- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi Hasretimm35
-
burdan sonrasını okumadım.
çünkü konunun fake olduğunu düşünüyorum.
çünkü konu baştan aşağı ben kapandım şu oldu ben kapandım bu oldu vs. diyerek sanki bi algı oluşturmaya çalışmış gibi geldi. yani bana çok sıradışı geldi. bi de ailesinde hiç kapalı yok ve kendisi kapanmış. bu kadar maneviyatı yüksek birinin gelip bunları yazması da abes geldi. tabiki benim yorumum.Fakematik falan mısınız?
Nerden anladınız yahu ne varmış o kısımda :)
çünkü konu baştan aşağı ben kapandım şu oldu ben kapandım bu oldu vs. diyerek sanki bi algı oluşturmaya çalışmış gibi geldi. yani bana çok sıradışı geldi. bi de ailesinde hiç kapalı yok ve kendisi kapanmış. bu kadar maneviyatı yüksek birinin gelip bunları yazması da abes geldi. tabiki benim yorumum.
dün de başka bir arkadaş bir konuya fake yazdı . bana da öyle gelmemişti. işte bakış açısı diyelim.
"Kendi ailemde ve eşimin ailesinde kapalı yok." yazmış. o yüzden zaten başlı başına inandırıcı gelmedi.Kendi ailesinde değil eşinin ailesinde hiç kapalı yokmuş.
İzmirli ya hani.. Benim gözlerimin önünde benzer bir örnek yaşandığı için oldukça gerçek geldi.
Ama böyle anlatacak tabi kapanmış öyle olmuş çünkü. Evliliğindeki sıkıntılar tamamen buna bağlı oluşmuş..
Buna aldatma denir mi bilemedim, daha çok dertleşme gibi olmuş.
Eşiniz haklı, aranızda görüş ve yaşam tarzı farklılığı var. Siz değişmeyeceksiniz, anlıyorum kendi kararınız. Ama eşinizin de kendi görüşünde kendi yaşam tarzına uyum sağlayan bir kadınla evli olmayı istemeye hakkı var.
Evlenmeden önce de kapanma gibi bir isteğiniz ya da kararınız var mıydı? Varsa eşiniz bundan haberdar mıydı?
Siz kendi yaşam tarzınızı isteyerek değiştirmişsiniz, bazı şeylerden vazgeçmişsiniz. Eşinizin sırf sizin için kendi yaşam tarzını değiştirmesini beklemeniz, alışkanlıklarından, yaptığı şeylerden vazgeçmesini istemeniz yanlış ve biraz bencilce. Bu kararın aranızda mesafe açacağını tahmin etmeniz gerekiyordu bence.
çünkü konu baştan aşağı ben kapandım şu oldu ben kapandım bu oldu vs. diyerek sanki bi algı oluşturmaya çalışmış gibi geldi. yani bana çok sıradışı geldi. bi de ailesinde hiç kapalı yok ve kendisi kapanmış. bu kadar maneviyatı yüksek birinin gelip bunları yazması da abes geldi. tabiki benim yorumum.
dün de başka bir arkadaş bir konuya fake yazdı . bana da öyle gelmemişti. işte bakış açısı diyelim.
+1
Hayat görüşlerinin benzemesi, aynı şeylerden zevk almak çok önemli. Adam da haklı, değişim onun için iyi olmamış. Konu sahibesi de haklı, insan hayatta değişebilir.
Ben de ortada ihanet görmedim adam içini arkadaşına dökmüş. Hemen saç baş yolma şeklinde şeyler yazmak çok ... buraya sıfat bulamadım.
Kapanma kararı size göre dogru bir karar olabilir. Bana göre yanlış bir karar.
Bakın, kapanmak doğrudur ama ben o iradeyi gösteremem demiyorum. Bana göre direkt yanlıştır diyorum.
Eşiniz de böyle düşünüyor olabilir. Herkesin doğrusu kendi perspektifi kadardir.
Yanımda asla benle içkili yerlere gelmeyecek ve plaja gelmeyecek bir insan istemem. Kadın erkek ayrı eğlence anlayisini çağdışı ve hastalikli bulurum.
Evliliğin ilk zamanları gelip sonradan fikir değiştirirse de hem soğurum hem kendimi kandirilmis hissederim
Evlenmeden önce kapalılığı düşünmemişsiniz. Peki kendinize göre sınırlarınız hiç yok muydu? Kapalı olmasanız da o yaşama yakın bir görüşünüz olmalı ki bu kararı almışsınız. Ona göre de baştan beri bunun sinyallerini vermiş olurdunuz. Eşiniz alışırdı bu duruma. Böyle davranmaya hakkı olmazdı. Belki de hiç evlenmezdiniz bu kadar zıtsa görüşleriniz.Bütün mesajları tek tek okuyorum bacılarım. Hepsini kulağıma küpe yapıyorum. ALLAH hepinizden binlerce kez razı olsun. Herkesin kimbilir ne derdi varken gelip bana yazıyorsunuz çok sağolun.
Yukarıda sorulan bir kaç soruya sizi sıkmadan bunaltmadan cevap vermek istiyorum.
Kapanma kararını tamamen kendim aldım. Kapandığım gün eşime süpriz yapmak için karşısına kapalı çıktım. Desteklediğini, saygı duyduğunu nasıl yaşamak istiyorsam öyle yaşamamı söyledi. Ama hayalkırıklığı vardı. Belki elinde olmadan hayal kırıklığını belli etti. Sorsam asla kabul etmez bunu.
Ben içkiyi örnek olarak verdim. Eşim öyle sabah akşam içen birisi değil. Ama göçmen olduğu için onlarda kadın erkek ayrı eğlence anlayışı yoktur. En büyük keyfi bana arada içki sofra kurdurup derdini tasasını anlatmasıydı. Ha diyorsunuz ki sen de meyve suyu iç, olmuyor işte eşimin karşımda rakı yuvarlaması artık hoşuma gitmiyor... Ayrıca haşemayla da olsa inancım gereği havuza denize girmeyi doğru bulmuyorum. Şu anda yazarken farkettim, söylediklerinizde çok haklısınız. Bizim yaşamımız birbirinden kopmuş. :'(
Fakematik falan mısınız?
Nerden anladınız yahu ne varmış o kısımda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?