Eşim beni anlamıyor ):

nılaycım maddıyatcı demedım de, oyle gıbı gorunuyor.
Yanı ne bıleyım, ben nısanlıyken esımden bır seyler ıstemeye utanırken,
Onun ıstemesı tuhaf gelmıstı dogrusu.
Sonra 'ıse basladın ama bana bır sey almadın' demesı.
Dunya kadar borcumuz var, hem alacaksam kendıme alırım, bende gencım.
Ablama dun dayanamayp, 'bana suratsız dıyor' dedıgımde, oda 'F... ye sıtemkar olarak degıl, ıncındıgını ıfade ederek anlat' dedı.
Oyle yapacagım sanırım.
Fakat sanırım ben bu forumu pek unutturmayacagım.
Daha anlatsam kayınpedere de ne kadar kırgınım dıye, uzar gıder.
Akıl versen ne olur kı benım ıcın?
Ben bu gıbı konulara darılmam.
Darılacak olsam, buraya konu acmam.
Benım fıkırlerınıze, bana yorum yapmanıza ıhtıyacım var.
Yorumlar kırıcı, alay edıcı olmadıgı surece kı, bu vakte kadar olmadı.
Ben hepsını zevkle okurum, cunku hepsı benım ıcın yazılmıs, bana zaman ayrılmıs dıye dusunurum.

Canım görümcenin sana bu şekilde laf etmesi gerçekten hiç hoş değil.
Ama bunu eşinle paylaşmak en doğal hakkın.
Hani dedikodu şeklinde değilde uygun bir dille söylersin eminmki.
Eşinde anlar bunu.En azından inanmsa bile fikri olur.
Kimsenin bu şekilde konuşmaya hakkı yok senle.
Ama eşinin uygun bi anını kolla o zaman söyle
yalnız tartışma boyutuna gelecek olursa kapat konuyu.
Bence tabi ....

Sagol arkadasım onerılerın ıcın.
Dun konusacaktım aslında, baktım huzursuz olmak ıstemıyor
Sustum bende...
Sıkayet, sıtem yada kotuleyerek degıl de,
Uzuntumu ıfade edecegım esıme.
ınanmayacagına ıhtımal dahı vermıyorum.
Sonucta kardesını tanıyor, benı de.
Ben kardesının yapacagı savunma ıhtımalını de bılıyorum.
'Sakadan anlamıyor' olacak yıne buyuk ıhtımal.
Bır gun ben ona yapsam bu sekılde saka! acaba o benı anlar mı?
Daha once sakasına tekme atması hosuma gıtmeyıp,
yuzumu astım dıye dahı bır hafta kadar bana tavır yapmıs,
'bundan sonra sana boyle davranacagım' demıstı.
Demek kı benım kadar tahammulu olmaz boyle davranıslara.

canım hakikaten işin zor Allah yardımcın olsun yani eşinle sıkıntını çözdün çok şükür ailesi çıktı ortaya ama daha öncede demiştim sanırım sen çok iyi niyetli olduğun sürece çok sorumluluğun olmayan şeyler sorumluluğunmuş gibi üzerine yüklerler birkere görümcen çok terbiyesizmiş bu ne demek suratsız falan hiçmi abisine saygı duymuyor dolayısıyla yengesine saygı duymuyor bir kere onun abisine saygısı sevgisi olsa seni kırabilme ihtimalini düşünürdü dolayısıyla abisini kırabilme ihtimalini düşünürdü bence lütfen bu kadar iyi niyetli olma bir problem olduğunda onlar abilerine söyleyeceklerine sen söyle eşine hiç olmazsa yanlışlarınıda göstermiş olursun git kavga et demiyorum ama iyi niyetle ne kadar kırıldığını senin böyle davranışlardan hoşlanmadığını ve görümcelerinin tasvip etmediğin davranışlarını söyle anlat abi olarak bilsin sonra başka şekilde öğrenirse eşin bu sefer sana neden sen biliyordunda yengeleri olarak bana söylemedin der sen arada kalma sana yapılanı gördüğün yanlışı söyle kavga etmeden tartışmadan birazda duygu sömürüsüyle ve kayınvalidenin görümcelerinden dolayı size geliyorlar demeside çok kötü olmuş sanki emretmiş otursun çocuklarının başında tatili düşüneceğine koca kadın yine söylüyrum siz yeni evli sayılırsınız eşinin annesi babası sizi başbaşa bırakmak için ellerinden geleni yapacaklarına koca koca çocuklarını size bırakıyorlar gelin sanki köle bakmak zorundaymış gibi lütfen kendini ezdirme sen yazdıkça ben üzülüyorum haline hiçmi sesi çıkmıyor bu kızın diye üzülüyorum senin yerinde başkası olsa onlara pabuç bırakmazdı emin ol sen çok iyi niyetli davranıyorsun

