- 19 Mayıs 2020
- 47.886
- 215.296
- 598
Öyle miiiiiii? Kendi ailesine niye gık diyememiş? Üzülmüştür her aile kendisininki gibi erkek çocuk aşkıyla yanıp tutuşmuyor diye.Çünkü görümce babasının evinde oturuyormuş. konu sahibinin akıllı akrabaları da o babasının evinde oturuyor sizin borçları ödemenize gerek yok demiş. Halbuki kayın pederin iki evi var birinde kızı birinde kendi oturuyor. Bu durumda kayınpeder borçlu aslında
Başka bi konu mu bu anlayamadım ne demek istediğiniziÖyle miiiiiii? Kendi ailesine niye gık diyememiş? Üzülmüştür her aile kendisininki gibi erkek çocuk aşkıyla yanıp tutuşmuyor diye.
İnşallah eşi biraz akıllı bir adamdır da kardeşine yapılan haksızlığı görür. Görümceme 1000 TL borcum vardı, ödeyene kadar eşimin başını gagaladım resmen. 20 bin borcum olsa altınlarımı bozar ben kendim veririm.Altınları bozmak istemiyormuş canı ..
Gördüm. Ya şu aile bende olsa, ben kızı ile oğlunu eşit tutan kayın aileme karşı utanırım, eksiklenirim. Hakkımı yiyen ailemin iki lafıyla dolarak üstlerine yürümem insanların. Ayıp yahu. Borç, gelin hanımın kendi ailesine olsa, gelin hanım uyku uyuyamazdı, kocasının başının etini yerdi ama ödeyene kadar.Veriler mi, yıllarca konu sahibine babasından kalan evin kirasını zorla almışlar. Diğer malların abinin üstüne yapılması da cabası.
Kendileri kız çocuğuna verilen parayı gereksiz gördükleri için görümcemin o evde oturmasına hazmedemiyorlardir.
Konu sahibi de ailesini bu konuda esine karşı konuşturuyor ya pes.
Yeni gelinler ya herşeyleri gibi kendileri de özel sunumlu olsun istiyorlar herhaldeDaha yeni evlenen kişilerin , öncesinde maddi durumu çok kötü olanları tenzih ediyorum ; " benim buyum yok " diye hemen söylenmeye baslayanlari hiç anlamıyorum, anlamayacağım.
Hiç mi evinizden gardorubunuza bir kaç parça eşya getirmiyorsunuz.
Yooo, bu konu.Başka bi konu mu bu anlayamadım ne demek istediğinizi
Hadsızlık yapana ıyı hadd bıldırırım kuzumAlnı öpülecek yorum
Erkek çocuğa değer verme muhabbetini yakalayamadım demekki. Sory.Yooo, bu konu.
Ya şu mesajı görünce gülmekten gözlerimden yaşlar geldi, ama kendi ağlanacak halime güldüm :)) benim eşim kayinbiraderim ve kayınpederim ortaklar. kazançları ve masrafları da ortak hesaptan alınıp odeniyor. benim "elti" dikkatinizi çekerim görümce olsa can kurban ama "elti" ye ev yapıldı ben kiradayim ve aynı sizin gibi kayınvalide ve kayınpederin parası, istediğine ev alır beni ilgilendirmez modunda dolanırken, "elti" bizim kiramiz yok masrafimiz yok onlar kira ödeyip masraf yapiyor evi kapatıp kayınvalide ve kayınpederle birlikte kalsinlar demiş ..ya benim babam bütün malları sadece benim üzerime yapsa, ya da bana hiçbir şey vermeyip hepsini kardeşlerime verse bundan eşime ve onun ailesine ne? Adam kendi malının tasarrufu için hesap mı verecek? Çok rahatsız ettiyse konusahibinin ailesi de aynı şeyi kızlarına yapsınlar.
kurdeşen dökecek , alacak bir şişme montKonu sahibi ortada yok mont almaya gitmiş olmasin
Şimdi şey olmuş. Konu sahibinin hakkını gasp edip abisine vermişler. Aynı şeyi kocası ve kayınpederi görümceye etmeyince üzülmüş.Erkek çocuğa değer verme muhabbetini yakalayamadım demekki. Sory.
Ödeyeceğiz elbette bnu defalarca söylemesine ayarım
Kardesıyle plan yapıp önüme sunmadına hastayım
Kardesiyle plan yapıp benm uymamı beklemesine hastayım ödeyecek olwn biziz benmle konuşması lazım
Ben de sizin gibi elinde altın ya da herhangi bir birikimi olduğu halde borcunu ödemek istemeyen insanlara ayarım. Size borç verende kabahatin büyüğü.Altını mı bozdurmak istemiyorum zaten çok bir şey yok
O zamandan beri şunu sorguluyorum,
Bir anne- baba sizce de iki çocuğuna da eşit imkanlar sunmak zorunda değil mi? Adaleti sağlamak zorunda değil mi?
Kv ve kp in parası pulu evi. Istediğine verir. Adaletle ne alaka zamanında kızı önce evlenmiş kızına vermiş. Ne yapsın şimdi kendileri evi mi boşaltsinlar.Ya şu mesajı görünce gülmekten gözlerimden yaşlar geldi, ama kendi ağlanacak halime güldüm :)) benim eşim kayinbiraderim ve kayınpederim ortaklar. kazançları ve masrafları da ortak hesaptan alınıp odeniyor. benim "elti" dikkatinizi çekerim görümce olsa can kurban ama "elti" ye ev yapıldı ben kiradayim ve aynı sizin gibi kayınvalide ve kayınpederin parası, istediğine ev alır beni ilgilendirmez modunda dolanırken, "elti" bizim kiramiz yok masrafimiz yok onlar kira ödeyip masraf yapiyor evi kapatıp kayınvalide ve kayınpederle birlikte kalsinlar demiş ..
Bunu ilk duyduğumda o kadar ofkelendimki.. dedimki ben safim ya ben salagim dedim! Onlara ev yapılırken ben sustugum için, yırtık olmadığım için, bana ne onların parası dediğim için ben tam bir salagim dedim.
O zamandan beri şunu sorguluyorum,
Bir anne- baba sizce de iki çocuğuna da eşit imkanlar sunmak zorunda değil mi? Adaleti sağlamak zorunda değil mi?
Konu sahibinin kötü niyetinden ve kötü niyetli bu konusundan bağımsız olarak bu soruyu soruyorum?
Abisine olsaydi mesela.Gördüm. Ya şu aile bende olsa, ben kızı ile oğlunu eşit tutan kayın aileme karşı utanırım, eksiklenirim. Hakkımı yiyen ailemin iki lafıyla dolarak üstlerine yürümem insanların. Ayıp yahu. Borç, gelin hanımın kendi ailesine olsa, gelin hanım uyku uyuyamazdı, kocasının başının etini yerdi ama ödeyene kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?