eşim benden habersiz arabayı satabilir mi ?

bide ben bu eve masraf yaptım yeniledim kredı cektım esımden daha fazla ödemekle birlikte beraber ödedik. burdan hakkımı ısteyebilir miyim

Olmaz mı hiiiiiiiiç? Benim eski koca...

Evlendikten sonra ihtiyaç kredisi çektim, araba aldık, krediyi ben çektim araba onun üzerineydi. Şuan boşanma aşamasındayız, arabayı abisinin üzerine geçirmiş hak talep edemiyim diye, krediyi de ödemiyor. Her ay 1400 küsur lira arabasının borcunu ödüyorum, o ise gönül rahatlığıyla o arabaya biniyor.

Erkeği kadını yok bu işin. Şerefsiz her zaman şerefsiz.

Konu sahibi. B benmesela01 ilk iş bir avukatla görüşün. O sizi profesyonel olarak yönlendirir. Kendi başınıza hareket etmeyin. Ben de buna benzer bir durumun içindeyim. En mantıklısı avukatla hareket etmek. Acele başkasının üzerine de geçirmeyin aracı, satış iptali için dava açabilir. Ben açacağım mesela, eski eş pisliği arabayı kaçırdı çünkü.

keşke kendi üstünüze yapsaydınız bende nasıl akıl ettıysem kendı adıma yaptırdım hala daha nası yaptım bunu bilmiyorm

Aynen durum budur.

Sakın bir avukatla görüşmeden aracı devretmeyin başkasına. Siz zararlı çıkarsınız. Benim ex yaptı, şimdi mahkeme kanalıyla alacağım hakkımı.

keşke kendi üstünüze yapsaydınız bende nasıl akıl ettıysem kendı adıma yaptırdım hala daha nası yaptım bunu bilmiyorm
Çok çok iyi yapmışsınız. Ben biz aile olduk, ha onun üstüne ha benim üstüme ne farkeder diye saf saf düşünerek ve bu kadar aşağılık olabileceğini öngöremeyerek böyle bir hata yaptım. Ancak hakkımı geri alacağım. Sadece hemen değil.

Kredi evrakları, aracın bedelinin dekontu vs hepsi zaten benim üzerimde. Aracı da abisine devretmiş. Her türlü kanıtlayacağım mahkemede. Siz de dikkat edin, eşiniz de dava edebilir mal kaçırırsanız. En iyisi iyi bir avukatla konuşmanız, o sizi yönlendirir.

bende farketmez aileyiz diye dusunmustum ama sonra seytan durttu sanırım. bu kadar parayı ben veriosam adam 1 tl bile katmıyosa benım hakkım demıstım kendı kendıme.

oyle yapacağım sız kanıtlayabılırsınız . ama onun kanıtı yok her sey benim
Arabayı kaçırırsanız ispatlayabilir. Önemli değil kimin ödediği. Evlendikten sonra alınan herşey edinilmiş mal sayılıyor ve yarı yarıya hak sahibi oluyorsunuz. Ben mesela arabanın tüm değerini almayacağım, yarısını alacağım. Anlatabiliyor muyum?

boşanma davası açmadan arabayı satarsam yine de aynısı mı oluyor? bide şu anda arabamı aldı gitti yani kaçırdı benden polise gidip sikayet edeceğim.

boşanma davası açmadan arabayı satarsam yine de aynısı mı oluyor? bide şu anda arabamı aldı gitti yani kaçırdı benden polise gidip sikayet edeceğim.
Benim ex de dediğiniz gibi yaptı, dava açılmadan abisinin üzerine geçirdi. Farketmez davadan önce veya sonra. Haksız yere kaçırdı arabayı.

Siz trafiğe gidip arabanızın kaçırıldığını söyleyin, ilk çevirmede çekerler aracı.

Diğer konu için mutlaka ama mutlaka avukatla görüşün. Hemen yarın görüşün, vakit kaybetmeyin sakın. O eşiniz gidip sizden önce dava açıp, araba için tedbir kararı koydurabilir. O zaman eliniz kolunuz bağlanır.

haklısınız oyle yapacağım cok sagolun

yani dava açmadan satarsam sorun olmaz doğru mu anlıyorum . peki evdeki esyalar hakkında ne yapabilriim.
Dava aç adan önce de satsanız satışın iptalini talep eder ve kazanır. Evlenmeden önceki evde hak iddia edemiyorsunuz. Eşyalardan hak iddia edebilirsiniz. Ama araba maalesef ortak olur ve satarsanız satış iptali istenirse eşiniz kazanır.

peki adam 1 kuruş vermemiş arabanın borcunun bile ilk taksidi ödenmemiş daha yarısı nasıl onun oluyor anlamıyorum.

Evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır, ister hepsini o ödesin isterse sen ödemiş ol. Araba senin üzerineyse satamaz ama yarısı onun sayılıyor.

Tabiki de satamaz kimin arabasını kime satıyormuş deli mi ne

hayır canım evlenmeden öncede alınsa evlendıkten sonra boşanma olursa eşte ondan hak alabılıyor ,

Bunu nerden duydunuz? Ben öyle birşey yok diye biliyorum hani sadece evlendikten sonra alınan mal ikisinin olur evlenmeden önce alınan bir eve hak talep edemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…