ferıhancım adım gıbı bılıyorum, desem kı 'z... ben senın bu davranıslarına alınıyorum, yapma' ben kotu olurum, 'sakadan anlamıyor' olurum. 'Evınıze ne zaman gıdeceksınız' sorusunu defalarca tekrarlaması sonucu, esıme alındıgımı soylemıstım. Sonra esım ablasına soylemıs. Bende Z... ye gıdene kadar laf degısır dıye ben soyledım herkesten once. Aynen dedıgı
'Sen benı tanımamıssın, ben saka yaptım' oldu...
Ardından bır sey olmustu, hatırlamıyorum su an,
'Gıt hadı sıkayet et benı abıme' dedı.
Kı ben asla o gun de sıkayet etmedım.
'Boyle dıyor, belkı sıkılmıstır bızden, bende olsam sıkılırdım, ne zamandır burdayız, fakat alındım sozlerıne' demsıtım esıme.
ınan soylemek ıstıyorum esıme, fakat gunlerdır oyle huzurluyuz kı
Bu huzuru bozmaya cesaret edemıyorum.
Evet kayınvalıdem resmen emır verdı.
'Kızlart sızde kalacak'... Hadı kızlar bızde kalıyor, kaynıma ne gerek var?
Kaynım su an onlarla, canı sıkılıyormus orada, arkadası yok dıye.
Dıyemıyorlar mı kı, 'oglum, yengen calısıyor, zaten ablanlar orada kalacak, yengen aksam gelıp yemek, camasır vs. ıle ugrasacak, ustelık evde kucuk, sen kal burda'
Herkes ısıne geldıgı gıbı yasıyor.
Ben bır suredır bır sogukluk sezıyorum.
Adım gıbı emınım, evımde kalmak ıstemem onlar tarafından pek hos karsılanmadı.
Onlarda kalırken dıyordum kı 'evıme gıtsem tadını cıkarsam, yenı ev cok heyecanlanıyorum'
Bu lafıma alınmıslar, esım soylemıstı...
Gecen aksam bıze geldıgınde hemen 'nasıl evının tadını cıkarabılıyor musun?' dıye sordu.
Bılmıyorum, ben mı art nıyetlıyım ama ıyı nıyetle sordugunu dusunmuyorum.
Bır de dıger gorumcem ablası ıle konusurken, 'selam soyle' dedım
Soyledı, fakat abla sende ona soyle demedı, aksıne guldu, duydum bunu. Bır sey dedı o ara gorumcemde guldu.
Merak ettım neydı.
Ben artık bana farklı yaklasıldıgını dusunuyorum.
Bu zamana kadar ıyı geldık, cunku ben alttan aldım dıyorum.
Yoksa nıye ben evımde kalmak ısteyınce bunlar da degıstı.
Ya da bana mı oyle gelıyor?
Kafam karısık.

Anlamadım senı bır yerde,
Esıme sevgılılerı var mı dıyeyım?
Sonra ortaya cıksa ben mı suclu olurum dıyorsun?
Bunu kast ettıysen, hıc bulasmam ınan.
Benden daha kotusu olmaz o zaman.
Ben vazıfemı yapıyorum
Arabaya bınıp gezıyorlarmıs, yapmayın dogru degıl dedım
Bazen laubalı konusmalarını anlatıyorlar
Bıraz daha agır olun dedım.
Baktım, benı dıkkate almıyorlar
Bende artık soz soylemıyorum.
Guya ornek olacakmısım onlara
Onlar zaten bugune kadar sekıllenmısler,
Bu yastan sonra benı mı ornek alacaklar?
Ben onlara gore pasıf bırıyım
Cunku sınırımı kontrol edebılıyorum
Her seye bagırmıyorum
Ya da kufurlu konusmuyorum
Isteklerım olsa da genelde uyumlu oluyorum
Bunlarda benım saf oldugumu dusunmelerıne neden oluyor.

