Eşim bebek mevlüdü istemiyor

7 aylık oğlum rsv virüsü kapmış ağır ilaçlar kullanıyoruz şikayetler artarsa yatış verecek doktor. Büyüklerde grip gibi geçen hastalık bebeklerde fena.. Boşver bacım sen mevlidi etraf hastalıktan kırılıyor zaten

Eşimin akrabalarıyla arası açık, miras kavgası yüzünden. Mevlüte onun tarafından gelecek bi annesi bi kardeşi, bi kaç arkadaşı var o kadar. Benimkilerde şehir dışında. Benim akrabalar evde mevlüt yapıyor. Son karar olarak evde, çekirdek ailemle kuran okutacam inşallah

Eşin haklı.Ayrı ayrı gelip beni yormayın,tek seferde hepiniz hediyenizi alıp gelin,anlamı taşıyor benim için bu mevlitler.
Hmm, ben öyle düşünmüyorum, hediyesini veren verdi zaten, vermeyende evine gelecem diyor. Ben çok severim misafiri, hergün gelseler keşke. Benim amacım sevdiklerimle toplanıp güzel vakit geçirip kuran dinlemek

Bence gereksiz bir sürü de mantıklı sebebim var ama konu o değil canınız istiyorsa yapın bence , nolacak ki herkes bir sürü gereksiz adeti yapıyor sonuçtasadece çocuğu kucaktan kucağa gezdirmeyin lütfen.
Eşinize de ben çok özeniyorum yapmak istiyorum deyin, bence zorla hediye istenmiş olmuyor zaten çocuğa hediye getirmeyi düşünenler orda getiriyor ki benin çevremde bebek mevlüdü yapılıyor diye insanlar tek tek gitmezler hediye götürmeye mevlütte gider hediye verirler. Sonuçta siz de yedi kat yabancı çağırmayacaksınız zaten meblüt yapmazsanız evinize gelecek olanları çağıracaksınız. Önceden hediye getirdiyse de eli boş gidiyorlar.

Evlenirken düğün yapmadı diye içinde kalanı anlarım da, bebek mevlidi yapmadı diye içinde kalması nasıl bir şey ola ki
Çocuk 10 yaşına geldiğinde ahh keşke mevlidini yapsaydım mı diyeceksiniz?
Düğünümde giydiğim gelinliğimi bile ben seçemedim desem ne dersin :) kayınvalidemin istediği oldu

Ana sebep maddiyat değil aslında. İnstagramdakiler absürt seviyede, ben onlara değil de yakın çevreme özeniyorum. Vazgeçtim zaten, evde kendi aramızda kuran okuması yapacaz inşallah

Eşim evde de kabul etmedi, o yüzden çekirdek ailemle kuran okuması yapacaz o kadar. Hatta bunu bile istemiyor, ama zorla ikna ettim. Anlatabildim mi, eşim hiç bişey istemiyor, o sıkıntı

Allah şifa versin tez zamanda

Aynen öyle. Hediye henüz getirmeyenler de soruyor bana mevlüt yapacak mısın diye, ona göre gelecekler hediyeyle

Ben doğum yaptığımda bayağı geberiktim de insan görmek istemiyordum özeniyorum böyle insanlara bravo. Bence evde küçük bir Mevlüt yapın sizin de gönlünüz olsun.
Sezeryanla mı doğum yaptınız? O sizi zorlamıştır belki. Evet son kararım o şekilde oldu, inşallah bakalım

Benimki de ilk doğdugunda istemedi. Yaşadığımız ilde kimsemiz yok, annem kayınvalidem gelmişken yapalım dedim ama eşim istemeyince vazgeçtim. Komşularım gelmek istiyorlardı, o bu derken anca çocuk 5 aylık olunca kabul edebildim. Geldiler, oturduk bir de yasin okuduk oldu bitti. Hediyesini vermek isteyen her türlü veriyor, bir fırsat bulup. Bence bu kadar ince düşünmeye gerek yok hediye konusunda.
Ben hastalık vs açısından eşime karşı durmadım. Mevlüt için eşimle aramı bozmam. Allah korusun çocuk hasta falan olur çenesinden kurtulamam diye düşündüm

Sezeryanla mı doğum yaptınız? O sizi zorlamıştır belki. Evet son kararım o şekilde oldu, inşallah bakalım
Sezaryen oldu mecburen ama o zorlamadı romatizmam vardı. Gebelik kötü geçti. Lohusalıkta da ağrılarım arttı. Gece emzirmeye kalkamıyordum. Eşim alıp mememe getiriyordu falan bok gibiydi. Bir de beybi kolik çıktı üstüne. Sonra alerji çıktı diyete başladım. Zeytin ekmekle beslendim saçma sapan.

ooo daha muhafazakar mahallede bunun asker uğurlaması var hacı uğurlaması/karşılaması var
ev alınca ev hayırlaması var
çeyiz sermesi var
çocuğu işe girince de genelde adak kesilip dağıtılır yemek filan verilir bizde
hiç gitmediğine 2-3 senede bir gidecek bir sebep oluyor kendisi ölmese teyzesi halası ölüyor başsağlığına gidiyoruz

muhafazakar olmayan mahallede de bekarlığa vedası, baby shower'ı var, fark etmiyor yani var da var.

hoş ben bahane olmayınca gidemiyorum yani severim gelmeyi gitmeyi sadece gösterişe ve bir tür yarışa, ne biliyim dedikodu bahanesine dönüşünce ona canım sıkılıyor.
yoksa yük haline gelmedikçe güzel şeyler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…