Eşim beni aldatıyor...

H Hasretimm35 yazdıklarınıza bakılırsa iki seçenek var;
1 ) Allah için yaşamaya devam edip eşinizden ayrılmak, ahiret kazancı.
2) eşiniz için dinden taviz vermek, dünyalık kazanç.

Herkes yaptigi hatalardan nasil kendisi sorumluysa işledigi günahlardanda kendisi sorumludur başkasina yukliyemezsiniz kendi akil ve iradenizle seçim hakkinızi kullanip senin yüzunden diyemezsiniz sizin yaptiginiz hata sizn esinizin tavrida kendine secimi..sizde kendi seciminizi yapma hakkina sahipsiniz...dogrusunu yanlisini ayirt etmekte size kalmiş...

İyi de sen yanlış yolda değilsin ki eşin yanlış yolda . Bi erkek kapanıp kapanmama konusunda eşine karışamaz ve eğer eşini bunla aşağılayacak olursa bu boşanmaya gider. Çünkü seni ahiret hayatından uzaklaştırma eylemi yapmış oluyor. Ya insan oturur bi düşünür ya nasıl böyle düşünebilir. Sen istikrarını bozma bekle bakalım. Sakince ama

Benim ciktigim biri vardi kensidi müslüman degildi. Evlenmek istiyordu benimle. Bilmiyorum asikdim herhalde hci dine öenm vermedim o an düsünmedim ileriyi. O oglan da dediki ben seninle evlenmek istiyorum. Bende ona dedim su ands degil ama ileri zamanda kapanmaya niyetim var. Kendiside dediki ben istemem kapanmani karimin acik olmasini isterim dedi. Bende ayrildim

Fakematik falan mısınız?
Nerden anladınız yahu ne varmış o kısımda :)
çünkü konu baştan aşağı ben kapandım şu oldu ben kapandım bu oldu vs. diyerek sanki bi algı oluşturmaya çalışmış gibi geldi. yani bana çok sıradışı geldi. bi de ailesinde hiç kapalı yok ve kendisi kapanmış. bu kadar maneviyatı yüksek birinin gelip bunları yazması da abes geldi. tabiki benim yorumum.
dün de başka bir arkadaş bir konuya fake yazdı . bana da öyle gelmemişti. işte bakış açısı diyelim.

Kendi ailesinde değil eşinin ailesinde hiç kapalı yokmuş.

İzmirli ya hani.. Benim gözlerimin önünde benzer bir örnek yaşandığı için oldukça gerçek geldi.

Ama böyle anlatacak tabi kapanmış öyle olmuş çünkü. Evliliğindeki sıkıntılar tamamen buna bağlı oluşmuş..

"Kendi ailemde ve eşimin ailesinde kapalı yok." yazmış. o yüzden zaten başlı başına inandırıcı gelmedi.

+1
Hayat görüşlerinin benzemesi, aynı şeylerden zevk almak çok önemli. Adam da haklı, değişim onun için iyi olmamış. Konu sahibesi de haklı, insan hayatta değişebilir.

Ben de ortada ihanet görmedim adam içini arkadaşına dökmüş. Hemen saç baş yolma şeklinde şeyler yazmak çok ... buraya sıfat bulamadım.

Hanımefendi ben algı falan yaratmaya çalışmıyorum. Bu fake demek ne demek??? Sanki cinsel hayatımı ayrıntılı anlatmışım gibi yazmışsınız. Tabi ki kendi bakış açımla yazacağım. Belki içinde bulunduğum durumdan ötürü sağlıklı bir değerlendirme yapamıyorum. Ama hissettiklerimi yazıyorum. Çok teesüf ederim. Şunu uydurup buraya yazmak için ruh hastası falan olmak gerek değil mi niye bana inanmıyorsunuz?

Çok fevrice :)
Nasıl oldu?

Ben esinizi haksiz bulmadim. Evlilik gorus birligi ve ortak deger yargilari uzerinden yurur. Siz yasam tarzinizi radikal sekilde degistirecek bir secim yapmissiniz. Ama adam normal hayatina devam ediyor cok hakli olarak. Boyle olunca da paylasimlar azalmis, adam mutsuz. Su noktadan sonra bu evlilik iyiye gitmez.

+1
Benimle gezmeyecek eş istemem. Hayatboyu yanlız gitceksem her yere niye evlendim ki?

Bir de şöyle bişey var, evli olduğum insan bu kadar radikal bir şekilde değişse ben korkarım. Ciddi anlamda korkarım. Ruh sağlığında mı bir sıkıntı var, bir tarikatın içine mi düştü, birileri aklına mı girdi diye düşünürüm. Burdaki olay sadece kapanmak değil çünkü, radikal bir şekilde denize bile girmenin inanca ters olduğunu düşünecek kadar uç noktada bir durum.

Açıkçası evin içindeki hallerle ya da cinselliğe renk getirerek toparlanabileceğini sanmıyorum. Kocasına dokununca abdestinin bozulacağını, doggy pozisyonunun günah olduğunu (başka fantazilere girmiyorum bile) düşünen bir kesim var. Konu sahibi de o kesimin içinde gibi geliyor bana.

Evlenmeden önce kapalılığı düşünmemişsiniz. Peki kendinize göre sınırlarınız hiç yok muydu? Kapalı olmasanız da o yaşama yakın bir görüşünüz olmalı ki bu kararı almışsınız. Ona göre de baştan beri bunun sinyallerini vermiş olurdunuz. Eşiniz alışırdı bu duruma. Böyle davranmaya hakkı olmazdı. Belki de hiç evlenmezdiniz bu kadar zıtsa görüşleriniz.
Kapanmadan önce çok farklıysanız ve bir anda büyük bir değişikliğe gittiyseniz eşiniz şok geçirmekte haklı. İnsan kendi hayat tarzına yakın olmayan birini arkadaşı yapabilir. Ama eş olayı farklı bir şey. Belki eşinizin kapalı arkadaşı da yoktur. Çok uzaktır o kesime. Böyle bir adamın alışması kolay olmaz. Karşılıklı çok sabır göstermeniz gerekli.
Aldatma durumuna gelirsek koşullar ne olursa olsun bu durum hoş görülemez. Eğer bir şeyler bitmişse bunu başka kadınlara/erkeklere meylederek çözemezsiniz. Ayrılırsınız son çare olarak.

Bende alkol kullanmıyorum eşim kullanıyor. Bi kez bile karşılıklı oturup rakı içmedik o rakı içerken ben meyve suyu içtim. Şimdi görüş ayrılığı mı oluyor bu? Siz normalsiniz anormal olan eşiniz. Düşünce yapısı yanlış diye düşünüyorum. Fakat şu var alkol kullanmasanzda arada sırada eşinizle aynı ortamlara gidin onu yalnız bırakmayın, adam bara diskoya gitmediği sürece gidebilirsiniz kapalı bi bayan olarak

Bir de neden havuza denize gitmiyosunuz anlayamadım. Haşema kullanım kullanmıyosanız da eşinizle gidin ama denize girmeyin ne bileyim yalnız bırakmayın adamı. Böylece yeni halinize daha kolay alışır adam

Dimi yönden bakarsak siz haklısınız ama eşinizin yaşam tarzı farklı aldatmayan öte dertleşme gibi olmus ama yanlış tabiki yaptığı illa içmenin önemli degilki aile toplantılarına katılabilirsiniz yada eşiniz alkol alırken onunla oturabilirsiniz ama yok yapamam derseniz boşanmak daha mantıklı gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…