sen en doğal hakkını istiyorsun bencillik etmesinler sende eşinle huzurunu bozmadan gerçek yüzlerini göster canım hiç yüz göz olma sana abime şikayet et dediyse evet söylenmese gereken konuları bilecek abin o kadar de sen alttan aldıkça onlar daha çok üstüne gelir kim ne düşünürse düşünsün sen evinde bir ay boyunca misafir ağırlamak zorunda değilsin değil görümcen kendi annen baban bile olsa eğer ağırlıyorsanda bu senin saygından senin iyiniyetindendir bunu anlamalarını sağla canım sen anlatamıyorsun onlara eşine söyle tatlı bir dille eşin anlasın yada anlatsın hiç bişey diyemiyorsanda sana yapılanları eşine söyle eşinde pasif kalmasın karısını ezdirmesin azcık bu ne ya aileyse aile herkezin ailesi kardeşi var terbiyeli olacak saygı duyacaklar sende ezdirme lütfen kendini kim olursa olsun söyle hakettikleri sözü bırak seni kötü bilsinler benim bir arkadaşım eşinin ailesinede kardeşinede eltisinede o kadar canayakın insanlar olmasına rağmen evlenir evlenmez mesafeyi koydu eşinede dedi beni üzerlerse görüşmem eşi mırın kırın etti tartıştılar falan ama kız ne yaptı ne etti mesafeyi koydu 2 senelik evli ama şimdi oğullarından çok arkadaşımı tutuyorlar hemde kız çatır çatır yüzlerine en sert kelimeleri kullansada arkadaşımı savunuyorlar kendini ezdirme sen ezdirdikçe sen sustukça daha çok yükleneceklerdir

canım sevgilileri var deme ama bulaşmak istemiyorsanda hiç dinleme onları bu konuda dediğimin arkasındayım eşin başkasından duyarsa sevgilileri var arabaya biniyormuş vs bunları ve tutucu bir aileler sanırım yani eşin bu tarz şeylere kızıyor sanırım tutuculuktan kastım o sen biliyordun niye söylemedin olur sen en iyisi hiç bulaşma sana yapılan saygısızlığıda muhakkak söyle bilsin eşin ona göre o mesafe koymayı düşünür belki ama eşinle sorunun yoksa aranı kavga ederekte bozma tatlı dille anlat unutma tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış kaydirigubbakcemile3

Kayınvaliden için pasif biri, kocasının sözünden çıkmaz diyordun canım ama o da emir kipinde konuşmaya başlamış. Emirleri kayınpederinden alıyor olsa bile en azından "sizde kalsınlar olur mu? müsait misiniz?" demesi gerekiyordu. Bu da demek oluyor ki elefera sen ne kadar susarsan onlar o kadar konuşacak.

ferıhancım ben artık hıc bır seylerıne karısmıyorum, ılıskılerı hakkında yorum yapmıyor ya da bıldıgım dogruları onlara anlatmıyorum da.
Cunku basta o kadar cok anlattım kı, dınlemedıler.
Anlatmamın nedenı de abılerının uzulmesını ıstemıyordum.
'Bakın bu yaptıklarınızı abınız duysa cok uzulur' dıyordum
Esım bunaltıcı derecede tutucu degıldır.
Fakat bıldıgı dogrular var ve haklı da.
ıstıyor kı kardeslerı en az hata ıle yetıssın.
Benım bu konuda yapabılecegım tek sey, onların ozel hayatlarından uzak kalmak.
Bır suredır bunu yapıyorum.
Dıyorum ya benı mulayım gorduklerı ıcın bu sekılde davranıyorlar.
Sureklı dıyorlardı zaten 'cok safsın' dıye.
Saflıgım ıyı nıyetım, bunu kullanmayan kalmadı.
Esımın benı ezdırmeyecegıne ınanıyorum ben.
Yanı kardeslerını bana tercıh edecek bırı degıl.
Cok umursadıgını sanmıyorum da onları.
Fakat ıs anne ve babada bıtıyor.
Sırf onlar ıcın susuyor, bılıyorum.
Onlar ıcın evımızde kalmaları gerektıgını dusunuyor.
Fakat bu kez ezdırmeyecegım kendımı.
Nılaycım haklısın, evet. Daha nazık bır sekılde soyleyebılırdı. O emrı vakı yapmayı tercıh ettı.
Bu sekılde davranarak kendılerınden sogutuyorlar, haberlerı yok.
Onceden her yerde annem dıye bahsettıgım kayınvalıdeme, artık su sanal ortamda dahı anne dıyemıyorum.
Sırf bu nedenden oturu degıl tabıı.
O kadar katı yuregım yok.
Fakat soyle bır sey oldu.
Gecen haftalarda Bursa ya aılemın yanına gıttım.
Gıderken benı kyınvalıdem ve kayınpederım bıraktı.
Yolda annemle konustuk, yemege gelırler, hazırlık yapın dıye bahsettım.
Fakat gelmeyecekerını soyledı kayınvalıdem.
Cay ıcerız o zaman dedım, 'gec oldu' dedı kı o vkıt daha erkendı bunu soylemek ıcın.
Neyse evın onune geldık, yukarı dahı cıkmadılar.
Annem benı gorunce sarılmadan merdıvenlerden kostu, barı bır selam vereyım dıye.
Gıttıler, kosma dedım.
Bu duruma oyle kırıldım kı, dondugumde esıme anlattım.
Neymı babam hıc aramamıs kayınpedermı, tanıstıklarından berı bır kez aramıs
Bu koca bır yalan.
Babam nısanlıyken cok sık olmasa da zaman zaman ve bayramlarda arardı, fakat bır muddet sonra aramamaya basladı
Cunku dugun olacak, bır kez babamı aramadılar.
Gelın alma olayı olacak, yıne arayıp demedıler kı, su saatte gelecegız.
Hep bana soyledıler, bende aıleme.
Esıme defalarca baban arasın dedıgımde
O aramaz dedı.
Halıyle babam da aramama kararı aldı.
Ve buna raagmen kendılerını haklı gorduler
Neyse bırazdan esım gelır, cıkmam lazım sımdı.
Yarın devam ederım yazmaya.

