- 2 Ekim 2017
- 1.660
- 738
- 123
- 40
- Konu Sahibi benmesela01
-
Eskiden mallar kimin uzerineyse sadece onun olmus oluyordu.. Ancak 2002 sonrasi evliliklerde ve evlendikten sonraki edinilen mallarda mal kimin uzerine olsa da ortak oluyor..
Simdi sizin uzerinize olan arabayi zaten yasal olarak satisini yapamaz, yani satsada 3.kisi ye devrini gerceklestiremez.(vekalet yoksa tabi) siz satabilirsiniz ancak bu sefer ederin yarisi kocanizin demektir... (Yarin birgun Habersiz satmaya kalkmayin, mahkemelik olursunuz ve kaybedersiniz)
Eve gelince, evlilik oncesi edinilen mal oldugundan evin tamami kocanizin insiyatifinde...
Daha iyisini/ daha dogrusunu bilen vardir elbet...
Olmaz mı hiiiiiiiiç? Benim eski koca...birde sunu diyeyeim hiç bir erkek bu kadar aşagılık olamaz sanırım esyanın hepsi benim diyip üstüne yatacak kadar basit olmaz.eger böyle bır durum varsa o kişiden hersey bekler.atik ol akıllı ol hemen herseyi hal et
arabayı aldıgınla galeriye götür nereye verdiğini sakın söyleme icabında arabayı babanların oraya götür yada onun bilmediği bir arkadasının evinin önüne park et araba senin üzerine hiç bir hak idaa edip alamaz bulamasın arabaya zarar verip degerini düşürmesin temiz kalsın araca bosanma işleminden sonra sakin kafyla satarsın
altinlari birlikte biriktirmistik diyebilir[/QUO
ama altınlar düğünden
Olmaz mı hiiiiiiiiç? Benim eski koca...
Evlendikten sonra ihtiyaç kredisi çektim, araba aldık, krediyi ben çektim araba onun üzerineydi. Şuan boşanma aşamasındayız, arabayı abisinin üzerine geçirmiş hak talep edemiyim diye, krediyi de ödemiyor. Her ay 1400 küsur lira arabasının borcunu ödüyorum, o ise gönül rahatlığıyla o arabaya biniyor.
Erkeği kadını yok bu işin. Şerefsiz her zaman şerefsiz.
Konu sahibi. B benmesela01 ilk iş bir avukatla görüşün. O sizi profesyonel olarak yönlendirir. Kendi başınıza hareket etmeyin. Ben de buna benzer bir durumun içindeyim. En mantıklısı avukatla hareket etmek. Acele başkasının üzerine de geçirmeyin aracı, satış iptali için dava açabilir. Ben açacağım mesela, eski eş pisliği arabayı kaçırdı çünkü.
Aynen durum budur.Eskiden mallar kimin uzerineyse sadece onun olmus oluyordu.. Ancak 2002 sonrasi evliliklerde ve evlendikten sonraki edinilen mallarda mal kimin uzerine olsa da ortak oluyor..
Simdi sizin uzerinize olan arabayi zaten yasal olarak satisini yapamaz, yani satsada 3.kisi ye devrini gerceklestiremez.(vekalet yoksa tabi) siz satabilirsiniz ancak bu sefer ederin yarisi kocanizin demektir... (Yarin birgun Habersiz satmaya kalkmayin, mahkemelik olursunuz ve kaybedersiniz)
Eve gelince, evlilik oncesi edinilen mal oldugundan evin tamami kocanizin insiyatifinde...
Daha iyisini/ daha dogrusunu bilen vardir elbet...
Aynen durum budur.
Sakın bir avukatla görüşmeden aracı devretmeyin başkasına. Siz zararlı çıkarsınız. Benim ex yaptı, şimdi mahkeme kanalıyla alacağım hakkımı.
