Yorumlarınızda bir çoğunuz haklısınız bunların çoktan farkındayım geçen yıl boşanmadım ve bunları yaşayacağımıda biliyordum düzelmedi 4 yıldır bir şey düzelse başka bir şey çıkıyor hiç bir yeri doğru değil yani... evt bende evde hizmetçiliğini yapıyorum hem çalışıp hem ev kadınlığı beni sevmediğini biliyorum.. boşanmayı konuşunca önce ben sensiz yapamam diyor sonra ben bastırınca ve ilişkimizin durumunu ortaya koyunca kabul edip tama boşanalım diyor ve hemen ardında ev eşyalanın derdine düşüyor. Tek düşündüğü bu bana hiç bir şeyi layık görmedi görmeyecekte. Devam etmeyeceğim ve onunla yaşlanmayacağım bilmiyorum nasıl yapacağım ama ev bakıyorum.. haftaya çarşamba gideceğini söyledi ama onun her zaman en son yaptığı geçerlidir asla söylediğini yapmaz. Bakalım o gitmezse ben gideceğim umarım bu kez dönmem.
Merhaba arkadaşlar. Eşimle olan vukuatlarım ve trajikomik evliliğimiz devam ediyor. En son olayda daha önce hamileliğim sırasında internetten başka kızlarla yazışmalarını okumam sayesinde buraya o gün de yazmıştım. Bir kaç gün sonra düşük yaptıp bebeğim düştü sanırım üzüntüden çünkü araştırmalar sonunda bir hastalık çıkmadı. Neyse konuyu dağıtmayım. Yani sonuç olarak 2 ay önce düşük yaptım. Aradan geçen bu süre içinde yeni aldatma durumları yaşadım. En son Sib...denen ücretli bir siteye paralı bir siteye üye olmuş geçen yıl ağustos ayında oraya bende üye oldum ve başka bir kızın fotoğrafını koydum neyse kayıt olalı kırk dakika olmadan benim eşim beni buldu ve yazışmaya başladık. bekar olduğunu söyledi falan filan işte. olmadık iltifatlar evlilik vaatleri hemen numarasını verdi. bende başka bir hat aldım. Üç dört gün yazıştık ben arkadaşıma konuşturdum ben buluşmaya cesaret edemedim. Korktum buluşmaktan buluşursam artık son noktayı koymam lazımdı. Cesaretimi toplamamda baya faydası oldu. En son pazartesş günü bu ısrar etti buluşalım diye bende işten gelmiş ve aceleyle akşam yemeği yapıyordum. Bütün bunlara rağmen ona yemek yapıyordum. Bu arada da mesajlaşıyoruz. Sonra beni aradı yani karışı olan beni aradı arkadaşlarımla kağıt oynayacağım geç geleceğim dedi. Bu sözü duyunce atladım taksiye ve buluşma yerine gittim. Bu arada geç akldım tabi bu arayıp duruyor. Telefonu bu sefer ben açtım ve sesimi bile tanımadı tabi sesimi biraz değiştirdim.
Buluşma yerine geldiğimde onu içerde beni beklerken buldum. Bu çok zor bir andı dönmek istedim gitmeyim dedim ama kapıdan içeri girdim. Benimki elinde telefon kafasını kaldırdı bana baktı. Sonra tekrar telefona döndü. O şaşkınlığı görmeliydiniz. Sonra tekrar bana baktı. O o şoku ararken telefonu elinden aldım ve benim diğer numarayı aradım al dedim selma benim. Bu şokta arasızlığa vurdu ben sen olduğunu biliyordum dedi. eşimin bu kadar aptal olacağını hiç düşünmemiştim.Devamını sonra yazarım canım sıkıldı.