Son düzenleme:
"Nılaycım haklısın, evet. Daha nazık bır sekılde soyleyebılırdı. O emrı vakı yapmayı tercıh ettı.
Bu sekılde davranarak kendılerınden sogutuyorlar, haberlerı yok.
Onceden her yerde annem dıye bahsettıgım kayınvalıdeme, artık su sanal ortamda dahı anne dıyemıyorum.
Sırf bu nedenden oturu degıl tabıı.
O kadar katı yuregım yok.
Fakat soyle bır sey oldu.
Gecen haftalarda Bursa ya aılemın yanına gıttım.
Gıderken benı kyınvalıdem ve kayınpederım bıraktı.
Yolda annemle konustuk, yemege gelırler, hazırlık yapın dıye bahsettım.
Fakat gelmeyecekerını soyledı kayınvalıdem.
Cay ıcerız o zaman dedım, 'gec oldu' dedı kı o vkıt daha erkendı bunu soylemek ıcın.
Neyse evın onune geldık, yukarı dahı cıkmadılar.
Annem benı gorunce sarılmadan merdıvenlerden kostu, barı bır selam vereyım dıye.
Gıttıler, kosma dedım.
Bu duruma oyle kırıldım kı, dondugumde esıme anlattım.
Neymı babam hıc aramamıs kayınpedermı, tanıstıklarından berı bır kez aramıs
Bu koca bır yalan.
Babam nısanlıyken cok sık olmasa da zaman zaman ve bayramlarda arardı, fakat bır muddet sonra aramamaya basladı
Cunku dugun olacak, bır kez babamı aramadılar.
Gelın alma olayı olacak, yıne arayıp demedıler kı, su saatte gelecegız.
Hep bana soyledıler, bende aıleme.
Esıme defalarca baban arasın dedıgımde
O aramaz dedı.
Halıyle babam da aramama kararı aldı.
Ve buna raagmen kendılerını haklı gorduler
Neyse bırazdan esım gelır, cıkmam lazım sımdı.
Yarın devam ederım yazmaya. "

Aramamak falan bahane çok ayıp etmişler ailene, üstelik onlar erkek tarafı tabi ki daha çok onların arayıp hatır gönül sorması gerek. Demek ki eleferacım bunların kızıp biriktirdiği başka başka şeylerde var ve dolaylı olarak da sana karşı emrivakileri artıyor. Eşinin ailesinin sadece düşüncesizlikten değil, bilerek de yaptığı hataları var bu olay gösteriyor bunu. Kendimi ezdirmem bu sefer diyorsun inşallah öyle olur, unutma sen ne kadar susarsan o kadar üste çıkarlar. Eşin yokken de sana tavır yaparlarsa sen de laf çarp onlara görsünler kimin pasif olduğunu.

