- 25 Mayıs 2018
- 404
- 494
- 33
- 31
- Konu Sahibi Tatliballim
-
Bak işte anlamıssınız. Bende bunun bu sekilde olmayacahını göstermek istiyorum. Cevresinden etkileniyor yengesi abisinin sözünden cıkmaz bide akraba her dediklerini yapar bende öyle olayım istiyor12 yıllık evli bir kadın olarak ben eşinin ne yapmaya çalıştığını anlıyorum
Seni terbiye etmeye çalışıyor.
Ya terbiye olacaksın ya terbiye edeceksin..
Tercih senin..
Annem karsı sokagımda hergün görüyorum olabilir mesaj da atabilirim sizin takıldığınız nokta esime haber vermembunu anlatamadık.
babam geri göndermeze takmış. e söyleme.
hiç mi aileni ortada bir sorun yokken ziyaret etmiyorsun diyorum cevap yok.
kocana da aç teli söyle mesaj at not bırak.
kapıya gelmez böylece. yüz yüze konuşunca farklı ne söyleyeceksin ki.
Canım sen üzmesene kendni bebeğinede zarar vericeksin eşine baya bi soguk davran senle ilgilenirse bastan konusun herşeyi ona eşinizin siz oldugunu artık ailesnin siz oldugunu gözüne sokmalısınız o halen kendni bekar sanıyor sanırsamMoralim o kadar bozuk ki ağlayarak yazıyorum suan. Esim resmen beni 2.plana atıyor. Ben el kol hareketlerini sevmem esim de o sekilde seviyor gecen gün bu yüzden tartıstık gittim ayrı yattım hamileliktenmidir bilmiyorum en ufak seyde ağlayasım geliyo. O günden beri bana karsı soguk. Onun abisinin esi aynı zamanda amcasının kızı oluyor cok seviyolar kadında akıllı oda onlara herseyi yaptırıyor. Ben yapım gereği biraz soguk duruyorum ama hic bi zaman kimseye karsı güler yüzümü eksik etmem icimde kimseye karsı kötülük yok kendi halimde biriyim bisey söylerken karsımda ki insanı kırmamak icin kelimelerimi secerek konusurum. Herneyse esim tartıstıgımız günden beri bana karsı cok soguk gecen gün hastaneye gittim kontrole hic aramadı bile ben ultrason görüntüsünü whatsaptan attım sadece cinsiyeti ne dedi. Zaten ne zaman hastaneye gitsem ben arıyorum durumu bildiriyorum o arayıp sormuyor bile. Ailesine o kadar düskün ki ben onlardan sonra geliyorum ben günlerdir dısarı cıkalım gezelim diyorum götürmüyor bir yere bu sabah kız kardesini aradı canım sıkılıyo burda olsaydın boğaza giderdik dedi. Sonra yengesini aradı abisi şehir dısında dün nerde kaldın dedi yengesi de işini hallettim dedi esim de ben onun icin aramadım dedi sonra yeğenlerimi doyurdun mu gelip alıp gezdircem bugün onlarla takılcam dedi kapattı telefonu. Sordum yengen ne işini halledecek dedim benim bilmediğim onun bildiği ne var dedim napcaksın diyo ben yabancı mıyım niye bana hiç bişeyini söylemiyosun dedim sen kendini yabancı tutuyosun dedi. Kardesini yeğenlerini gezdiriyosun beni niye götürmüyosun bi yere dedim sen hamilesin seni araba tutuyor dedi. 3 ay once hamile değildim o zamanda bi yere gitmiyoduk dedim o zaman da zamanım yoktu dedi. Beni 2. Plana atıyosun cocugumuzada aynısını yaparsın kesin ailen ondan once gelir dedim huyu sana cekerse onuda 2.plana atarım dedi. Onun istediği yengesi gibi olayım azla yetinip susup oturayım onun sözünden cıkmayayım. Cıktı gitti yeğenlerini gezdirmeye eve para bile bırakmadı sabahtan beri ağlıyorum bebeğim etkilenir diye cok korkuyorum o kadar kötüyüm ki
3 ay once aynıydı demedim dısarı cıkmıyoduk amaa davranıslarında bi sıkıntı yoktu o benden cok istiyordu cocuk
. Duyunca günlerce ağzı kulaklarında gezdi cok seviniyodu simdi d böyle
12 yıllık evli bir kadın olarak ben eşinin ne yapmaya çalıştığını anlıyorum
Seni terbiye etmeye çalışıyor.
Ya terbiye olacaksın ya terbiye edeceksin..
Tercih senin..
Biraz düşünüp öyle hareket etmem lazım buraya da o yüzden yazdım fikir alırım dıye. Babamı arasam babam sinirli bizi kimseye ezdirmez gider o sinirle ipleri tamamen koparır bidaha imkansız olur burdan cıktıgım an bosanmıs sayarım kendimi geri dönüşü olmaz babam basta da söyledi kimseyi cekmek zorunda değilsin biz senin arkandayız bu kapı sana her zaman acık
Bende öyle yapmayı düsünüuorm simdi mesaj attım basım catloyo bana agrı kesici bul hamile oldugumu da söyle dedim merak ettim nspcak diye tamam bekle nöbetçi eczane bulayım dedi gelsin konusp gitcemÇocuk olduğunu duyunca belki artık cepte olduğunuzu, ondan asla ayrılmayacağınızı düşünmüştür diyeceğim ama çocuğunu da merak etmiyormuş.
Ben olsam ailemin yanına gider, “beni 1. planda tutan insanlarla vakit geçirip mutlu olacağım” der, ne kadar süre için gittiğimi sorarsa bilmediğini söyler, aileme de onların yanına hamileliğim kolay geçsin diye gittiğimi söyleyip en az 1-2 ay kalırdım. Hizmetini, yemeğini de 1. planda olan ailesi yapsın.