Bugün taşınacaktı ses yok barışmaya çalışıyor son kez affet beni diyor eğer bir daha böyle bir şey olursa o zaman ben gideceğim diyor senet imzalamayı bile önerdi. Bir haftadır yemek yapmıyorum.Bu durum onun baya canını sıkıyor. Sanki hiç bir şey yapmamışta ben durduk yere küsüm ve böyle davranıyormuşum gibi davranıyor. Sanırım o da benim gitmemi bekliyor. Cesareti yok. Bende ev bakıyorum kendime ait bir yuva kurucağım. Tek istediğim normal klasik bir evlilikti. O da olmadı kaç yaşına geldim çocukta yok. Beni durduran şeyi sonunda buldum. Bir yere ait olma istediği. bir yuvam olsun isteği. Yıllarca süren bekar hayatından sonra hep bir kendime ailt evim olsun istedim. Fakat yol arkadaşı olarak yanlış birini seçmiş kader bana.. Yalnızlık bir ömür boyu...Ne onunla kalmaya ne gitmeye cesaretim yok göryorum ki onda da yok..dediğiniz gibi ne o düzelecek ne ben bütün bunları kabul etmiş gibi görünüp kendimi için yakacağım..saman yığını gibi..Bir çoğunuz bana çok kızdığını biliyorum..belkide bu haplar beni uyuşturuyor..yuva yıkılması çok zor bir şey allah kimsenin başına vermesin. Sanki buradan ayrılırsam havada uçan bir yaprak gibi olacağım gibi geliyor ve yalnız..aslında eşin yalnızlığını çok mu paylaşıyor diyeceksiniz daha öncede yazdığım gibi asla ilgili sevgi dolu bir eş olmadı hep herşeyi kendim halletmemi istedi. Güçlü bir kadın olmamı istedi ona ihtiyacım olmasın istedi. Zaten altı ay yok ..Ev arkadaşı olarak kalalım diyor bak ben mayısda gidiyorum aralarda da gelmem sen kalırsın evde gelincede bakarız çaresine diyor. Aslında bu durum benimde işime biraz geliyor. Çünkü hemen ayrılırsam doğu görevim bitmediği için doğuya tayinim çıkacak o da beni korkutuyor.Yani beni bağlayan başka nedenlerde var. Duygularımla hareket etmek istemiyorum. Bunu bahane ediyorsun da diyebilirsiniz. Bu konuda da emin değilim belkide öyle bahane olarak bu durumu kendime mantıklı olarak sunuyor olabilirim. Öyle işte amacım kimseyi sinirlendirmek değil. Bu da yazarak biraz rahatlıyorum benim konuşan günlüğüm burası..Ayrıca her ne kadar okurken üzülsem ve kendime acımama neden olsada yazdıklarınız biraz da olsun beni sirkeliyorsunuz.. o nedenle hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.. sevgiler
Takmamaya çalıyorum sadece. Yemek falan yapmıyorum zaten.. Zaten en çok canını sıkanda bu durum. Sanki her şey normal zamanda olacakmış gibi davranıyor. Aynı evde iki yabancıyız. Hepte öyleymişiz aslında. Neyse doğu görevim bitmedi şuan Ankaradayım eğer boşanırsam doğuya tekrar gitmem gerekiyor eş durumundan buraya geldim eş durumu etkeni kalkınca kendimi doğuda bulacağım..daha önce 1,5 yıl çalıştım ve hayatımın en kötü zamanlarıydı. O da bir etken Ağustosu beklemem lazım en azından bir yıl daha burada kalabilmek için.. yani nereden tutarsan elinde kalıyor. Gitsem pişman olmaktan korkuyorum daha önce gittim geçen yıl.. ona hiç bir şey olmadı ben rezil oldum. Onun gitmesini istiyorum oyalayıp duruyor..her zamanki gibi çocuk kandırır gibi kandırıyor. Gitmez biliyorum benim gitmem lazım.
Gitmek kalmaktan çok çok daha zor inan bana . İnsan sevdiği erkeği bir çırpıda bırakıp gidemiyor hadi gitti diyelim silemiyor aklından . Ben evlilik geçirmedim ama çok sevdiğim birinden beni aldattığı için ayrıldım zamanında . Ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir . Hani gitmek çok kolay kalmak zor demişsin ya hiç öyle birşey yok . Asıl sevdiğinden vazgeçmek çok zor olan . Zor olan tek başına erkeksiz hayat mücadelesi vermek . Tek başına yaşamaya çalışmak . Herkes bunları kaldıramaz . O yüzden kalmak çok çok daha kolay . Çoğu kadında kolayı seçiyor haliyle . Başka konudada yazdım burda sana boşan diyenlerin yarısı belkide hepsi başına aynı durum gelse boşanmaz . Biz başkasına sunu yap bunu yap demeyi çok kolay görüyoruz iş başa düştüğü zamanda tepkilerimiz farklı oluyor . Sana nacizane önerim bu evliliği sürdürmek istiyorsan susucaksın okadar . Yoksa eşin değişip melek olucak diye birşey diyemiyorum çünkü huylu huyundan asla vazgeçmez ...Bare karıştırıp daha çok sinirleerini bozma .