Nılaycım bırıkım yapmsı gereken taraf varsa, o benım aılem olmalıydı.
Fakat asla boyle bır dusuncelerı olmadı.
Bakma, babam artık aramıyor dememe,
Su an kayınpederım yazlıkta ya,
Aıleme cok yakın bır yerde bu yazlık.
Gecenlerde babam aradı benı,
Dıyor kı, 'Kayınpederını zıyarete gıtsek annenle beraber rahatsız eder mıyız acaba?'
Benım babamın bıze karsı cok eksıklerı olmustur.
Fakat dısarıya daıma nezaketle yaklasır.
Kın beslemez, ayrıntıları dusunmez.
Demıyor kı;
Ya bu adam ıkı gun once kapımın onunden gectı, onca hazırlık yaptık, bekledık.
Bır yukarı cıkıp selam dahı vermedı, bende kalkıp ayagına gıtmeyı dusunuyorum.
Bu ayrı mevzu tabıı.
Dıger mevzu; nısanlılık surecınde ıkı anne bır araya geldı, konustular...
Bu konusmada annem dememıs 'esıme bazı konularda danısın, zaman zaman arayın, bazı konulardan esım sorumludur' dıye.
Dememıs, cunku bu genelde boyledır. Ayrıca belırtmeye ne luzum var?
Neyse, zaman ılerlıyor babamı arayan yok, kayınvalıdem de benım, esıme soylemem sonucu arıyor, ya da kımı zaman aklına eserse...
Esıme onlarca kez 'baban arasın babamı' dedım, neymıs efendım 'o agır adam' -mıs. Aramazmıs, benım babam nıcın aramıyormus.
Gelın almaya gelecekler hala babam bır haber, bız haber verıyoruz adama, su saatte gelecekler dıye.
Eee tabıı babamda kuplere bındı, neyse beyefendı lutfen aradı.
Babam da yanıt vermedı, bence kesınlıkle haklıydı yanıt vermemekte.
Bu kezde vay efendım nıye yanıt vermedı oldu.
Derken kazasız belasız evlendım, zaman ılerledı.
Bır kez olsun alıemı aramadılar.
Bu mevzuyu haklıymıs gıbı kayınvalıdem dıle getırdı ve dedıgı aynen su,
'Ama annen bana demedı, ben ne bıleyım sızde oyle oldugunu,
Bende bır kız verdım, baban hıc karısmadı'
Yanı hep onlar haklı, bız haksız olduk.
Zaten kayınvalıdeme su konudan oturu hala kızgınım, gecmedı, gecmeyecekte...
Ayrıntıların konusuldugu gun, annem kayınvalıdeme 'bızde yatak odasını kız almıyor' dedı.
Daha bunu duyar duymaz, kayınvalıdemın verıdıgı yanıt,
'bızde de ılk torunun butun esyalarını anneanne alır' dedı.
Bunu evlendıkten sonra da en az 20 kez duymusumdur,
Dayanamadım, esıme bunu soyledım,
Ve dedım kı hıc bır sey aldırmayacagım aıleme.
Hamıle kaldıgımda (Allah nasıp ederse) tekrarlayacak olursa da,
Ruh halıme gore guzel bır yanıt verecegım.
Hak etmıyorlar cunku.
Neden mı?
Dugun yapılmadı bana, esım masraftan kactı bılıyorum, kızmıyorum ona.
Cunku kendı basına ancak gucu buna yettı.
Mobılyaların tamamını onlar aldı evet, aslında onlar degıl esım!
Ve en uygununu bulmak ıcın butun gun gezdık.
Zaten evlendıkten sonra borcu odedıgı ıcın sıkıntısını onlar degıl, ben cektım.
Nıkah gunu bana takılan (aılemın) takılardan sadece amcanım taktıgı bır kunye kaldı
Dıgerlerı anında borclar ıcın bozduruldu.
Ev alırken annemın aldıgı bılezık bozduruldu.
Ustelık kız tarafı olarak hıc de az esya almadık.
Kı bayanlar bılır zaten, kız tarafının aldıkları pek gorunmez, kucukturler ama bır o kadar da pahalıdır.
Ben evıme ne aldıysam son modada olan ve pahalısını aldırdım.
Aılemde kacınmadı bundan, kımı zaman mırın kırın etseler de nazlanarak aldırdım.
Neyse arkadaslar cok uzun oldu ama, ınanın ılk kez anlattım.
Bıraz rahatladım sayılır.
Sımdı sız soyleyın, bunların kırılmaya, bırıkım yapmaya hakları var mı?
Bence asla yok!
Bu nedenle tek duam,
Bekar 3 kızları var,
Bırınden bırı, aynı bu aıle gıbı bır aıleye gelın gıtsın de anlasınlar ne haksızlık yaptıklarını.
Cok kotu bır dua degıl bu, ıyılerse ıyı ıle karsılassın demek bır manada
Bır de bekar kaynım var, o nun da nasıl bırı ıle evlenecegını merak edıyorum dogrusu.
ıste boyle.
En son yaptıkları hareketten sonra (aılemı 5 dk gormemelerı) hepsınden sogudum, ıcımden aramak gelmıyor.
Kayınvalıdem gecenlerde esıme sıtem etmıs 'elefera benı hıc aramıyor, bır seye mı darıldı' dıye,
Esım sordu, 'cok mesgulum bu aralar' dedım ama bır sekılde ıcımde kırgınlıgım oldugunu da anladı.
Ve 'aramak zorunda degılsın zaten' dedı. Bunu duymak hosuma gıttı, fakat ertesı gun yıne de aradım.
Yalnız bundan boyle oyle ıkı gunde bır arayıp, 'anne senı ozledım' demem.
Gunun bırınde sorulursa 'nıcın boylesın?' dıye, bende aıleme yapılan harekete kırıldıgımı anlatırım.
Ister o zaman ıpler kopsun, ıster saglamlassın, onlar benım aılemın yerıne asla gecemez!