Hah işte tam da bu.Belki de babanın o tavrı kocanı yola getirecek.
Babanın bir şans vermeden hemen boşan diyeceğini sanmıyorum 3 aylık hamileyken.
Ama ben olsam babama anlatırım dağ gibi sırtımı yaşlarım ve olacakları seyrederim. Kaybetme korkusu yaşamamış hiç senin beyzade. Baban bir yaşatsın ona o korkuyu.
Evet bu dediklerinde haklısın onların istediği gibi değilim esimde onlardan etkileniyor ama bazıları cok kalbimi kırdı gercektenCanım bu sana son mesajim
Daha acik yazacağım.
Bu aile senin gelinliğini beğenmemiş.
Sonra bunu eşine söyleyerek de eşini doldurmuşlar.
Eşinde seninle ilgilenmeyerek ve seni yok sayarak seni terbiye etmeye ve ailesine yaranmaya çalışıyor..
Sen nasıl davranirsan davran, ailesinin istediği gibi bir gelin olmazsan(eltin gibi davranıp her dediklerini yapman lazım) eşin düzelmeyecek...
Yada sen ailene gideceksin, baban eşinle konuşacak...
Ayrıca buradaki kadınlar senin kötülüğünü istemiyor, burada tecrübe konusuyor, sen iste gör ister görme...
Not: Ben nesajlarimda boşan yazmadım, git babana, babam yola getirir eşini yazdım..
Bak işte anlamıssınız. Bende bunun bu sekilde olmayacahını göstermek istiyorum. Cevresinden etkileniyor yengesi abisinin sözünden cıkmaz bide akraba her dediklerini yapar bende öyle olayım istiyor
Ne haketmesinden bahsediyor?Kendini haklı cıkarır kendini haklı görüyo şuan ben onun istediği gibi biri degilmisim ne zaman hakedersem o zaman götürcekmis dısarı o zaman değer vercekmis. Kardesleri baslarına herseyi getirdiler onların istemediği herseyi yaptılar esime hakaret bile ettiler ama onlar bogaza gitmeyi hakediyomuş
Ben esimi 4 yıldır tanıyorum ama gidiyorum dediğim de gidersen git diyeceğinden bu ksdar emin değilim. Zaten şaşırdım bugünkü tavırlarına daha onun etkisindeym bilmiyorum yinedeAma sizi terbiye etmeye çalışan bir damla konuşmak bir işe yaramaz, bunu anlatmaya çalışıyoruz.
Bakın konuşmuşsunuz, adam terslemiş saçma sapan laflar etmiş, ağlamışsınız, o halinizi gördüğü halde çekmiş gitmiş. Adam çekmiş gitmiş, siz neden gidemiyorsunuz?
Eve gelince konuşacaksınız ve alacağınız cevap "dur gitme kendimi düzelteceğim" olmayacak. "Gidersen git" diyecek. Sonrasında geri dönerseniz "amaan gidecem diyor nasılsa ayrılamıyor, istediğimi yapayım" diyecek ve çok daha kötü davranmaya başlayacak. Bunu biz görebiliyoruz, siz görmek istemiyorsunuz.
Adam her haliyle hadsiz ne yazık ki..."Yegenlerimi doyurdun mu, bugun onlarla takilacam" nedir ya, bu ne hadsizlik?
"Yenge senin icin uygunsa cocuklari biraz gezdirmek istiyorum" olmasi gerekmiyor mu o cumlenin?
Ay ne konuşacaksınız merak ettim doğrusu.Herkes kafasına göre yazmış rest cekmekten ödün kopuyo falan valla yazmaktan yoruldum. Ben korkak ezik bi insan değilim eşim öyle olmamı istiyo onun sözünden cıkmayayım istiyo ben bazı şeylere tepkimi koydugum için böyleyiz. Ben gidersem tam giderim. Şuan eşim ne yapmaya calısıyo bende bilmiyorum düşünmeyi teklif edicem sonra da konusucaz
Lütfen bildiğiniz gibi yapın.Ben esimi 4 yıldır tanıyorum ama gidiyorum dediğim de gidersen git diyeceğinden bu ksdar emin değilim. Zaten şaşırdım bugünkü tavırlarına daha onun etkisindeym bilmiyorum yinede
Burdan bakınca pek yetecekmişsiniz gibi durmuyor ama hakkınızda hayırlısını diliyorum. Keşke eşiniz gibi insanların çocuk yapma hürriyet ve kabiliyeti olmasa, gelecek için, daha sağlıklı nesiller için...Lütfen niye cocuk yaptın falan demeyin ben cocugum için pişman değilim ben ona tek basına yeterim oldu iste basta böyle değildi insan ilerde ne olacağını bilemiyor
Sen yine de fevri davranma canım bebeğini düşün tabiki yaptığı çok yanlış ama erkekler bizim kadar hassas düşünemiyor bazen maalesef bence eşini karşına al ve konuş sana böyle davranamayacağını bebeğini düşünmesi gerektiğini sana bu şekilde konuşursa susup oturmayacağını damarına basmadan kızdırmadan söyle ve sende ne eksiklik gördüğünü senden ne beklediğini sor azcık göz yaşı da kullanabilirsin ama bunları yumuşak bir dille söyle piskolojik şiddet de bir şiddet türüdür ama bu kadar şeyle yuvanı dağıtma önce konuş ve sanş ver bence ailesinden birinin dolduruşuna gelmiş. Tabi bunlar benim fikrim Allah yardımcın olsun inşallah herşey istediğin gibi olur.Ben artık ondan bisey istemiyorum parasını da pulunuda ne hali varsa görsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?