Eşim bebeğimi aldırmamı istiyor,ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geri çekilme de yüzde 30 hamile kalma ihtimali vardı. Spiral hap kondom aylık iğne vs birsürü yöntem var. Bunlardan birini veya ikisini tercih etmeliydiniz. Eşinizin tavrı hic hoş değil belki olayın şokuyla söylemiştir. Zamanla kabullenir. Kesinlikle aldırmayın tabi.

Sorumluluk esit. Sizin de ihmaliniz var esinizin de. Saglik sorunu ne olursa olsun,ya korunacaksiniz iki tarafli,ya da sevismeyeceksiniz bu kadar basitti aslinda. Simdi o gunahsizin sucu ne?

Basima gelse adami bosarim,cocuklarimi da alir basimin caresine bakarim. Kimse beni kurtaja zorlayamaz,baski yapamaz.

Gelecek icin en korktugum durum.Evli degilim ama bir kez bu hataya dustum cahillik.Her konusu acildiginda hungur hungur aglarim.Bu senin vicdanina kalmis ben tutturdum gitcek diye cok onceden olan bi durum kucuklukten.Ozaman cahildim simdi tek bile olsam evli degilim tovbe yapmam.Tecrube eden biri olarak onun rizki gelirmis ki kendimi bu konuda asla affedemiyorum.Bunu cani gonulden soyluyorum.Esinde sacmaliyo gercekten Allah o donem oyle maddi akis saglamisti ki ben bilemedim.Her cocuk rizkiyla gelir olenin yerini alir.Her gece dua ederim Allah affetsin aklimi calistiramadim korktum.Allah yardimcin olsun.

Bu hamilelikte ne yaparsınız bilemem ama madem yeni bir çocuk hayatınızı mahvedecek kocanız vazektomi olsun o halde. Böyle kafasına göre sizi kürtaja zorlamamış olur.

Neden kondom tercih etmiyo anlamıyorum madem bu kadar çok istemiyordu kendiside dikkat edecekti. Tabikide sizin bir suçunuz yok doğurur doğurmazsınız bisey diyemem ama ben doğururdum

ben istiyorum,diğer çocuklarımda da zorlanmadım,ama tek başıma istemek çok kötü
İyide aldırdıktan sonra bu adamla hayatına devam edebilecek misin? Ben olsam çok soğurdum kalbi atan benim canım ikimizin yavrusuna kıydı diye.kürtaj travmatik bir olay kaldıki canlı olan bebeğin kurtajini düşünemiyorum.

kesinlikle vicdansızca,ama her bebek varlığından mutlu olunmasını ister,korkularımın sebebi dünyaya geldiğinde bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalması
Her bebeğin tek isteği varlığından mutlu olunması değil..hayat hakkını elinden almayın lütfen.hayat hakkı diyorum,yaşamak başka birşey.bebekliginde anne babasız kalan çocuklar yaşamasın mi yani.babasi içten sevmeyecek diye sizde istememe haline bürünüyorsunuz farkında olmadan.kendinize gelin dik durun.burada birçok boşanan ve bebeğini tek başına severek yetebilen anneler var.babasi sevmezse siz seversiniz.biraz bakış açınızi değiştirin.

Kürtaja karşı değilim ama hamileliğinizi sonlandıracaksanız bunda son karar size ait. Vücut sizin. Sağlık sizin. Artısını, eksisini, yarınıni düşünüp bir karar vereceksiniz.

Bir de kocanız çocuk sahibi olmak istemiyorsa vazektomi yaptırsın madem. Sizin kürtaj olmanıza okey ama kendisi bıçak altına yatmaya okey mi bakalım?

Kürtaj da bir doğum kontrol yöntemi değil. Kaç kere kürtaj olacaksınız beceriksiz kocanız yüzünden? Normalde iyi aile ortamına doğmayacak bebek dünyaya gelsin istemem ama sizin yardımcı olacak yaşta iki çocuğunuz var. Bence aldırmayın sonuçlarına katlansın. Dünyaya gelince mecbur bakacak. Uyuz.

doğum kontrol hapını sağlık sorunumdan dolayı kullanamıyorum,oda kondom kullanmak istemiyor

O zaman nasıl önlem alacaksınız. Eşiniz ne diyor siz böyle söyleyince. Daha bir nokta bile olsa bir insan kendi evladının canına nasıl kıyar. Allah akıl fikir versin. Kendi zevkinden geçmesin beyefendi aman !

Ben hep böyle istemeyenlerin sonra iyiki olmuş dediklerine şahit oldum.Ben de yerinizde olsam aldirmazdım.Siz asla suçlu değilsiniz nihayetinde çocuk tek başına yapılmıyor.

Neyi eleştiriyo yorum yapanlar acaba olan olmuş artık.. yok korunsaydın yok kocanda korunsun koca kadın herhalde yöntemleri bliyordur 15. Çocuğa hamile kalmamş herkesn başına geleblir. bu konu çok ailavi bir mesele karar tamamıyla eşiniz ve sizin kimse karışamaz karışmamalı..

Geri cekilmeyle hamile kaldiginiza gore korunmuyormussunuz zaten. Es kişisi bunu göze almalıydı.
Ben aldirmazdim. O psikolojiyi kaldiramam. Hakkinizda hayırlısı.

Her cenin dogmak ister oyle mi o xaman her sperm de dollenmek ister cunku o da canli..Her sperme bir yumurta bulmak gerek!! Ya gidip konustunuz mu nerden cikardiniz her cenin dogmak ister diye

Böyle bi konuda nasıl sizi suçlar. Madem çocuk istemiyodu kendi korunacaktı.
Çocuk konusunda ne yapcağınızı söyleyemem ama 13gün önce 3.çocuğumu kucağıma aldım. Bizimde kazayla olmuştu. Üstelik çocuklarımın biri 5, diğeri 2bucuk yaşında. Aldırmayı hiç düşünmedim. Eşim istese de aldırmazdım.

Siz ne istiyorsunuz?

Son düzenleme:
Bebeğinizi aldırıp aldırmamanıza kendimi yorum yapmaya yetkili görmüyorum, o yüzden yorum yapamam.
Ama konunuza yorumum var. Hem eşiniz hem siz eşit derecede hatalısınız. Ve geri çekilme bir doğum kontrol yöntemi değil.
Yaşınız daha 30larda.. Eğer böyle çift olarak önlem almamaya devam ederseniz 4. 5. 6. ... kere de hamile kalabilirsiniz. Eğer daha fazla çocuk istemiyorsanız siz de eşiniz de artık sıkı bir şekilde korunmak zorundasınız.

Son düzenleme:
Bu kadar bebek istemiyorduysa tüplerini bağlatsaydı. Ne güzel yaa hem korunmasın hem seni suçlasın. Asla kendini suçlama ve laflarınla yerin dibine sok çıkar..sessiz kaldığın için üstüne geliyor çünkü..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…