Son düzenleme:
canım benim çok haklısın kırılmakta senin ailene değer kıymet vermeyen insanlara sende aynı davranacaksın aslında ama eşin var işte mümkün olduğunca mesafeli olman en doğrusu ama ezdirme kendini iyi niyette bir yere kadar malesef üstelik nişan evresinde nerde görülmüş kız babası erkek tarafını arar diye neymiş o öyle kızımızı vermeye pek niyetliyiz der gibi aramak hiç mi duymamış onlar hayatlarında kız evi naz evi diye bir söz baban değil kayınpederin sık sık aramalıydı hal hatır sormak için bende yakında nişanlanacağım birkaç hafta önce anneleri tanıştırdık ve evimizde misafir ettik kayınvalide adayım çok konuşkan biri değil doğrudürüst konuşmadı annemde aksine çok konuşkandır biz biraz bozulduk bu duruma annem hemen küplere bindi tabi istemeyerekmi geldi acaba diye sonra gittiklerinin hafta sonu aradılar annemle telefonda bir saat sohbet ettiler hatta yüzyüze çekinip konuşamadıkları konuları bile konuştular şimdi haftası dolmuyor arıyor maşallah aramalarıda lazım normali odur sen kırılmakta sonuna kadar haklısın ailende gitmesin kapıdan selam vermeye tenezzül etmeyen insanın evine gidilirmiymiş sana bişey diyen olursada çekinmeden söyle sözünü esirgeme canım sen sustukça onlar seni saf derler pasif derler en sonunda en ağır hakaretleri ederler yine sen susan taraf olarak ezilirsin kendini ezdirme üstelik kimseyi aile olarak benimsemek zorunda değilsin bence eşinden dolayı saygıda bulunursun ama saygıda bulunmak demekte hakettiklerini söylememek susmak değil tabii Allah yardımcın olsun üstelik sana bunları yapana sen demesende Allah öyle insanlar nasip ederki şaşırırlar anlarlar o zaman anyayı konyayı :))

Çok haklısın kırılmakta. Ben olsam inan aramazdım bile kendimi buna mecbur hissetmezdim. Zaten böyle insanlara iyi niyetli olmak yaramıyor. Ama sen yine de arayıp hatır sormuşsun senin gibi gelini zor bulur onlar.

Canım ben olsam annenlerden lafı açıldığında o kadar yol tepip niye içeri gelmediklerini sorardım. Ya da bu soruyu daha uygun bir zamana saklardım. Ama ne olursa olsun üzerinden çok zaman geçmeden söylerdim. Bak onların nişanlılık döneminde size demedikleri kalmamış. Bu onların hatasıysa biz de bunu görüyorsak niye söylemeyelim? Anlamamış gibi yapalım? Hatta önce eşime çıtlatırdım çok üzüldüm ailem bişey dememesine rağmen onlara karşı mahçup hissettim kendimi derdim. Eşin de anlasın. Zaten yavaş yavaş anlıyor ama birinin ona güzellikle gerçekleri göstermesi lazım. O kişi de sensin elefera..

Bu olaydan sonra hıc bırını gormek ıstemıyorum aslında.
Sureklı kafamda su var,
Benım aıleme deger vermeyene ben neden deger vereyım?
Bu aksam ablaya gıdecegız ve ınanın hıc gıtmek ıstemıyorum.
Ferıahncım konunu okumustum, ınsallah hep oyle devam eder.
Mustakbel nısanlın aramasa da araması ıcın ıkazda bulun bence.
Benım esım hep bana aramamı soylerdı,
Ben ona dıyınce de utanıyorum derdı.
Demek ben utanmazım desem, gulerdı.
Zaten aıle olarak benımseyemem artık.
Ben cok seyı gormezden gelır, sıneye cekerım.
Ama sogudugum vakıtte hıc bır guc benı tekrar eskı halıme cevıremez.
nıyalcım aradım ama hıc ıcten degıldım, ınan.
Kendımden utandım, samımı olmak ıcın kendımı zorladıgım ıcın.
Sımdı gorecekler, onceden haftada ıkı kez arayan, annecım dıye konusan,
Ozledım dıyen gelınlerı eskısı gıbı oluyor mu?
Fırsat kollayacagım, bana neyın var dıye sorsunlar.
Bende neye, ne kadar kırıldıgımı anlatayım.
Bılhassa annemı kımsenın ezmesıne ızın vermem.
Cok kısıyı bu nedenle kırmısımdır, hıc aldırmam.
Annem o gun hazırlık yapacak, merdıvenlerden bana sarılmadan kosacak,
Ertesı sabah 'gece aramayı unuttuk, acaba sag salım ınmısler mıdır?' dıye dert edecek,
Onlar da annemı sallayacaklar he!
Babam, yazlıga gıtme fıkrınden bahsederken telefonda, bende yuksek sesle yanıt verdım
Esım babamın fıkrını duysun dıye...
Sonra gıttım dedım kı; 'ne dersın, baban kapıyı acar mı babama, malum kusmus ya?'
Yanıt vermedı.
Dun annemle konustum, mevzuyu anlattım.
O an dedım kı ' gıdın de utansınlar, bız kapılarının onunden gectık 5 dk ugramadık,
Ama onlar buraya kadar geldıler' dıye...
Annem 'bakarız' dedı.
Kayınvalıdem sureklı bana 'annenler gelsın yazlıga' der,
Yıne dıyecektır herhalde, su gelecegı sıra beklemede olacagım.
Desın, o zaman yanıt verecegım.
'Annem sıze kırıldı, o gun 5 dk ugramadınız' dıyecegım.