Çok çok iyi yapmışsınız. Ben biz aile olduk, ha onun üstüne ha benim üstüme ne farkeder diye saf saf düşünerek ve bu kadar aşağılık olabileceğini öngöremeyerek böyle bir hata yaptım. Ancak hakkımı geri alacağım. Sadece hemen değil.keşke kendi üstünüze yapsaydınız bende nasıl akıl ettıysem kendı adıma yaptırdım hala daha nası yaptım bunu bilmiyorm
Çok çok iyi yapmışsınız. Ben biz aile olduk, ha onun üstüne ha benim üstüme ne farkeder diye saf saf düşünerek ve bu kadar aşağılık olabileceğini öngöremeyerek böyle bir hata yaptım. Ancak hakkımı geri alacağım. Sadece hemen değil.
Kredi evrakları, aracın bedelinin dekontu vs hepsi zaten benim üzerimde. Aracı da abisine devretmiş. Her türlü kanıtlayacağım mahkemede. Siz de dikkat edin, eşiniz de dava edebilir mal kaçırırsanız. En iyisi iyi bir avukatla konuşmanız, o sizi yönlendirir.
Arabayı kaçırırsanız ispatlayabilir. Önemli değil kimin ödediği. Evlendikten sonra alınan herşey edinilmiş mal sayılıyor ve yarı yarıya hak sahibi oluyorsunuz. Ben mesela arabanın tüm değerini almayacağım, yarısını alacağım. Anlatabiliyor muyum?oyle yapacağım sız kanıtlayabılırsınız . ama onun kanıtı yok her sey benim
Arabayı kaçırırsanız ispatlayabilir. Önemli değil kimin ödediği. Evlendikten sonra alınan herşey edinilmiş mal sayılıyor ve yarı yarıya hak sahibi oluyorsunuz. Ben mesela arabanın tüm değerini almayacağım, yarısını alacağım. Anlatabiliyor muyum?
Benim ex de dediğiniz gibi yaptı, dava açılmadan abisinin üzerine geçirdi. Farketmez davadan önce veya sonra. Haksız yere kaçırdı arabayı.boşanma davası açmadan arabayı satarsam yine de aynısı mı oluyor? bide şu anda arabamı aldı gitti yani kaçırdı benden polise gidip sikayet edeceğim.
Benim ex de dediğiniz gibi yaptı, dava açılmadan abisinin üzerine geçirdi. Farketmez davadan önce veya sonra. Haksız yere kaçırdı arabayı.
Siz trafiğe gidip arabanızın kaçırıldığını söyleyin, ilk çevirmede çekerler aracı.
Diğer konu için mutlaka ama mutlaka avukatla görüşün. Hemen yarın görüşün, vakit kaybetmeyin sakın. O eşiniz gidip sizden önce dava açıp, araba için tedbir kararı koydurabilir. O zaman eliniz kolunuz bağlanır.
Dava aç adan önce de satsanız satışın iptalini talep eder ve kazanır. Evlenmeden önceki evde hak iddia edemiyorsunuz. Eşyalardan hak iddia edebilirsiniz. Ama araba maalesef ortak olur ve satarsanız satış iptali istenirse eşiniz kazanır.yani dava açmadan satarsam sorun olmaz doğru mu anlıyorum . peki evdeki esyalar hakkında ne yapabilriim.
Rica ederim. İnşallah hak kaybına uğramadan halledebilirsiniz. Sakın ihmal etmeyin avukat ile görüşmeyi, acele edin. Ben yandım siz yanmayın:)haklısınız oyle yapacağım cok sagolun
Dava aç adan önce de satsanız satışın iptalini talep eder ve kazanır. Evlenmeden önceki evde hak iddia edemiyorsunuz. Eşyalardan hak iddia edebilirsiniz. Ama araba maalesef ortak olur ve satarsanız satış iptali istenirse eşiniz kazanır.
2002 de çıkan kanun bunu gerektiriyor. Bu tarihten sonra edinilen mallar ortak. Kanun bunu emrediyor.peki adam 1 kuruş vermemiş arabanın borcunun bile ilk taksidi ödenmemiş daha yarısı nasıl onun oluyor anlamıyorum.
Canım arabayı annenin üzerine yap hemen. Boşandığın zaman hiç bir hak talep edemesin..evet arabamı alıp gitti resmen. deli olacağım.
hayır canım evlenmeden öncede alınsa evlendıkten sonra boşanma olursa eşte ondan hak alabılıyor ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?