Süreçler nasıl işliyor bilmiyorsanız öğrenirsiniz, eğitimli bir kadınsınız, bu mu zor geliyor? Bir hastaneye gitseniz durumu anlatsanız size dayak yediğinize dair raporu vereceklerdir, bunun bir süreci varsa da söylerler size - ki en fazla nasıl bir süreci olabilir ki?
Uğraşmak vaktimi alıyor ne demek? Dayak yemişsiniz, tartışmamışsınız. Dayak durumunda insan vakit mi düşünür? Şimdi siz bağırıp çağıracak konu mu diyorsunuz ama konu oradan çoktan çıkmış... Sizin tabirinizle o manyağa ne olursa oluyor, oturup bunu çözümlemeye neden çalışıyorsunuz ki? Oturup paşa paşa şiddetin dozunun artmasını beklerseniz olan asıl size olacak. Bacağınızın durumuna biz burada üzülüyoruz, siz vaktim yok diyorsunuz. Yapmayın ne olur. Şiddeti hoş görürseniz alası gelir, üzerine rahat rahat her haltı yemesi de. Sindirilmiş bir kadın kocasından kocalık görevlerini bile bekleyemeden köleleşir.
Evladınız da varmış. O evladınıza ileride bir adam bu muameleyi yapsa (Allah esirgesin) ne yapardınız bir düşünün, ona göre karar verin. Çocuğunuzu düşündüğünüz için bir adım atmıyorsanız da, asıl bunlara şahit olması da onarılması çok zor yaralar bırakacak o yavrucakta.
Elleri kırılsın yazıp geçecek, ya da alttan al sinirlidir diyecek değiliz, şiddet söz konusu olduğunda elbette darp raporu önereceğiz. Çok lazımsa size böyle bir koca, boşanmayacaksanız da bir terapiste gideceksiniz ikiniz, ama boşanma ihtimalini de kabullenmeniz gerek. O rapor bu aşamalarda çok işinize yarayacak. Ama siz bu konuyu olduğu gibi bırakır ya da bunun üzerine bir adım atmadan adamla tartışmaya kalkarsanız, alttan alsanız da üstüne gitseniz de bu şiddet durumu artarak devam edecektir.
Lütfen bir silkenip kendinize gelin. Eğitiminizden bahsediyorsunuz bir de... O eğitimi bir kadın olarak kendi ayaklarınız üzerinde durmak için almadıysanız neden aldınız?