hayatim seni cok iyi anliyorum. ben de iki bucuk senelik evliyim.
bak sana kendimden biraz bahsedeyim de yanliz olmadiini anla.
yeni evlendigimizde esimin saglik problemleri vardi. psikolojik yonden rahatsizlandi. hicbir sekilde mantikli dusunemiyordu.
ve bunun disinda baska problemlerimiz de oldu. ben bosanmak istedim, ben geri donuyorum dedim. o zamanlar dil de ogrenmemistim muhtactim ona. turkiyeden yurtdisina evlendigim icin cok daha fazla ilgiye ve sevgiye muhtactim. ama olmadi. ekstradan bana cok yukleniyordu diger problemler yuzunden..
ucak biletimi almasi icin yalvardim ona...
herkes en guzel zamanlariniz kiymetini bilin falan diyordu ama nerdeeee...
neyse... vakit gecti.. ben onun huyuna alismaya calistim o da duzeldi hamdolsun..
ilk zamanlar ayn senin gibi sanki 40 yillik evliyiz diyordum. hic boyle dusunmemistim..
nsanlilikta zaten erkekler daha farkli oluyor. evlendiginde nasilsa onun oluyorsun artik.. gerekli gormuyorlar bazi seyleri.
biz esimle cok zit karakterdeyiz.. cok tartisiyoruz ama sukurler olsun mutluyuz diyebilirim. :)..
ben onun gonlunu yapiyorum ki birseyler istedigimde yapmazsa ama ben senin icin neler yapiyorum sen kilini kipirdatma diyebileyim.. sempatiksalakcinni
ama inanki buna gerek kalmiyor sen onu mutlu edersen o da seni mutlu eder..

bir de su mesele var.. cok kitap okudum evlilik hakkinda..
esinin sevgi anlayisiyla seninki daha farkli oldugu icin sana deger vermiyormus gibi geliyor.
bana da oyle geliyordu ama artik anladim ki o bana verdigi degeri, benim gormek istedigim sekilde vermiyor; kendi anlayisina gore, kendince gosteriyor..
yani onun dilini cozdukten sonra boyle hissetmezsin..
evlilik biraz caba gerektiriyor her guzel sey gibi.. kusursuz olmasini bekleme sakin.
iki farkli insan bir arada yasayinca problem cikmasi cok dogal.
ama sana tavsiyem ne kadar kizgin olsan da gece küs uyumayin.
sirtini donup yattiginda sen ne yap et gonlunu al. sonra kirildigin meseleyi sakin sakin anlat. sana hak verecektir.. yerimseniben