maaşallah ne de güzel tavsiyeler veriyosunuz
sus otur ne demek ya
tabi adam yapsın aldatsın saygı göstermesin ama kadın güçsüz bi şekilde sussun otursun değil mi anca psikolojisi sağlığı bozulsun
biz erkeksiz yaşayamıyoruz zaten doğduğumuzda onlar vardı yanımızda bu yaşımıza onlarsız gelemedik sanki
bu kadın çocuğunu bile bu adam yüzünden düşürdü
adam kadını zerre sevmiyo konu sahibi de sevmediğini yazdı
siz cesaret vereceğinize yalnız kalmak çok zor sus otur diyosunuz
Evet sussun otursun diyorum çünkü konu sahibi boşanmak istemiyor . Sen beni yanlış anladın boşanmak istemediği için bu akılı veriyorum ben . Boşanmaktır tabi bu durumda en sağlıklı olan . Ama yüzde kaç kadın bu durumlarda boşanıyor sorarım sana . Ben hiç görmüyorum çok çok az ki konu sahibi boşanmak istemediğini çabaladığını söylüyor . Eğer kalmaksa niyeti onun için en iyisi susmak çünkü deştikçe adamın her haltını görücek adamda bunu bildiği için daha rahat davranıcaktır .Sürekli kavga etmek yine kadına zarar adamın umru değil ki..
ayrıca aynı durumları geçirmiş bir insan olarak konuşuyorum ben bıraktım gittim ama benim gibi bırakan çok az kişi var bununda arkındayım . Herkese benim gibi olun demiyorum çünkü olamazlar . O yüzden bana sinirlenmene gerek yok çünkü ben çok gururlu bir kadınım bastım gittim zamanında çok sevmeme rağmen .
Tamam siz boşan deyince kadında hemen gidicek boşanıcak buna inanıyor musun ?Nette tanımadığı insanların ona verdiği tavsiyelere uyacağını sanmam kaldı ki ülkemizde çoğu kadın boşanmıyor bu durumlarda . Keşke herkes boşansa adamlar korksa böyle şeyler yapmasa kadınlarımız bunları yaşamasa ama bunlar ütopya . Ben gerçekçi bir insanım . Ayrıca boşanmanın ve ayrılığın kadınlar üzerinde bir sürü psikolojik travmatik durumları olabilir . O yüzden bu olayı yaşayan bir kadına kadını tanımadan bilmeden boşan ayrıl demek mantıklı gelmiyor bana . Boşandıktan sonra belki çok iyi olabilir belkide çok kötü olur bilemeyiz .ama evli değilsin anladığım kadarıyla sevgiliyken olmuş
bu evlilikte sevgi yok ki katlansın
kadın adamı sevdiği için değil yalnız yaşamaktan korktuğu için boşanamıyo geçen sefer gitmiş arkadaşlarının evinde rezil olmuş o yüzden dönmüş
adama git diyo gitmiyo işte
kadın ilaç kullandığı için uyuşuk durumda tam karar veremiyo
böyle değerini bilmeyen bi adamdan çocuk ta yokken boşanması en mantıklısı
biz de cesaret veriyoruz ama sus otur diyince yine kabullenip mutsuz olucak adam yine aldatacak hep aynı şeyleri yaşayacak o yüzden böyle tavsiyeler vermeyin bence
adam düzgün biri değil pişman da değil sadece ev düzeni yemek düzeni bozulmasın istiyo
bi hemcinsimin hizmetçi gibi kullanılması değer görmemesi benim hoşuma gitmiyo boşansa belki çok daha güzel bi hayat kurabilir
pek çok kadın maddi durumu çocuğu bahane ediyo ama kanusahibinin çocuğu yok çalışıyo neden çeksin bu adamı ömür boyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?