7 aylık oğlum rsv virüsü kapmış ağır ilaçlar kullanıyoruz şikayetler artarsa yatış verecek doktor. Büyüklerde grip gibi geçen hastalık bebeklerde fena.. Boşver bacım sen mevlidi etraf hastalıktan kırılıyor zatenMerhaba arkadaşlar. 2 ay önce kızımı kucağıma aldım. Bebek mevlüdü yapmak istiyorum ama eşim mevlüde gelenlerden zorla hediye istiyor gibi olcaz düşüncesiyle mevlüdü istemiyor. Oğluma da yapamamıştım pandemi nedeniyle. Ben mevlütleri çok severim, içimde kalacak, çok üzülüyorum. Eşimi ikna etmek için ne yapmalıyım? Ya da vazgeçip boşvermeli miyim? Kaynanam da istemiyor, kendi annem babam da pek hevesli olduğu söylenemez, beni destekleyen bir iki kişi var sadece
Allah kabul etsinFikrim değişmeye başladı zaten, dediğiniz gibi yer tutmaktan vazgeçtim, kendi çekirdek ailemle okuma yaparız inşallah
Eşimin akrabalarıyla arası açık, miras kavgası yüzünden. Mevlüte onun tarafından gelecek bi annesi bi kardeşi, bi kaç arkadaşı var o kadar. Benimkilerde şehir dışında. Benim akrabalar evde mevlüt yapıyor. Son karar olarak evde, çekirdek ailemle kuran okutacam inşallahEşinin ailesinde kuzenlerinde ne bileyim görünce ve etkilerinde yapılıyorsa eksik kalma yap. Evde bile olsa yap. Yapmazsan dedikodun bile yapilir. Tabi ikna edebilirsen mekan daha iyi olurama eşinin ailesinde böyle bir şey yoksa kendini yorma
Hmm, ben öyle düşünmüyorum, hediyesini veren verdi zaten, vermeyende evine gelecem diyor. Ben çok severim misafiri, hergün gelseler keşke. Benim amacım sevdiklerimle toplanıp güzel vakit geçirip kuran dinlemekEşin haklı.Ayrı ayrı gelip beni yormayın,tek seferde hepiniz hediyenizi alıp gelin,anlamı taşıyor benim için bu mevlitler.
Yeni doğum yapmış halinizle nasıl enerji buluyorsunuz bunlara yahu
Düğünümde giydiğim gelinliğimi bile ben seçemedim desem ne dersin :) kayınvalidemin istediği olduEvlenirken düğün yapmadı diye içinde kalanı anlarım da, bebek mevlidi yapmadı diye içinde kalması nasıl bir şey ola ki
Çocuk 10 yaşına geldiğinde ahh keşke mevlidini yapsaydım mı diyeceksiniz?
Ana sebep maddiyat değil aslında. İnstagramdakiler absürt seviyede, ben onlara değil de yakın çevreme özeniyorum. Vazgeçtim zaten, evde kendi aramızda kuran okuması yapacaz inşallahSiz evde mevlid yapmıyorsunuz ki ? bir yer tutarım diye instagram gösterişli annelerine özenmişsiniz
Maddı manevi ne eşinin ne ailenin ne onun ailesinin bu gücü yok demek ki herkes size karşı gibi davranıyorsunuz
Eşim evde olmasını bile istemiyor, vazgeçtimev değil yer tutacakmış mevlid için olay büyüyor o zaman
Eşim evde de kabul etmedi, o yüzden çekirdek ailemle kuran okuması yapacaz o kadar. Hatta bunu bile istemiyor, ama zorla ikna ettim. Anlatabildim mi, eşim hiç bişey istemiyor, o sıkıntıEvet bende yorumları okuyunca farkettim. Ben vizyonsuzum demek kibenim aklıma yakın akrabaların katıldığı evde okunan Kur'an geld çevremdekiler öyle yapıyor. Konu sahibinin eşi haklı o zaman bende izin vermezdim. Sadece özenti olan gereksiz bir durum bana göre.