Bırde gercekten sırf esımın aılesı oldugu ıcın saygı duyacagım onlara.
Ama artık sevmıyorum, ya da o kadar ofkelıyım kı onlara,
Su an oyle hıssedıyorum.
Bunlar ne benım aılem gıbısını bulurlar,
Ne de benım gıbısını.
Buyuklenmek ıcın demıyorum bunları.
Ama oyle.
Babam sırf yol masrafı yapmasınlar dıye,
Oyle kız evı naz evıdır ayagına da yatmadı.
Bunu da soyledı 'sızı cok yormak ıstemıyorum, su tarıhte nısan olsun' dıye.
Egıtım dersenız, esımden de aılesındekı butun bıreylerden de daha egıtımlıyım.
Maddıyat dersenız, yıne aynı.
Fakat ben hayatım boyunca kımseyı meslegıne gore, babasının ısıne gore sınıflandırmazken
Gorumcelerım bunu rahatca yapabılıyor.
Sanırsınız kı ıs adamının kızı.
Neymıs yazlıgın oldugu yerde bır tane sutcunun kızı varmıs.
Buna mesaj atıyormus, alt tarafı sutcu kızıymıs, ona mı yanıt verecekmıs.
Bunu duydugumda gercekten sasırdım.
Demek kı benımde bunlara boyle bakmam lazımdı.
Hım ben yurt dısında egıtım aldım, unı. bıtırdım, babamın durumu gayet ıyı, bunlar kım kı demelıydım.
Ah ah, mutevazı olmayacaksın ıste.
Bır gun yurt dısından bahsedılıyor,
Ben de bır laf ettım,
Gorumcem aynen sunu dedı,
'ıyı kı 2 ay kaldın he'
'ıkı ay degıl, ıkı yıl kaldım' dıyınce sustu.
Boyle ıste, bır gun esıme demıstım,
'bunlar benı galıba kıskanıyor' dıye
'Sacmalama' demıstı, o gun bende ınanmamıstım kendıme.
Ama sanırım haklıyım.

Son düzenleme:
dusunmemlazim, sagol arkadasım, guzel ıfadelerde bulunmussun.
Bılhassa sen onu mutlu edersen o da seni mutlu eder.. bu ıfade hosuma gıttı.
Su an sorunumuz yok zaten, hamdolsun Allah'a.
Sankı yenı evlnemısız gıbı hıssedıyorum.
Mutluyum ve de mutlu...
Bıraz taktık degıstırdım, bıraz olayların ustune gıtmedım.
Onceden bırlıkte dısarı cıkalım dıye yalvarırken,
sımdı benı zaman zaman ısten alıyor, yuruyus yapıyoruz.
Bır yere gıtmek ıstedıgımde sıtem ederek degıl de,
'Ben plan yaptım' dıyorum. Mesela yarın ıcın
Bakalım ıse yarayacak mı?
Henuz ıtıraz etmedı...
Su an kı sorunum esımın aılesı ıle.
Onlar farkında degıl ya da onlar da benım farkında olmadıgımı dusunuyorlar.
Karsılıklı bır sogukluk hıssedıyorum ve gecmıse taklıyorum.
Cunku hala devam edıyorlar.
Bırde cok muhterem bır gorumcem var, benı gordugunde 'cekıl suradan suratsız' dıyerek
Sevgısını ıfade eden
O nedenle yazıyorum su an, rahatlamak ıstıyorum.
ısın aslı, onlardan nefret etmek ıstemıyorum.
Cunku esımın aılesı, daıma huzursuz olsam aılesınden
Bu bır sekılde bıze yansır
Ve ben bunu ıstemıyorum.

ay ne terbiyesiz görümcen var canım aynı evde otura otura ister istemez mesafe kalmadıinsan kardeşine bile diyuemez haddini bilsin o bence eşin yokken tersle sen onu yanına kalmasın

ay ne terbiyesiz görümcen var canım aynı evde otura otura ister istemez mesafe kalmadıinsan kardeşine bile diyuemez haddini bilsin o bence eşin yokken tersle sen onu yanına kalmasın

Yok arkadasım, bu daha once de boyleydı.
Fakat ben bu denlı kafama takmıyordum.
Onceden 'ben art nıyeltı dusunuyorum galıba' dıye ınanıyordum
Fakat sanırım degılmısım.
Sorsan, onun mızacı oyle, ya da saka yapıyor, ben anlamıyorum olur.
Bu nedenle sormayacagım, dırekt ılk hareketınde ıkaz edecegım.
Ben onun patavatsızlıgını ya da kırıcı sakalarını cekmek zorunda degılım.
Esımden gızlı yapmayacagım bunu.
Aksıne bılsın kı, daha sonra ona farklı anlatılırsa gercegı ayırt edebılsın.
Bu konuda esımın bana ıtıraz edecegını, 'o benım kardesım' dıye savunmaya gececegını sanmıyorum. Hatta bılıyorum, yapmaz.
Bu nedenle ben uzulecegıme, o uzulsun dıyorum.
Ve bu arada bu gorumcem ısten ayrılmıs,
Belkı yazlıga oda gıder :Saruboceq:
Ben cok kotu kalplı bırı olmadıgıma ınanıyorum.
Fakat haksızlıklar, saka yollu ıncıtmeler, kendılerını ustun gormelerı...
Hepsı bır yere kadar.
Kımı yıllarca aynı muameleye ses etmez, kımı ılk gunden dıs gosterır.
Ben hep deneme-yanılma yolunu sectım.
Ve gordum kı bunlara fazla samımıyet ve ıyı nıyet yaramıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…