşılıklı saygısızlık..

Adaletten bu kadar nasiplenmemiş insanlara saygı duyamıyorum ben.
Ayrıca keşke diğer sözlerime de verecek bir yanıtınız olsaydı.

Adaletten nasibimi çok iyi alabildiğim için her ikisi arasındaki olaya karşıdan bakıyorum.. Tek taraflı değil..
Diğer dediklerinizin benim yaptığım yorumla alakası yok..
Ben iteklemekle yüzüne patlatmak arasındaki farkı konuşmadım ki onlara cevap vereyim..
Benim dediğim başka bişey..
Demediklerimi demiş gibi anladıysanız bu sizin sorununuz..
Ne dediğimi gayet iyi bildiğim için anlamayanlara anlatma zorunluluğum yok..
Ve de..
Tarzı bu olan kişilerle, yani hakaretvari kelimeler kullananlarla muhatap olmuyorum..
İnsanlar böyle cümleler kullanmadan da düşüncelerini belirtebilmeliler..
Bu da son cevabımdır..

Sonrasi devam etti demissin. Sen yuzune vurduktan sonra o sana ne kadar vurdu?
Tokat mi atti? Adam akilli dovdu mu?
Tabii siddetin her turlusu yanlis ama o sonucta senden guclu orantisiz karsilik verdiyse suclu taraf o olur. Ama senin vurmalarina karsilik 1 tokat falan attitsa esitsiniz.

Sen kendini hakli cikarmak pesindesin,elestiri kabul edemiyorsun bence.hatanin yarisida sende ,bir bayan nasl el kaldirir esine.erkeginkide yanlis ama bayaninki iyice ucuk bisey.adam robot mu peki efendin duzeltirim mi desin.bende calisan bir bayanim ama adabi zamani var herseyin ,sen emrettigin an yapmak zorunda mi adam disardan gelir gelmez

Size hakaret etmedim öyle anlamış olmanız da sizin probleminiz o halde.
Adil bir insan olsanız kocasından fiziken güçsüz olan hemcinsinize yüklenmezdiniz.
Evliliğinizin bitiş sebebi bile fikirlerinizi değiştirmemiş ise ben zaten hiçbir şey yapamam.
Zira ben de sözlerimi anlamama konusunda çabalayan insanlarla prensip olarak iletişim kurmuyorum.

hatanin yarisida sende ,bir bayan nasl el kaldirir esine.erkeginkide yanlis ama bayaninki iyice ucuk bisey.
Kadınınki neden iyice uçuk bir şey hanımlar siz ne yiyip ne içiyorsunuz lütfen ya!
Erkeğinki de yanlış ama kadınınki iyice uçuk ne demek yani aynı gezegende mi yaşıyoruz biz hayret bir şeysiniz!!!

Niye o talimat verilmiyor? Ki konu sahibi sadece sormus. O mutfagi ikiside kullaniyor, hali ile sorumlulugu ikisinede aittir. Ben bunu esime daima sorarim. Yorgun olmadigi zaman yapar, yorgun oldugu zaman ise bana normal bir sekilde anlatir yorgun oldugu ve yapamayacagini. Bunun adi iletisim ve evlilikte cok önemlidir.

Ve konu sahibi itildi ve kafasi duvara degdi. Bu fiziksel siddettir ve bunu amasi felan yoktur. Hatta bundan önce esi bagirmak ile psikolojik siddet uyguluyor. Benim icin siddet'in azi, cogu yok. Yani senin gibi "aman iste biraz itti sadece" diyemem. Bir tokat atmakta siddettir, kisiye bagirmak/asaglamakta siddettir, ölmesine kadar dövmekte siddettir.

Ve siddet'in hicbir nedeni yada mazareti olamaz!

Gelelim konu sahibin tepkisine. O anda o siddet karsisinda ne yapmaliydi? Itilmesine, kafasinin duvara isabet etmesine sessizmi kalsaydi? O an zaten insan koruma icgüdüne göre hareket ediyor.

neden ısrarla olaya kadın erkek diye bakıyorsunuz arkadaşlar..

burda dinime küfreden müslüman olsa durumu var ..

konu sahibeside eşide şiddet eğilimli .. konuşarak kendini ifade edemeyen insanlar ..

Bir de su yonden bakalim bu kadin kocasindan guclu olsa evire cevire dover miydi dovmez miydi kocasini?
Sadece sonuclar degil aldigimiz kararlar da kisiligimizi belirler.

Erkegin ruhunda bir miktar ayilik varda kadkadininkini anlayamadim demek istiyorum
Böyle söylerseniz erkeğin ayılığını normalleştirmiş oluyorsunuz.
Kadının da erkeğin de şiddet eğilimli olması eşit oranda yanlıştır. Biri diğerinden daha yanlış/tuhaf değil.

Aynen ben de arkadaş gibi anladım mesajınızı. Bencebir saptırma falan yok. Adam vurmamış ittirmiş ne demek. İttirmek de şiddet değil mi. Başını vurmuş ittirince.. Adam gibi yorgunum ben toplayamam denemiyor mu. Hem neden herşey kadının görevi. Kadın çalışsa da herşey kadının görevi. Adam kurstan geldi diye sen nasıl ona iş buyurursun. Bu düşünceler erkek çocuklarına kuçukten hiç iş yaptırmayıp prens gibi büyütülmelerinden kaynaklanıyor.

ben de çalışan bi kadınım buarada..

Benim aman işte biraz itti dediğim cümleyi de gösterin lütfen..
Bakalım gösterebilecek misiniz?
İkincisi söylemenin de bir adabı vardır.
Sonunda aşkım kelimesi dahi olsa ben bugün çok yoruldum sen de mutfağı topla denmez..
Benim bilgime görgüme göre denmez..
Denirse bunun adı talimat vermektir..
Hiçbir insan (cinsiyet yok burda) talimat verilmesinden hoşlanmaz..
İkisi de bağırınca adam gayriihtiyarı yapmış da olabilir, bilerek de ittirmiş olabilir..
Bunun bahanesi olur demiyorum demedim de..
Sonradan kadının tokatlamaları nedir bunu algılayamıyorum ben..
Yakıştıramıyorum..
Sizler yakıştırabiliyorsunuz demek ki buna da bişey diyemeyeceğim artık..
Aynı şeyle saldırıp duruyorsunuz..
Adam itebilir demedim..
Vurabilir demedim..
Adam haklı hiç demedim..
Tek dediğim olayı başlatan sizsiniz..
Sonunda da kötü yapmışsınız hepsi bu..
Anlamıyorsanız eğer artık yorum da yapmayın yeter artık..

"Mutfağı da sen toplarsın" cümlesini nasıl bir emir ya da talimat olarak anmıyorsunuz anlamıyorum. Kadın da çalışıyorsa ne demek bunu söyleyemez. Bal gibi de söyler, iş de bekler, beklentisini de ifade eder. Öküzlüğü o kadar normalleştirmişiz ki. Sene olmuş 2016 hala kafalar orta çağ.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…