Amin sağolunAllah kabul etsin
Allah şifa versin tez zamanda7 aylık oğlum rsv virüsü kapmış ağır ilaçlar kullanıyoruz şikayetler artarsa yatış verecek doktor. Büyüklerde grip gibi geçen hastalık bebeklerde fena.. Boşver bacım sen mevlidi etraf hastalıktan kırılıyor zaten
Hevesle herşey oluyor :)Yeni doğum yapmış halinizle nasıl enerji buluyorsunuz bunlara yahu
Aynen öyle. Hediye henüz getirmeyenler de soruyor bana mevlüt yapacak mısın diye, ona göre gelecekler hediyeyleBence gereksiz bir sürü de mantıklı sebebim var ama konu o değilcanınız istiyorsa yapın bence , nolacak ki herkes bir sürü gereksiz adeti yapıyor sonuçta sadece çocuğu kucaktan kucağa gezdirmeyin lütfen.
Eşinize de ben çok özeniyorum yapmak istiyorum deyin, bence zorla hediye istenmiş olmuyor zaten çocuğa hediye getirmeyi düşünenler orda getiriyor ki benin çevremde bebek mevlüdü yapılıyor diye insanlar tek tek gitmezler hediye götürmeye mevlütte gider hediye verirler. Sonuçta siz de yedi kat yabancı çağırmayacaksınız zaten meblüt yapmazsanız evinize gelecek olanları çağıracaksınız. Önceden hediye getirdiyse de eli boş gidiyorlar.
Hevesle herşey oluyor :)
Sezeryanla mı doğum yaptınız? O sizi zorlamıştır belki. Evet son kararım o şekilde oldu, inşallah bakalımBen doğum yaptığımda bayağı geberiktim de insan görmek istemiyordum özeniyorum böyle insanlara bravo. Bence evde küçük bir Mevlüt yapın sizin de gönlünüz olsun.
Benimki de ilk doğdugunda istemedi. Yaşadığımız ilde kimsemiz yok, annem kayınvalidem gelmişken yapalım dedim ama eşim istemeyince vazgeçtim. Komşularım gelmek istiyorlardı, o bu derken anca çocuk 5 aylık olunca kabul edebildim. Geldiler, oturduk bir de yasin okuduk oldu bitti. Hediyesini vermek isteyen her türlü veriyor, bir fırsat bulup. Bence bu kadar ince düşünmeye gerek yok hediye konusunda.Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce kızımı kucağıma aldım. Bebek mevlüdü yapmak istiyorum ama eşim mevlüde gelenlerden zorla hediye istiyor gibi olcaz düşüncesiyle mevlüdü istemiyor. Oğluma da yapamamıştım pandemi nedeniyle. Ben mevlütleri çok severim, içimde kalacak, çok üzülüyorum. Eşimi ikna etmek için ne yapmalıyım? Ya da vazgeçip boşvermeli miyim? Kaynanam da istemiyor, kendi annem babam da pek hevesli olduğu söylenemez, beni destekleyen bir iki kişi var sadece
Sezaryen oldu mecburen ama o zorlamadı romatizmam vardı. Gebelik kötü geçti. Lohusalıkta da ağrılarım arttı. Gece emzirmeye kalkamıyordum. Eşim alıp mememe getiriyordu falan bok gibiydi. Bir de beybi kolik çıktı üstüne. Sonra alerji çıktı diyete başladım. Zeytin ekmekle beslendim saçma sapan.Sezeryanla mı doğum yaptınız? O sizi zorlamıştır belki. Evet son kararım o şekilde oldu, inşallah bakalım
ooo daha muhafazakar mahallede bunun asker uğurlaması var hacı uğurlaması/karşılaması varEşinize hak verdim
Hediyeyi geçtim,zaman ayırıp gitmekte bile zorlanıyor insan. Bir insanın sözü,nişanı,kınası,nikahı,düğünü,bebek mevlüdü,çocuğuna sünnet düğünü,git Allah git bitmiyorlar. Son aşama ölüyorlar ona da gidiyoruzölmesi de yetmiyor,ölüye bile duası mevlüdü bitmiyor yani. Hep zaman ayırmak bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?