Evlilik yoluna girmek değil dedikleri..........ablalar biraz rahat.......düzenini bozma diyorlar..........sende dışarda gizli saklı yaşarsın demeye getiriyorlar......bu da ayrı bir bakış ve mide açısı........bizim için fazla ütopik
malesef yok boşandığım an yani her yıl ağustos ayında evlilik belgeleri istiyorlar ben öğretmenim yani hala evli olduğumu ispatlamak için çeşitli belgeler veriyoruz. boşanırsam bu ağustosta o belgeleri veremiycem ve ağustos atamalarında direk doğu görevimi bitirmeye 3 yıl daha var yani 3 yıl çalıştıktan sonra tayin isteme hakkın oluyor ama tabi batıda boş yer varsa..
Hala yan tarafımda koltukta hozrul horul uyuyor.. ve ben de yanında oturuyorum bugün biraz geç geldim ondan sonra girdim eve suratıma bakmadı geçen günlerde sürekli laf atıp barışmak istiyordu.. bugün hiç konuşmadık şimdide uyuyor.. ve ben ondan hala nefret etmiyorum.geçen yılki yazılarımı okudum dediğiniz gibi ben neden bu adama katlanıyorum ki.. küste olsak barışıkda hep aynı neymiş efendim sakin adammış ben kızınca alttan alıyormuş..ama önce kızdırana kadar üzerime geliyor tabi ben bunları unutuyorum ve sonuca bakıyorum.Dört yıllık evliyim daha arkadaşlarını bile bilmem kendisi tüm arkadaşlarının adını soyadını her şeyini bilir nerede çalıştığını ne yaptığını hatta neyse..ve ben bu adamla aynı havayı soluyorum. hani millet olarak bir özelliğimiz varmışya çabuk unuturmuşuz her şeyi bende öyleyim işte.. yaşadıklarımı bir allah bir ben bilirim. ne söyleseniz haklısınız sanırım bizim ailede genetiksel bir sorun bu..büyük ablamda benzer sorunları yaşadı beş çocuk yaptı..işsiz güçsüz alkolik bir adama.. hayatını verdi ben ona hep kızardım boşan derdim. tek farkımız o kacasına aşık ve çocukları var. bende hiç biri yok..insan ailesinden ne görürse onu yapıyor ve yaşıyor taşıma suyla değirmen dönmüyor..bazı şeylerin sorumlusu genlerimiz bence annemde aynıydı.. o yüzden yanlış aileler çocuk yapmamalı.çünkü tarih tekerrürden ibaret oluyor...
Kararımı verdim evi terk eden yine ben olacağım. Eski eşim gitmiyor. Ev baktım bugün bir tane buldum pılımı pırtımı ama gerçekten tam pılı pıttı iki tabak iki tava iki bardak payıma düşenler bunlar işte :) sen dört yılını ver ve eline geçen sıfır halde getirdiğin ama artık ikinci ele düşen çizik tavalar:) bugün avukata gittim adam iki dakikada aldı 150 tl yi için yanıyor hala... neyse uzatmayım hiç bir şey yapamıyorum yani elimdeki konuşma çıktıları geçerli değilmiş. başkası sanıpta benimle yazışması ve buluşmasıda hiç bir anlamı yokmuş yani kanıt değilmiş.. yani kısacası insan olarak benim söylediklerimin hiç bir anlamı yokmuş şahit gerekiyormuş..kocamla buluşmaya gitmemin bile anlamı yokmuş ortada öyle bir kadın olmadığı için aldatma sayılmazmış..ayrıca aldatmayı kameraya bile çeksen o bile benim açımdan suç sayılıyormuş.. anlaşmalı ayrılmamı önerdi avukat.. ne deyim siz deyin en iyisi bana saydırıyordunuz hadi birazda sisteme saydırın :) neyse öyle böyle bir haftaya gidiyorum yaralarımla ağlayamadığım içime attıklarımla bir çocuğum bile yok ve yapa yalnız kalacağım her zaman olduğu gibi bir artı bir bir ev buldum bodrum katı.. ben kendimi yuvamı hayal ederken evet kendi yuvamı tek başıma kuruyorum artık..biliyor musunuz ondan nefret ediyorum artık bunları bana yaşattığı için. hayallerimi yıktığı için ve kaybolan bebeklerim için artık ondan nefret ediyorum istediğiniz oldu artık inkar ettiğim duygularım beni ele geçirdi ağlamayada başladım ve acıyı hissediyorum...beni en çok üzen çok şey istemedim hiç bir zaman sıradan basit bir hayat ve bir yuva istedim.. tek başıma kurucağım o yuvayı yalnızlığıma geri dönüyorum belkide hiç terk etmediğim yalnızlığım.her şeyin affettim neden bunu bana yaptıki neden yıktı yuvamı..ne olur bir şeyler yazın güçlü gibi durmaktan yoruldum artık bana acı gerçeklerden bahsedin silkeleyin beni kızın bana ağlama deyin değmez deyin kader deyin söyleyin bir şeyler işte geçecek deyin bir gün bunlara bu yazdıklarına bile güleceksin deyin hadi bir şeyler söyleyin lütfenn
beni yanlış anladınız istediğiniz oldu manasında demedim aslında insan ne yaşarsa ne yaparsa kendi yapar ben burada içimi döktüm ve rahatladım sanki bir çok arkadaşım varmış gibi kimseye söyleyemediklerimi söyledim özelimi döktüm. Olacağı varsa olması gerekenler olur. buna ne kimse sebep olur ne engel olabilir.Her şeyin farkındayım akıntıya karşı kürek çektim sonucuda biliyordum ama süreci uzatmaya çalıştım. O nedenle kimsenin istediği oldu falan diye düşünmüyorum. Ben sadece kadın olarak ne yaparsakk yapalım bir sitem var ve onun dışında hareket edemiyoruz. Hiç bir şeyi ispat edemedim. Yaşadıklarım kar olarak kaldı. Yani biz ne söylersek yaparsak yapalım bazı şeyler olmuyor işte. Neyse sakın kimse alınmasın. Öyle demek istemedim. Adam dışarda maçını izliyor. Geziyor tozuyor yaptığı her şeyde yanına kar kalıyor işte bende evde oturmuş ağlıyorum üzülüyorum. Kadın aklı işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?